Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
Cevap: SAMSUNG PLAZMA CLUB

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Ev Elektroniği >> TV ve Projeksiyon >> Cevap: SAMSUNG PLAZMA CLUB Sayfa: <<   < önceki  10 11 [12] 13 14 15 16 17 18 19   sonraki >   >>
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
Anubis77

4 Eylül 2007; 16:23:14 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

quote:

Orjinalden alıntı: dimağ

Bu bölümde hiç ekran yanması sorunu yaşayan oldu mu?

Sanırım bu grupta bunu başarmış tek enayi benim. CNBC-e'nin sağ üstteki logosu bende yer etti resmen. Gerçi normal bir kanal seyrederken belli olmuyor ama özellikle beyaz ekranı açtığında bir ton koyu bir beyazlık görünüyor. tabii bu televizyonun değil benim suçum sanırım. ilk aldığınızda dinamik seçeneği kullanmayın demişlerdi. ben de oynarken unutup bir iki hafta öyle seyretmişim. sonra birkaç hafta da kayan sinyali çalıştırmadım. sonuç bu. Yalnız son birkaç haftadır oldukça uzun süre (2-2.5 saat) kayan sinyali çalıştırıyorum. bariz bir azalma oldu. umarım düzeltecem... mi acaba?

Sozar35

Sisteme Gözat

4 Eylül 2007; 19:50:30 

quote:

Orjinalden alıntı: Heavy1

Sozar35 bir önceki topikte bahsettiğim shop mode ile ilgili yazıyı buldum, sanırım sorunun bundan kaynaklanıyor...

quote:

Orjinalden alıntı: pegasusxx1975

quote:

Orjinalden alıntı: bilvarch

şimdi son dakika haberleri!!!

M87 ler için shop mode dynamic mode takip etme ;

Çoğu tv de menuden mode olarak shop mode görülmektedir.ANcak dynamic mode (yani home mode) seçilmiş olmalıdır ki istediğiniz ayarları kayır edin.Shop mode satış modu olduğundan her alıcının renk ayarlarını değiştirmemesi için verilmiştir.

Tv nizi açın Scart bağlantınıza geçin.VE tv nizin sağında bulunan tuşlara bakın (bir sürü tuş görürsünüz ses açma kapama vb gibi)
Turn on the TV and display whatever you have through Scart, then go to the right hand side of the TV where you will see various buttons.

Daha sonra SES + tuşu ile birlikte menu tuşuna beraber 5 saniye kadar bazılı tutun. Ve ekranınızın karardığını göreceksiniz.
Hold down the + volume button followed by the Menu button both together for 5 seconds until the screen goes black.
Tekrar tv nize görüntü geldiğinde Tv nizin çalışmakta olduğu modu göreceksiniz.(altta)

Eğer burada görülen Dynamic mode ise yaptığınız tüm ayarları kaydedebilirsiniz. ANcak shop mode yazıyorsa kaydedemezsiniz.

şimdilik bu kadar En kısa sürede shop moddan dynamic moda geçişi bulup yazacağım.Bu açıklamamdaki amaç kendi ayarlarınızı kayıt edemiyor olmanızın tv nizle mi alakalı yoksa shop mode lamı alakalı olduğunu tespit etmektir.

biraz sabır..

Heavy1 kardeşim sana çok teşekkürler...Bugün servis seldi ve cihaza reset attı sonrada bu cihazın anakartı değişecek dedi..3-4 gün sürer dedi..

Senin dediklerini yapınca cihaz shopmode dan kişisel moda geçti...Kardeşim servisin bile bilmediği birşeyi çözdün helal olsun...

Benim anlamadığım Samsung yetkili servis bile bunu bilemiyor ve cihazın anakartını değiştirmeyi göze alabiliyor...

Neyse tekrardan çok teşekkürler.....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sozar35 -- 4 Eylül 2007; 22:32:44 >

:::::DH MITSUBISHI TAKIMI:::::
MITSUBISHI COLT 1.3 AMT (İZMİR)
Heavy1

5 Eylül 2007; 12:15:04 

quote:

Orjinalden alıntı: Sozar35

Heavy1 kardeşim sana çok teşekkürler...Bugün servis seldi ve cihaza reset attı sonrada bu cihazın anakartı değişecek dedi..3-4 gün sürer dedi..

