Şimdi Ara

Elon Musk'ın devasa roketi Starship, ilk kez uzaya çıkmaya hazırlanıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
4.103
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • SpaceX'in gezegenlerarası uzay seyahatleri için hazırladığı devasa roketi Starship, ilk kez uzaya çıkmaya hazırlanıyor. Bugün Twitter üzerinden roketin geliştirme süreciyle ilgili bazı açıklamalar yapan Elon Musk, yörüngeye ulaşabilecek kabiliyetteki ilk Starship test örneğinin tamamlandığını duyurdu. Yeni Starship prototipi önümüzdeki aylarda ilk deneme uçuşuna çıkacak.




    Teslarati'de yer alan bilgilere göre yeni prototip roket, ilk uçuşunda yaklaşık 20 kilometre yüksekliğe ulaşacak. Bu test denemesinin önümüzdeki ekim ayında yapılacağı söylenmiş. Daha sonra ise 2020 yılında Starship'in ilk kez yörüngeye çıkması hedefleniyor.

    İnsanlığı Mars'a taşıyacak olan Starship uzay gemisi gücünü SpaceX'in yeni nesil roket motoru Raptor'dan alıyor. Raptor roket motorları ilk kez geçtiğimiz şubat ayında Starhopper isimli test roketinde test edilmişti. Raptor, şu anda Falcon 9 ve Falcon Heavy'de kullanılan Merlin motorlarına göre yaklaşık üç kat daha güçlü. SpaceX'ten beklendiği gibi tekrar kullanılabilir olarak tasarlanan motor, gücünü sıvı metan ve sıvı oksijenden alıyor.

    SpaceX tarafından daha önce yapılan açıklamalarda Starship'in 2021 yılı itibarıyla resmi görevlerine başlayacağı belirtilmişti. Şirket bu hedefe ulaşabilmek için şu anda sıkı bir çalışma sürecine girmiş durumda. SpaceX bildiğiniz gibi 2023 yılında Ay'a, 2025 yılında ise Mars'a insan taşımaya başlamak istiyor.

    Tam 100 kişilik taşıma kapasitesine sahip olan Starship; boyutlarına rağmen görece düşük maliyetlerle üretilebilmesi, devasa itici gücü ve tekrar tekrar kullanılabilme özelliğiyle Apollo görevlerinden bu yana belki de son 50 yılın en heyecan verici roketlerinden birisi olacak. Elon Musk'ın da ifadeleriyle Starship, insanlığı Güneş Sistemi'ndeki her noktaya taşıyabilecek kapasiteye sahip. Bakalım devasa roketin Mars'a ilk insanları taşıdığı günleri görebilecek miyiz.  







  • Tesla şirketinin milyon dolar zarara uğramasının sebebi 'yoğun yatırım' yapılmasından kaynaklanır.Şirket her sene düzenli olarak gelirlerini rekor seviyede arttırıyor.Önemli olan gelirinin arttırılabilmesidir ve zaten zamanı geldiğinde yüksek karı şirkete kazandıracaktır.Uber ,twitter,square gibi teknoloji devleride yatırım faslında oldukları için onlarda zarar etmektedir.Tesla'dan para alıp SpaceX'e harcar diye bir şey yok olamaz buna inananda zaten cahil,cühela takımıdır.Şirketler tek bir kişiye ait değildir yatırımcıları vardır.Elon Musk istediği gibi ordan oraya para aktaramaz.Şahsi hisse senetlerinden gerçekleştirebilir lakin son 5 yılda hisse senedi satışı geçmişide bulunmamaktadır.Twitter hesabını kapatmadı,sizin gibi saflarla birazcık alay etti ve başarılı olmuş ki o kadar inandırıcı olamayan bir ironiye bile inanmışsınız :) Bu arada pazarlama dediğin şey şirketler için dünyadaki en 'değerli' şeydir.Reklamı olmayan bir şirket gelişemez ve batar..Yüzyılın dahisini şarlatan olarak görmek sizin ne kadar büyük bir cahillikle mücadele ettiğinizi gösteriyor.Google,Microsoft gibi teknoloji devleri dünyaya çağ atlatacak bir adama destek verirken sizde klavye başında başarısı olan insanlara çamur atın sonuçta kendi egonuzu tatmin etmek önemli,çünkü siz çok işe yarar bir insansınız ya :)))
  • bizdekiler de ona zam buna zam saçma saçma şeylerle uğraşıyorlar
  • Elon Musk’la zarara doğru

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Girişimciliğin yaşayan en büyük örneği sanırım. Herşeyini riske atarak bir sürü zamanının ötesinde yaptığı yatırım var. Adam resmen geleceğe şekil veriyor. Böyle insanlar olmasa insanlık ilerleyemez.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Elon Reis sattigi her aracta zararina satiyor. Kredilerle yatirimcilarla donduruyor isi sanirim.



