Şimdi Ara

Apple, iPhone'lar için telsiz özelliğini rafa kaldırdı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
3.109
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj

  • Apple Watch kullanıcıları "Walkie-Talkie" özelliği sayesinde bir tuşa dokunarak saat üzerinden birbirleriyle konuşabiliyorlar. Cupertinolu şirketin bu özelliği iPhone kullanıcılarına da sunacağı söyleniyordu ancak Apple bu planını rafa kaldırmış gibi görünüyor.

     

    Ayrıca Bkz.Honor yeni akıllı telefonunu 4 Eylül'de tanıtacak
    Information adlı internet sitesinin raporuna göre şirketin projeyi askıya almasının nedeni, projeyi yürüten Rubén Caballero'nun bu yılın başlarında şirketten ayrılması. Özellik başarıyla uygulanmış olsaydı, iPhone kullanıcıların 900 MHz radyo spektrumu üzerinden iletişim kurması mümkün olacaktı.

     


    Bu yılki iPhone'larda olmayacak


    Apple Watch'taki Walkie-Talkie özelliği hücresel veri veya Wi-Fi bağlantısı gerektiriyor. Ancak iPhone'larda sunulması planlanan özellik, kullanıcılar kapsama alanı dışında olsalar bile birbirleri ile iletişim kurmalarını sağlayacaktı.

     

    Şirketin ileriki bir tarihte projeyi tekrar masaya getirip getirmeyeceği konusunda bir bilgi bulunmuyor. Şu an için tek bildiğimiz şey bu yıl piyasaya sürülecek iPhone'larda telsiz özelliğinin olmayacağı.







  • Bizim taksicilerin çok işine yarardı bu özellik. 20 senelik bas konuşlu Nokiaları kullanıyorlar hala.
  • FElaket donemleri icin de bu tur seyler kapsamlica olmalidir. FM Radyo modulu olmasi gibi telsiz ozellikte her marka modelde varsayilan olarak var olmalidir.

  • Şu İnternetsiz radyo özelliği olsa yeterdi

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu telsiz özelliğini bilmiyordum 🤔 huawei watch 2 telefonumda keşke olsa dediğim bir özellik çünkü spora telefonsuz çıkıyorum

  • smart1978 kullanıcısına yanıt
    Felaket dönemleri için zaten telsiz dediğimiz cihazlar var, telefonlar zaten oldukça narin kırılgan yapıdalar, deprem gibi bir durumda askeri standartlarda yapılmış bir telsizin mi yoksa şarjı da sadece 1 gün gidebilecek, depremde de büyük ihtimal paramparça olacak telefonun mu yanınızda olmasını istersiniz?

    Telsiz lisansı almak zor bir iş değil, kaliteli bir telsizle kendinizi daha güvende hissedebilirsiniz ayrıca amatör telsizcilik dünyasına da giriş yaparak yeni bir hobiye de sahip olursunuz.

  • draconist kullanıcısına yanıt
    Kirilgan olsa da kozmetiksel kiriklara ragmen cihaz calismaktadir. Ayrica telsizler de kirilgandir ama TELSIZI surekli cebimizde yanimizda tasimayiz en cok telefonlar yanimizdadir!

    MIL xxx grade diye tabir edilen cep telefonlari da vardir ...

    Ayrica alacagini saglam tam koruyan kilif otesi aksesuarlar ile cihaz her turlu dayanikli hale de gelebilmektedir ...

    Sarj meselesi icin cozumler coktur powerbank ler ... Olmadi baglanti kablosu yaygin olmasi ile pekala bir yerlerden sarj edilebilecektir cihazlar...


    FElaket senaryolarina da hazirlikli olmak gerekir elle cevirerek guc saglayan basit aletleri arj edebilen insan hareketi ile sar eden aletler vardir.


    Hatta cok zayif olsa da felaket durumunda ortalama bir cadir ebat alaninda 3 nokta duzenek ile ucretsiz genis kapsamli internette vardir. Illa bir ISS gerektirmiyor ...


    Kisacasi her turlu tedbir bilgi birikimine vs sahip olmak sarttir.
  • smart1978 kullanıcısına yanıt
    Ortalama fiyata satılan bir telsizi yerde 30 defa yuvarlayın (çin malı değilse) hiç bir şey olmaz ama çok pahalı bir telefon için aynı şeyleri söyleyebilmek oldukça zor.
    Sorun burada hangisinin daha sağlam olduğu da değil onun cevabı zaten telsizdir, PMR telsizleri kastetmiyorum.
    Hiç bir yer yıkılmayan depremde bile tüm telefon altyapısı çöküyor bu durumda telefonunuz sağlam bile olsa telsizden başka iletişim seçeneği malesef yok.
    Teoride telefonla bluetooth, wifi vb bağlantı seçenekleri var ama bir yere ulaşabilmek için bağlantı yapacak cihazlara da yakın olmanız ve onların da sağlam olması gerekiyor.
    Baz istasyonları çalışmaz durumda iken bu en son depremde telsiz sahipleri iletişim halindeydi.
    Siz elinizde binlerce liralık telefonlara bakıp konuşamazken 600 TL'lik telsizlerle insanlar haberleşiyordu.
    Facebook telsiz gruplarından videolarını dahi görebilirsiniz.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.