Şimdi Ara

Motorola ROKR E2 incelemem

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
79
Cevap
0
Favori
17.753
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • detaylı incelemesiMOTOROLA ROKR E2 İNCELEME

    Arkadaşlar bu benim 75.telefonum.İncelemede objektif olmaya çalışacağım,ancak telefonu henüz yeni aldığım için çok detaylı olarak her özelliğini kullanmış değilim.Kullandığım diğer telefonlarla elimden geldiği kadar kıyaslayarak artı ve eksi yönlerini sizinle paylaşmaya çalışacağım.

    İlk olarak şunu belirtmek istiyorum ben telefonu aldıktan sonra firmware update yaptığım için telefon ilk alındığı halinde değildir.Menüde değişiklikler olmuş extra bir iki program yüklenmiştir.Yüklediğim firmware “The One Beta 2” versiyonudur.Ayrıca telefona ipod menüsünün aynısı olmasını sağlayan “Ctunes” ve divx izleme programı olan “zmplayer” yüklenmiştir.

    Telefonun kutusuyla başlayalım telefon aşağıdaki kutuyla birlikte geliyor ve açtığımızda ilk olarak telefonun kendisiyle karşılaşıyoruz.

     Motorola ROKR E2 incelemem



    Telefonun hemen altında cihazla birlikte gelen aksesuarlar ve kitapçıklar yer alıyor.Ürünün içinden çıkan aksesuarlar şu şekilde:
    -Motorola E2 şarj cihazı
    -Motorola E2 USB data kablosu
    -Motorola E2 kulaklığı
    -Motorola E2 bataryası
    -1 GB microSD hafıza kartı ve adaptörü
    -Motorola E2 kullanma kılavuzu
    -Motorola E2 çabuk kullanım kılavuzu

     Motorola ROKR E2 incelemem








    Telefon kutusunun içinden bataryası ve arka kapağı takılmamış halde geliyor.İlk önce sim kartımızı takıp bataryayı ve ardından arka kapağımızı takıyoruz.Öncelikle şunu söylemeliyim.Telefonun tipi çok hoşuma gitti.Özellikle siyah rengi ve yuvarlak hatları çok güzel durmuş.

     Motorola ROKR E2 incelemem



    Telefonun tuş takımı oldukça ergonomik.Mesaj yazmak çok zevkli tuşlar büyük olduğu için yazım oldukça rahat.Ancak joistik tuşu çok hoşuma gitmedi.Yön hareketleri güzel ancak okeylemek için joistik tuşuna basmak gerekiyor ve çok sert olduğu için biraz sert basmanız gerekiyor.Ayrıca metalik yapıda olduğu için elleri sık terliyenler için kullanışsız kaydığı için yönlendirme zorlaşıyor.Telefonun arka kısmında kamera lensi,bunun hemen üstünde flaş ve altında ise kendinizi çekerken kullandığınız ayna yer alıyor.Hemen belirteyim kamera 1.3 megapixel olmasına karşın fotoğraf çekimi oldukça başarılı.Diğer 1.3 megapixel kameralarla karşılaştırılamıyacak kadar üstün.Flaş ışığı yeterli ve sürekli yanmıyor sadece fotoğraf çekerken bir kereliğine yanıp sönüyor.Fotoğraf çekerken 8x e kadar zoom yapabiliyorsunuz.Ayrıca siyah-beyaz,sephia,negative,yeşil,mavi … gibi değişik efektlerde var.Fotoğraf çekerken ekranın tamamını vizor olarak kullanıyorsunuz çekim yapmak için joistik tuşuna basmak gerekiyor.Bunun için telefonun yan tarafınada bir tuş atasalardı iyi olurdu.Ayrıca efektleri vermek için veya modlar arasında h-gezmek için kısa yol atamamışlar.Bu tür işlemler için seçenekler menüsüne girmeniz gerekiyor.Ve bence en kötü yanı fotoğraf çekimi sırasında video kaydına hemen geçemiyor olmanız.Bunun için menüden video kaydına ayrıca girmeniz gerekiyor.


