Şimdi Ara

Hırsızlar İngiltere’de bir Tesla aracı 30 saniye içinde çaldı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
1.958
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • İngiltere’de bulunan bir evdeki akıllı kapı zilinin kaydettiği güvenlik videosu, iki hırsızın bir Tesla arabayı 30 saniyede hackleyip çaldığını ortaya çıkardı.

    Doğru olup olmadığı henüz kesinlik kazanmayan videoda sırtında çanta olan ve iki elinde de kablo bulunan hırsızlardan birinin, evin kapısına doğru yürüdüğü görülebiliyor. Diğer hırsız ise arabanın hemen yanında kapıları açmak için hazır bekliyor.

    Business Insider’da yer alan bilgilere göre söz konusu hırsızlık olayında şahıslar, bilindik bir hileye başvurmuş olabilirler. Bu yöntemde hırsızlar, üzerlerinde gerçek anahtar varmış gibi yapıp araçları kandırıyor ve kilitlerinin açılmasını sağlayabiliyor.

    Videoda yer alan görüntülerde de görülebildiği üzere elinde kablo olan hırsız, muhtemelen evin kapısına yakın bir yerde duran gerçek anahtardan aldığı sinyalleri araca ileterek kapıların açılmasını sağlıyor. Söz konusu hilenin ise Tesla araçlarda var olan “pasif giriş” özelliği nedeniyle uygulanabildiği ifade edilmiş. Bu yöntemde araç sahipleri araçlarının yanına geldiğinde aracın kilidi açılıyor.

    Hırsızların kullandığı bu yönteme tedbir olması maksadıyla ise Tesla, araçların hareket ettirilebilmesi için bilgi ekranına şifre girilmesi özelliğini uygulamaya koymuştu. Gerçekleştirilen hırsızlık olayı sırasında bu özelliğin aktif olup olmadığı ise henüz bilinmiyor.








  • Araçtan, içten yanmalı gibi de ses çıkmıyor ki. Sahibinin ruhu bile duymamıştır.

  • Çözüm olarak araç içinde parmak izi okuma özelliği olmalı bu sayede motoru sadece parmak izi tanımlı olan kişiler çalıştırabilir



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheJudgé -- 23 Ağustos 2019; 21:56:6 >
  • Yalnız bu durum anahtarsız giriş ve çalıştırma özelliği olan tüm araçlar için geçerli

  • Yüz tanıma koyulabilir içeri. Sahibi koltuğa oturmadan çalışmaz

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Pin kodu var zaten araçta. Muhtemelen girmeye üşendiği için pin kodunu kaldırmıştır sahibi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi labtek38 -- 24 Ağustos 2019; 18:31:9 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: TheJudgé

    Çözüm olarak araç içinde parmak izi okuma özelliği olmalı bu sayede motoru sadece parmak izi tanımlı olan kişiler çalıştırabilir
    Bide iris tarayıcı koyalım mi paşam?? bak hele bak... Telefon mu la bu??? Tobr tobe bisi divem simdi ...

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Bu arabada "Arabam Nerede?" uygulaması yok mu?
    Sahibi bilgisayarın başına geçiyor kullanıcı adı ve şifresini veya arabanın seri no'sunu girince arabanın nerede olduğunu gösteriyor. Arabanın içinde nerede olduğunu gösteren bir verici veya GPS sayesinde sadece nerede olduğunu değil evinin önünden şimdi bulunduğu yere hangi yolları geçerek gittiğini bile gösteriyor.

    Buna benzer bir uygulaması yoksa tüplü Şahin'den ne farkı var?
  • hırsızlar turk asıllı oalbılırmı acaba abklalım yakalanınca gorruurz
  • Başka yerlere de yazdım, buraya da yazıyorum her ne kadar eski bir haber olsa bile. Bu tür hırsızlıklar bildiğinizden çok daha fazla yaşanıyor. Engellemenin basit bir yolu var; sinyal kesici anahtar kılıfı almak ve araba anahtarınızı onun içinde muhafaza etmek. Ucuz bir kılıf alırsanız en azından bu yöntemle aracınızın çalınmasını imkansız hale getirirsiniz.
    GPS takmak eskisi kadar maliyetli değil, ha keza bir de baston kilit vs ile destekleyince arabanızı çalmaları oldukça zor hale gelir. Arabanızın değerinin yanında bu dediklerimin maliyeti devede kulak kalır.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.