Şimdi Ara

Comet Lake-S’in yongasetleri sızdı: PCIe 4.0 ufukta görünmüyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
49
Cevap
0
Favori
3.898
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  •  
    Yarıiletken üreticisi Intel’in 400 serisi yongasetleri gün yüzüne çıktı. Gigabyte’ın modelleri aracılığıyla tanıştığımız yeni platformun detaylarına göre firma PCIe 4.0’a geçiş için acele etmiyor. Yine de entegre grafik birimi ve PCIe alanında kaydadeğer gelişmeler var.

    10/20 işlemciler LGA 1200 soketle gelecek 


    LGA 1200 soketiyle gelecek Comet Lake-S işlemcileriyle Coffee Lake-S’teki 8 çekirdekli tepe modelin yerini 10/20 konfigürasyonundaki model alacak. TDP ise 125 watt’a kadar yükselecek. Geriye dönük uyumluluk sunulmayacak yeni nesilde yongasetleri ise Z490, H470, B460 ve H410 şeklinde listeleniyor.

    Rec.2020 ve HDR desteğinin yanı sıra 10 bit HEVC çözücüyü barındıracak Comet Lake-S modelleri ayrıca 10 bit VP9 için de donanımsal hızlandırmaya sahip olacak. Ek olarak USB 3.1 Gen 2 arayüzü ile yüksek hızlarda veri transferine imkan tanınırken Wi-Fi 802.11ax ve Bluetooth 5 ile kablosuz bağlantı alanında modern teknolojilere yer verilecek.
     
    Öte yandan her ne kadar AMD’nin PCIe 4.0 hamlesine yanıt verilmese de 16’sı işlemci tarafından sağlanan 46 PCIe 3.0 kanalının sağlanacağı Comet Lake-S ailesinde PCH’nin üstlendiği PCIe kanal sayısı bir hayli iddialı.
     
    DDR4-2666 MHz belleklere desteğin Coffee Lake ile aynı tutulması ise dikkatlerden kaçmıyor. Son olarak Comet Lake-S işlemcilerinin CES 2020’de duyurulması bekleniyor.
     
     







  • Hafızam çok iyidir. Çok iyi hatırlıyorum. Önce tavsiye istediniz forumdan. 2600 aldınız. Beğenmedim diyip 8400 aldınız. Forumdaki tavsiyelere kanıp 2600 aldım yanıldım yazıyordunuz. 8400'den çok memnun kaldım yazıyordunuz her yere. 2600 den aldığımın 7-8 fps fazlasını alıyorum 8400 ile yazıyordunuz her yere. İki işlemcinin de kutusunun fotoğrafını attınız konulara. 8400ü sürekli övüyordunuz 2600'ü ise sürekli yerden yere vuruyordunuz şimdi 2600 kullanıyorum memnun değilim yazıyorsunuz . Hafızam o kadar iyidir ki üzerinden belki 6-7 ay geçmesine rağmen "hala" yerine sürekli "HAYLA" yazdığınızı, mukarnas ile tartıştığınızı, kendi yazdığım mesajı, başka hesapların o konuya girip hala kelimesi yerine HAYLA yazarak mukarnas ile tartıştığını bile hatırlıyorum. Kimin ne yazacağını biz belirleyemeyiz ama 3 ayrı hesap aynı anlarda hala yerine "HAYLA" yazıyorsa ve sürekli intel harika 2600 kötü yazarsa da "ne oluyor?" demek bizim hakkımız. Ben niye intel kullanıyorsunuz niye inte'den memnunsunuz niye 2600ü beğenmediniz demiyorum. Ben madem memnun değildiniz neden tekrar 2600'e geçtiniz diyorum
  • Intel battı.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • IPC artışı olacak mı asıl önemli bu, yine 7700>8700>9900 gibi sadece çekirdek arttırımı yaparsa tam fiyasko olur.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi No Way Out -- 14 Eylül 2019; 15:33:42 >
  • Intel olm sen ne zaman adam olacaksın lan?

  • pcie 4.0 yok LOOL

  • Intel yeni mimari gelmeden yeni modeller öncekinin iyileştirilmiş hali oluyor.

  • Pazar Payını AMD ye kaptırdıklarını kendileri bile kabul etti. Çıkalı kaç ay olmuş teknolojiyi, daha çıkmamış sistemlerinde bile kullanamıyorlarsa kullanıcı niye onları tercih etsin ki...