    Telefonun yan kısımları bir hayli kullanışlı.Telefonun her iki yanına yerleştirilen kısayol tuşları ayrıca ışıklandırılmış.Telefonun normal tuş takımı beyaz ışıkla ışıklandırılmışken yan tarafında bulunan tuşlar kırmızı ışıklandırılmış ve bu bir hayli hoş gözüküyor.Telefonun sol yanında bulunan tuşlarla müzik çaları yönetebiliyorsunuz ses açıp kapatma,şarkılar arasında atlama,durdurma ve başlatma tuşları oldukça kullanışlı.Ancak hemen belirteyim telefonda en beğenmediğim ve eksik gördüğüm özellik kulaklıkla veya kulaklıksız tuş kilidi aktifken bu kısayol tuşlarını kullanamıyorsunuz.Bence bu büyük bir eksiklik.Şarkılar arasında geçiş yapmak yada ses açıp kapatmak için tuş kilidi açık konumda olmalı.

     Motorola ROKR E2 incelemem






    Telefonun sağ yanında ise tuş kilidi aktif etme tuşu,sesli arama ve telefona sesli komut vermek için kullanılan tuş,USB ve aynı zamanda şarj için kullanılan giriş ve hafıza arktı girişi bulunuyor.Ses tuşu sayesinde hem sesli arama yapabiliyorsunuz hemde menünün istediğiniz yerine sesli olarak geçiş yapabiliyorsunuz.Sesli arama yapmak için önceden ses tanımanıza gerek yok rehberinizde yazan bir ismi söylediğinizde hatta direkt olarak numara söylediğinizde dahi arama yapıyor ancak hemen belirteyim bunun şimdilik Türkçe desteği yok.

    Cihaz hafıza kartı olarak SD hafıza kartı kullanıyor.Telefon 1GB lık hafıza kartıyla geliyor ki bu oldukça yeterli.2 gb a kadar destekliyor.Ancak yeni firmware yüklediğinizde cihaz 4GB a kadar SD hafıza kartını destekliyor.SD hafıza kartının en güzel tarafı en kolay bulunan ve fiyatı bir hayli düşük olan bir kart olması.

     Motorola ROKR E2 incelemem




    Cihazın bence en güzel özelliği mp3 çaları.Ses çıkışı harici o kadar yüksek olmasada kulaklıkla mükemmel.Mp3 çalardan hiçbir farkı yok hatta size daha fazla seçenek sunuyor.Menüsünde 10 çeşit ekolaizer modu bas yükseltme seçeneklerine yer verilmiş.En güzelide mp3 lerinizi istediğiniz kulaklıkla dinleyebiliyor olmanız,çünkü cihazın üzerinde 3.5mm lik normal kulaklık çıkışı bulunuyor.Bu şu anlama geliyor heryerde bulabileceğiniz bir kulaklıkla hatta adaptör sayesinde araç teyibinde rahatlıkla ek bir donanıma ihtiyaç duymadan mp3 lerinizi dinleyebilirsiniz.

     Motorola ROKR E2 incelemem





    Gelelim telefonun ekranına ve menülere.Telefonun ekranı 320x240 pixel ve bu gerçektende iyi bir değer.Ekran çok net,renklerin doygunluğu ve parlaklığı harika.Bu telefonun ekranı gerçektende bir harika.Bu güne kadar kullandığım telefonlar arasında ekranı en iyi olanlardan biri.Bununla resimlere bakmak ve video izlemek birhayli zevkli.Özellikle divx film izlediğinizde ekranın kalitesi tam anlamıyla anlaşılabiliyor.

     Motorola ROKR E2 incelemem





    Bekleme ekranında en üstte batarya durumunu,çekim gücünü,o anki profili ve ses türünü gösteren simgeler yer alıyor.Hemen altında operatör ismi ve onunda altında tarih yer alıyor.Tarih kısmı istenirse gizlenebiliyor.Telefon ekranının sağ alt köşesinde ise tercihe göre dijital veya analog olarak saat yer alıyor.Telefonunuzda kayıtlı bulunan herhangi bir resmi tam ekran oalrak duvar kağıdı veya ekran koruyucu olarak kullanabiliyorsunuz.
    Menü ise bir hayli kullanışlı ve görsellik açısından güzel.Normalde telefonda 3 sıra halinde 9 adet menü simgesi mevcut ancak isterseniz bunu 4 sıra haline getirebilir istediğiniz herhangi bir uygulamayı masaüstüne taşıyabilirisiniz.Symbian telefonlardada olan bu özellik bir hayli kullanışlı.Menü geçişleri oldukça hızlı.Telefonun menüsünde hızlı bir şekilde gezinebiliyorsunuz.Joistik bu iş için oldukça kullanışlı başka tuşa ihityaç duymuyorsunuz.

