Şimdi Ara

Epic Games, Control’ü kendi mağazasına özel hale getirmek için 9.5 milyon Euro ödedi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
628
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Dijital oyun platformlarının yeni oyuncusu Epic Store, bilindiği üzere Steam ile mücadele edebilmek adına özellikle bazı AAA oyunları sadece kendi mağazasına özel hale getirme yoluna gitmişti. Bu oyunlardan bir tanesi ise Alan Wake’ın geliştiricisi Remedy’nin son yapımı Control idi.

    Bugüne kadar hep dillendirilen ancak açıklığa bir türlü kavuşmayan noktalardan biri de Epic’in söz konusu oyunları kendi mağazasına özel halde tutmak için geliştiricilere ne kadar para ödediği konusuydu.

    Control’ün yayıncısı 505 Games’in iştiraki olan Digital Bros’un finans raporunu inceleme fırsatı yakalayan Daniel Ahmad isimli analist, çok merak edilen konulardan birinin cevabını paylaştığı tweet ile duyurdu. Tecrübeli analistin yapmış olduğu inceleme neticesinde, 505 Games’in Control’ün PC sürümü için Epic’ten 9.5 milyon Euro’nun üzerinde para aldığı ortaya çıkmış.


     

    Alınan bu parada PC satışlarından elde edilen gelirin olmaması ise yayıncı şirket için ayrıca önemli bir konu. Control’ün geliştirilme sürecinde harcanan paranın 20 ila 30 milyon Euro düşünüldüğünde Epic’ten gelen bahse konu meblağın stüdyo için ne kadar önemli olduğunu kestirmek zor değil.

    PC ve konsol satış gelirleri de Remedy'nin hanesine yazılacak 

    Bütün bu rakamlara, oyunun PC ve konsol satış gelirleri de eklendiğinde Remedy’nin sadece Epic Store’a evet demesinin nedeni bir kez daha anlaşılabiliyor. Henüz hiçbir platform için satış rakamları açıklanmamış da olsa Remedy’nin Control sayesinde kolaylıkla kâra geçeceğini rahatlıkla söyleyebiliriz.








  • Kim oynuyor bu oyunları yıl 2019 olmuş, hala yapay zekayı birkaç tuşa spam yaparak yok edip eğlenen takım var. bu tarz oyunlara maksimum yarım saat katlanabilir insan. Yapay zeka'ya karşı oynanan tek oyunculu oyunların dahice yazılmış mükemmel işlenen bir senaryosu ve gelişmiş yapay zekaya sahip düşman karakterleri olmak zorunda artık.
  • İki hafta sonra Control oyunu ücretsiz. :)

  • Rakamlar doğrumu bilemeyiz ama epic bu yapımcılara elbette para ödeyecek. Ayrıca satışlardan da azda olsa pay alıyor ödediği parayı bir miktar telafi ediyor ve reklamını yapıyor. Rekabetten karlı çıkan oyuncular oluyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu haberin zaten konusu yok muydu?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • oyunların %99'u bir kere oynanır,

    sonra aradan bi 10 yıl geçince %5 i tekrar oynanır.

    mesele oyun satmak değil ! mesele reklam yayınlamak.

  • Kim oynuyor bu oyunları yıl 2019 olmuş, hala yapay zekayı birkaç tuşa spam yaparak yok edip eğlenen takım var. bu tarz oyunlara maksimum yarım saat katlanabilir insan. Yapay zeka'ya karşı oynanan tek oyunculu oyunların dahice yazılmış mükemmel işlenen bir senaryosu ve gelişmiş yapay zekaya sahip düşman karakterleri olmak zorunda artık.

  • çok sıkıcı oyun maksimum yarım saat katlanabilir insan. Yapay zeka'ya karşı oynanan tek oyunculu oyunların dahice yazılmış mükemmel işlenen bir senaryosu olmak zorunda artık.

  • Yapay zeka'ya karşı oynanan tek oyunculu oyunların dahice yazılmış mükemmel işlenen bir senaryosu ve gelişmiş yapay zekaya sahip düşman karakterleri olmak zorunda artık.
  • Çok güzel bi oyundu değişik bi atmosferi var yıllar sonra Metro serisinden sonra den sonra ilk defa bir oyun bitirdim diyebilirim , bilgisayar oyun dolu ama Remedy oyunları bambaşka .
    aynı şeyi Alan Wake için söyleyemiyeceğim ama max payne serileri (Remedy olanlar) da harikaydı



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheJudgé -- 24 Eylül 2019; 17:37:55 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.