Şimdi Ara

[SSS] SAMSUNG PLAZMA KİTABI (142. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.626
Cevap
8
Favori
217.079
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 140141142143144
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Benim 42Q91 imde 1 haftadır entresan bir sıkıntı oluştu.. Ekranın sağ alt tarafında, sağ kenara paralel, 4-5 cm kalınlığında, 20 cm kadar uzunluğunda, kırmızı kum kum belli belirsiz bir leke oldu.. Zaman zaman gorunuyor.. Cok net, orjinal dvd lerde hemen hic yok.. Ama digiturk seyrederken o bolgeye açık grimsi bir obje denk gelirse hemen uzerinde kırmızı kum kum lar oluşuyor.. Ne dersiniz.. (haftaiçi servise soracagım)
  • arkadaşlar top sorunsalı HD yayında da mevcut....
  • Selam Arkadaşlar;

Bende aranıza yeni katıldım forumdan takip etmeye calısıyorum ama bazi sorunlarım olacak cevap yazarsanız sevinirim
    yeni Samsung PS42C91 Plazma aldım ama en iyi kaliteyi nasıl alabilrim..?? cevaplarınızı şiddetle bekliyorum

Şimdiden Tesekkür Ederim
  • quote:

Orjinalden alıntı: blue1907

arkadaşlar top sorunsalı HD yayında da mevcut....

???????

blue1907 uydu alıcınızın markası nedir?
    digiturk hd mi yoksa yabancı kanalların mı hd yayınından seyrettiniz.

şimdi hd yayında bu top sorunsalı varsa bu paneller samsung servisini ziyaret etmeli...en kısa sürede...
  • Evet arkadaşlar,H.D.yayında top sorunsalı olması panellerin arızalı olduğunu gösteriyor...
    Resmen kandırıldık.
  • Sadays üstada ve gıyabında Serkan Beye teşekkürler....

Q91 geldi kuruldu. Kullanım süresi 00000 saatti.

Top sorunsalı denilen şey topun kaybolması denmiş eski konularda ben de öyle bişey yok..Yalnız tabii uzun paslarda top hafif oval hal alıyor. Hızlı hareket nedeniyle..

Next uydu alıcıya bağladık altın uçlu scart ile ...Bazı kanallar mesela TNT, NTV paketi mesela ATV gibi mükemmel ötesi güzel..Bazı kanallar ise bulanık sanırım yayından kaynaklanıyor...

Hele DVD izlemek mükemmel..

PCyi de bağladım. 1024X768 @60Hz ayarları otomatik algıladı ancak. Windowsu gösteriyorr ama bilgisayarımdaki tek oyun olan 1-2 yıllık Ford street racing oyunu 512 MB 8400 M Gs kartla oynamadı..Ekran büyük geldi herhalde kart sapıttı error verdi..

Sesini beğenmedim tv nin. Sesi neredeyse sıfırladım. Uydu nun ses çıkışını 4+1 kolon sistemi olan müzik setine verdim..Bir de dandik shov DVD player bağladım..Bütçeyi düzeltip ev sinema alana kadar böyle devam..

• digiturk plus kullanıyorum.Top sorunsalı canımı sıkıyor.Birde sanki plazma ilk geldiği zamankinden biraz daha kötü gösteriyor gibi geldi bana,hafif yukardan aşağıya şeritler ve gölgelenmeler...Uyduda deneyemedim,uydu alıcım next cıs super plus.Uydudaki maçlarda da top sorunsalı oluyor mu acaba deneyeceğim en kısa zamanda.Ses olayı için de şöyle bir durum var,philips 4+1 e bağlantı yaptım fakat tv ile ses sisteminden gelen ses sanki biraz farklı,yankı yapıyor gibi oluyor.Top sorunsalı dediğimiz şey mesela kaleci degaj yaptığı zaman top acayip bir görünüm kazanıyor.Niye olduğunu anlayamadım.Birde şu sorum olacak digiturk plus ile Q91 arasında hdmi bağlantımız var,normal uydu yayında da normal scart bağlantı var.Altın uçlu scart görüntü kalitesinde kalite farkı yaratıyor mu,değecekse eğer alacağım,profigold öneriliyor ama oda 95ytl civarında,bukadar masrafa değermi yada ucuz altın uçlular da verimli oluyor mu?birde ilk aldığımız zaman kullanım süresine bakmadım,nerden bakılıyor acaba?ilk sayfada açıklanmış fakat anlatılan tuşlara arka arkaya bastığımda hiçbirşey olmuyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi blue1907 -- 23 Haziran 2008; 11:08:07 >