    Bizimkilerde anca laf atmasini bilir. Bu zamana gelen bundan sonra da devam Eder.



    Ah bizim ulkede de Boyle guzel insanlar var ama beyin gocuyle gidioyorlar... :'(

  • Bakın beyler bundan 200 yıl (atıyorum süreyi) sonra bu adam tarih kitaplarında Ayştayn nevton seviyesinde gösterilecek. Eğer hedeflerini bir nebzede olsa başarabilirse. Kaldı ki başarmasa dahi zaten gönüllerde reis.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Adamlarda teknoloji var
  • HzBurun H kullanıcısına yanıt
    abartmayın ya onca insanın emeği ne olacak ?? einstein dediğin adam tek başına bile üretebilen biri.bu herifin steve jobsdan farkı yok bir ceo bir yatırımcı sadece

  • HzBurun H kullanıcısına yanıt
    Newton evrenin kurallarını belirledi, Einstein yerçekimini hala tam olarak anlayamasakta doğasını anlamamızı sağladı, kendi inanmamış olsa bile kuantum fiziğinin temellerini belirledi, e=mc2 formulü hala en önemli formül basit gibi görünsede karmaşık mantığı ise basit bunun dışında uzay ve zaman kavramlarını açıkladı. Genel görelilik kuramı yine onun eseri.
    Onların seviyesinde Elon Musk hiçbir zaman gösterilmeyecek ama Elon Musk fikirleri uygulama açısından bir deha olabilir ancak.

  • HzBurun H kullanıcısına yanıt
    Elon Musk'la Steve Jobs'ı bir tutmak nasıl bir kıyaslamadır? Steve Jobs telefon dünyasında yeni bir başarıya imza atmışken,Elon Musk,çoklu gezegene sahip bir tür olmamız için uğraşıyor.Dünya'nın teknolojisini yöneten ABD'nin tam güç desteklediği NASA'nın gelişteremediği roketleri,teknolojileri geliştirebiliyor SpaceX.SpaceX,bir çağ atlatıyor,uzay seyahatleri,uzay madenciliği ve farklı gezegenlere yolculuk kısacası toparlamak gerekirse 'Uzay Çağı' 'nı başlatıyor.Tesla ile dünyadaki tüm otomotiv sektörü baştan kuruluyor.Tüm otomotiv devleri elektrikli araçlara geçiyor.Sürdürülebilir enerji ile karbon salınımını azaltmak hedefleniyor.Yoksa 30 40 yıl sonra yaşanılmaz bir Dünya olacak.Dünyayı kurtarmakta bir dahiliktir.Boring Company ile insanların en değerli şeyi olan zamanı size geri kazandırıyor.Dünyadaki sıkışan trafiği engelliyor.Hyperloop projeleri ile 1200/km hızla dünyanın her bir yanına süper hızla seyahat devri başlatıldı.Neuralink ile insan beynini çok çok üst düzey seviyeye ulaştırmak,yapay zeka ile mücadele etmek,felç gibi hastalıklara çözüm bulmak isteyen bir 'DAHİ' 'dir Elon MUSK.Sen de git insanlığa çağ atlatan bu adama 'bu herifin steve jobsdan farkı yok bir ceo sadece' de.Newton dönemi ile şu anda bulunduğumuz dönemi kıyaslamak saçmalıktır.Lakin kesinlikle tarih kitaplarında Elon Musk bir dahi olarak anılacaktır.Her yüzyılda bir dahi geldiğine inanılır.Tüm teknoloji camiasınında dediği gibi bu kuşkusuz Elon MUSK'tır.





  • Yatırıcımlarının parasını yakıp, kendisinden daha zeki mühendisleri çalıştırarak başarısı tartışılır hayal projeler satan "celebrity" bir pazarlamacıyı Einstein, Newton gibi dünyanın gelmiş geçmiş en büyük deha bilim adamlarıyla kıyaslamak da Elon Musk'ı ilahlaştıran cahil halkımıza yakışırdı.
  • roket teknolojisinin gelecegi yok akon gravite sevk sistemleri üzerine çalışılmalı Elizabet klarer kitabında anlatmış

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • pazarlamacıları nasıl bilirsiniz?

    google'a aynen şunu yazdım. "elon musk charlatan?" ve arattım. doğrusu ilk defa ben yazmış olabilir miyim diyordum meğer benden önce çoğu kişi ona şarlatan yakıştırmasını yapmış bile.

    adam kendi şirketindkei koltuğundan uzaklaştırılır, milyon dolar şirket zarara uğrar, sec'den ceza alır. tam bir iş adamı! elektrikli oto sektöründen para alır, spacex'e harcar. diğer taraf zarar eder kimin umurunda. toplantıyı terkeder, hissee55 değer kaybeder. hisseleri borsadan çekeceğim der sonra u dönüşü yapar. eleştiri alır, twitter hesabını kapatır. adam üç maymunu oynuyor adeta.


