Şimdi Ara

Amazon yangınları, solunum problemlerine yol açmaya başladı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
2.974
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Amazon yangınları, solunum problemlerine yol açmaya başladı

    Haftalardır devam eden Amazon yağmur ormanları yangınları, Brezilya’da yaşayan insanlarda sağlık sorunlarına da yol açmaya başladı. Geçtiğimiz yıla kıyasla %82’lik bir artış gösteren orman yangınları, özellikle çocuk ve yaşlılarda solunum problemlerine yol açmaya başladı.

    Yangınların en yoğun görüldüğü bölge olan Rondônia’da söz konusu rahatsızlık nedeniyle hastanelere başvuran insanların sayısında gözle görülür bir artış yaşanmış. Cosme e Damia Çocuk hastanesinde görevli çocuk doktoru Daniel Pires bu kapsamda yaptığı açıklamada, “Yangınlardan en çok çocuklar etkileniyor. Kuru hava ve yangınlar nedeniyle ortaya çıkan duman, çocuklarda zatürre gibi birçok rahatsızlığa neden olabilir. Ağustos’un 1’i ila 20’si arasında hastanemize solunum şikâyeti kapsamında 280’den fazla başvuru oldu.” ifadelerini kullanmış.

    Dünya’nın en büyük yağmur ormanlarına sahip olan bölgedeki yangın, aynı zamanda atmosferde yüksek miktarlarda karbon dioksit salınımına neden oluyor. Bu durum ise artan sıcaklıklar ve iklim değişikliği hadiseleri için hiçte iyi haber değil.

    Soluduğumuz oksijenin beşti birini üreten yağmur ormanlarının insan kaynaklı olduğu değerlendirilen yangınlar sebebiyle bu derece zarar görmesi ise hadiseyi daha da üzücü hale getiriyor.

    Geçtiğimiz günlerde Brezilya’nın en kalabalık şehri olan Sao Paulo’ya ulaşan dumanlar sebebiyle gökyüzü, gün ortasında karanlığa bürünmüştü.




  • Bir Dönem Sovyet ve Çin'in Solcuları problem idi Dünya için. Şimdi Sağ dünyanın en büyük problemi. Heryerde Halk Dalkavukluğu yapan Popülist Siyasetçiler seçiliyor.

  • Hem ağaçları hem de hayvanları, böcekleri, endemik bitkileri katlet. Yakanları yakalayıp yanardağların içine atacaksın. Yaşayan her varlığın yaşamaya hakkı var, başkasının hayatını hiç yere alanın cehenneme kadar yolu var.

  • Ben o yakanların ta gelmişini geçmişini nedir bu ağaçların insanlardan çektiği hayatımızı sürdürmemizi sağlayan bir şeye bile kötülük yapıyoruz nedir bu

  • Herkes ağaçlandırma çalışması yapmalı. Elimizden geldiğince tema vakfına bağış yapalım. Saçma sapan vakıflara bağış yapmayalım

  • Türkiyede bu işler biraz sıkıntılı işliyor yoldan geçen adam yangını görüyor polise ihbar ediyor. Polis suçlu bulamazsa adamı içeri atıyor.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Orange dragon

    Türkiyede bu işler biraz sıkıntılı işliyor yoldan geçen adam yangını görüyor polise ihbar ediyor. Polis suçlu bulamazsa adamı içeri atıyor.
    O şekilde iş yapanı, yaptıranı bizzat ben yanardağın içine atayım. Bunun orman yangını çıkarmaktan farkı yok. Suçsuz adamın günahı ne hapse girecekmiş?
  • Böyle giderse ciddi iklim problemleri yaşayacağız.Brezilya'nın yardımları geri çevirmesine anlam veremiyorum.Çernobil Sovyeti aklıma geliyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Netflixte bir belgesel var.Amazon ormanlarının yakılmasının nedeni büyük ve küçükbaş hayvancılıktan dolayı.Bu konuyu araştıran herkesi öldürmüşler adamlar.Belgeseli izlerseniz daha iyi anlarsınız.

  • İnsanoğlu neden bu kadar ahmak acaba? Bindiği dalı kesiyor göz göre göre göre hala kafa ayıkmıyor.

  • Homo Sapiens dünyanın baş belasıdır ve pest kontrole tabi tutulmalıdır.
  • Yangınların sebebi Sağcı Başkan, adam seçimlerden önce Amazon un Tahribini isteyenlere destek vermiş birisi zaten m şimdi Ormanları yakarak Hayvancılık, Tarım ve Yerleşim için yer açıyor Brezilya.

    Dediğim gibi Sağcı anlayış dünyanın sonunu getirmek üzere. Tüketim odakli, Çevrenin ve Hayvanların Tanrı tarafından kendilerine verilmiş hediye olarak gören. Çevrenin yokolmasi ve hayvanların aşırı derecede avlanmasini sorun görmeyen, Dünyanın ve insanlığın Yokolusunu sadece ve sadece Tanrı'nın isteği ile kıyamet gününde olacağını düşünen eğitimsiz ve bir o kadar da egosunu tatmin etmek isteyen, tüketmek isteyen sağcı kafanın ürünü.

    En basit örneği Amerika ve Trump. Daha çok tüketmek isteyen, 8 Silindirli çok Tüketen arabalara binmek isteyen, Iraklı, İran li Çocukların Petrol gelirine el koyup sadece kendi ülkesinin ve kendisinin Dünya kaynaklarina sahip olmasını isteyen kafa.

    Almanyada Nazi ler
    Türkiyede İslamcılar
    Amerikada Cumhuriyetciler
    Rusya da Putin ve Rus Milliyetçileri

    Dünyanın heryerinde Azalan kaynaklar ve artan nüfus nedeniyle Azalan Paylaşımdan kendisine daha çok isteyen Milliyetçi Dalkavuklar türedi. Eskiden Milliyetçilik bu değildi.

    Bizim bildiğimiz Milliyetçilik,

    Ülkesini seven
    Yurtta ve Dünyada barış isteyen
    Ülkesinin Toprağını, Suyunu, Doğasını koruyan
    Asil ve Eğitimli olup ülkesine ve Dünya Halklarina örnek ülke olmak isteyen.

    Bilime, Spora, Kültüre önem verip, ulaşılması istenilen ülke olmaktı.

    Şimdimi Milliyetçilik, Diğer Ülkelerin kaynaklarina göz diken,

    Çevresine, Doğaya, Hayvana, kendisi gibi düşünmeyen Kendi Vatandaşına, diğer ülkelerin vatandaşlarına saygısı olmayan bir Canavar düşünce biçimi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.