• quote:

digiturk plus kullanıyorum.Top sorunsalı canımı sıkıyor.Birde sanki plazma ilk geldiği zamankinden biraz daha kötü gösteriyor gibi geldi bana,hafif yukardan aşağıya şeritler ve gölgelenmeler...Uyduda deneyemedim,uydu alıcım next cıs super plus.Uydudaki maçlarda da top sorunsalı oluyor mu acaba deneyeceğim en kısa zamanda.Ses olayı için de şöyle bir durum var,philips 4+1 e bağlantı yaptım fakat tv ile ses sisteminden gelen ses sanki biraz farklı,yankı yapıyor gibi oluyor.Top sorunsalı dediğimiz şey mesela kaleci degaj yaptığı zaman top acayip bir görünüm kazanıyor.Niye olduğunu anlayamadım.Birde şu sorum olacak digiturk plus ile Q91 arasında hdmi bağlantımız var,normal uydu yayında da normal scart bağlantı var.Altın uçlu scart görüntü kalitesinde kalite farkı yaratıyor mu,değecekse eğer alacağım,profigold öneriliyor ama oda 95ytl civarında,bukadar masrafa değermi yada ucuz altın uçlular da verimli oluyor mu?birde ilk aldığımız zaman kullanım süresine bakmadım,nerden bakılıyor acaba?ilk sayfada açıklanmış fakat anlatılan tuşlara arka arkaya bastığımda hiçbirşey olmuyor

tv sesi ile ses sistemi aynı anda açık olmamalı,tv'nin sesini tamamen kısın,yankı yapmaz.
    95tl lik scarta bence gerek yok,30-35 civarı altın uçlu,iyi bir scart kablo yeterli.
    digitürk'ün philips kutusuyla top sorunsalı yaşamadım,next ve sunny uydu alıcılarında olayı bariz bir şekilde fark ettim,uydu alıcılarıyla ilgili bir sorun olabilir diye düşünüyorum.

• ilk sayfadaki tuşlara sırayla basarken tv'nin altındaki mavi yanıp sönen ışıktan tv'nin bastığınız tuşu algılayıp algılamadığını kontrol ederek basın. her bastığınızda mavi ışık yanıp sönüyor. bu şekilde menüye girebilirsiniz.
  • quote:

Orjinalden alıntı: saruhanlı

Ayrıntılı ayarlara nasıl giriyoruz. Menude inaktif görünüyor.

ayrıntılı ayarlara girebilmeniz için DNIe'nin açık olması gerekiyor..
  • quote:

Orjinalden alıntı: Marconi

Merhaba,
    Benim 42Q91 imde 1 haftadır entresan bir sıkıntı oluştu.. Ekranın sağ alt tarafında, sağ kenara paralel, 4-5 cm kalınlığında, 20 cm kadar uzunluğunda, kırmızı kum kum belli belirsiz bir leke oldu.. Zaman zaman gorunuyor.. Cok net, orjinal dvd lerde hemen hic yok.. Ama digiturk seyrederken o bolgeye açık grimsi bir obje denk gelirse hemen uzerinde kırmızı kum kum lar oluşuyor.. Ne dersiniz.. (haftaiçi servise soracagım)

tümü beyaz veya sinyal desenini 5-10 dk çalıştırınca kaybolmuyor mu?
  • Benim Soruma cevap yazacak biri yokmu arkadaşlar.
  • quote:

digiturk plus kullanıyorum.Top sorunsalı canımı sıkıyor.Birde sanki plazma ilk geldiği zamankinden biraz daha kötü gösteriyor gibi geldi bana,hafif yukardan aşağıya şeritler ve gölgelenmeler...Uyduda deneyemedim,uydu alıcım next cıs super plus.Uydudaki maçlarda da top sorunsalı oluyor mu acaba deneyeceğim en kısa zamanda.Ses olayı için de şöyle bir durum var,philips 4+1 e bağlantı yaptım fakat tv ile ses sisteminden gelen ses sanki biraz farklı,yankı yapıyor gibi oluyor.Top sorunsalı dediğimiz şey mesela kaleci degaj yaptığı zaman top acayip bir görünüm kazanıyor.Niye olduğunu anlayamadım.Birde şu sorum olacak digiturk plus ile Q91 arasında hdmi bağlantımız var,normal uydu yayında da normal scart bağlantı var.Altın uçlu scart görüntü kalitesinde kalite farkı yaratıyor mu,değecekse eğer alacağım,profigold öneriliyor ama oda 95ytl civarında,bukadar masrafa değermi yada ucuz altın uçlular da verimli oluyor mu?birde ilk aldığımız zaman kullanım süresine bakmadım,nerden bakılıyor acaba?ilk sayfada açıklanmış fakat anlatılan tuşlara arka arkaya bastığımda hiçbirşey olmuyor

