Şimdi Ara

TOSHİBA A200-1BP İNCELEME SAGLIK BAKANLIGI RECOVERY DVD SORUNU ÇÖZÜLDÜ (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
945
Cevap
2
Favori
141.155
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • http://www.toshiba-tro.de/ sitesinde yeni vista driverları da var, özellikle display driverı (nvdia) 07.05.2007 tarihli. Fakat kamera kumlu gösterdiği için yeni driverını bu sitede aradım bulamadım. Sitede Driver ararken PSAEC kodlu olanı işaretledim. Toshiba asist programı bu kodu verdi çünkü. Sanırım hepimizinki aynı kodludur.
  • arkadaşlar 5 mayıs cuma başvurumu yaptım sipariş verildi... hala beklemedeyim..beklemek gerçekten çok kötü teslimat tarihi hakkında bilgisi olan var mı?? yada nerden örenebiliriz ne zaman geliceğini??
  • arkadaşım hiçbir yerden öğrenemiyorsun... ben 26 nisanda başvurdum... 7 mayısta sabahtan toshibayı aradım sizin makinanız henüz kargolanmadı 1 hafta içerisinde kargolanır dediler ama bir saat sonra bana kargo geldi adamların kime gönderildiğinden haberleri yok fakat emin ol 15 gün sürmüyo çoğunlukla 10 gün içerisinde teslim ediyorlar....
  • saol dostum...4 gözle bekliyorum... inş en kısa zamanda gelir..tekrar saol.... iyi forumlar.
  • sevgili dostum. Alcohool programını yüklerken error verdi ve mavi ekran çıktı. Sonra bilgisyar açılmadı hep mavi ekranda kaldı. tepem attı. recovery dvd sini koydum. oradan 2. seçeneği işaretledim. (winmesiz miydi ne). Fakat defalarca denememe rağmen % 29 larda error verip tamamlamadı. yaklaşık 5-6 kez aynı sonucu alınca. Xp yi kurdum. D yerinde duruyodu. Fakat sürürcü adları farklıydı. neyse. XP de sistemin kurulu olduğu sürücüde bazı dosyaları sildim. vistadan kalan. Daha sonra tekrar recovery dvdsini takarak recoveri yaptım. Bu işlemden önce sistem kurulu olan sürücüyü formatladım mı hatırlamıyorum. Ama bu sefer recovery işlemi tamamlandı ve ilk kurulum gibi sürücüler ve sistem hazırdı. Yani problemleri yaşamasaydım recoveri ile yaklaşık 45 dakikada eski halinde olacaktı. ama sistem dosyası mı ne engel olup durdu recoveriye. Neyse rastgele sildiğim dosyalardan sonra recoveri işlemi gerçekleşti. Aslında başta dvd bozulk dedim. Çünkü her seferinde aynı yerde recoveri error veriyordu. Herneyse umarım yardımcı olabilmişimdir.
    Recoveri işlemi sıarasında seçenek menüsünde 2. seçeneği seçiyoruz Winme siz falan diyen. o zaman c ye format atıp oraya yüklüyo. D olduğu gibi kalıyor. selamlar
    quote:

Orjinalden alıntı: shadow99tr

quote:

Orjinalden alıntı: vahdettinp

Ben kurtarma dvd si ile c ye kurdum+ D deki dosyalarımda duruyor. Ama arada xp kurup c deki bazı dosyaları silmem gerekti. yoksa recoveri % 29 takılığp duruyodu.

arkadasım nasıl sadece c'ye kurdun anlatırmısın denemediğim yol kalmadı olmuyor artık korsan bir vista bulup benim lisansımı girmeyi deneyeceğim..