  • Ne gerek var canım, ısıtıp ısıtıp aynı yongaları itelemeye devam eder intel.

    Kısmetse 800 serisi yongalarda görürüz PCIe 4.0'ı.
  • İntel mühendisleri uyuyor

  • Yeni anakart alirim bir dal. Adamlar anakart değiştirtiyor ama PCI e 4.0 yok bu ne saçma bir şey.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Buradaki genç nesil bilmez, bugün anakartlarınız da kullandığınız yeni nesil arabirimlerin oluşmasını sağlayan firmadır Intel. Haziran 2004'te İlk LGA'ya geçişle birlikte bugün kullandığınız anakartınızdaki bütün o slotların soketlerin ve chipsetlerin değişikliğini yapmıştır daha sonra AMD onu takip etmiştir. Ki çokta önemli değil şu an için PCIE 4.0 standardı. Çünkü mevcut ekran kartları PCIE 3.0 tam anlamıyla zaten doldurmuyor. Eğer film işliyor render alıyor özel efekt çalışmaları yapıyorsanız o durumda PCIE 4.0 işinize yarayacak. Oyunlarda bi fark göremeyeceksiniz zaten. Bunun dışında AMD'nin eski rekabeti getirmesi çok önemliydi ki kullanıcılara yaradı. Daha ucuza daha fazla çekirdek ve daha iyi performans almaya başladık. Intel fanboyu değilim, lakin şu an için rekabette bir tık geri düşmüş sektörün en büyük firmasını gömenleri de anlamıyorum. Takım tutar gibi marka tutanlar akla zarar.

    Biraz bilgi sahibi olmak isteyenler şu videoyu izlesin; biraz geçmişi bilmek bugünün mevcut donanım durumunu anlamanız açısından önemli.
    https://www.youtube.com/watch?v=7guAMCB872U





  • Orodruin kullanıcısına yanıt
    92'den beri pc kullanıyorum. Burada olay intel'in zamanında ne kadar yenilikçi bir firma olduğu değil ki. Doğru, amd inteli takip etti. Zaten bugüne kadar hep intelden daha güçsüz, daha başarısızdı, doğru. Ama bu şuanda intelin ilk kez amd'nin gerisinde kaldığı gerçeğini değiştirmiyor. Ben sanmıyorum ki tam tersi olsaydı hala kalkıp aman zaten pcie 4.0 şimdilik önemli değil derdiniz. Amd zaten hep geride kalıyor derdiniz. Geleceğin teknolojisini şimdiden almak varken niye aynı paralara daha eski teknoloji alalım ki derdiniz. Yani bende amd ya da intel fanboyu değilim. Hatta 1 ay öncesine kadar, tüm pc kullanımım boyunca intel kullanmış ve kullandırtmış birisi olarak intel fanboyu olarak algılanmam gerekir belki. Ama göz var nizam var. Son teknoloji diye çıkartılacak, 2020 de tanıtılacak sistemde bile pcie-4 olmaması başarısızlık. Aman şimdi zaten o kadar gerek yok diyerek en üst sistemine en üst donanımı koymayacak mısın? 2 sene sonra gerek olursa yine mi board satacaksın? E tabi intel sürekli yeni chipset satmayı sever. 2020 de pcie3 lü satar, 2021 de pcie4 lü çıkartır. Eğer yeni çıkacak sistemi en düşük, en alt seviyeden toplayacaksanız tabi pcie 4 çok önemli belki olmayabilir, nasıl olsa intel tarafında zaten upgrade şansınız da yok, her nesilde anakart değiştireceksiniz. Ama üst seviye toplayan için sadece ekran kartında değil ssd lerde de fark yaratıyor pcie4. Yani 500mb okuma yazma alıyorsanız sıkıntı değil. Ama en üst seviye işlemci alan, ssd sini de üst seviye alır.





  • quote:

    Orijinalden alıntı: donanımcı123

    Ne gerek var canım, ısıtıp ısıtıp aynı yongaları itelemeye devam eder intel.

