herkesin merak ettiği q91 ile c91 arasındaki fark benQ91 kullanıcısı olduğum için sadece benim tv hakında bilgim var ama şimdi iki tv özellikleri yazayım siz karar verin.
ÜRÜN KODU ps42q91h ps42c91h çözünürlük 1024/768 1024/768 parlaklık 1500 1500 kontras 15000/1 15000/1 görüş açısı 175 175 ses 10w*2 10w*2 ses sistemi srs srs dnıe var var oyun modu var var hdmı 3 2 ön çerçeve glossy glossy arka kabin non glossy non glossy movıeplus var yok fılter brıght var var s düzen var var sfp var var color var var dönen sehpa var var
şimdi arada sadece iki fark var movıe plus çok etkin bir şeymidir bilemem ben memnunum dvd ler harika herhalde görüntüde etkisi vardır ama 3 hdmı gerekli aldığınızda dvd ve dıgıtal recevır bağladınız vıdeo kamera dıgıtal fotağraf makinası bilgisayar ses sistemi ileriye dönük muhakkak lazım olacaktır.
Benim bacanağa ****'den Samsung 50" Q7H aldık. çok memnunuz.. 50" isteyen herkese tavsiye olunur.. zaten Avrupa'da da en çok satılan plazmalar arasında Pioneer'ın bir modeli 1 numarada Samsung Q7H 2 numarada. çok tutulan bir model. gerçi İngiltere'de 3bin YTL'ye satıldığını söylemeden geçemiycem. (**** bugün 4700ytl 11 taksit)
Gelelim uzman sorusuna:
Cihaz sesi kısık iken fan sesi geliyor. Plazmalar ısındıkları için PC'ler gibi fan koyuyorlarmış arkasına.. Bu fan sesinin bizim duyacağımız kadar gelmesi normal midir? Ne dersiniz? Bacanak öyle bir kafaya taktı ki ses açık iken bile artık fan sesini duyar hale geldi..
Sesin gelmesi normal veya değil ise yapılması gerekenler hususundaki önerileriniz için şimdiden teşekkürler!
Q91 ile C91 arasındaki diğer bir fark da, Q91'de Ultra Filter Bright var iken C91'de sadece Filter Bright özelliği var. Filter Bright'ın Ultra olması, yansımanın önlenmesine ne kadar etki yapıyor derseniz, kolay kolay yanıtlanamayacak bir soru bu. Ama Samsung bu konuda, arttırılmış filtre fonksiyonları gün ışığında dahi seyir zevkinizin etkilenmeyeceğini iddia ediyor.
Q91 ile C91 arasındaki diğer bir fark da, Q91'de Ultra Filter Bright var iken C91'de sadece Filter Bright özelliği var. Filter Bright'ın Ultra olması, yansımanın önlenmesine ne kadar etki yapıyor derseniz, kolay kolay yanıtlanamayacak bir soru bu. Ama Samsung bu konuda, arttırılmış filtre fonksiyonları gün ışığında dahi seyir zevkinizin etkilenmeyeceğini iddia ediyor.
sevgili vehbi, siz bu konuda ne düşünüyorsunuz? Q91'in yansıması nasıl?
Terapati dostum, Bu TV hakkında çok kısa görüşlerimin olduğu yerde de yazmıştım. Q91'e dikkatle baktığınızda yansıma farkediliyor, zaten fakedilmemesi de mümkün değil. Sonuçta ekranda kullanılan malzeme cam. Ama bu yansıma, kullanılan teknoloji ve alınan ek önlemler sayesinde TV izleme zevkinizi kaçırmıyor. Diğer plazma TV'lerde, ışık alan bir ortamda izlendiğinde karanlıkta geçen bir filmin sahnesini seçemezsiniz. Ekrandaki yansıma nedeniyle görüntü yok olmuştur. Q91'de böyle bir sorun yok. Bununla beraber yansıma açısından bir LCD performansı da beklenmemesi gerekir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vehbi -- 8 Mayıs 2007; 8:06:07 >
Q91 deki yansımayı akşam dikkatli bakınca karanlık sahnelerde bende fark ettim,ama öyle seyir zevkini bozacak cinsten değil. En azında şöyle düşünmek lazım,senelerdir çocukluğumuzdan beri tüplü TV seyrettik ve onlardarında ekranı camdı ve yansıyordu.
Terapati dostum, Bu TV hakkında çok kısa görüşlerimin olduğu yerde de yazmıştım. Q91'e dikkatle baktığınızda yansıma farkediliyor, zaten fakedilmemesi de mümkün değil. Sonuçta ekranda kullanılan malzeme cam. Ama bu yansıma, kullanılan teknoloji ve alınan ek önlemler sayesinde TV izleme zevkinizi kaçırmıyor. Diğer plazma TV'lerde, ışık alan bir ortamda izlendiğinde karanlıkta geçen bir filmin sahnesini seçemezsiniz. Ekrandaki yansıma nedeniyle görüntü yok olmuştur. Q91'de böyle bir sorun yok. Bununla beraber yansıma açısından bir LCD performansı da beklenmemesi gerekir.
sevgili vehbi, diğer göndermiş olduğunuz kısa incelemeyi biraz önce okudum, kusura bakmayın gözümden kaçmış.. o kadar çok samsung başlığı dolaşıyor ki ortada artık hepsini takip etmekte zorlanıyorum.. bu yüzden samsung plazma sahibi bir dost, samsung plazmacılar gibi bir başlık açsa da artık yorumlar, sorular vs aynı yerde toplansa.. vehbi dostum, bu işe belki öncü olursunuz, ne dersiniz
hala hangi plazmayi alacagina karar verememis(pio mu pana mi) biri olarak su gunlerde samsung Q91 benim cok ilgimi cekmeye basladi? yurt disindaki forumlardaki testlerdede ilk 5 icerisinde ciktilar fakat gecenlerde takip ettigim forumlardan birindeQ91 icin tek kusuru mac seyrederken bazi pozisyonlarda( tarifi de yapilmis top havadan yere dogru gelirken demis) goruntu takilir gibi oluyor denilmis? kullanici arkadaslardan ricam boyle bir seye rastladilarmi? yada bu sikayetten bahsedenler ayarlarimi yanlis yaptilar. yardimci olursaniz sevinirim
bunu ben belirtmiştim sayın ustad2 ama bu bir şikayetdeğil bir gözlemdi konunun olduğu yerde plazmada tepki süresiydi ben kötü bir scartla bağlanıyorum dijitale belki ondandır vehbi arkadaşımız altın uçlu scartla bağlanıyor belkionda yoktur ama bu olay anlık bir olay dikkat etmedikçe yakalıyamazsınız belkide 720p 1080i yayınlar gelince olmıyacak ama şuna emin olunki sd yayılarda alabileceğiniz en iyi görüntülerden birisine sahip bu tv geleceğede hitap ediyor 720p yeve 1080i hazır 3hdmı kesinlikle önemli benim tavsiyem ne olursa olsun görmeden almayın.