• quote:

sevgili dostum. Alcohool programını yüklerken error verdi ve mavi ekran çıktı. Sonra bilgisyar açılmadı hep mavi ekranda kaldı. tepem attı. recovery dvd sini koydum. oradan 2. seçeneği işaretledim. (winmesiz miydi ne). Fakat defalarca denememe rağmen % 29 larda error verip tamamlamadı. yaklaşık 5-6 kez aynı sonucu alınca. Xp yi kurdum. D yerinde duruyodu. Fakat sürürcü adları farklıydı. neyse. XP de sistemin kurulu olduğu sürücüde bazı dosyaları sildim. vistadan kalan. Daha sonra tekrar recovery dvdsini takarak recoveri yaptım. Bu işlemden önce sistem kurulu olan sürücüyü formatladım mı hatırlamıyorum. Ama bu sefer recovery işlemi tamamlandı ve ilk kurulum gibi sürücüler ve sistem hazırdı. Yani problemleri yaşamasaydım recoveri ile yaklaşık 45 dakikada eski halinde olacaktı. ama sistem dosyası mı ne engel olup durdu recoveriye. Neyse rastgele sildiğim dosyalardan sonra recoveri işlemi gerçekleşti. Aslında başta dvd bozulk dedim. Çünkü her seferinde aynı yerde recoveri error veriyordu. Herneyse umarım yardımcı olabilmişimdir.
    Recoveri işlemi sıarasında seçenek menüsünde 2. seçeneği seçiyoruz Winme siz falan diyen. o zaman c ye format atıp oraya yüklüyo. D olduğu gibi kalıyor. selamlar
    quote:

Orjinalden alıntı: shadow99tr

quote:

Ben kurtarma dvd si ile c ye kurdum+ D deki dosyalarımda duruyor. Ama arada xp kurup c deki bazı dosyaları silmem gerekti. yoksa recoveri % 29 takılığp duruyodu.

arkadasım nasıl sadece c'ye kurdun anlatırmısın denemediğim yol kalmadı olmuyor artık korsan bir vista bulup benim lisansımı girmeyi deneyeceğim..

deneyelim eger öyle kurabilirsek süper olacak cok teşekkür ederim sagol..

• arkadaşlar benim notebooğumda sağ ön tarafta fan sesinin üflemesnine benzer fakat fansesi kadar kuvvetli olmayan bir üfleme sesi geliyor. bu normalmi
  • http://www.toshiba-tro.de/ arkadaşlar ayrıca A200 için yeni bir bios update 1.30-win var. Güncelleyen varmı aramızda veya güncellemelimiyiz sizce.?...
  • RECOVERY DVD SORUNU ÇÖZÜLDÜ.ARTIK SADECE C'YE FORMAT ATABİLECEKSİNİZ...

Bu işlemi yaparken mutlaka bilgilerinizin yedeğini alınız.

Bilgisayarıma sag tıklayıp yönete girin oradan disk yönetimine tıkladıgınızda 1.5 gb lık bir bölüm göreceksiniz bu bölümü kaldırdıgınızda sadece c'ye format atabiliyoruz.Bunun için windows vista dvd'sine ihtiyacımız olacak.

Dvd sürücümüze vista dvdsini takıp bilgisayarın acılıs ekranında F12 tusuna basıyoruz.Bu bölümde dvd'yi seçiyoruz.Vista kurulumu baslıyor tabi hiç birsey yuklemiyor bu sürede sadece sistemi test ediyor.Etkinleştirme penceresi geldiğinde buraya hiç bir kod girmeden ileriyi seçiyoruz sordugu soruyada hayır diyoruz.Daha sonra harddisk bölümleme ekranına geliyoruz.

Burada 3 tane bölüm var bu bölümleri tek tek silmemiz gerekiyor bunun içinde sürücü seceneklerine (gelişmiş) tıklıyoruz.Sonra üstteki 3 bölümü teker teker secip sili seciyoruz.Burada tek bölüm kalacak 149gb yazan..İşte bölümleri sildik..

