Şimdi Ara

Dikkat! SIM kartınız izleniyor olabilir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
1
Favori
12.763
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj


  • Son dönemde kullanıcıların gizli verilerini elde etmeye yönelik olarak sayısız uygulama veya fidye yazılımları gündeme geliyor. Son olay ise oldukça ürkütücü zira bir milyardan fazla telefon kapsama alanında.


    Simjack nedir?


    AdaptiveMobile Security tarafından yapılan bir araştırmaya göre 1 milyardan fazla telefonda kullanılan SIM kartlar uzaktan kontrol edilebilecek bir açık barındırıyor. Kritik bilgileri sızdırabilen bu açığı kullananın ise hükümetler ile çalışan bir firma olduğu iddia ediliyor.


    SIM kartların yapısında yer alan bu açık SIM araç kitinden kaynaklanıyor. Bilindiği üzere SIM araç kiti SIM kart üzerinden erişebileceğiniz bazı hizmetleri barındırıyor. Kit içerisinde yer alan ve Wap tabanlı çalışan S@T tarayıcısı bilgi çalmak için kullanılıyor.


    Ayrıca Bkz.Kayıp Gemi Avı oyunu Android için ücretsiz

    Simjacker olarak adlandırılan bu açık nedeniyle kötü niyetli kişiler uzaktan S@T tarayıcısına ikili SMS kodu göndererek kullanıcının anlık konum ve IMEI bilgilerini elde edebiliyor. Hükümetlerin belirli numaraları takip edebilmek için Simjacker kullandığı ifade ediliyor. Araştırmacılar yüzlerce test yaparak bunu kesinleştirmiş durumda.


     

    Günümüzde wap tabanlı tarayıcılar yerine HTML tabanlı tarayıcılar tercih edildiği için S@T tarayıcısı devre dışı kalmış durumda ancak dünya çapında 30 operatörün 1 milyardan fazla SIM kartında bu teknolojinin aktif olduğu ifade ediliyor. Ek olarak sahte çağrılar, DDoS saldırısı, dolandırıcılık gibi aktivitelerin de Simjack ile yapılabileceği tahmin ediliyor.


    Simjack saldırısından korunmanın tek yolu S@T teknolojisinin tamamen SIM kartlardan kaldırılması olarak gösteriliyor. GSMA Birliği yaptığı açıklamada konuyu yakından takip ettiğini ve araştırma ekibi ile birlikte hangi SIM kartların bundan etkilendiğini araştırdığını ifade etti.


     







  • Misal ABD firmaları bizim simkartlarda bu teknoloji (S@T), dolayısıyla açık yok diye açıklama yaptılar. Bizim operatörlerde böyle bir şey görmedim; neden çünkü soran yok. Ben bundan önce NSA'in dünyanın en büyük simkart üreticisini hackleyip kartlarda arka kapı açıp tüm dünyayı yıllarca izledikleri haberini aldıktan sonra operatörümü arayıp ne önlem aldınız, siz de bu açıktan etkilendiniz mi diye sormuştum ve elbette bir yanıt alamadım.

    Benim yerine belki bizim teknoloji gazeteceleri yapar böyle şeyler diye düşünüyorum ama onlar da haber çevirisi yapmaktan başka şey yapmıyorlar. Milyonlarca kullanıcısı, takipçisi olan adamlarsınız, kişisel olarak irtibata olduğunuz yetkililerin de olması gerekir o kadar davete, etkinliğe gidiyorsunuz. Niye hiç olduğunuz yerin avantaj ve sorumluluklarını kullanarak gerekenleri yapmıyorsunuz? Teknoloji hafiyesi olun demiyorum ama azıcık cevval olun! Ondan sonra youtuber niye daha çok izleniyor? Sizin ne farkınız var onlardan. Kaldı ki bu haberleri sizden önce duyuruyorlar.





  • Bizim operatörler bir bilgi notu olarak, bu açık sim kartlarda var mı yok mu açıklasalar. Gerçi açık var diye bilgi yayınlamak da olacak iş değil ama..

  • gün geçmiorki yeni bir arka kapı daha bulunmasın.

  • İstedikleri kadar izlesinler eyvallah ama bize de 2-3 ateşleseler arada iyi olurdu.

  • Güvenlik önlemi olarak neler yapabiliriz cevaplayacak var mı

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • İşin daha vahim tarafını da hatırlatmak istiyorum, günümüzde cihazlar eSIM'e doğru evriliyorlar eski teknolojinin anakarta gömülü halinden başka bir şey değil ne yazık ki... Bu tip hatalarda ne yapacağız? Binlerce liralık cihazlar çöp mü olacak?!