Senin dediklerini yapınca cihaz shopmode dan kişisel moda geçti...Kardeşim servisin bile bilmediği birşeyi çözdün helal olsun...

Benim anlamadığım Samsung yetkili servis bile bunu bilemiyor ve cihazın anakartını değiştirmeyi göze alabiliyor...

Neyse tekrardan çok teşekkürler.....

@Sozar35,

Valla ben de forumdan öğrendim, faydalı olduğuma sevindim, keyfini çıkar, selamlar..

TV: SAMSUNG 42Q91 - DVD: SAMSUNG P365 - Ses Sistemi: LOGITECH Z-5400 Digital 5+1 – UYDU: Next YE 2000 CX Super Plus (Turksat-Astra 19-Hotbird-EutelsatW3)
Laptop: MSI MegaBook M673 AMD Turion64 X2 Mobile 1.6GHz 1,5 GB Ram 100GB HD, 256MB GeForce Go7400 DVI çıkışlı
Müzik Ekipmanları: BC RICH NJ Series, FENDER Squier Strat, Behringer VINTAGER AC112 Amfi, Behringer V-Amp2, Line6 POD XT prosesör, Behringer FCB1010 Midi Foot Controller
Araç: HONDA Jazz 1.4 ES CVT (2007)
Heavy1

5 Eylül 2007; 12:21:46 

Yaa benim kafama takıldı yazayım dedim.. Bu ne biçim bir servis anlayışıdır kardeşim, yani kafadan araştırmadan bilmeden anakartı değiştirmeye çalışıyor!

Düşün ki senin garanti süren dolmuş olsa sana bir sürü masraf çıkaracak.. Bir de üstüne senin güzelim TV'ni açacak, belki birkaç vida, somun, devre unutup tekrar takacak, sonra al sana TV.. Ya hiçbir zaman tamir edilmiş mal sıfırı gibi olmuyor, ama bizim servisler maşallah, doktor olsalar demek ki ciğerimizi sökecekler! Eğitim şart!

TV: SAMSUNG 42Q91 - DVD: SAMSUNG P365 - Ses Sistemi: LOGITECH Z-5400 Digital 5+1 – UYDU: Next YE 2000 CX Super Plus (Turksat-Astra 19-Hotbird-EutelsatW3)
Laptop: MSI MegaBook M673 AMD Turion64 X2 Mobile 1.6GHz 1,5 GB Ram 100GB HD, 256MB GeForce Go7400 DVI çıkışlı
Müzik Ekipmanları: BC RICH NJ Series, FENDER Squier Strat, Behringer VINTAGER AC112 Amfi, Behringer V-Amp2, Line6 POD XT prosesör, Behringer FCB1010 Midi Foot Controller
salih70

9 Eylül 2007; 0:09:05 

Sayın heavy 1 probleminiz ne durumda
quote:

Yaa benim kafama takıldı yazayım dedim.. Bu ne biçim bir servis anlayışıdır kardeşim, yani kafadan araştırmadan bilmeden anakartı değiştirmeye çalışıyor!

Düşün ki senin garanti süren dolmuş olsa sana bir sürü masraf çıkaracak.. Bir de üstüne senin güzelim TV'ni açacak, belki birkaç vida, somun, devre unutup tekrar takacak, sonra al sana TV.. Ya hiçbir zaman tamir edilmiş mal sıfırı gibi olmuyor, ama bizim servisler maşallah, doktor olsalar demek ki ciğerimizi sökecekler! Eğitim şart!

100 YIL
murataga2003

13 Eylül 2007; 14:39:29 

up

Samsung 50Q92 Plazma - Sony Vaio SZ Premium - WinBook PC - XBOX360 NTSC - Digiturk - Goldmaster 30700 - Optoma EP719 Projeksiyon
Heavy1

13 Eylül 2007; 17:20:26 

quote:

Orjinalden alıntı: salih70

Sayın heavy 1 probleminiz ne durumda
quote:

@salih70,

problem benim değil, Sozar35'indi, çözüldü.. sorun servislerin bilip bilmeden yazılım yüklemeye kalkması.. halbuki arkadaşımızın plazması shop mode'da çalışıyormuş, menuden değiştirilmesi yeterlidi..

selamlar

Sozar35

Sisteme Gözat

13 Eylül 2007; 19:00:38 

Bu forumu sanırım bu aralar benim problemlerim meşgul edecek gibi görünüyor...