şimdi tekrar harddiski bölümleyeceğiz.Bunun için yine sürücü secenekleri(gelişmiş) tıklıyoruz.Yeni butonuna tıklayıp olustracagımız yeni bölümün boyutunu giriyoruz.(örneğin ben 2 ye ayırıyorum.86 ve 65 gb olmak üzere.bunun için 85323 gibi bir deger girdim)sonra uygulayı seciyoruz.İlk bölümü oluşturduk şimdi ikinci bölümü olucturacağız.Bunun içinde disk 0 ayrılmamış alana tıklıyoruz ve yeniyi seciyoruz.2 ye ayırmak istediğim için bu alanın tamammına uygula diyorum.şimdi ikinci bölümde oluştu..

Şimdi bu iki bölüme tek tek tıklayıp biçimlendiri seçiyoruz..

Windows vista kur'u x den kapatıyoruz ve bilgisayarımızı yeniden baslatıyoruz.

Bu sefer toshiba dvd recovery takıyoruz.Yine acılısta f12 ye basıyoruz dvdyi seciyoruz.Türkceyi secip ileriye tıklıyoruz.Bu ekranda ayarlar kısmına giriyoruz.2 secenegi seciyoruz(sabit diskimizde birinci gecerli bölümlemeyi biçimlendirip verileri buraya acınız (winresiz) secenegini seciyoruz.)

tamam deyip kurulumu baslatıyoruz.İşte bundan sonra yeniden kurulum yapacagımız zaman bu 2 seceneği secerek kurulumu gercekleştiriyoruz.Böylece sadece C sürücüsündeki bilgiler silinecek ve diger bölümlere zarar gelmeyecektir...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oldboy83tr -- 9 Mayıs 2007; 15:44:48 >

• Makina ilk kurulumda 75-75 olarak kurulumu yapıyor değil mi? Diğer a200 sayfasında da bu konuyu yazdım ama daha cevap gelmedi.
    Format ile ilgili sorunumuz C yi 75 dan daha küçük hale getirip sadece wistayımı orada bırakmak?
    Yoksa toshibanın gerekli gereksiz programlarından mı kurtulmak? veya bu programlar gerçekten gereksiz mi?

Yoksa norton vs diğer yazılımlarımı temizlemek

Veya vistanın çok yer kaplaması(ram de vs) veya beğenilmediği içinmi?
    Eğer sadece vistanın kasması problem ise? 1gb ram yeteri kadar rahatlatıyor? Parası dışında yeteri kadar iyi bir çözüm değil mi?

Makina ilk alınınca ne yapmak gerekiyor? Normal bir şekilde kurulumu yapamazmıyım. Veya kurulumu yaparken makinanın kendi yazılımlarını yüklemesem olurmu? Ki bu seçenek olması gererk bildiğim kadarıyla? Yardımlarınız için teşekkürler
  • quote:

Orjinalden alıntı: aNeXiEtY

Makina ilk kurulumda 75-75 olarak kurulumu yapıyor değil mi? Diğer a200 sayfasında da bu konuyu yazdım ama daha cevap gelmedi.
    Format ile ilgili sorunumuz C yi 75 dan daha küçük hale getirip sadece wistayımı orada bırakmak?
    Yoksa toshibanın gerekli gereksiz programlarından mı kurtulmak? veya bu programlar gerçekten gereksiz mi?

Yoksa norton vs diğer yazılımlarımı temizlemek

Veya vistanın çok yer kaplaması(ram de vs) veya beğenilmediği içinmi?
    Eğer sadece vistanın kasması problem ise? 1gb ram yeteri kadar rahatlatıyor? Parası dışında yeteri kadar iyi bir çözüm değil mi?

Makina ilk alınınca ne yapmak gerekiyor? Normal bir şekilde kurulumu yapamazmıyım. Veya kurulumu yaparken makinanın kendi yazılımlarını yüklemesem olurmu? Ki bu seçenek olması gererk bildiğim kadarıyla? Yardımlarınız için teşekkürler

İLK kurulumda 75-75 olarak 2 ye ayırıyor arkadasım.Sorunumuz su recovery dvdsini takınca harddisk kac parca olursa olsun hepsi gidiyor kurtarmak için üstte acıkladıgım yolu uygulamanız gerekiyor.

