Şimdi Ara

Salyangoz salgısında kanserle savaşan bileşik tespit edildi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
187
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Salyangoz salgısında kanserle savaşan bileşik tespit edildi 
     
    Dünyamızda bulunan canlılar, ilaç üretimleri için oldukça büyük potansiyel barındırıyorlar. Bilim insanları çeşitli maddelerden çeşitli molekülleri izole edip ilaç denemelerinde kullanıyor. Şimdi ise bilim insanları umudu bir tür salyangozda bulmuş durumda.

    Australia’s Flinders University, Southern Cross University ve Monash University kurumlarından bilim insanlarının yaptığı araştırmalar ile beyaz kara/deniz salyangozunun; bakteri açısından zengin deniz suyundan korunmak için yumurtalarına anti bakteriyel madde sekrete ettiği bildiriliyor.

    Bilim insanları morumsu yapışkanımsı bu maddenin, kanserle savaşabilecek bileşikler içerdiğini düşünüyor.

    Hücre hattı çalışmaları yapıldı

    Salyangoz salgısında kanserle savaşan bileşik tespit edildi 

    Bilim insanları maddeyi kanser hücre hatları üzerinde denedi ve maddeyi kanserli hücrelerle muamele etti. Yapılan araştırmalar sonucunda salyangoz salgısının kanserli hücreleri öldürdüğü belirlendi.

    Bileşiğin aktivitesinin uzun süreli etkileri onaylandı ve kütle spektrometrisi formuyla araştırmalar ileri boyutlara taşındı.

    Bileşiğin toksik yan etkilere sebep olup olmayacağı tartışma konusu olmayı sürdürüyor. Araştırma ekibi bileşiğin farklı türlerini test ediyor ve gelecek vadedecek olan yolakları araştırıyor.

    Sentetik 6-Br bileşiği

    Salyangoz salgısında kanserle savaşan bileşik tespit edildi 

    Araştırmacılar salyangoz özütünde 6-Br kod adlı, tümörlerin küçülmesini sağlayan bir bileşik tespit etti. Daha sonra bilim insanları hayvanları iki gruba ayırdı ve ilk grubu sentetik 6-Br bileşiği ile diğer grubu ise doğal 6-Br bileşiği içeren özütle muamele etti. Doğal özüt ile muamele edilen grupta çeşitli toksik metabolitler açığa çıktı.

    Bilim insanları toksik metabolitlerin özütte bulunan başka tür bileşiklerden kaynaklandığı düşünüyor çünkü sadece sentetik bileşik kullanılan grupta toksik metabolitlere rastlanmadı.

    6-Br bileşiğinin metabolitleri toksik olarak nitelendirilmiyor bu sebeple tedaviler için sentetik 6-Br bileşiğinin kullanılması öngörülüyor.

    Ayrıca Bkz.3 boyutlu yazıcılar ile saniyeler içerisinde canlı dokular üretilebilecek

    Yeni araştırma Scientific Reports dergisinde yayımlandı.







  • Donanımhaber

  • Haberin alındığı site sipariş haber yapmış, salyangoz kremi satan yerli mucitlere özel içerik sanırım



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Glitz -- 28 Ağustos 2019; 12:1:42 >
  • Yinemi organiğin sentetiğini yapiyor bunlar illaki kenevire bir alternatif sentetik bileşenmi üretmeye çalışıyorlar kanser için organiği varken bunların amacı ne bilen var mı

  • Mr light kullanıcısına yanıt
    Tıp sektöründen haber okumak istesem bunlara girerim: medimagazin , saglikaktuel , tipdunyasi , eczacininsesi ...


    Havacılık sektöründen haber okumak istesem bunlara zaten giriyorum:
    airporthaber , airlinehaber , bagimsizhavacilar


    Teknoloji dünyasından okumak isteyince salyangoz haberi görmenin istek dışı olması normal, bunun sana normal gelmeyişi anormal. Ruh hastası sana benzer, sen işine bak.

  • içimdeki canavar adlı program da izledim. çocuğun biri sahilde koşarkene dizinin üstüne düşüyor. aradan 1-2 hafta geçiyor çocuk fenalaşıyor, hastahanede kanında abuk sabuk birşeyler buluyorlar ama ne olduğu uzun zaman sonra öğreniyorlar. sonra çocuğun dizinde büyümekte ve sürekli salyangoz salgısı üreten salyangozu görüyorlar. salyangozu dizinde çıkarıyorlar çocuk iyileşiyor.
    Salyangoz salgısı çocuğu hasta etmişti.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.