Şimdi Ara

Microsoft’un yeni Surface dizüstüsünde Ryzen işlemcisi kullanılabilir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
958
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  •  
    AMD, Zen mimarisiyle işlemci pazarında oldukça etkili bir şekilde payını yükseltmeyi başardı. Üstelik yakaladığı ivmeyi Zen 2 ile sürdürmeyi de başaran firma buna karşın dizüstü segmentinde hala oldukça düşük bir paya sahip.

    Microsoft da Ryzen APU tercih edebilir 

     
    Buna karşın yeni ortaya çıkan sızıntıya göre Microsoft’un Surface 3 dizüstüsünde Ryzen APU’larını görmemiz olası. Henüz hangi APU’nun kullanılacağı ve yonganın detayları belli olmasa da ikisi de 4 çekirdekli olan Ryzen 5 3550H ve Ryzen 7 3750H üzerinde duruluyor.
      
    Vega GPU’suyla gelen modellerle eğer başarılı bir ürün ortaya konulabilirse kırmızı ekibin imzasını taşıyan daha fazla mobil çözümün piyasaya akın etmesi olası. Mevcut konsollarında kırmızı ekiple işbirliği içerisinde olan yazılım devinin yeni tercihi Ryzen işlemcilerini iyi bir alternatif olarak görmesinden kaynaklanıyor olabilir.
     

    Diğer taraftan Surface 3 dizüstülerinde sadece AMD işlemci seçeneği bulunmayabilir. İlk 2 nesilde olduğu gibi Intel’in yongasını taşıyan seçeneklerin de sunulması bekleniyor. Son olarak 2 Ekim’de düzenlenecek etkinlikte yeni dizüstüye dair daha fazla detayın açıklanması bekleniyor.







  • Adına yakışır bir işlemci oldu. Her geçen gün daha da "Ryzen".

  • Surface'nin telefon versiyonu çıksa süper olur. Microsoft'un öyle bir şey üzerinde çalıştığı söyleniyordu, arkası gelmedi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Samsung anlaşmasından iyi para kazanıyorlar, bir de içerisinde Android olan bir telefon çıkartma işine gireceğini sanmıyorum, Surface markası altında.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: yorumculuklar

    Samsung anlaşmasından iyi para kazanıyorlar, bir de içerisinde Android olan bir telefon çıkartma işine gireceğini sanmıyorum, Surface markası altında.
    Android mi?

    Bildiğin windowsla (PC sürümü) çalışacak. Olayı bu zaten...

    'Mini bir bilgisayar' olarak kullanılacak

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ryzen mobile da hala rekabetçi değil 3750h in muadili i7 8565u

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çıkarıp tr ye getirsinler alalım, intelin tek el olmasından sıkıldım artık. Hem ultrabook hem amd şahane olur

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • teknolojik olarak imkan olsa bile ekonomik olarak çok ileri bir tarihin hamlesi, bugün yaparsalar erken çıkıp batmış ürünler kategorisindeki yerini alır

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: yorumculuklar

    teknolojik olarak imkan olsa bile ekonomik olarak çok ileri bir tarihin hamlesi, bugün yaparsalar erken çıkıp batmış ürünler kategorisindeki yerini alır
    Bence tam sırası... Çinliler bile fason olarak yaptığına göre

    İlk etapta bu kadar güçlü olmayabilir.





    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Omega Speedmaster -- 18 Eylül 2019; 17:39:23 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Çinliler yapıyor ama mevcut talep ortada, pazar hazır değil

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu yıl daha 7 nanometrelik Zen 2'ler dizüstülere gelmedi, 2020 başında Zen 2 dizüstüne geldiğinde asıl patlama yaşanacak gibi... Intel sırf bu yüzden Ice Lake gibi önlemler alıyor. Bunlar iyi gelişmeler :)

  • Bloodin kullanıcısına yanıt
    Dizüstülerde 3000 serisi birkaç model var neden 12nm üretmiş olabilir?

  • Geçen yıl 12 nanometrelik masaüstü 2000 serisi çıkınca dizüstüne 14 nanometrelik ilk Zen mimarisi çıkmıştı (2200U, 2500U ve 2700U), bu yıl da 7 nanometre masaüstüne çıktığında 12 nanometreler dizüstüne geldi... Belli ki böyle devam edecek. Gelecek yıl 4000 serisinde masaüstüne 7nm+ gelirken dizüstüne 7nm'lik Zen 2 platformu gelecek ki orada işlerin değişeceğini düşünüyorum, Intel sırf bu yüzden dizüstünde sıkı davranarak Ice Lake gibi Intel için devrim sayılabilecek grafik performansına sahip işlemciler üretiyor. i5-1030G7 mesela çok ilginç bir işlemci, sadece 9 watt (12 watt'a kadar çıkabiliyor) ve 1 Teraflop gücüne yakın (GT1030- GTX1050 arası) performansa sahip bir ekran kartı içeriyor. O watt değerinde o performansı nasıl verecek çıkınca görücez :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.