Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
Cevap: SAMSUNG PLAZMA CLUB

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Ev Elektroniği >> TV ve Projeksiyon >> Cevap: SAMSUNG PLAZMA CLUB Sayfa: <<   < önceki  1 2 [3] 4 5 6 7 8 9 10   sonraki >   >>
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
soundstaff

14 Mayıs 2007; 0:06:49 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

televizyonun scart girişi ortada olduğundan sağa sola çevrildiğinde scatları ve anten girişini sorlar televizyonun arka tarfındaki askı kancalarının televizyon tarafına bikaç pul takıldığında bu sorun artadan kalkıyor yapılmadan kullanılması halinde sağa sola hareket ettirildiğinde scatları zorlayarak içerisindeki board da çatlak oluşmasına neden olabiliyor

sserin

14 Mayıs 2007; 0:18:05 

quote:

Orjinalden alıntı: leonskennedy

quote:

Öncelikle hayırlı olsun, çok iyi bir plasma aldınız. Bağlantılarını altın uçlu scart kablo ile yapın. Bu konuda paradan kaçmayın. AR yada Profigold altın uçlu scart kablo görüntünün iyi alınmasına yardımcı olacaktır. Rastgele ürünlere, sarı uçlu ve ucuz diye para vermeyin. Başka marka ve modellere de bakın.
https://www.srcelektronik.com.tr/products.php?id=1230&kategori=KABLOLAR&PHPSESSID=fa34e27b566f10254d2045d3b7d74422
Bu arada Kanalları uydudan mı yoksa Digiturk'ten mi izleyeceksiniz? Uydu receiver'ın markası nedir? Bunlara da karar verin. Eğer uydu receiver'i değiştirmeyi düşünüyorsanız, Signore'un güzel bir next ve bağlantı incelemesi vardı. Fiyatı da oldukça uygundu.
http://resim.donanimhaber.com/m_14001975/mpage_1/key_next//tm.htm#14139749

Güzel dilekleriniz ve ilginiz için teşekkürler.Bende iyi bir plazma aldığımı umuyorum.Biz genelde digiturk ü kullanıcaz tv izlemek için.Sahip olduğum uydu Next 8000 Xcam.Uyduda komponent giriş yok bildiğim kadarıyla ve bu yüzden uyduda da altın uçlu scarttan başka seçeneğim yok sanırım.
Ama uyduyu çok sık kullanmıyoruz zaten ilk aşamada digiturk e ve dvd player a yatırım yapmayı düşünüyorum,uydu daha sonraya kalabilir.
O zaman ilk etapta digiturk için profigold scart ve belkin priz alıcam güvenlik(plazmanın güvenliği için).

Eğer profigold bulamazsam bursada onun yerine ne önerirsiniz ? Hama yada Philips mi ?

Birde bu yukarıda tavsiye edilen dvd player da türkçe karakter desteği varmıdır acaba ?

Hama yada Philips, ikisi de iyi marka. Altın uçlu olması kaydıyla olabilir. Yalnız bu konuda kullanan arkadaşların da görüşünü alabilirsiniz.

1: Samsung 50Q92, Sony STR-DB925 QS Receiver, Samsung HD870, Dreambox 500S , Front JBL LX-55, Center Pio S-CR39, Sur.Wharfedale WH20, Sub Pioneer SW-110S.
2: Panasonic 42PV70, Korax 56600 USB, Sony STR-DB 940 QS A/V Receiver, Samsung HD860, Sony CDP-308ESD, Front Technics SB-A33, Sub-Center-Rear JBL TLX 125.
salih70

14 Mayıs 2007; 0:34:41 

sayın yiğit boylu Q92 hakkında bir bilgin yok ama Q91 3 yıl garantili ****de kaç yıl garanti var ilk önce bu önemli binlerce ytl verip paranla rezil olmakta var saygılarımla

100 YIL
sserin

14 Mayıs 2007; 3:05:39 

quote:

