Şimdi Ara

Volkswagen'in Türkiye'de üreteceği araçlar TÜLOMSAŞ'ın yerli vagonlarıyla taşınacak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
45
Cevap
0
Favori
4.709
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj


  • Alman otomotiv devi Volkswagen’den yeni fabrikasını Türkiye’ye kuracağına dair henüz resmi bir açıklama gelmedi. Fakat Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan’a göre söz konusu fabrika Manisa’da kurulacak. Hatta yöresi bile belli oldu.



    Türkiye ile Almanya arasında söz konusu fabrikaya ilişkin görüşmeler devam ederken, bu konuyla alakalı yeni gelişmeler gelmeye devam ediyor. Örneğin demiryollarının Volkswagen için hazırlanması gibi.



    Geçtiğimiz günlerde fabrikanın bazı parçalarının Almanya’dan demiryoluyla Türkiye’ye getirileceği, Marmaray’ın da bu amaçla kullanılabilmesi için bir dizi çalışma yapıldığı ortaya çıkmıştı. Marmaray’ı Volkswagen’in yanı sıra diğer şirketlerin de bedelini ödemek kaydıyla kullanabileceği ifade edilmişti. Bu konuda çalışmaların büyük ölçüde tamamlandığı da gelen bilgiler arasında.





    Bugün ortaya çıkan bir başka gelişme, Eskişehir’de bulunan Türkiye Lokomotif ve Motor Sanayi AŞ’nin (TÜLOMSAŞ) de bazı çalışmaları olduğunu ortaya çıkardı. Habertürk’ten Olcay Aydilek’in haberine göre, Volkswagen’in Türkiye’deki fabrikasında üreteceği sıfır araçlar, TÜLOMSAŞ’ın üreteceği çift katlı vagonlarla taşınacak. Bu sayede aynı anda, daha çok sayıda aracın banttan pazara taşınması sağlanacak.



    TÜLOMSAŞ, çift katlı araç taşıma vagonu için gerekli hazırlıkları bu yılın başında tamamladı. Tasarım, üretim ve sertifikasyon aşamaları tamamlanan vagon seri üretime hazır hale geldi. 31 metre uzunluğa ve 4570 mm yüksekliğe sahip vagonda 12 araç taşınabiliyor. Bu vagonlardan otomotiv alanında faaliyet gösteren tüm işletmeler yararlanabilecek.








  • Böyle mi avutuyorsunuz kendinizi ? Yerli, milli arabayı yapamıyoruz ama yabancı marka araçları taşıyan vagonlar yerli ve milli, oleey.
    Sana birşey söyleyeyim yiğenim, o vagonlar da aslına bakarsan yerli değil. Ne kullanılan sac malzeme yerli, ne sacları işleyen lazer, abkant, kaynak ya da plazma cnc cihazlar yerli, ne de o cihazların yazılımları yerli. Tamamen yabancı kaynaklarla, yabancı hammaddelerle fakat sadece Türk iş gücüyle üretilen ürünler onlar.
    Siyasi bir görüşe sahip olmak her vatandaşın tabii hakkıdır. Ancak bu görüşü fanatizme dönüştürerek holiganlık ve riyakarlık seviyesinde propagandasını yapmak bizi ortadoğu bataklığından çıkarmaz, aksine daha da derinlerine iter. Eleştirel düşünce yapısına sahip olamadığımız, kendi fikirlerimizi tabulaştırarak onlara tapındığımız sürece asla ama asla yerli ve milli hiçbir üretimimiz olamayacak. Çünkü bir yerlerde sözde yerli vagonları alkışlayan şakşakçılar her zaman olacak.
    Peki ne yapsak memnun olursunuz, ülkede silah üretirsin" savaş olmasın" derler,nüklüer santral kurmak istersin "radyasyon var çevreye büyük felaket" derler,"yabancı sermaye gelmiyor " derler yanbancı sermaye yatırım yapınca çevreci kesilirler ama Avrupa'da bunlar olunca "ne ileri medeniyet teknoloji ne kadar ileride yabancıların gözdesi Avrupa" derler, ww grubu bu fabrikaya Romanya yada Bulgaristan'a kurma kararı alsa bu yorumu yapanlar bak ülkede güven ortamı yok bir araba fabrikası bile kurulmuyor derdiniz ...
  • Lokomotifden bahsedilse motoru yerli değil yeaaa mesajları yağardı.
  • Hayırlı olsun



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CleanCoders -- 26 Eylül 2019; 10:14:2 >
  • Zehirlenmeye devam, coca cola fabrikası açtı zehirledi, volkswagen fabrikası açacak zehirliycek , nerde insan sağlığına zararı kanıtlanmış firma varsa Türkiye ye geliyor.

  • amerikadaki 10 kat emisyon yayan araçlarda mı bu vagonlarla Türkiye ye taşınıcakmış ??



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Musty3535123 -- 25 Eylül 2019; 12:28:5 >
  • Çok güzel gelişmeler bunlar

  • Şahsi fikrim yerli vagon haberi biraz absürt gibi geldi. Hani x misal Mercedes kamyonun kasa/karoseri artık Türk üretimi olacak haberi gibi... Şimdi biri ordan çıkar British Motor Company'de Türk der. Evet Türk, Jaguar'da Hintli. :)

  • “Yüzde yüz yerli” lafından vazgeçmişsiniz nihayet tebrikler.

  • E GEMICIKLER NOLCAK?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: khanstern

    Zehirlenmeye devam, coca cola fabrikası açtı zehirledi, volkswagen fabrikası açacak zehirliycek , nerde insan sağlığına zararı kanıtlanmış firma varsa Türkiye ye geliyor.
    honda bıle kactı ulkeden
  • Su anki bmc türk diye biliyorum ?
    Hatta eskiden açılımı british motor company iken su an Bornova motor company
    Geçen YouTube de izledim sanki

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: CleanCoders

    Hayırlı olsun
    Bu ülkede yapılan en küçük şeyin dahi sana faydası olmak zorunda değil. Bu ülkede yaşayan tek insan sen değilsin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Türkiye'nin üreten bir ülke olması için lojistik önemli. Güzel adımlar bunlar. Demiryollarına daha fazla yatırım yapılır umarım.

  • Bulgar vekil AB'ye mektup yazdı. Bu fabrika Türkiye'de açılmasın diye.

  • İnşallah arabaların malzeme kalitesi vs. düşmez.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Aynen dayı tüm dünya senin elektrik faturan düşsün diye çalışıyor.

    Ben bu adama değil bunun yazdığını beğenen 21 kişiye şaşırıyorum...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi W.F.Hopper -- 25 Eylül 2019; 16:23:56 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yerli vagon seneye yollarda



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Worcestershire -- 25 Eylül 2019; 16:26:41 >
  • inş. ülkemiz de üretilcek diye ucuz olacağını düşünmüyorsunuzdur

  • Ülemizde üretilir yurt dışına ucuz bize yine yüksek fiyat ile gelir vergi aradaki uygunluğu kapatır zaten



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozansirinn -- 25 Eylül 2019; 17:4:21 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.