Şimdi Ara

Lite-On SSD bölümü Toshiba tarafından satın alındı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
924
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Geçen yıl girdiği büyük mali sıkıntılar sonrasında yüzde 51 hissesi Apple ve SK Hynix gibi firmaların oluşturduğu konsorsiyum tarafından satın alınan Toshiba Memory yeni döneme önemli bir satın alım ile başlıyor.

    Önemli hamle

    Ekim ayı itibariyle Kioxia Holdings adını alacak olan Toshiba Memory, rakibi Lite-On firmasının SSD bölümünü satın aldı. Tayvanlı Lite-On’un kalite standartlarını takdir ettiğini ifade eden Toshiba bu hamle ile SSD pazarında daha güçlü hale gelecek.

    Ayrıca Bkz.İki yıllık iOS açığı Google’ın uyarısıyla kapatıldı

    Lite-On sadece depolama değil yarı iletken ve optoelektronik üretiminde de önemli bir tedarik oyuncusu. Son dönemde rekabetin giderek artması ve ortalama fiyatlarda yaşanan düşüş Lite-On’un işlerini de olumsuz etkiliyordu.

    Toshiba Memory bu satın alım sonucunda Lite-On’a 165 milyon dolar ödeyecek ve üretim teknolojilerini devralacak. Satın alma sürecinin 2020 yılının ilk yarısında tamamlanacağı ifade ediliyor.

     







  • SSD pazarında QLC ile normal kullanıcı sonunda ucuz terabytelık SSD'lere geçebilir. O yüzden talebin artması tahminleri normal.

  • Ülkemizde ki hiçbir godoman böyle teknolojik sektörlere yatırım yapmıyor nedense. Koç sabancı vs için 165 milyon dolar makul rakamlar. Ama hepsi bakıyorsun bankacılık sektöründe. Alışmışlar milletin sırtından geçinmeye.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.