Şimdi Ara

‘Elektronik sigaraya bağlı’ solunum hastalığı nedeniyle bir kişi hayatını kaybetmiş olabilir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
2.978
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • ‘Elektronik sigaraya bağlı’ solunum hastalığı nedeniyle bir kişi hayatını kaybetmiş olabilir

    Bilinmeyen bir akciğer rahatsızlığı sebebiyle ABD’de hayatını kaybeden bir hastanın ölüm nedenin elektronik sigara kullanımı (vaping) olabileceği ifade ediliyor. ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi (CDC) verilerine göre 28 Haziran tarihinden itibaren 193 hastanın ölen şahsın gösterdiği semptomlara benzer belirtiler göstermesi nedeniyle hastanelere başvurduğu belirtiliyor.
     

    ABD’nin Illinois eyaletinde sık görülen rahatsızlık belirtileri sebebiyle hali hazırda 22 kişinin hastaneye yatırıldığı, 12 hastanın şikâyetlerinin ise incelemeye alındığı söyleniyor. Yatışı yapılan hastaların tek bir hastalığa bağlı olarak mı hastanede tutulup tutulmadıkları ise henüz tespit edilebilmiş değil. Hastanede yatan 22 kişinin yaş aralığının 17 ila 38 olduğu ifade edilirken görülen semptomların başını nefes almakta zorluk ve nefes darlığı çekiyor. Bazı şahıslar, hastaneye yatırılmadan önce göğüs ağrısı çektiklerini bazıları ise kusma, ishal ve yorgunluk belirtileri gösterdiklerini beyan etmişler.

    ‘Elektronik sigaraya bağlı’ solunum hastalığı nedeniyle bir kişi hayatını kaybetmiş olabilir

    CDC yetkilileri, hastalığa neyin sebep olduğunu henüz bilemediklerini ancak sorunların virüs ya da bakteri kaynaklı olmadığını düşündüklerini söylemiş. CDC yayınlamış olduğu bildiride sebebi belli olmayan şikâyetlerle hastanelere başvuran ve e-sigara kullandığı tespit edilen hastaların hangi ürünleri kullandığının belirlenmesinin önem arz ettiğini belirtmiş. Konunun Amerikan Gıda ve İlaç Kurumu’nca da inceleme altına alındığı paylaşılan diğer bilgiler arasında yer alıyor.

    Ortaya çıkan rahatsızlığın ciddiyeti konusunda uyarılarda bulunan Illinois Halk Sağlığı Kurumu başkanı Ngozi Ezike yaptığı açıklamada, “e-sigara kullanımının tehlikelerini insanlara anlatmak durumundayız.” ifadelerini kullanmış. Ülkemizde de yaygın bir şekilde kullanılan e-sigaraların masum olmadığına dair hazırlanan bilgilendirici yazıyı buradan okuyabilirsiniz.








  • USA-EU'da ciddi oranda tütün tüketimi azaldı, Birçok ünlü isim E-cig kullanıyor. Tütün endüstrisinin depolarnda tonlarca tütün kalınca E-Sigara gömmek için her türlü haberi servis ediyorlar.

    Ben e-sigara başlayalı 8-9 ay oldu, öksürüğüm yok, balgam yok, gece hırıltılı nefes almam yok, daha iyi koku alıyorum, yürüyen küllük gibi kokup gezmiyorum vs...
  • Sigara sağlıklı sigara için, esigara zararlı.

    Deermişim...

  • başlıkta e-sigara yüzünden öldü diyor ama içerikte olabilir molabilir düşünülüyor yazıyor...
  • İddia ispata mecburdur,aksi halde iddia olarak kalır ve hükümsüzdür. Bekleyip görelim bakalım...