Bayağıdır dikkatimi çekiyordu ama sanki son zamanlarda fazlaca arttı gibi geliyor şöyleki panelde sağ ve sol tarafa yakın yukarıdan aşağıya doğru bant şeklinde inen bir pembelik gözüme çarpıyor..Özellikle arka fon beyaz olan görüntülerde bu bariz bir şekilde göze çarpıyor...Ekran yanması koruması seçeneğinde arka fonu tamamen beyaz yapınca çok belli oluyor...Servisde gördü normal dedi(her plasmada bu pembelik olur dediler)..Bana pek normal gibi gelmiyor...Çünki mesela maç yayınında sahanın yeşil renkleri bu bölümlere gelince koyulaşıyor pembe yeşil karışımı oluyor....Aynı şekilde diğer görüntülerde ekranın bu bölümlerinde pembe ile karışık bir renk tonu alıyor..Bu panel problemimi acaba?Aklıma voltaj problemide geliyor ama ne bileyim tam çözemedim açıkçası...

Fotoğrafta çıkarsa fotoğraf çekip buraya koyup sizlere de göstermek isterim...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sozar35 -- 13 Eylül 2007; 19:03:09 >

salih70

16 Eylül 2007; 0:39:08 

quote:

Bayağıdır dikkatimi çekiyordu ama sanki son zamanlarda fazlaca arttı gibi geliyor şöyleki panelde sağ ve sol tarafa yakın yukarıdan aşağıya doğru bant şeklinde inen bir pembelik gözüme çarpıyor..Özellikle arka fon beyaz olan görüntülerde bu bariz bir şekilde göze çarpıyor...Ekran yanması koruması seçeneğinde arka fonu tamamen beyaz yapınca çok belli oluyor...Servisde gördü normal dedi(her plasmada bu pembelik olur dediler)..Bana pek normal gibi gelmiyor...Çünki mesela maç yayınında sahanın yeşil renkleri bu bölümlere gelince koyulaşıyor pembe yeşil karışımı oluyor....Aynı şekilde diğer görüntülerde ekranın bu bölümlerinde pembe ile karışık bir renk tonu alıyor..Bu panel problemimi acaba?Aklıma voltaj problemide geliyor ama ne bileyim tam çözemedim açıkçası...

Sayın sozar35 geç oldu ama gerçekten ilginç problem merak ettiğim servis buna nediyecek saygılar

100 YIL
Sozar35

Sisteme Gözat

16 Eylül 2007; 11:12:56 

quote:

Orjinalden alıntı: salih70

quote:

Sayın sozar35 geç oldu ama gerçekten ilginç problem merak ettiğim servis buna nediyecek saygılar

Servis gördü, normal dedi tabii ki...Ben bugüne kadar birçok elektronik cihaz kullandım ama Samsung Elektronik servis kadar maalesef bilgisizlerine denk gelmedim..Tek iyi yanları evime gelenler servisin sahipleri ve çok efendi ve iyi insanlar.Bilgisiz olabilirler bunu saklamıyorlar..Heavy den öğrendim shop mode iptal yolunu(Menu+Volume 5 sn.) adamlar ajandalarına not ettiler,onlarda bilmiyormuş...Dedim ya adamlara kızamıyorum bile sadece tek kzıgınlığım Anadolu Elektroniğe...Hiç mi servislerine eğitim vermezsin hiç mi bilgi paylaşmassın...Servislerde böyle olunca en ufak problemde bile anakartı değiştirelim,besleme kartını değiştirelim,paneli istanbula yollayalım gibi kendilerince çözüm üretmeye çalışıyorlar....

Heavy1

17 Eylül 2007; 10:22:19 

Merhabalar,

Uzun zamandır CRT, Plazma vs.. arayışlara artık bir son verdim. Son SONY CRT televizyondaki birtakım olumsuzluklardan dolayı iade ettim ve 42Q91 aldım. Finanskarta peşin fiyatının 80 YTL altına tek çekim yapıldı.

Cumartesi günü öğleden sonra aldım, gece 10 gibi kuruldu. Hafta sonu fazla kurcalayamadım, ama beklediğimden iyi çıktı. Özellikle görüntü ayarları baya fark ettiriyor.