Orjinalden alıntı: blackeagle76

arkadaşlar dün c91 geldi,öncelikle şunu söylemelıyım gerçekten bilgili bir yetkili servis geldi, digitürkü altınscartla, dvd'yi, compenent bağladım,dünden beri edindiğim izlenimler şu şekilde,öncelikle tv ve kumandası gerçekten çok şık kumandanın siyah olmasıda artı bir güzellik,tvnin arkasında 2 hdmi 2 scart,anten girişi,ve monitör girişi var, tvnin standart, dynamic ve movie izleme modları var,servis kontrastın yüksek olması durumunda bile bir sorun olmayacağını tv'de bunu önleyici bir çok teknoloji olduğunu ve ilk 100 saat vb contrastı kısmanın bu tv'lerde gerekmediğini söyledi ama ben yinde emin olamadığım için standart modda 65 civarlarında seyrediyorum, ayrıca haftada 1 kere 15-20 dk ekran yanıklarına karşı ekranı yıkama yapmanın faydalı olacağını da söylediler, birde piksel kaydırmasını aktifte tutuyorum, dvdyi ise cinema modunda izledim orda dikkatimi çeken,filmleri altyazılı izlereken movie modunda altyazılarda ciddi bir iyileşme söz konusu, kopya 1-2 filmde yazıların etrafındaki kırılmalar tamamen yok oldu diyebilirim genel olarak hem uydu hemde dvd performansı beklediğimden dahada iyi diyebilirim,tek gördüğüm dezavantaj kasa ve ekran biraz fazla yansıma yapıyor akşam kısık ortam ışığında bile ekranda yansıma görmek biraz can sıkıcı oldu,almayı düşünen arkadaşlara genel olarak tv perforansının çok çok iyi olduğunu söyeleyebilirim...

Movie Plus; görüntü objelerinin sonraki pozisyonunu tahmin ederek üzerine yeni ek kareler eklemek suretiyle, titreyen görüntünün yarattığı olumsuz etkiyi gideren bir özelliktir. Eklenen bu kareler, hareketli ve aksiyon sahnelerde görüntü iyileştirmesi sağlamaktadır. blackeagle76 arkadaşımız C91HX'de bu özellik olmadığı için görüntü modlarından Movie (film, sinema) Mode'unu kullanarak, yazıların görünümünde iyileştirme sağladığını tespit etmiş. Demek ki bu modda kullanmak görüntü titremeleri ve kırılmalarını önlüyor. Ancak bu iyileşmenin, Movie Mode'da kontrast ve renk ayarlarının düşük olması nedeniyle, görüntü keskinliği ve renginin yumuşamasından kaynaklanabileceğini düşünüyorum. Bence bu önemli bir tespit. Genel seyirde Standart Mode'un kullanılması önerilmesine rağmen, bence yoğun renk ve kontrastı azaltmak adına SD yayınlarda genel olarak Movie Mode'un kullanılması gerekir. Çünkü, C91HX ve Q91H modellerinin, Naturel True Color ve 15.000:1 kontrast gibi 2 önemli silahı var. Tabi bu Mode'da, daha iyi görüntüyü alabilmek için az da olsa kontrast ve keskinlikle oynayan arkadaşlarımız olacaktır.

1: Samsung 50Q92, Sony STR-DB925 QS Receiver, Samsung HD870, Dreambox 500S , Front JBL LX-55, Center Pio S-CR39, Sur.Wharfedale WH20, Sub Pioneer SW-110S.
2: Panasonic 42PV70, Korax 56600 USB, Sony STR-DB 940 QS A/V Receiver, Samsung HD860, Sony CDP-308ESD, Front Technics SB-A33, Sub-Center-Rear JBL TLX 125.
sserin

14 Mayıs 2007; 3:20:01 

quote:

