Şimdi Ara

Google Pixel 4 depolama birimi iddiaya göre Galaxy Note 10’dan daha yavaş olacak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
1.176
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Geçen yıl, Android telefon üreticileri akıllı telefonlarını 8GB RAM kapasitelerinde satışa sunarken Google, geri adım atarak Pixel 3 ve 3 XL modellerini 4GB LPDDR4x RAM ile çıkarmıştı. Bu yıl da aynı kategoride bir taviz vereceği düşünülen Google, herkes yüksek hızlı depolama birimlerine geçmişken yavaş kalacak. 
    UFS 3.0 depolama birimi, OnePlus 7 Pro ve Galaxy Note 10 modellerinde yer aldığından beri akıcılıkta ciddi bir fark hissedilmeye başlandı. Bu akıcılık, elde edilen raporlara göre Google’ın amiral gemilerinde en azından donanım tarafında olmayacak. Firma, bildiğiniz üzere donanım açısından mütevazi davransa da yazılım olarak bu açığı fazlasıyla kapatmayı şimdiye kadar başardı. 
    91mobiles tarafından keşfedilen sızdırılmış bir benchmark sonucuna göre, Pixel 4 depolama hızı sıralı okuma kategorisinde 655,57 MB/s, sıralı yazmada ise 254,48 MB/s ile görülüyor. Benzer bir test yazılımında Galaxy Note 10, yaklaşık 1600 MB/s okuma, 600 MB/s yazmaya ulaşabiliyor. Bu fark açıkça iki cihaz arasındaki farklı depolama birimi teknolojilerinden kaynaklanıyor.
    Bu sızıntı umarız Google’ın mühendislik örneklerinden bir tanesine aittir ve son üründe yüksek hızlı UFS 3.0 depolama kullanılır. Aksi gerçekleşirse Google’ın saf Android deneyimi bile arayüzün akıcılığında eksiltmelere sebebiyet verebilir.
     







  • Umalım ki bu haberi okuyanları ilgilendirmeyen bir haberden devlet bekâsı gibi bahsedilmesin... İsterse UFS 2.1 kullanılsın, kimene.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • iPhone 11'ler de daha yavaş ama böyle haber girmediniz tanıtılmış Türkiye'de satılan bir cihaz olmasına rağmen neden?

  • Samsung o kadar agirlastirilmis bir arayuzle geliyor fazladan RAM ve UFS 3.0 ile anca akicilik elde ediyor... Pixel 4 lerde yag gibi akacak ve emsalleri de bol ...

    Biz tuketiciler icin sonuc onemlidir. Cunki Note10+ ve Note10 SAF Android ile gelmiyor :) ...

  • Pixel ile Nexus'da yakaladığı 7 seriyi göremez Google.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yine her türlü Samsung tan seri çalışır , elimdeki 2 xl bile 2 aylik s10+ tan daha seri arayüz e sahip. Samsung belli bir sure sonra şişiyor.

  • google telefonu satmamak için elinden geleni yapıyor 1 ay önce tamamen pixel 4 e odaklanmıştım ama pil/kamera sensör/çözünürlük/optik zoom konusunda hiç bir şey vaad etmemesi beni iyici soğuttu çıksın bakalım ilk testler neyi gösterecek.

  • Google'ın pixel cihazları ile kanıtlamak istediği başka bir şey var bence. Android'in iOS'a alternatif olduğunu göstermeye çalışıyor, bunun için yüksek RAM vb. şeylere ihtiyaç olmadığını göstermeye çalışıyor ki Pixel cihazların başarısı da bunun kanıtıdır bence. 10bin liraları kalkıp telefonda 12GB RAM'e vermeye gerek yok, ne yapıyorsunuz Deep Learning trainin falan mı çalışıyor cihazda.

  • Xloud X kullanıcısına yanıt
    iPhone 11 depolama birimi hızını veren bir kaynak görmedim hiç kaynağınızı paylaşabilir misiniz?

  • ninja342 N kullanıcısına yanıt
    sallıyor zaten birşey bildiği yok.
  • turkiye gelcek mi acaba

  • ninja342 N kullanıcısına yanıt
    iPhone söz konusu olunca kaynağa gerek yok, işkembe-i kübrâ var sonuçta.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.