Şimdi Ara

Dünyanın en küçük piksel boyutuna sahip telefon kamerası yine Samsung’tan geldi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
746
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Samsung’un en yeni akıllı telefon kamera sensörü, 5mm’den daha küçük bir genişliğe sahip fakat 43,7 megapiksellik çözünürlük sunuyor. Çoğu DSLR kameradan daha yüksek olan bu çözünürlük, bu boyuta sığdırıldığında piksel başına sadece 0,7 mikrometre düşüyor. Isocell Slim GH1 adlı sensörler, daha önce Samsung’un kırdığı 0,8 mikrometrelik piksel rekorunu da kırmayı başarıyor.
    Firmanın açıklamasına göre daha düzgün tasarımlara ve kompakt boyutta yüksek kaliteli fotoğraflara ulaşılmasını sağlayacak sensör, 2020’de telefonlara ulaşacak.
    Piksel boyutları ne kadar küçülürse küçülsün, sonuçta fiziği yenemeyen kamera lensleri, geceleri piksel başına düşen ışığın yetersiz olmasından ötürü rezalet bir performans sergiliyor. Bu durumu alt etmek için dört piksele ulaşan ışığı birleştirerek sentezlenmiş 12MP çözünürlüklü bir fotoğraf elde eden Samsung, ayrıca dâhili jiroskop tabanlı elektronik görüntü stabilizasyonu ve phase detect (faz algılamalı) otofokus sunuyor.
    Ayrıca Bkz.Galaxy S10 modelleri, yeni güncelleme ile Note 10 kamerasının özelliklerini alıyor
    Bu yılın sonlarında seri üretime girecek olan GH1 sensörü, 2020 yılında kompakt akıllı telefonları hedef alarak sunulacak. Eğer bu dönemde 43,7 megapiksel kameralı bir cihaz görürsek, içerisindeki sensörün büyük ihtimalle bu olduğunu varsayabiliriz.
     







  • Orta seviye cihazlara gelecekmis ...

  • 12 yi 4 ile çarpınca nasıl 43.7 çıkıyor. Yeni bir hesap türü mü keşfedildi merak ettim. Söyler misiniz...

  • Pikseller ne kadar küçük olursa ışık almaları da o kadar zorlaşır. Sonra diyaframa abanıyorsunuz. Gece çekimi şöyle gece çekimi böyle diye. Saçmalıktan başka bir şey değil.

    Yap kardeşim APSc sensör koy telefona ne gerek var bunlara?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • OverClocK1ng kullanıcısına yanıt
    Kenarları kullanmıyordur ?

  • Kısacası en kötü kameralara zemin hazırlanmış. Samsung yalnızca ve yalnızca MP ile insanlara kandırmaya çalışan firmalara yönelik sensör çıkartıyor. 108 MP lik kamera da buna bir örnek. 108 MP kamera kullanan hiçbir telefon 11 Pro Max, Note 10+ ve Mate 30 dan iyi fotoğraf çekemeyecek.

  • hasan.sonus kullanıcısına yanıt
    Koşullara göre değişir. Fotoğraflarda da sabit koşullar yoktur. Bol ışık varsa güzel detaylı keskin fotoğraflar çıkar ancakkkk ışık azalınca işte orada sıçabilir de. Tabi çözüm olarak 4 pikseli birleştirip tek piksel gibi davranması ile bakalım nasıl iş çıkartacak. Ayrıca sensör note 10 ve ip11 den daha büyük. Bu da daha fazla ışık alımı için avantaj sağlayacaktır. mp dezavantajını biraz daha toparlayabilir. Ne kadar büyük sensör boyutu o kadar iyi.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.