Orjinalden alıntı: salih70

sayın yiğit boylu Q92 hakkında bir bilgin yok ama Q91 3 yıl garantili ****de kaç yıl garanti var ilk önce bu önemli binlerce ytl verip paranla rezil olmakta var saygılarımla

****'de bu ürün için garanti süresi 2 yıl. Doğrudan resmi ithalatçı Firma olduğu için garantiyi kendileri veriyor. Çeşitli illerde servis ağı var. Samsung'un genel distribütörü garantisi yok. Ancak bu Firmadan ürün aldıktan sonra, garantiye ilişkin problem yaşandığı kaydı yok. Bu konu bu Forumda da tartışıldı. Ürün satın alacağınız Firmayı seçmek bir tercihtir.
Burada önemli olan soru "fiyat farkı ne kadar?" Bence önemli bir fark yok. Zaten Q92 ve Q91 arasında özellikleri arasında da fark yok. O zaman istediğiniz yerden alabilirsiniz.

izmitcarsi

Sisteme Gözat

14 Mayıs 2007; 10:24:11 

quote:

Orjinalden alıntı: umitburhan
Sevgili izmitcarsi ben bu konuda da belirtmiştim 42''C91 modelini kullanıyorum,ve inanılmaz
memnunum ayrıca bu banding problemi bende hiçmi hiç yok.Sana önerim bu sorunu hemen servisle
irtibata geçerek çözmeye çalış.Az mı para veriyoruz biz bu Tv'lere...E tabi sıfır bi ürünü servise
yollamakta çok hoş bir duygu olmasa gerek,ama elektronik de biraz şans işi be dostum.
Mesela benim sinir olduğum konuda laptop'umu bi türlü bağlayamadım.VGA-VGA bağlantı kablosu
aldım,ama bir türlü beceremedim.Zannedersem bu PC modunun TV de aktif olmaması problemini
sende yaşamıştın.Bunu nasıl aştın ve PC'ni bağladın.Bana da yardımcı olabilirsen çok sevinirim.

yalnız benim kullandıgım kablo 10 ytllik altın uclu scart bilmiyorm ne kadar etki ederde pc modunda aynı sorun var banding.

pcye ilk aldıgım vga kablosu 14 dişliydi değiştirip 15 pinli şans eseri aynı fiyata 18ytlye aldım kumandadaki sourceden pc moduna geçtim ve çalışıtı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi izmitcarsi -- 14 Mayıs 2007; 10:25:20 >

Msi P45 Platinum ~ Core 2 Q9300@3.4Ghz ~ Zalman 9700NT ~ Msi Gtx 280 ~ 4x1 GB Cricual Ballistix ~ 500 GB Seagate 410AS Sata + 200 GB Samsung ~ 22" Samsung 226BW ~ 1000W Ocz EliteXstream ~ ThermalTake Armor+ Mx ~ Creative 4+1
SAMSUNG PS42Q91HX ~ Philips MMS 430 2+1
Xbox 360 PAL Arcade Pack
kcldrum

14 Mayıs 2007; 10:26:16 

@blackeagle76
Hayırlı olsun arkadaşım güle güle kullan :)

blackeagle76

14 Mayıs 2007; 19:36:14 

arkadaşlar bir sorum olacak örneğin uydudan tv izliyorum, dvdyi açtığım zaman otomatikman dvd görüntüsü almam gerekmezmi,tvde bu özellik yokmu?benmi bulamadım,evimde 5 yıllık sony projeksionumda hangi kaynağı açarsam tv otamatıkman onu seçiyor, bile arkadşalar yön gösterirse sevinirim

salih70

15 Mayıs 2007; 22:19:21 

sayın black eagle76 sorunuzu yanıt olarak 1 scart uydu ise 2 scartınız dvd ise (hdmı yok sayıyoruz) otamatik olarak 1. uydu açılacak 2. aktif olsada olamaz scart bağlantılarını değitirin dvd 1.scart olsun bir film koyun bakalım ne olacak ben sizden önce denersem cevap yazarım

