Şimdi Ara

Ryzen 3000 işlemciler belirtilen turbo hızlara ulaşamıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
75
Cevap
1
Favori
8.520
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj


  • AMD’nin 7nm sürecinde geliştirdiği Zen 2 mimarisini temel alan Ryzen 3000 işlemciler yavaş yavaş piyasaya çıkmaya başladı. Bununla birlikte AMD’nin kutu üzerinde belirttiği turbo hızlara çok da ulaşamadığı ortaya çıktı.


    Gerçek hayatta farklı


    Hız aşırtma uzmanı Der8auer Ryzen 3000 işlemciler üzerinde yaptığı araştırmada genel itibariyle işlemcilerin açıklanan turbo hızlara ulaşamadığını görmüş. Sadece bir iki model turbo hızlara çıkabiliyor.


    Ayrıca Bkz.Galaxy A90 5G tanıtıldı. İşte özellikleri:

    Dünya çapında 3000’den fazla Ryzen 3000 kullanıcısından veriler toplayan Der8auer bir rapor hazırlamış. Örneğin 12 çekirdekli Ryzen 9 3900X işlemcisini kullananların sadece yüzde 5.6’sı turbo hızlara çıkabildiğini belirtmiş.


    Alt seviyelerde durum biraz daha iyi. Ryzen 5 3600 kullanıcılarının neredeyse yarısı belirtilen turbo hızlara ulaşabildiklerini ifade ediyor. Der8auer özel soğutucu kullanan, PBO kullanan veya sonuçları etkilemeye çalışanların verilerini dahil etmediğini ifade ediyor. Yani biraz daha standart bir kullanıcı açısından olaya yaklaşılmış. Testler Cinebench R15 ile yapılmış ve HWinfo ile veriler elde edilmiş.


    Geçtiğimiz haftalarda AMD uzun ömürlülük adına boost hızlarını sınırlayacağını duyurmuştu. Konunun bununla ilgisinin olup olmadığı bilinmiyor. Yine de Der8auer fiyatına göre Ryzen 3000 işlemcilerinin çok iyi performans gösterdiğini belirterek tavsiye ediyor.


     



     







  • 3900x'in vadedilen boost frekansı yüksek ve 12 çekirdek.tutup da hepsi full vurmadı derseniz boost ne demek bilmiyorsunuz demektir.9900k'da sanki bütün çekirdekler mi 5 ghz vuruyor?adam 9900ks diye ayrıca işlemci çıkardı hepsi 5 ghz olan.3900x kaç kişide var ve nasıl bir ekran kartları var ki 12 çekirdek birden full vuracak?3700x var genelde forumda ve ben zannetmiyorum çıkmıyor diye şikayeti olanı.benim testlerimde 8 çekirdek de 4.3 üzerine çıkıyor zaten 4.4 turbo.biz tam tersi masaüstünde niye şahlanıp duruyor bu alet durup dururken diye şikayetçiyiz zıplamasın bu kadar.2 ghz'de oynatabileceği filmde 4.4 yapmasının anlamı yok.adamlar da demiş ki duruma göre boost ayarlayan biosu 10 eylül'de çıkaracaz.bir ekrem71 klasiği sanki aletler çalışmıyor 2080 ti taksan yamuluyor.sorarlar ne ayaksınız diye?yeni bios geldiğinde alay konusu olacaksınız o derbauer midir ne bebedir gelsin çayımı içsin anlayamamış daha ryzen2 mevzusunu.öyle 50 işlemci al sok teste budur de diye olmuyor bu iş kullanan bilir.
    Her ne kadar Ekrem71'i sevmesem de yerinde bir haber. Özellikle 2 3 haftadır Derbauer'ın bu konudaki araştırmaları takip ediyorum. İşin özeti, AMD Boost hızlarını yuvarlayarak söylemiş. Şimdi de sıvamak için BIOS update falan zırvalıyor. Çok büyük bir hata. Zaten AMD'nin elindeki işlemci oldukça yeterli ve rakibine göre iyi bir performansa sahip. Niye böyle bir amatörlük yaptılar anlamadım.
    3600 kullanıcısıyım ilk 3 hafta herşeyi autoda kullandım oyunlarda 4.0 ghz kesin ulaşıyor ve 4.1 e ulaştığı andada 4.0 a inmiyor tekrar. Yani işlemci 4.1 de kesin çalışıyo onu söyleyim oyunlarda 4.0 ı bi tık bile geçmiyor diyen açıkça yalan söylemiş olur net

    Peki max hızı ney ? 4.2. Peki şunu sorucam;

    4.0 veya 4.1 ghzdeyken aldığınız fps ile 4.2 ile aldığınız fps arasında MAKSİMUM 5-6 fps oynar. Peki 4.2 ye ulaşamıyor diye tribe girmeye gerek varmı ? HAYIR.

    Ryzen 3000 serisi bir numara. Nokta.
    AdoredTV ve ona inanan donanım cahilleri yüzünden oldu hep bunlar, AMD sırf o uydurma hızların altında ezilmemek için, insanlarda hayal kırıklığı uğramasın diye ürünlere hayali max boost hızları verdiler.

