Şimdi Ara

Yeni aşı farelerde Herpes enfeksiyonunu önlüyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
229
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Yeni aşı farelerde Herpes enfeksiyonunu önlüyor 
     
    University of Pennsylvania kurumundan bir grup araştırmacı genital herpese ( genital uçuk ) yönelik aşı geliştirdi. Farelerde ve guinea pig olarak adlandırılan gine domuzlarında test edilen aşı, virüse karşı sterilize bağışıklık olarak adlandırılan ve en güçlü bağışıklık türü olarak kabul gören bağışıklık türünün oluşumuna neden oldu.

    Hayvan deneyleri başarı gösterdi

    Yeni aşı farelerde Herpes enfeksiyonunu önlüyor 

    Araştırmacılar aşı yaptıkları 64 adet fareyi deneye tabi tuttu. Farelere genital herpes bulaştırıldı. 28 gün sonra fareler tekrar incelendi ve 63 farenin virüsü başarıyla yok ettiği yani virüse karşı immün bağışık olduğu gözlemlendi. Geriye kalan 1 adet farede ise latent enfeksiyon geliştiği yani virüsün tamamıyla yok edilemediği ancak virüsün farede herhangi bir semptomatik cevaba da neden olmayacak şekilde fare bedeninde bulunduğu belirlendi.

    Benzer şekilde gine domuzlarına da aynı deney yapıldı. 10 adet gine domuzuna önce aşı yapıldı daha sonra virüs bulaştırıldı. Yapılan incelemeler sonucunda hiçbir hayvanda genital lezyonlara rastlanmadı ancak 2 gine domuzunun enfeksiyon belirtileri gösterdiği lakin bu enfeksiyonun herhangi bir bulaşa sebep olmayacak formda olduğu gözlemlendi.

    Aşı diğer aşılardan farklılık gösteriyor

    Yeni aşı farelerde Herpes enfeksiyonunu önlüyor 

    Araştırma ekibi aşıyı geliştirmek için; immün cevabın oluşmasını sağlayan ve bu amaca yönelik proteinlerin üretiminden sorumlu özelleşmiş mesajcı RNA ( mRNA ) tiplerinden yararlandı. Oluşturulan aşı, herpes virüsünün hücrelere girmesini engelleyen ve virüsün bağışıklık sistemini baskılamasını engelleyen çeşitli antikorları uyarıyor.
     

    Yeni aşının diğer herpes aşılarından farkı da bu noktada ortaya çıkıyor; diğer aşıların sadece herpes virüsünün hücre içerisine girmesini engellediği bildiriliyor.

    Herpes Virüsü

     
    Yeni aşı farelerde Herpes enfeksiyonunu önlüyor 

    Genital herpes ya da diğer adıyla Herpes Simplex virus type 2 virüsü, seksüel yolla bulaşan en yaygın virüs tipini oluşturuyor. Yaklaşık olarak yaşları 14 ila 59 arasında değişen 100 Amerikan vatandaşından 14'ünün enfekte olduğu, dünyada ise bu oranın %11 olduğu belirtiliyor.

    HSV-2 virüsü genital bölgede ağrılı lezyonlara sebebiyet verebiliyor ve bu lezyonlar vücudun diğer bölgelerine de yayılabiliyor. HSV-2'nin tedavisi ise çeşitli antiviraller ile yapılıyor.
     







  • BİZE NE KARDEŞİM BİZ FARELERLE İLİŞKİYE GİRMİYORUZ Kİ
  • Tam ciddi ciddi cevap verecektim ki sağ alttaki ifadeyi gördüm.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kingofpotatoes

    Tam ciddi ciddi cevap verecektim ki sağ alttaki ifadeyi gördüm.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mükemmel bir haber!

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-0E184FE49

    BİZE NE KARDEŞİM BİZ FARELERLE İLİŞKİYE GİRMİYORUZ Kİ
    Şeytan ayrıntıda gizli.
  • allahım inşallah bir an önce bulurlar aşısını ??????????

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.