    Kısmetse 800 serisi yongalarda görürüz PCIe 4.0'ı.
    İntel asıl şimdi battı.
  • Spider_hip kullanıcısına yanıt
    katılıyorum ben 570 anakart alırken bir de pcie4 ekran kartı alırız diye düşünmedim.gen4 ssd takılıyor çıkıyor yavaş yavaş artı biz bu anakartı seneye ya da sonraki sene atmayacaz satmayacaz daha 4000 serisi işlemci takabiliyoruz uzun yıllar kullanma beklentimiz var yani ileride pcie4 ekran kartı da alabiliriz ama şu anda hemen gen4 ssd alabiliyoruz.intelde de olmalıydı adamlar uğraşmamış bu budur.amd anakartlara fan koydu işte hep pcie4 desteği yüzünden.imajını bozdu belki adam ve fiyatları yükseldi anakartların ama desteği verdi.teknolojik bir özellik kullanım hakkından bahsediyoruz intel kullanıcıları gariban mı neden yok?bence bu pcie4 yüzünden ram hızları da yüksek oluyor 3466 mhz ötesini desteklemeyen 470 anakartlardan şimdi 4600 falan diyor ve ben 3466 kullandığım aynı rami 4200 yaptım 570 anakartta yani hiç de gereksiz bir şey değil bence.yeni işlemcilerdeki ram kontrolcüsünün de etkisi var 2933'den 3200'e çıktı ama bu artış mıydı 3466 yapan rami 4200 yaptıran?




  • 570lerde filan olan o ufak fanlara bir türlü kanım ısınmadı. intel fansız dizaynlara devam galiba.
  • İntel yeni nesil işlemcileri biran önce çıksa alsak. Zaten performans olarak hayla üstün olan İNTEL yeni seride aradaki farkı açılacaktır. Gel artık yahu gel. Anakartta fana gerek duyulmamış. Ses konusunda daha iyi olacaktır.

    Not: Amd r5 2600x kullanıyorum. Öyle aman aman memnun değilim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi badmobil -- 14 Eylül 2019; 11:2:13 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 10 bit desteğini daha yeni ekliyorlar o da stabil olmaz bence!

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • badmobil kullanıcısına yanıt
    2600 parasına aman aman memnun olacağın işlemci mi verecek sana intel?3800x kullanıyorum beğenmedim 10900k alacam de ciğerimi ye.züğürt tesellisi bunlar intel fan koymadı anakartlara sessiz olacak falan.geçin bunları bahaneniz yok sallamadı işte adamlar sizi gen3 takar 3.5'tan sonrası gereksiz zaten diye takip edersiniz amd'yi bundan sonra.hangi performans olarak üstün bir iki örnek de gösterirsen... tek çekirdek de kalmadı neymiş bu üstünlük?TPU'ya bir iki cine testi attım 7820x adam değiştirdi cpuyu tek çekirdeği kötü diye 8700k aldı oc yaptı deli gibi.verirsin 3 4 bin kimse ses etmez ama 900 liralık 2600 kullanıp beğenmedim ya gelsin kazık intel dersen artık fanatizm bile değil bu gelin benimle uğraşın iki laf çakın ben de cevap yazayım maksat spor olsun olur.BLOK



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jake Lockley -- 14 Eylül 2019; 12:8:10 >
  • lemartes kullanıcısına yanıt
    sana da farklı bir şey demeyeceğim.züğürt tesellisiymiş bu arada pardon.
  • Tabi yani 2020'de daha tanıtılacak olan sözde yeni nesil'de pcie-4'ün olmamasına kalkıp aman zaten çokta gerek yok, aman güçlü ssd takmayız zaten, iyi ekran kartı kullanmayız zaten, düşük ramden bir şey olmaz zaten gibi teselliler ile intel'in yerine mazeret üretmek bence çok garip. Belki 2021'de gen4 ssd takarsın. Ama yok bir daha mı anakart alacaksın onun için. Belki 2021'de RTX 3080 çıkacak pcie4 olsaydı diyecek. Mazimde bir tarih yatar diyerek şimdi amd'nin 2-3 sene gerisinden pcie4'e geçecek isen mazin geleceğini kurtarmaz.

    Edit: Bu arada ben de aynı işlemciye geçtim sizinle (3700x). Gerçekten muhteşem. Özellikle önüme gelen bir tıp merkezinin cgi işi öncesi harika oldu. Ne kadar güçlü bir işlemci olduğunu orada çok net gördüm 16 izlek'te yoğun bir şekilde çalışırken. Yaklaşık 25sn lik cgi işim vardı. Standart bir proje üzerinde çalışır gibi çalışabildim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Spider_hip -- 14 Eylül 2019; 12:26:29 >




  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.