     Motorola ROKR E2 incelemem




    Telefonun mp3 çaları oldukça başarılı yapılmış.Joistikle şarkı aralarında geçiş yapabiliyor durdurup,oynatabiliyorsunuz ayrıca yine telefonun sol yanındaki tuşlarlada bunları yapabiliyorsunuz.Ayrıca mp3 çaları arka planda çalıştırabiliyorsunuz.Telefonunuza ctunes yazılımını yüklediğinizde ise cihazınız birnevi ipoda dönüşüyor.Tıpkı ipodlarda olan bir menü seçeneğine sahip oluyor ve bu menüden mp3lerinize,videolarınıza,resimlerinize ulaşabiliyorsunuz.
     Motorola ROKR E2 incelemem



    Telefonun video kaydı çok başarılı olmasada yüklenilen zmplayer sayesinde yüklediğiniz divx filimlerinizi isterseniz altyazılı şekilde oldukça net bir şekilde takılmadan izleyebiliyorsunuz.Videoları tam ekran oynatma seçeneği mevcut.

    SONUÇ

    Telefon görünüş olarak bir hayli estetik.Harici ses çıkışı çok yüksek olmasada yeterli,ancak kulaklıklarla müzik kalitesi oldukça yüksek.Fotoğraf kalitesi 1.3 megapixel olmasına karşın çok iyi,video kaydı için aynı şeyleri söylemek mümkün değil.Telefonun yan kısımlarına yerleştirilen kısayollar birhayli kullanışlı.Telefonla birlikte verilen aksesuarlar çok iyi ve yaterli.Ekran kalitesi harika.Şarj süresi henüz denemeye imkanım olmasada forumda diğer arkadaşlardan bildiğim kadarıyla normal bir kullanımla 3-4 gün çok uğraşırsanız 2 gün civarı.VE bence telefonun en güzel özelliği 3.5 mm lik normal kulaklık çıkışının bulunması ve “JUIX” (java-linux) olarak adlandırılan ve kodlanmaya izin verilen hızlı bir işletim sistemine sahip olması.Üstelik telefonun 325mhz lik işlemci hızı gerçektende takdir edilmeye değer.Bu haliyle verdiğiniz parayı tam anlamıyla hak eden cihazlardan birisi.
    [simage][/simage][simage][/simage][simage][/simage][simage][/simage][simage][/simage][simage][/simage][simage][/simage]



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi notyetktu -- 2 Mayıs 2007; 22:24:42 >







  • Hocam hayırlı olsun. O kadar övdüler ki bende almayı düşünüyorum. Ayıptır sorması kaça aldın?
  • Açıkcası koca Trabzon'da motorola E2 olan bir tek telefoncu bile bulamadım.İlk kez başıma böyle bişey geldi.Bende mecburen teknosadan almak zorunda kaldım.Normalde fiyatı 500YTL civarı teknosadan 6 taksitle 550 ytl ye aldım.
  • Güzel ve başarılı bir inceleme olmuş, teşekkürler..

    Tek birşey öğrenmek istiyorum : Mesaj teslim raporu sürekli açık yapılabiliyor mu bu telefonda
  • elbette menü/mesajlar/seçenekler/ayarlar/metin mesajları/teslim raporları kısmından yapılabiliyor.
  • eline sağlık güzel inceleme



  • bende bugün yarın e2 alabilirim, e2 ile e61 arasında gidip geliyorum... ?!!?
  • quote:

    Orjinalden alıntı: notyetktu

    elbette menü/mesajlar/seçenekler/ayarlar/metin mesajları/teslim raporları kısmından yapılabiliyor.