  • Konuşmalarımız bile dinlenirken bu oldukça normal bence, özel hayatımızın gizliliğinin ihlal edilmesinden kaçış yok.
  • Bu da başka safsata, elektirikli araba satmak icin dizeli kotulediler, intel yeni islemci satabilmek icin eski islemcilerini kotuledi, simdide apple sim kart entegreli telefonlari satabilmek icin bunu uyduruyor..



    Dizel arabaya, 4.nesil i7 islemcime ve sim kartli s9plus im ile size daha fazla kole olmayacagim dunyanin cilkini cilarttiniz, element kalmadi bee



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi khanstern -- 15 Eylül 2019; 14:58:16 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: khanstern

    Bu da başka safsata, elektirikli araba satmak icin dizeli kotulediler, intel yeni islemci satabilmek icin eski islemcilerini kotuledi, simdide apple sim kart entegreli telefonlari satabilmek icin bunu uyduruyor..



    Dizel arabaya, 4.nesil i7 islemcime ve sim kartli s9plus im ile size daha fazla kole olmayacagim dunyanin cilkini cilarttiniz, element kalmadi bee
    Kimse seni elektrikli araba alman için veya yeni işlemci alman için veya gömülü sim kartlı telefon alman için zorlamıyor.

    Teknoloji sürekli gelişen ve yenilenen bir olgu. Sim kart teknolojisi eskidi artık elbette yeni alternatifler gelecek. Siz inat etseniz de etmeseniz de

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Rachsuchtig kullanıcısına yanıt
    Yasaklıyorlar, desteği kesiyorlar bahaneleri bol ve işin en korkunç yanı senin gibi doymak bilmeyen daha fazlasını
    isteyen aç insanların türemesini sağlıyorlar.

    Dünyanın gücü buna yetmeyecek genç.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yorumculuklar Y kullanıcısına yanıt
    eSIM'e profil eklenip kaldırılabilecek, dolayısıyla yapılacak olan şey sadece profili kaldırmak ve yeni bir profile geçmek. "Eski teknolojiyle" sim kart değiştirmekten farksız. Anakarttaki eSIM kullanıcıyla operatörler arası aracı olan bir donanım parçası, fazlası değil.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: khanstern

    Yasaklıyorlar, desteği kesiyorlar bahaneleri bol ve işin en korkunç yanı senin gibi doymak bilmeyen daha fazlasını
    isteyen aç insanların türemesini sağlıyorlar.

    Dünyanın gücü buna yetmeyecek genç.
    Birincisi, insan zaten sürekli olarak daha iyisini ister. Bu doğamizda var.
    Ikincisi olarak dizelli ve benzinli araçlar çok fazla zararlı gaz salınımı yapıyor. Yani dünyamıza ve sağlığımiza zararlı aslında. Elektrikli araçlar bunu azaltabilir. Yani aslında faydalı. Eski işlemcilerde açık var bu açık kime zarar veriyor? Size. Değiştirerek kim fayda sağlayacak? Siz. Aynı şey sim kartları icin geçerli.

    Ayrıca teknoloji ilerledikçe ve ihtiyaçlarımizi karşıladıkca yeni ihtiyaçlar ortaya çıkacak. Bu ihtiyaçlari da yeni teknolojiler karşılayacak.

    Siz ömrünüz boyunca 4. Nesil i7 işlemci mi kullanacaksınız sanki? Veya s9 plus telefonunuzu mu kullanacaksınız?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Rachsuchtig kullanıcısına yanıt
    Elektirikli arabalara daha zararsız diyorsun peki bu arabaların elektiriklerini nasıl üretiyorlar biliyor musun ? Piller ömürlerini tamamlayınca içindeki zehirli atıklar ne olacak nasıl imha edilcek biliyor musun :)

    Benim sitemim elbet bozulunca yenisini alacağım ama bu şekilde spekulasyon yaratip insanlari kitleler halinde yeni teknolojiye zorluyorlar daha dogrusu insanlari yolmak istiyorlar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Umarım beni izliyorlardır halime acıyıp banka hesabıma bir eft bekliyorum yakın zamanda.
  • Dünya açık.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Suan ki teknolojide böyle birseye ihtiyaç yok. telefonunuz hangi baz istasyonu anteninden hangi güçte sinyal aldigi data center larda anlik olarak depolaniyor.

  • ENfER kullanıcısına yanıt
    Sorun erişilebilmesi değil, operatörler ve hükümetler yerine kötü amaçlı sıradan bir adamın erişebilmesi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu olay yıllardır var ama yeni gündeme geldiğine göre kesin yeni bir yöntem bulmuşlar bunu da oyalanın diye veriyorlar işte.

    Edit: Bir de sanal sim uygulamaya geçirilecek ya ondan da olabilir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CyberXTR -- 17 Eylül 2019; 0:33:44 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.