Şimdi Ara

hubble deep field hakkında bir soru

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
644
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    bu resimde bizden 13 milyar ışık yılı uzaktaki galaksiler görülüyor
    yani bu galaksilerden gelen ışık 13 milyar yıldır yol alarak geliyor

benim aklıma takılan
    bu galaksileri biz evren henüz 0.5 milyar yaşındaykenki halleriyle görüyoruz
    peki ama bu galaksiler evren henüz 0.5 milyar yaşındayken bizden
    13 milyar ışık yılı uzakta değillerdiki ?
    yoksa öyle miydi ?

burda bir yanlışlık yok mu ?
    yani henuz evren 0.5 milyar yaşındayken nasıl 13 milyar ışık yılı uzağa gitmişler ?

o zaman evren ışıktan da hızlı mı genişliyor ?

• Şimdi bu resim gerçekmi inanılacak gibi değil, ne muhteşem bir manzara.

hubble deep field hakkında bir soru
  • YAHU ŞU EVREN RESİMLERİNE HASTA OLUYORUM KENDİMİ Bİ HİÇ GİBİ HİSSETMEME NEDEN OLUYOR HATTA HERKESİ BİRDEN
  • Evrenin genişlemesi, hızı ve evrimi hakkında bilgiler aşağıda mevcut. Göz atmakta fayda var. Özellikle üzümlü kek benzetmesi hoş olmuş.

http://www.istanbul.edu.tr/fen/astronomy/populer/spatium/evren.htm
  • arkadaşlar teknik cevaplarını vermişler.galaksililer için uzaklık artıkça geçmişe açılan tünel gibi zamanda yolculuk yapıp onların 13 milyar yıl önceki halini görüyoruz.

yaşadığınız paradoksta yanlışlık şuradadır.
    13 milyar yıl önce belki birbirine çok yakın olan bu galaksiler ve bizim samanyolumuz arasındaki uzaklık atıyorum sizin öngörünüz şeklinde 0.5 milyar yıl olsun.''yani henuz evren 0.5 milyar yaşındayken nasıl 13 milyar ışık yılı uzağa gitmişler ? '' sorunuzdaki eksiklik de şuradadır.Evren 13 milyar yıl önce bu kadar büyük olmadığı için aralarındaki mesafe belki 0,2 milyar yıl idi.(0.5 milyar ışık yılından daha az olmalı)

eğer imkanımız olsa galaksiler arası yolculuk yapabilsek koordinatını kaydedip yola çıksak şu an belki de var olmayan bir galaksiye doğru yola çıkmış olurduk.
    veya soruyu tersine çevirsek ve hubble deep galaksinde yaşayanlar bize bakıyor olsalar samanyolumuzun 13 milyar yıl önceki halini görüp aynı şekilde şaşırıyor olacaklardı.Bilmem anlatabildim mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vezir -- 10 Mayıs 2007; 16:28:40 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.