Şimdi Ara

Google Haritalar’ın 'sınır kapısı hatası' yoğunluğa neden oldu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
1.909
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Google Haritalar’ın 'sınır kapısı hatası' yoğunluğa neden oldu



    Türkiye ve Gürcistan arasında bir adet sınır kapısı bulunuyor. Google Haritalar uygulaması ise Sarp Sınır Kapısı’na ek olarak Artvin’in Borçka ilçesinde de sınır kapısı gösteriyor. Uygulamadan rota oluşturup buraya gelen turistler, ilçede yoğunluğa neden oldu.



    Google Haritalar’ın 'sınır kapısı hatası' yoğunluğa neden oldu



    Muratlı Barajı güvenlik personeli, her gün çok sayıda yabancı ve yerli turistin ellerindeki haritalar ve cep telefonları ile bölgede sınır kapısı aradığını belirterek "Burada kapı arıyorlar, bizde yabancılara anlatmakla güçlük çekiyoruz, dillerinden anlamadığımız yabancılara tekrar navigasyona bağlanarak Sarp Sınır Kapısı'na yönlendiriyoruz ve böylelikle geri gönderiyoruz" dedi.



    Ayrıca Bkz.İki Android uygulamasında daha zararlı yazılım ortaya çıktı



    Google Haritalar’ın 'sınır kapısı hatası' yoğunluğa neden oldu



    Muratlı Köyü halkı ise yaptıkları açıklamada "Mahallemize gelip buralarda sınır kapısını soruyorlar, biz de anlatmakta zorlanıyoruz. Biz hayalini değil gerçek kapının açılmasını istiyoruz" ifadelerini kullandılar.



     




    Kaynak:https://www.haberturk.com/navigasyon-hatasi-ilceye-turist-akini-baslatti-2524076







  • Google Haritalara buranın kapı olarak açıldığını raporlayan haritalandırma firmasına sormak lazım sebebini...

  • yorumculuklar Y kullanıcısına yanıt
    Eğer birçok insan oranın yanlış olduğunu bildirirse kaldırılır

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Rachsuchtig kullanıcısına yanıt
    Yüksek rütbeli yerel rehberin tek itirazı da yeterli olabilir ama farketmez Google'a veri sağlayan haritalandırma firmalarının bir hatası bu, benzer durumlar çok fazla insanın kullanmadığı farklı güzergahlardaki yollarda da olabiliyor.

  • İstanbul’da da bazı yerlerde metro çalışması devam ettiği halde metro çalışmaya başlamış gibi yol gösteriyor. Çok saçma.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bu tür yanlışlar Google'ın kendi hatası değil biz kullanıcıların hatası Google o bölgede yaşayan insanlara bildirim gönderiyor 'burda böyle bir şey varmı varsa kaçta kapanıyor, nasıl bir yer vs. vs. Kullanıcıların çoğu evet olarak oylayınca saçma sapan var olmayan yerler ortaya çıkıyor.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • CITY OF DETROIT kullanıcısına yanıt
    Yalnız bunları düzeltmesi gereken insanlar değil, Google'ın kendi harita çalışanları veya çalıştığı harita şirketleri. Fakat Google, Maps kullanıcılarını beleş çalışan ve geri-dönüş sağlayıcı olarak kullandığı için bu komik durum ortaya çıkmış

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Türkiye ve Gürcistan arasında bir adet sınır kapısı bulunuyor.

    Bu cümle hatalı olmuş Türkgözü ve Aktaş sınır kapılarıyla birlikte 3 tane var

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • yorumculuklar Y kullanıcısına yanıt
    Son kullanıcı olarak haritalandırma firması kimseyi ilgilendirmez. Google Maps kullandım mağdur oldum mu oldum. Sistemin ana operatörünün kötüye kullanımlara karşı önlem alması gerekir. Sebebini Google Maps'ın sahibine sormam gerekir. Yandex ya da Here Maps gibi alternatif ve daha başarılı çözümlere bakarım. Bir zamanlar Apple Maps da insanları farklı farklı yerlere götürüyordu hatta 9gags ve Reddit'te Apple Maps'le dalga geçen yığınla komik paylaşım açılmıştı.

  • yandex navi kullanıyorum. belediye çalışması olup kapanan yolları bile gösteriyor. yeni açılan yollar anında ekleniyor. bazı eksikleri var ama bunlar ufak şeyler. deneyin anlarsınız

  • Nasıl Google'ın hatası değil, kullanıcının yanlış bilgi verme olasılığını göz önünde bulundurarak kullanıcılara doğru bilgiyi vermek onların görevi. Mantığınız çok yanlış.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.