100 YIL
blackeagle76

15 Mayıs 2007; 23:06:33 

scart 1 e digitürk bağlı,dvd ise kompenent bağlı,bu durumdada sanırım ilk olarak scart 1 açılacak

koolandgang

Sisteme Gözat

16 Mayıs 2007; 0:59:32 

Sevgili Sserin,
Bence philips'in yanında hama zayıf kalıyor.Tabi bunu kullanarak değil de raftaki durumlarına göre söylüyorum.Eskilerin dediği gibi mal belli ediyor kendini.Tabi siz kullanarak önerdiyseniz saygı duyarım ben sadece raftaki görünüşlerine göre philips dedim ve aldım.Bulabilirseniz coşup Acoustic Research te alabilirsiniz.
quote:

Orjinalden alıntı: sserin

quote:

Orjinalden alıntı: leonskennedy

quote:

Öncelikle hayırlı olsun, çok iyi bir plasma aldınız. Bağlantılarını altın uçlu scart kablo ile yapın. Bu konuda paradan kaçmayın. AR yada Profigold altın uçlu scart kablo görüntünün iyi alınmasına yardımcı olacaktır. Rastgele ürünlere, sarı uçlu ve ucuz diye para vermeyin. Başka marka ve modellere de bakın.
https://www.srcelektronik.com.tr/products.php?id=1230&kategori=KABLOLAR&PHPSESSID=fa34e27b566f10254d2045d3b7d74422
Bu arada Kanalları uydudan mı yoksa Digiturk'ten mi izleyeceksiniz? Uydu receiver'ın markası nedir? Bunlara da karar verin. Eğer uydu receiver'i değiştirmeyi düşünüyorsanız, Signore'un güzel bir next ve bağlantı incelemesi vardı. Fiyatı da oldukça uygundu.
http://resim.donanimhaber.com/m_14001975/mpage_1/key_next//tm.htm#14139749

Güzel dilekleriniz ve ilginiz için teşekkürler.Bende iyi bir plazma aldığımı umuyorum.Biz genelde digiturk ü kullanıcaz tv izlemek için.Sahip olduğum uydu Next 8000 Xcam.Uyduda komponent giriş yok bildiğim kadarıyla ve bu yüzden uyduda da altın uçlu scarttan başka seçeneğim yok sanırım.
Ama uyduyu çok sık kullanmıyoruz zaten ilk aşamada digiturk e ve dvd player a yatırım yapmayı düşünüyorum,uydu daha sonraya kalabilir.
O zaman ilk etapta digiturk için profigold scart ve belkin priz alıcam güvenlik(plazmanın güvenliği için).

Eğer profigold bulamazsam bursada onun yerine ne önerirsiniz ? Hama yada Philips mi ?

Birde bu yukarıda tavsiye edilen dvd player da türkçe karakter desteği varmıdır acaba ?

Hama yada Philips, ikisi de iyi marka. Altın uçlu olması kaydıyla olabilir. Yalnız bu konuda kullanan arkadaşların da görüşünü alabilirsiniz.

is now your friend
sserin

16 Mayıs 2007; 1:51:08 

Uzun süreli deneyenlere saygı duymuşumdur. Dediğiniz doğrudur. Ben AR ve Profigold'u uzun süre kullandım. Hala kullanıyorum. Bunlar gerçekten çok iyi. AR'ın inanılmaz pahalı modelleri de var. Ben orta düzey bir modeli aldım.
Hama Philips'ten daha iyi olabilir, haklısınız. Belki de AR yada Profigold kadar iyi görüntü de verebilir. İnanın üçünü uzun uzadıya kullanmadım. Kullanan arkadaşlarım var. Onlardan izlediğim kadarıyla. Malum herkesin sistemi fazla karıştırılmıyor. Önerim, marka olmayıp taklit sarı scartları almasınlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sserin -- 16 Mayıs 2007; 1:53:35 >

salih70