Şimdi Ara

Samsung’un 30 TB kapasiteli SSD’si hiç bozulmayacak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
1
Favori
2.617
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  •  
    DRAM ve NAND Flash piyasasında pastadaki en büyük paya sahip Samsung ürettiği çözümlerinde güvenilirlik ve performans başlıklarında çıta koymaya devam ediyor. Güney Koreli firma yeni SSD’sinde uzun ömürlülük alanında bir hayli iddialı.

    PM1733 0.96TB, 1.92TB, 3.84TB, 7.68TB, 15.36TB ve 30.72 TB seçenekleriyle sunulurken yazılımsal alanda gelişmiş özelliklerle güçlendirilmiş. 3 önemli yazılımla gelen çözüm, V-NAND makine öğrenmesi sayesinde verileri doğrularken hasarlı NAND Flash yongalarını tespit ederek verileri diğer yongalara taşıyor.

    Uzun ömrüyle iddialı 

     
    512 yonga barındıran 30.72 TB kapasiteli U.2 formundaki çözüm eğer Flash tabanlı birimlerden birisi arızalansa dahi yoluna devam edebiliyor ki Samsung bu nedenle yeni modeli ‘’asla bozulmaz’’ iddiasıyla lanse etti.

    PCIe 4.0 arayüzünü kullanan PM1733’ün yanı sıra yarı yüksekliğe sahip bir PCIe kartı da sunan Samsung bu modelinde kapasiteyi 15.36 TB’a kadar ölçeklemiş. Ayrıca U.2 formunda da üretilen SSD boyutları itibariyle HHHL sınıfına konumlandırılmış.
     
    Her ne kadar performans değerleri açıklanmasa da PCIe 4.0 standartına sahip 8 kanalı kullanan sürücü PCIe 4.0 x4 arayüzüne sahip diğer U.2 birimlerinden ayrılıyor. Son olarak PM1735’te ise PM1733’teki kapasite düşerken günde 3 sürücü yazma değeriyle dayanıklılık başlığı ön plana çıkarılmış.







  • Ssd lerin en büyük sorunu kisa sürede bozulması. Bu engel aşılirsa çok büyük inavasyon olur. Ssd ler şahlanir.

  • Spleace S kullanıcısına yanıt
    Kaliteli ssdler bozulmuyor da ucuzlarına bir şey diyemem. 860evo kullanıyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Spleace S kullanıcısına yanıt
    Ssdler çabuk mu bozuluyor o çooook eskidendi dandik sandisk ssdyi bile kaç yıldır kullanıp devamlı devamlı format atıyorum hâlâ tık yok

  • Spleace S kullanıcısına yanıt
    bozulduğu doğru, ama çok çabuk bozulduğu yanlış. Ayrıca bir anda bozulmuyorlar, belli bir kullanım sayısından sonra bozulabiliyorlar. Ama mekanik diskler öyle değil. hiç beklenmedik bir anda bozulabiliyorlar.

  • 840 ve 850 Evo sahibiyim ikiside 20 TB yazmayı geçti sorunları yok çok şükür

  • Spleace S kullanıcısına yanıt
    Aslında bununla ilgili bir test vardı. Adamlar 1 PB yazma denemesi yapmıştı, üst düzey disklerde. Buna rağmen bir kaç tanesi hala çalışıyordu.

  • Technopat'ın 860 Pro ile bir yıl önce başlattığı ve halen devam eden testin son durumuna alttaki linkten erişebilirsiniz. Şu ana kadar 6PB veri yazmışlar ve disk çalışıyor. Bence gayet yeterli.

    1 Yıldır İnatla Ölmeyen SSD: Samsung 860 Pro - Ne Kadar Dayanacak? #6
  • Samsung 850 serisinden olan bir SSD ye sahibim, samsung magician yazılımında over provisioning %50 uygulayın, bu sayede SSD'niz daha uzun ömürlü olacaktır.

  • Samsung Evo 860 500GB var mutlu mesut geçiniyoruz. :)

  • PCI 5.0 ile uyumlu mu ki, onu beklemek lazım sanki

  • Delikanlıysan ömür boyu garanti ver. Asla bozulmazmış hikaye.

  • -Bir SSD yapmışlar, hiç bozulmuyor.
    --Deneyebilir miyiz?
    -Tabi buyrun.
    --Aha BOOT etmiyor.

  • daha bozulan ssd görmedim.

  • 2 aynı marka ssd diskim vardı farklı zamanlarda bozuldular ama ikisi de tak diye bozuldu. Windows dondu ve bir daha açılmadı, bilgisayar da ssd yi görmedi. Diğerinde de windows aniden donunca anladım ki o da gitti ve aynen öyle oldu. Ama bu 2-3 sene önceydi. Sanırım diskleri de 4-5 yıl kadar kullanmıştım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Boragungoren

    Ssdler çabuk mu bozuluyor o çooook eskidendi dandik sandisk ssdyi bile kaç yıldır kullanıp devamlı devamlı format atıyorum hâlâ tık yok
    Benim Sandisk SSD 2. yılı bittikten 1 ay sonra garantisi bitince bozuldu çöpe gitti Raid 0 kurmuştum bir de tüm veriler de gitti. Ondan 2 yıl önce aldığım samsung hala taş gibi çalışıyor. Kaliteye bağlı biraz da yani.
  • Bozulmaz olayı tamamen reklam.
    Bir ürünün asla bozulmaması kapitalizmin ruhuna aykırı. Tabii ki de üreticileri planladığı zaman gelince bal gibi de bozulacak. SSD'm bozuldu deyip yenisini alacaksın çarklar dönecek. Hiç bozulmazsa yenisini kime satacak, gıdım gıdım teknoloji artırarak bir yere kadar.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sanırım demek istedikleri pat diye bir anda bozulmuyorlar.
    Hasarlı yongadaki verileri sağlam tarafa taşıyor yani eriyerek bozuluyor hasar arttıkça kapasite azalıyor bugün 30tb olan bellek 5-10 yıl sonra 10-20 tb inebilir

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Samsung'un tüm ssd leri zaten çok sağlam. Verilen garantilerin çok daha üstünde başarı gösteriyorlar testlerde. Belki diğer markalara göre az daha pahalı ama sağlamlık için değer. Bu arada intel'in önümüzdeki sene çıkacak 10. nesil işlemcileri bile pcie 4 desteklemeyeceğinden bu tarz ssd'ler kullanamayacak ha? Intel'in bu kadar teknolojinin gerisinde kalması çok şaşırtıcı.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-5993D5759

    Benim Sandisk SSD 2. yılı bittikten 1 ay sonra garantisi bitince bozuldu çöpe gitti Raid 0 kurmuştum bir de tüm veriler de gitti. Ondan 2 yıl önce aldığım samsung hala taş gibi çalışıyor. Kaliteye bağlı biraz da yani.

    Alıntıları Göster
    Kalite dışında şansta telefon bile alıyorsun 5000 liraya bozuluyor araba parası ayrıca veri kullanımıda önemli sabah akşam veri işliyorsanız ssdde normal bitmesi

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.