Şimdi Ara

Ağır çekim selfie ‘Slofie’ Apple tarafından patentleniyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
1.024
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj

  • Apple’ın iPhone 11 tanıtımı sırasında bir kere kullanıp bırakacağı düşünülen terimlerden biri olan “slofie,” cihazların ön kamerasına eklenen 120fps video kaydı özelliği sayesinde mümkün hâle gelmişti. Ağır çekimde saçma sapan yüz hareketleri ortaya çıkaracağı öngörülen özellikle ilgili olarak Apple, ABD’de isim hakkı başvurusunda bulundu.


    Animoji gibi şimdilik büyük diyebileceğimiz bir özelliğe dönüşüp dönüşmeyeceği belli olmayan özellik, en azından Apple’ın gözünde isim hakkı alınacak kadar önemli. Bu hakkı başarıyla aldıktan sonra, ki alacaktır, çakma uygulamalar üzerinde yaptırım hakkı da Apple elinde olacak. Bu uygulamalar, kullanıcılara özelliği sunsa da bildiğiniz üzere kişisel bilgilerin korunması konusunda pek de hoşgörülü değiller. Bu uygulamalar ayrıca Apple’ın sadece yeni iPhone modellerine has sunduğu bir özelliği başka telefonlara açarak ürün gamına zarar verebilir.

    Bu kadar marka adının alınmasına yönelik hamlelere rağmen Apple’ın kamera uygulamasında ya da telefonun ana ekranında Slofie adından herhangi bir element bulunmuyor. Basitçe slo-mo adıyla anılan özellik, belki de patentlerin başarıyla elede edilmesinin ardından kamera uygulamasına özel ismiyle eklenecektir.


    Slofie adı, tanıtımın üzerinden görece uzun bir süre geçmiş olmasına rağmen hâlâ çoğu kişi tarafından yanlış yazılmaya devam ediliyor. Bu yazının tamamlanması sürecinde bile defalarca slowfie ya da slowfi ismi yazıda beliriyor. Bu yanlış yazımların ardından yapılan kısa süreli bir araştırmayla SlowFi adının, 2011 yılında Hong Kong merkezli bir firma tarafından kablosuz haberleşmeyle bağlantılı bir teknoloji için patentlenmeye çalışıldığı da ortaya çıkıyor. Bu şirket ise görünüşe göre çoktan batmış.

    Merak edenler için ise Apple, bu başvuru için 400 dolar harcamış durumda.


     







  • Xiaomi Apple'ın ardından Slofie adıyla eklemesin diyedir. Slomi diye eklerler artık 😂

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • “ Ağır çekimde saçma sapan yüz hareketleri ortaya çıkaracağı öngörülen özellik” editör kardeş haber mi yayınlıyorsun Twitter’da kendi görüşlerini mi twitliyorsun bu nasıl bir dil ?

  • İsim patentlenmez, tescillenir ve ticari markaya dönüştürülür. Birkaç örneği olsa da normalde yazılım da patentlenemez, fiziksel bir obje patentlenebilir veya mantıksal bir dizilim (örneğin algoritmalar). Örneğin Apple'ın "ana ekranda simge şekil ve düzeni ile ilgili patent bizim" derken iOS'un patentinden değil iPhone'un patentindeki kullanıcı etkileşimi kısmında ve patent görsellerindeki arayüz dizilimini işaret etmektedir. Bu sebeple firmalar genelde patentlemek istedikleri yazılımsal ögeleri bir donanımla sunarlar; donanım üzerinden yazılımı "patentlenmiş gibi" yaparlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yorumculuklar -- 21 Eylül 2019; 21:58:21 >
  • 400 Dolara almışlar. 500 Dolar vereyim versinler de halka açık yapayım.

  • Yeni editor lazimsa ben hazirim

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Sayın babuççuoğlu haberlerde tarafsız olmanız ve görüş belirtmemeniz gerekirken neden böyle bir hatada bulundunuz?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Millet evde göbeğini kaşırken, 20 yaşında dh'de editörlük yaptığın için biraz laf söylenmiş. Dil profesyonelce değil ama tecrübelendikçe düzelir.

  • BigMuffin kullanıcısına yanıt
    Tabiki ol ama unutma burda çok gömecek adam var. En ufak hatanı affetmezler.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.