Aslında gönlümde 50" lik model vardı, ancak fiyatı ikiye katladığından ve acele etmem gerektiğinden 42" modeli aldım. Salonda beklediğimden de büyük durdu. İzleme mesafem 2,5-3,5 metre.

SD yayını uyduruk YUMATU 8700CI receiver ile (4 senelik) ve dandik scart ile alıyorum. Bazı kanallar çok iyi, bazılarında pikselleşme mevcut, yine de 3,5 metreden çok çok iyi, fark edilmiyor.

Evde emektar Samsung DVD P365 DVD'yi komponent bağladım. Görüntüler kopyada bile çok iyi, orjinaller mükemmel. NOT: DVD 576p'ye kadar verebiliyor.

Gelir gelmez panel saatini kontrol ettim, sıfır geldi, zaten servise de söylemiştim, eğer teşhir malı gelirse kurdurmam diye. Baktım mağaza modunda değildi..

İlk kullanım sonuçları olumlu, zaten çok araştırıp her mağazada deneme yaptığımdan beklentilerimi karşıladı. Herkese iyi seyirler..

Heavy1

17 Eylül 2007; 16:26:19 

quote:

Orjinalden alıntı: bağdatlı1907

selam arkadaşlar benimde bir 42q91 im var gözüme çarpan bir nokta var maç izlerken özellikle havadan verilen pas ve şutlarda top havada giderken (yerden giden toplardada göze çarpıyor ) bir tuhaflık oluyor sanki top ve yeşil sahanın çizgilerinin keskinliği azalıyor gibime geliyor bu normalmidir ben nexstar uydu ve markası olmayan kabaca dandik
bir (sarı,beyaz,kırmızı)scart deniyor sanırım kablo ile izliyorum uydumun komponent çıkışı yok,bağlantı türü veya ekipmanın kalitesiz oluşumu sebep acaba buna yada normalmidir bilmiyorum bütün club deki arkadaşlara gönüllerince hatta dahada iyi ve zevkli seyirler.

aslında bu normal, aynı çizgi filmlerdeki topun eliptik bir hal alması gibi oluyor yatayda atılan şutlar.. sebebi de yayınların SD olması, ilerde HD yayın olduğunda her bir piksel farklı veri taşıyacak. şimdi SD yayında aynı zoomlanmış gibi 3-5 piksel tek bir pikselin taşıması gereken görüntüyü iletmeye çalışıyor, bu da hızlı akan görüntüde bir çeşit deformasyona yol açıyor. movie plus açık olunca sanki daha iyi gibi, kesintisiz gibi geldi bana bu durum.

Heavy1

17 Eylül 2007; 16:31:21 

quote:

Servis gördü, normal dedi tabii ki...Ben bugüne kadar birçok elektronik cihaz kullandım ama Samsung Elektronik servis kadar maalesef bilgisizlerine denk gelmedim..Tek iyi yanları evime gelenler servisin sahipleri ve çok efendi ve iyi insanlar.Bilgisiz olabilirler bunu saklamıyorlar..Heavy den öğrendim shop mode iptal yolunu(Menu+Volume 5 sn.) adamlar ajandalarına not ettiler,onlarda bilmiyormuş...Dedim ya adamlara kızamıyorum bile sadece tek kzıgınlığım Anadolu Elektroniğe...Hiç mi servislerine eğitim vermezsin hiç mi bilgi paylaşmassın...Servislerde böyle olunca en ufak problemde bile anakartı değiştirelim,besleme kartını değiştirelim,paneli istanbula yollayalım gibi kendilerince çözüm üretmeye çalışıyorlar....

evet dostum, önceki sayfalardaki yorumlarda da herkes samsung yeni serilerindeki kapanma problemi diye tutturmuş, pek çok alıcı da bu yüzden küsüp başka panel almış. halbuki servislere yeterli eğitim verilse, bu çok basit çözülecek konu insanları soğutmayacak, belki satışları daha da artacaktı. tabi bu vizyon işi, hizmet işinde kaliteyi arttırmaya çalışan hep kazanır.

bu vesile ile de diğer kapanma problemi yaşayan arkadaşlara tekrar sesleneyim, lütfen yukarda da anlatılan şekilde mode değişimi yapın. bu aslında bir problem değildir!