    3000 serisi alacakların bilgisi olsun hiçbir modelin %100 all core avx hızı 4.35 üzerine çıkmıyor, sonra hayal kırıklığına uğramayın.

    Bundan 15 yıl önce 2.2 ghz Athlon XP, 3.2ghz P4'den daha performanslıydı, AMD bunu anlatması gerekirdi, herşey frekans değil, şu anda aynı şey geçerli; 9900k 4.7ghz all core hızı 3700X'in 4.2ghz fakat C20 skorları aynı.
    Yine her zaman ki gibi boş yapmışsın.

    Bu işi sadece der8auer değil, Hardware Unboxed, gamernexus, Actually Hardcore Overclocking ve bunun gibi bir sürü kanal araştırdı ve bu sonuca vardılar. Son iki haftadır redditte aktif bir şekilde konuşulan bir mevzu bu, herkes şikayetçi. Sonunda AMD'de kamuoyu baskısı nedeniyle açıklama yapmak zorunda kalmış ve hatayı kabul edip düzeltmeye çalışıcağız demiş.

    "yeni bios geldiğinde alay konusu olacaksınız o derbauer midir ne bebedir gelsin çayımı içsin anlayamamış daha ryzen2"



    2 Aydır sorun neden çözülmemiş diye sorgulayacağına yeni bios gelince alay konusu olacaksınız diyor, hadi donanım bilgin yok üstüne birde neyin kafasını yaşıyorsun çözemedim, kraldan çok kralcı.

    Araştırmacılar son kullanıcnın hakkını savunuyor, buda onlara atar yapıyor...
  • klasik ekrem71 haberi

  • Klasik Amd işde sadece vaat verir. Benim gibiler için sorun diğil 3.5 veya 3.6 olmuş değişen bişey olmaz ama profesyonelleri etkiler yakında yazılımla güncellenebilir belki. Dua etsinlerde millet mahkemeye vermesin.

  • AdoredTV ve ona inanan donanım cahilleri yüzünden oldu hep bunlar, AMD sırf o uydurma hızların altında ezilmemek için, insanlarda hayal kırıklığı uğramasın diye ürünlere hayali max boost hızları verdiler.

    3000 serisi alacakların bilgisi olsun hiçbir modelin %100 all core avx hızı 4.35 üzerine çıkmıyor, sonra hayal kırıklığına uğramayın.

    Bundan 15 yıl önce 2.2 ghz Athlon XP, 3.2ghz P4'den daha performanslıydı, AMD bunu anlatması gerekirdi, herşey frekans değil, şu anda aynı şey geçerli; 9900k 4.7ghz all core hızı 3700X'in 4.2ghz fakat C20 skorları aynı.
  • Stok soğutucuda tabikide çıkmaz, ısıdan korunması lazım, fazla iç ısı yapıyı bozuyor. Zaten Amd de bunu diyor, yeterince soğutulmazsa çıkmaz diye anlatıyor. Koy bakalım sıvı soğutma yada kallavi bir hava soğutma çıkıyor mu çıkmıyor mu? Yani öyle abartılıyor ki sanki boost hıza çıkınca mavi ekrana düşüyor. Adamlar fazla ısıda da çıksın diye ayar yapmış vazgeçmişler bu kadar. Harici soğutma kullananları etkileyen bir durum değil. Aynı soğutucuyu al İntel koy altına yine aynı durum.

  • Stok soğutucu ile cikamamalari doğal değil mi?

  • Soğutma ile alakası yok, yük altında 50 dereceye geçmese bile vaad edilen boost hızlarına çıkmıyor, bunu bir tek siz düşünmediniz.
  • İşlemcilerin tekil ve çok çekirdekli olarak yapılan son kullanıcı testleri bile pahalı muadillerinden performans olarak öndeyken +200 +300 Mhz daha hızlı olup olmamalarının bir önemi var mı? Hız aşırtmacının sponsoru kimler?

  • No Way Out kullanıcısına yanıt
    Şimdi elin iskoçu çıkacak diyecek ki işlemci 4.7 geliyor. Ben de diyeceğim ki şimdi sıçtık, yapacak bir şey yok 200 MHz yüksek yazalım. Olur mu kardeş öyle bir şey?
    AMD rmalar gelmeye başlamış olacak ki işlemcileri korumak için boost tableları değiştirdi. Olan biten bu.
    Der Bauer çok güzel bir iş yapmış bu anketle ama. Videoyu dün veya ondan önceki gün gördüğümde helal dedim.