  • Öncelikle elektronik sigara içenin ciğerleri böyle simsiyah olmaz tamamen düzmece, ayrıca ölen vatandaşın elektronik sigara likitine uyuşturucu madde karıştırdığı tespit edildi. Bi bok bulamayınca bunlara sardılar tabi

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu haberin sebebini cok iyi biliyor yabancilar. Bu siralar cok sayida uyusturucu kapsulu satiliyor, sadece marijuana da degil, agir uyusturucu iceren kapsuller satiliyor yasadisi ve hicbir kontrolden gecmeden, ve bunlarin vucuda etkisi hic bilinmiyor. 10 senedir esigara iciyor insanlar, bu uyusturucunun yayginlasmasiyla olumlerin ortaya cikmasi arasinda dogrudan baglanti olmamasi imkansiz.

    Sadece nikotin iceren likitleri kullananlarin sadece kalp hastaligi olanlarda sikintilar oluyor, o da dogrudan nikotinin kalp duzensizligi olan insanlarda sakincali olmasiyla ilgili, ister sigara icsin ister nikotin sakizi cignesin, ayni sekilde.

    Ortada milyarlarca dolar degerinde bir tutun endustrisi var ve buyuk sirketler esigarayi kotulemek icin her seyi yapiyorlar. Sigara satisi zararlari kanitlanmis olmasina ragmen devam ederken esigaranin yasaklandigi bir suru yer var. Kapitalist dunya, para icin her sey yapiliyor.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bagimlilik nikotin, ne soludugunuzun bir onemi yok, sonuc belli..

  • Elektronik Buhar (Sigara değil. Sigarada yanma vardır, nikotin, katran, zifir vs. vardır.) ın sigaraya oranla zararı neredeyse yok denilecek kadardır.
    Zaten elektronik buhar firmalarının sahibi de sigara firmaları. Bunları satın alıyorlar. Sonra da sahipleri kendileri olduğu için istedikleri kadar kötüleyebiliyorlar. Sonuçta insanlar bunu kullanarak sigarayı bırakıyorlar. Bu da onlara para kaybettiriyor...

  • USA-EU'da ciddi oranda tütün tüketimi azaldı, Birçok ünlü isim E-cig kullanıyor. Tütün endüstrisinin depolarnda tonlarca tütün kalınca E-Sigara gömmek için her türlü haberi servis ediyorlar.

    Ben e-sigara başlayalı 8-9 ay oldu, öksürüğüm yok, balgam yok, gece hırıltılı nefes almam yok, daha iyi koku alıyorum, yürüyen küllük gibi kokup gezmiyorum vs...
  • Toptan yasaklayın artık şunları.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: WB

    Bagimlilik nikotin, ne soludugunuzun bir onemi yok, sonuc belli..
    Nikotinin kendisi kayda değecek kadar zararlı değil tütünde yanmayla birlikte ortaya çıkan yan bileşikler zararlı
  • eger sigara kullanan bir birey icin konusacak olursak, elektronik sigaranin, sigrayla kiyaslandiginda nerdeyse zararsiz oldugunu soyleyebiliriz... bunu kanitlar derecede unlu universitelerin yaptigi arastirmalar ve belgeselleri ve bilim adamlarinin bu konu uzerine yazdigi makaleleri bulabilirsiniz... eger sigara kullanmayan biriyseniz elektronik sigara kullanmanizin sagliginiza zararli oldugu gercektir ama sigara kullanan bireyler icin elektronik sigara konularinda sigaranin zararlarindan ve elektronik sigaranin sigarayi birakma konusunda buyuk bir yardimi olacagindan da bahsedilmesi gerekir... aksi halde bu tur konulari okuyanlar elektronik sigara, normal sigaradan daha zararli gibi yanlis bir izlenime kapilabilir... ayrica sigara gibi bir zehrin satisi yasal iken elektronik sigara satisinin yasak olmasi da ayri bir muamma zaten...
  • Tüm dünya zamanla sigaradan esigaraya geçecek bu sadece zaman meselesi.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • elektronik sigara içen biri muhtemelen önceden normal sigara içen biridir. ayrıca normal sigaradan ölüm ve zarar kesin. e-sigaraya çamur atıp kendilerini sütten çıkmış ak kaşık yapıyor sigara şirketleri. tam bir algı oyunu

  • elektronik sigara içenler nasılda kuduruyor yorumlarda, sağlıksız işte, içmeyin? çok mu zor?

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.