Şimdi Ara

Adobe Premiere Pro videoların en boy oranını yapay zeka ile düzenleyecek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.267
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj

  • Adobe tarafından geliştirilen video düzenleme programı Premiere Pro sürekli olarak yeni yeteneklere kavuşuyor. Geçtiğimiz gün duyurulan bir özellik ise oldukça dikkat çekici. Yapay zeka yardımıyla videolarınızın en boy oranını otomatik olarak düzenleyebiliyorsunuz.

    Farklı sosyal medya platformlarına yayınlayın


    Bildiğiniz üzere başta Instagram olmak üzere popüler sosyal medya platformlarının kullandığı kare ve dikdörtgen fotoğraflar, içerik üreticilerini de 1:1, 9:16 gibi en boy oranlarını kullanmaya itti. Adobe tarafından hazırlanan Auto Reframe isimli özelliğin temel amacı da bu platformlara uygun videoları hızla üretebilmek.


    Firmanın yapay zeka platformu Adobe Sensei’yi kullanan yeni özellik sayesinde 16:9 videolarınız, ana odağını kaybetmeden 1:1, 9:16 gibi en boy oranlarına çevrilebiliyor. Ayrıca kullandığınız metinler de otomatik olarak boyutlandırılıyor. Dolayısıyla neredeyse hiçbir detayı kaybetmeden en boy oranını değiştirebiliyorsunuz. Kullanmadan önce Premiere’in size sorduğu tek şey hız seçeneği oluyor. Videonun ne kadar hızlı olduğunu üç farklı seçenekten birini seçerek belirtmeniz gerek. Daha sonrasında tabii ki elle ek düzenlemeler yapmanız mümkün.


    Ayrıca Bkz.Realme kablosuz kulaklık modelini duyurdu

    Haberimizin altında bulunan videodan özelliğin nasıl çalıştığını daha detaylı olarak inceleyebilirsiniz. Auto Reframe özelliğinin henüz Premiere Pro içerisindeki yerini almadığını belirtelim. Önümüzdeki aylar içerisinde eklenmesi planlanıyor.









  • Bugüne kadar video editleme programı ünvanı ile bu özelliklere sahip olamaması bir enteresan zaten. Çoklu set satma hevesinden muhtemelen. Yani hemen hemen her adobe programı ile her şey bir yere kadar yapılabilir oldu ama bazı özellikleri yüzünden yine diğer programlardan faydalanmanız işi kolaylaştırıyor. Örneğin premiere deki morph cut özelliğinin muadili after effects te yok. Hızlı kesip ön izleme premiere de yine iyi. Ama işin içine daha fazla efekt girdiğinde after effects çok ön planda. Yeri geliyor photoshopluk işi bile açıp after effects'te yapıyorum. Şimdi 2019 photoshop ile gelen content aware fill özelliğinin gelişmiş olması da photoshop'u ön plana çıkartıyor. Gibi gibi her birinin kolay kullanışlı özelliklerinden faydalanmak gerekiyor bir ürünü hızlı ve etkili bir şekilde bitirebilmek için.

  • Sağolsun reddit'deki rus bir arkadaşımız bu olayı kodlayıp yayınlamıştı bir 4-5 yıl önce :) Adobe'nin kafasına yeni dank etmiş sanırım..

  • Geç kalınmış bir durumdur

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Aslında zamanımızın en büyük problemleriden biri haline geldi bu. Yani bir çok farklı video ve fotoğraf paylaşım platformunu aynı anda kullanıyoruz. Twitter, facebook ve İnstagram ve hepsinin aşağı yukarı videoları işleme en boy oranı hep farklılık yaratıyor. Özellikle İnstagram.

    Benim kanaatim şudur ki kişilerin kendisi niye özel programlarla bunun ile uğraşıyor ki, bu sosyal paylaşım sitelerinin böyle bir video işleme seçeneğinin olması gerekir. Yani Youtube için çekilmiş bir 16:9 videoyu yüklediğimizde İnstagram otomatik olarak 1:1 ölçeğinde bunu işleyeyim mi yoksa orijinal mı bırakayım diye sorması gerekir. Ve hatta böyle otomatik olarak ana objeyi takip edip videoyu yapay zeka ile işlemesi gerekir. Mark'ın parası yok mu yapsın anasınısatiim. Niye biz kullanıcıları yoruyor ki?

    Zeka demişken bir keresinde arkadaş için youtube'a bir video yüklüyorduk film bayağı uzun iki üç saat sürdü yüklemek tam bitti, Youtube diyor ki bu format bana uygun değil bana uygun formatta film yükle. Be gerzek en başta videonun koduna formatına bakta bizi de yormasana. Çok mu zor en baştan bunu belirtmek. Neyse bu ayarımı da buraya eklemek istedim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MonitörKertenkelesi -- 25 Eylül 2019; 17:45:5 >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.