  • Ayıplı ürün statüsüne girer. Direk iade edip kurtulun hence :)

  • Aciklama geldi AMD'den;
    https://twitter.com/AMDRyzen/status/1168901636162539536

    Ryzen 3000 işlemciler belirtilen turbo hızlara ulaşamıyor

    Ozetle, boost hizlari icin guc, kullanim senaryosu, sogutma secenegi gibi bircok kistas bulunuyor. Feedbackleri inceledik ve anakart ureticilerine yeni bir BIOS update sunacagiz sorunu cozmek icin. 10 Eylul'de aciklama yapacaklarmis BIOS un durumu ile ilgili.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CCaaNN -- 3 Eylül 2019; 18:8:13 >




  • Issızbiradam kullanıcısına yanıt
    Her ne kadar Ekrem71'i sevmesem de yerinde bir haber. Özellikle 2 3 haftadır Derbauer'ın bu konudaki araştırmaları takip ediyorum. İşin özeti, AMD Boost hızlarını yuvarlayarak söylemiş. Şimdi de sıvamak için BIOS update falan zırvalıyor. Çok büyük bir hata. Zaten AMD'nin elindeki işlemci oldukça yeterli ve rakibine göre iyi bir performansa sahip. Niye böyle bir amatörlük yaptılar anlamadım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Virinom -- 3 Eylül 2019; 18:13:1 >
  • CCaaNN kullanıcısına yanıt
    Daha mevcut BIOS'lar düzgün değilken bir bu eksikti, halbuki AMD bir hafta önce "işlemcilerin ömrünü uzatıyoruz" gerekçesiyle boost hızlarını düşürmek için yeni bir AGESA hazırlıyordu, şimdi ise tam tersi vaadettiğimiz boost hızlarına çıkacağız diyor, iş tam arap saçına döndü, düzgün bir AGESA oturması için en az altı ayı var.
  • Greylights kullanıcısına yanıt
    Sorun da burada zaten.

    Henüz almadım, denemedim.

    Forumda birçok kullanıcı stok fanın kral olduğunu ilan etti ama işin aslının öyle olmadığı ortaya çıkıyor. Rakip firmadan bahsedilirken soğutma için ekstra para harcanması gerektiğini yazıyordu birçok arkadaş.

    İşlemciler max hıza belki sıvı soğutmaya bile çıkamayacak.

    Ben de işlemciler bir otursun, bioslar da düzelsin diye bekliyorum, sonrasında karar vereceğim.

    Voltaj düşür, PBO, SMT aç kapa vs. bence bu kadar karmaşık olmamalıydı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • No Way Out kullanıcısına yanıt
    Bu telefondan tut tüm her şeyde böyle artık çıkan bir ürün tam çıkmıyor yarım çıkıyor ve tamamlanıyor oyunlara bak onlarda öyle o yüzden artık önemsemiyorum bu olayları düzeltilsin yeterli.

  • 3900x'in vadedilen boost frekansı yüksek ve 12 çekirdek.tutup da hepsi full vurmadı derseniz boost ne demek bilmiyorsunuz demektir.9900k'da sanki bütün çekirdekler mi 5 ghz vuruyor?adam 9900ks diye ayrıca işlemci çıkardı hepsi 5 ghz olan.3900x kaç kişide var ve nasıl bir ekran kartları var ki 12 çekirdek birden full vuracak?3700x var genelde forumda ve ben zannetmiyorum çıkmıyor diye şikayeti olanı.benim testlerimde 8 çekirdek de 4.3 üzerine çıkıyor zaten 4.4 turbo.biz tam tersi masaüstünde niye şahlanıp duruyor bu alet durup dururken diye şikayetçiyiz zıplamasın bu kadar.2 ghz'de oynatabileceği filmde 4.4 yapmasının anlamı yok.adamlar da demiş ki duruma göre boost ayarlayan biosu 10 eylül'de çıkaracaz.bir ekrem71 klasiği sanki aletler çalışmıyor 2080 ti taksan yamuluyor.sorarlar ne ayaksınız diye?yeni bios geldiğinde alay konusu olacaksınız o derbauer midir ne bebedir gelsin çayımı içsin anlayamamış daha ryzen2 mevzusunu.öyle 50 işlemci al sok teste budur de diye olmuyor bu iş kullanan bilir.




  • Yine her zaman ki gibi boş yapmışsın.

    Bu işi sadece der8auer değil, Hardware Unboxed, gamernexus, Actually Hardcore Overclocking ve bunun gibi bir sürü kanal araştırdı ve bu sonuca vardılar. Son iki haftadır redditte aktif bir şekilde konuşulan bir mevzu bu, herkes şikayetçi. Sonunda AMD'de kamuoyu baskısı nedeniyle açıklama yapmak zorunda kalmış ve hatayı kabul edip düzeltmeye çalışıcağız demiş.

    "yeni bios geldiğinde alay konusu olacaksınız o derbauer midir ne bebedir gelsin çayımı içsin anlayamamış daha ryzen2"



    2 Aydır sorun neden çözülmemiş diye sorgulayacağına yeni bios gelince alay konusu olacaksınız diyor, hadi donanım bilgin yok üstüne birde neyin kafasını yaşıyorsun çözemedim, kraldan çok kralcı.

    Araştırmacılar son kullanıcnın hakkını savunuyor, buda onlara atar yapıyor...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi No Way Out -- 3 Eylül 2019; 18:45:8 >




  • Vah canıım öyle mi

  • 3600 işlemcimi 800 den satıp hemen 9600k almalıyım .

  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.