    üç maymunu oynamak: bilmiyorum, duymuyorum, konuşmuyorum diyerek hasarı azaltmaya çalışıyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The souls migration -- 13 Eylül 2019; 1:31:8 >
  • The souls migration kullanıcısına yanıt
    Tesla şirketinin milyon dolar zarara uğramasının sebebi 'yoğun yatırım' yapılmasından kaynaklanır.Şirket her sene düzenli olarak gelirlerini rekor seviyede arttırıyor.Önemli olan gelirinin arttırılabilmesidir ve zaten zamanı geldiğinde yüksek karı şirkete kazandıracaktır.Uber ,twitter,square gibi teknoloji devleride yatırım faslında oldukları için onlarda zarar etmektedir.Tesla'dan para alıp SpaceX'e harcar diye bir şey yok olamaz buna inananda zaten cahil,cühela takımıdır.Şirketler tek bir kişiye ait değildir yatırımcıları vardır.Elon Musk istediği gibi ordan oraya para aktaramaz.Şahsi hisse senetlerinden gerçekleştirebilir lakin son 5 yılda hisse senedi satışı geçmişide bulunmamaktadır.Twitter hesabını kapatmadı,sizin gibi saflarla birazcık alay etti ve başarılı olmuş ki o kadar inandırıcı olamayan bir ironiye bile inanmışsınız :) Bu arada pazarlama dediğin şey şirketler için dünyadaki en 'değerli' şeydir.Reklamı olmayan bir şirket gelişemez ve batar..Yüzyılın dahisini şarlatan olarak görmek sizin ne kadar büyük bir cahillikle mücadele ettiğinizi gösteriyor.Google,Microsoft gibi teknoloji devleri dünyaya çağ atlatacak bir adama destek verirken sizde klavye başında başarısı olan insanlara çamur atın sonuçta kendi egonuzu tatmin etmek önemli,çünkü siz çok işe yarar bir insansınız ya :)))



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alper Konar -- 13 Eylül 2019; 6:16:33 >




  • Zamanında Tesla'yı da böyle eleştiriyorlardı.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Alper Konar

    Tesla şirketinin milyon dolar zarara uğramasının sebebi 'yoğun yatırım' yapılmasından kaynaklanır.Şirket her sene düzenli olarak gelirlerini rekor seviyede arttırıyor.Önemli olan gelirinin arttırılabilmesidir ve zaten zamanı geldiğinde yüksek karı şirkete kazandıracaktır.Uber ,twitter,square gibi teknoloji devleride yatırım faslında oldukları için onlarda zarar etmektedir.Tesla'dan para alıp SpaceX'e harcar diye bir şey yok olamaz buna inananda zaten cahil,cühela takımıdır.Şirketler tek bir kişiye ait değildir yatırımcıları vardır.Elon Musk istediği gibi ordan oraya para aktaramaz.Şahsi hisse senetlerinden gerçekleştirebilir lakin son 5 yılda hisse senedi satışı geçmişide bulunmamaktadır.Twitter hesabını kapatmadı,sizin gibi saflarla birazcık alay etti ve başarılı olmuş ki o kadar inandırıcı olamayan bir ironiye bile inanmışsınız :) Bu arada pazarlama dediğin şey şirketler için dünyadaki en 'değerli' şeydir.Reklamı olmayan bir şirket gelişemez ve batar..Yüzyılın dahisini şarlatan olarak görmek sizin ne kadar büyük bir cahillikle mücadele ettiğinizi gösteriyor.Google,Microsoft gibi teknoloji devleri dünyaya çağ atlatacak bir adama destek verirken sizde klavye başında başarısı olan insanlara çamur atın sonuçta kendi egonuzu tatmin etmek önemli,çünkü siz çok işe yarar bir insansınız ya :)))
    uzaya otomobil gönderen bir adamın bana akıllı biri olduğunu söylüyorsun yani. bana göre şarlatanın kralı. bu arada post sayın da çok dikkat çekici. belli ki bana mesaj atabilmek forumayeniden üye olmuşsun. sana kolay gelsin. iyi eğlenceler.




  • İman olmadıktan sonra...

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çıkamaz o. Çıkarsa inemez. İnerse patlar.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Cumhuriyetin 100.yılında Ay'da olacaklar inşallah. Ben inanıyorum. Elon Musk'ın Türkiye sevgisi inanılmaz. Bu olayda bile gizliden gizliye bir Türkiye mesajı var. Ben artık Türk olduğunu düşünmeye başladım.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.