    Cevap için teşekkürler.. Motorola nedense bu özelliği V3i'ye koymamış da o yüzden sordum.. Hiçbir modlama veya flash ile de bu özellik eklenemiyor V3i'ye.. Her mesaj için teslim raporunu açmak gerekiyor..

    Peki, dış ortam seslerinde kayıt kalitesi nasıl? Kayıtları dinlerken ses boğuk ve kısık mı çıkıyor? Sesler, rahatlıkla duyulabiliyor mu? V3i bu konuda da vasatın çok altında ne yazık ki...




  • Hocam bende daha önce motorola V3 kullandım.E2 yi V3 veya V3i ile kıyaslarsak gerçektende haksızlık etmiş oluruz.Birkere bunda açık kodlu bir işletim sistemi olan juix var.Dolayısı ile sürekli olarak güncelleştirmek ve eksik hatatları gidermek mümkün.Şimdi dışarıdan ses kaydı yaptım ve ses yeterli,güzel çıkıyor.
  • Güzel bir inceleme dostum eline sağlık...

    İncelemeler ve kullananlar arttıkça telin değeri anlaşılacaktır
  • Merak edip fiyatına baktım ve şaşırdım kilitlendim dondum kaldım resmen Abi fiyatı 530-550 arası mı gerçekten?? Özellik olarak üstün diyebiliriz bu telefona ama bu özelliklerle fiyatı hakkaten çok düşük geldi bana.. Neden acaba?? Arz talep olayı mı??.. V3i (i-tunes)'den daha ucuzmuş beaa

    Not: Alışveriş sitelerinde V3i'nin i-tunes'lu versiyonunu bulamadım.. Fiyatı 450 civarı olan V3i'lerde i-tunes özelliği yok arkadaşlar..

    ROKR E2 bence kibar ve şık bir telefon.. Özellik olarak kısaca motorola kendini aşmış diyebiliriz.. Fiyatı da çok uygun.. Şu aralar telefon almak isteyen arkadaşlar bu telefonu kesinlikle ilk tercih olarak düşünmeli..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi planlamacı -- 2 Mayıs 2007; 23:35:36 >




  • İnceleme çok başarılı teşekkürler.Umarm telefonumuzun değeri biraz daha anlaşılır.
  • E2 yi ben de ciddi ciddi düşünüyorum tekrar.
  • Ayrıntılı inceleme için teşekkürler

    Bu fiyata kulaklıkta bu ses kalitesini verebilecek başka telefon yok
  • özellikleri güzele benziyor ama görünüşü hoşuma gitmedi pek yuvarlak hat olmasaydı daha hoş gözükürdü
  • fanatik moto düşmanları bile methe başladıysa hakikaten birşeyler değişiyor demektir...
  • yuvarlak yapılmasının sebebi boyut tan kazanmak olabilir .düz yapsalardı .daha büyük görünürdü .102m az degil w810 den büyük mesela ama yuvarlatınca daha kompak olmuş...bide video modu güncellenirse süper olacak
  • bende trabzon da bulamadım .boyner ve teknosada sadece vardı onlarda takasa girmez tabi neyseki rizede küçük bi cepcide rasladım adam ismini bile bilmiyodu çeşit olsun diye koyduk dedi . bende atlayıverdim tabi..
  • doğrusu bu çok hoş.koskoca Trabzonda yok Rize'de küçük bir telefoncuda var he.Ben Trabzonda birkaç telefoncuya sordum aonlarda bilmiyodular modelini var mı diye sorduğumda şaşkın şaşkın baktılar :P
    quote:

    Orjinalden alıntı: mcebi001

    bende trabzon da bulamadım .boyner ve teknosada sadece vardı onlarda takasa girmez tabi neyseki rizede küçük bi cepcide rasladım adam ismini bile bilmiyodu çeşit olsun diye koyduk dedi . bende atlayıverdim tabi..
  • Arkadaşlar bu benim 75.telefonum

    • vay be 75.telefonuymuş valla helal olsun bu arada incelemen güzel hayırlı olsun
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.