Blue1907 bu haber inan beni çok sevindirdi.
    Çok fazla teknik bilgisi olduğuna inanmadığım samsung merkez servisinin böylece bahanesi kalmamış oldu.Ben avrupa şampiyonası sonrası veya en kötü ihtimal tatil sonrası ürünü servise yollayacağım.
    Sakın kabloya o kadar para verme.
    Uyduda da aynı sorun var.
    Ama bu sorun dışında ben panelimden memnundum(birkaç ayrıntı daha var ama neyse).
    Servis menüsü konusunda dikkatli ol.
    Ayarları fazla(hiç) kurcalama.

• quote:

Orjinalden alıntı: alicorbaci

Selam Arkadaşlar;

Bende aranıza yeni katıldım forumdan takip etmeye calısıyorum ama bazi sorunlarım olacak cevap yazarsanız sevinirim
    yeni Samsung PS42C91 Plazma aldım ama en iyi kaliteyi nasıl alabilrim..?? cevaplarınızı şiddetle bekliyorum

Şimdiden Tesekkür Ederim

Öncelikle biz soralım.
    Sende de bu top sorunsalı var mı?
    Bunun dışında altın uçlu monster scartla(30-40 ytl) görüntünü biraz daha iyileştirebilirsin.
    Ama şu uyduymuş bu kabloymuş bunlar çok da önemli değil.
  • top sorunsalının çözümü yok galiba:)

açıkcası ben olayın yazılımla ilgili olduğunu sanmıyorum. Sonuçta herkes sorun bendede var diyor.Bende yok diyenlerde fark edemiyor yada az sayıda şanslı Q kullanıcılarından;

yurtdışı forumlarıda araştırdım belki yazılım ile ilgili birşeyler bulurum diye, ancak sadece LCD modellerin(M,N ve R serilerinin) yazılımlarını bulabildim.

Olayın uydu alıcısı ile alakası olduğunu sanmıyorum(sonuçta herkes next kullanmıyor.)

Maçlarla pek aram olmadığı için benim açımdan büyük bir sorun değil ama, problemin çözülmesi için(tabi eğer çözümü varsa) ortak hareket etmeliyiz...
  • quote:

Orjinalden alıntı: alicorbaci

Selam Arkadaşlar;

Şimdiden Tesekkür Ederim

ilk sayfadaki ayarları deneyebilirsiniz mesela.. ona göre kendinize uyan ince ayarları yapın derim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Heavy1 -- 23 Haziran 2008; 15:52:46 >
  • Arkadaşlar bu top sorunsalının yayın kalitesiyle de ilgisi yok mu acaba? Aranızda Ligtv hd kullanan var mı bilemiyorum ama top sorunsalı hd yayında da karşılaşılan bir problem mi merak ediyorum. Avrupa şampiyonası sayesinde Digiturk stardart receiver ile atv ve ligtv'nin yayını karşılaştırma fırsatım oldu, arasında çok fark var atv'de top sorunsalı daha belirgin gibi geliyor bana.
  • o zaman burada şu soru ortaya çıkar:
    diğer plazmalarda neden böyle bir sorun yok...

quote:

Orjinalden alıntı: hasoo

Arkadaşlar bu top sorunsalının yayın kalitesiyle de ilgisi yok mu acaba? Aranızda Ligtv hd kullanan var mı bilemiyorum ama top sorunsalı hd yayında da karşılaşılan bir problem mi merak ediyorum. Avrupa şampiyonası sayesinde Digiturk stardart receiver ile atv ve ligtv'nin yayını karşılaştırma fırsatım oldu, arasında çok fark var atv'de top sorunsalı daha belirgin gibi geliyor bana.

• yukarida blue1907 hd receiver ile sorunun devam ettiğini yazmış zaten
  • quote:

Orjinalden alıntı: Heavy1

yukarida blue1907 hd receiver ile sorunun devam ettiğini yazmış zaten

Arkadaşlar top sorunsalı örneğin samsung r serisi lcd tv'de yok.
    Yani yok tepki süresi yok sd yayının kötülüğü değil.
    Ne yazık ki panellerimiz sorunlu.

• 
Sayfa: önceki 140141142143144
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.