Gereksiz programlarının cogunu zaten siliyorum ama formattaki amacımız bu değil...

makinayı ilk alınca sana tavsiyem yukarıdaki yöntemle makinayı formatlaman ve recovery dvdden kurulumu tamamlaman..yoksa ileride format atacagın zaman tüm bölümler uçacaktır..

• arkadaslar everest i yükleyince gördüm de ben xp kullanıyorum a200 ümde
    cpu sıcaklığı: 50 derece
    gpu sıckalığı: 43 derece
    civarında sizce bu normal mi?
    bir de bu fanın sesi gercekten sinir bozucu durmadan üflüyor...
    lütfen cevap bekşiyorum...
  • notebook hardware control kullanabilirsin fan sesi için..o degerler normal..ayrıca hdd sıcaklıgıda 45 e yakın olmalı...
  • saolasın dostum. bu arada makina tek bir cdyle gelmiyormu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aNeXiEtY -- 9 Mayıs 2007; 16:40:27 >
  • quote:

saolasın dostum. bu arada makina tek bir cdyle gelmiyormu?

tek dvd işletim sistemi ayrıca 1 cd antivurus (CA) birde ofis 2007
  • bu kurma durumunda demişssin ya bir vista cd si olacak diye? bunun için söylemiştim. yoksa benim jeton paraşütlümü bugün:)

ilk kısımları herhangi bir vista cdyle tamamlayıp(korsan vs) sonrasında kurulumu recovery ile yapıyoruz diye anladım.
    .
    Yoksa recovery cd sinin içinde toshiba recovery ve vista recovery diye alanlar ayrı ayrı var. Cd yi ilk taktığımızdamı seçiyoruz vista revocery/toshiba recovery diye

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aNeXiEtY -- 9 Mayıs 2007; 16:50:06 >
  • quote:

bu kurma durumunda demişssin ya bir vista cd si olacak diye? bunun için söylemiştim. yoksa benim jeton paraşütlümü bugün:)

ilk kısımları herhangi bir vista cdyle tamamlayıp(korsan vs) sonrasında kurulumu recovery ile yapıyoruz diye anladım.
    .
    Yoksa recovery cd sinin içinde toshiba recovery ve vista recovery diye alanlar ayrı ayrı var. Cd yi ilk taktığımızdamı seçiyoruz vista revocery/toshiba recovery diye

o ilk vista cdsiyle kurulum yapmıyoruz sadece harddiskteki gizli olan bir bölümü silmek için kurulum baslamadan ufak bir kac ayarlama yapıyoruz..yoksa korsan vistadan kurulum falan yapmıyoruz..bilgisayarın sanırım daha gelmediği için bu anlattıklarım biraz muallakta kalıyor jetonla falan alakası yok

• quote:

Orjinalden alıntı: waterman

http://www.toshiba-tro.de/ arkadaşlar ayrıca A200 için yeni bir bios update 1.30-win var. Güncelleyen varmı aramızda veya güncellemelimiyiz sizce.?...

ARKADASIM NE İÇİN GÜNCELLEME YAPILDIGI BELİRTİLMEMİŞ HANGİ HATALARI FALAN GİDERDİĞİ GİBİ AMA MUTLAKA İŞE YARAR BİRSEYDİR CUNKU BU KADAR HIZLI BİOS UPDATE YAPMAZLAR DİYE DÜŞÜNÜYORUM..AYRICA DİZÜSTÜNÜN ARKADASINDA PSC FALAN YAZAN KOD VAR ONA GÖRE BİOS UPDATE YAPARSAN PROBLEM OLMAZ..

• quote:

Orjinalden alıntı: zombicik

quote:

Orjinalden alıntı: waterman

A200 güncelleme olarak hangisini seçeceğiz ?....

bende bu soruyu tekrarlamak istiyorum nedir bu iki farklı sürüm mü?
    hangisini indirmemiz lazım???

DİZÜSTÜNÜN ALTINDA YAZIYOR HANGİ MODEL OLDUGU
  • şimdi recovery yapınca ilk defa e de ki bütün bilgilerde gidecek mi yani
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.