Ben Ankara da Ankamall içinde bulunan Samsung bayii sinden C91 in 13 işlemci olduğu ve Q91 in ise 18 işlemci olduğu bilgisini almıştım. Ne kadar doğru bilmiyorum. Eğer yanlış bir bilgi ise kusura bakmayın adamın bilgisizliğine geldim.
Yalnız son okuduğum bu Samsung un yeni modellerinde meydana gelen resetleme ve kapanma olaylarından dolayı Pansonic PV70H alma kararı verdim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zia06 -- 30 Temmuz 2007; 16:28:59 >
Ben Ankara da Ankamall içinde bulunan Samsung bayii sinden C91 in 13 işlemci olduğu ve Q91 in ise 18 işlemci olduğu bilgisini almıştım. Ne kadar doğru bilmiyorum. Eğer yanlış bir bilgi ise kusura bakmayın adamın bilgisizliğine geldim.
Yalnız son okuduğum bu Samsung un yeni modellerinde meydana gelen resetleme ve kapanma olaylarından dolayı Pansonic PV70H alma kararı verdim.
Kusura bakacak bir şey yok. Önemli olan böyle diyerek Q91 satmaya çalışmaları olabilir. Bence de şu ara en az problem Panasonic'de. PV70P yada F serisi vardır. En uygun fiyatı bulmaya çalışın. Panasonic bayilerine, Blu'ya, Bimekse vb. İlla ki distribütör garantili olsun demezseniz benim gibi İnternetten de alabilirsin.
1: Samsung 50Q92, Sony STR-DB925 QS Receiver, Samsung HD870, Dreambox 500S , Front JBL LX-55, Center Pio S-CR39, Sur.Wharfedale WH20, Sub Pioneer SW-110S. 2: Panasonic 42PV70, Korax 56600 USB, Sony STR-DB 940 QS A/V Receiver, Samsung HD860, Sony CDP-308ESD, Front Technics SB-A33, Sub-Center-Rear JBL TLX 125.
bugün,benim tavsiyemle 42c81hx alan bir dostumun tv'sini inceledikten sonra geç de olsa farkettim ki,benimki görüntü ayarlarını saklamıyor...yani tv,her açıldığında fabrika ayarlarıyla açılıyor...ve değiştirdiğiniz zaman da,1 saat sonra falan görüntü 1-2sn'liğine gidip tekrar fabrika ayarlarına dönüyor... bugüne kadar farketmemiş olduğum için kızıyorum kendime,aldığımdan beri toplam 5 saat izlememişimdir... ama hayırlısı artık diyelim ne diyeyim...yarın servisi arayıp gerekeni yapacağım...gelişmeleri buradan yazarım...
@sserin, satın alalı 30 iş gününü geçti,ama işi o hukuksal boyutlara varmadan çözeceğimi sanıyorum...inşallah tabi:(((
Samsung C91 ve Q91 modelleri en çok tuttuğum modellerdi. Özellikle Q7 ve C7 modellerinde yarattığı olumlu izlenimlerden sonra bu modelleri ile geliştirdiği görüntü teknolojilerinin damga vuracağını umut etmiştim. Yaptığım testlerden de çok olumlu sonuçlar almıştım. Son zamanlarda sizlerin başına gelen olaylar beni tamamen soğuttu. Sonuçta takım tutmuyoruz, iyi günde kötü günde. O zaman hukuki mücadeleyi başlatmak gerekir. Eğer değişimde de aynı eksikliklerle karşılaşırsanız çekinmeden ödediğiniz parayı talep edin. Yalnız Samsung ürününe sahip çıkan bir marka. Elinden gelen her kolaylığı gösterecektir. Yalnız paranızı ödemek için zorluk çıkaracaklarını sanıyorum.
1: Samsung 50Q92, Sony STR-DB925 QS Receiver, Samsung HD870, Dreambox 500S , Front JBL LX-55, Center Pio S-CR39, Sur.Wharfedale WH20, Sub Pioneer SW-110S. 2: Panasonic 42PV70, Korax 56600 USB, Sony STR-DB 940 QS A/V Receiver, Samsung HD860, Sony CDP-308ESD, Front Technics SB-A33, Sub-Center-Rear JBL TLX 125.
SAMSUNG PS-50P96FD 1920x1080p plasma, ****de 7500 ytl ye satışa çıkmış hayırlı olsun.(forumda aradım ama ilgili başlık bulamadım. Daha önce yazıldıysa kusura bakmayın)
Samsung C91 ve Q91 modelleri en çok tuttuğum modellerdi. Özellikle Q7 ve C7 modellerinde yarattığı olumlu izlenimlerden sonra bu modelleri ile geliştirdiği görüntü teknolojilerinin damga vuracağını umut etmiştim. Yaptığım testlerden de çok olumlu sonuçlar almıştım. Son zamanlarda sizlerin başına gelen olaylar beni tamamen soğuttu. Sonuçta takım tutmuyoruz, iyi günde kötü günde. O zaman hukuki mücadeleyi başlatmak gerekir. Eğer değişimde de aynı eksikliklerle karşılaşırsanız çekinmeden ödediğiniz parayı talep edin. Yalnız Samsung ürününe sahip çıkan bir marka. Elinden gelen her kolaylığı gösterecektir. Yalnız paranızı ödemek için zorluk çıkaracaklarını sanıyorum.
bence her elektronik eşyada olabilecek sorunlar bunlar...alırken deneyerek alınabilir...birkaç tanesinde problem çıkması tv'yi de kötü yapmaz...para iadesi istemeyeceğim zaten,ayarları kaydeden problemsiz bir yenisiyle değişimini isteyeceğim,zaten onlar da bunu yapacaklardır...yoksa tv'Den çok memnunum...
Sevgili Sserin birkaç gündür yorumlarınızı hayretle okumaktayım.Ben ki sizin de yorumlarınızın katkısıyla Q91 aldım ve 5 aydır zevk alarak seyrediyorum.Bu açıdanda teşekkürlerimi sunarım.Kendim almakla kalmadım eşime dostuma tavsiye ettim alan arkadaşlarım oldu onlarda çok memnun.Takdir edersiniz ki bu kadar satan bir markada mutlaka problemler yaşanıyor.Tabi gönül hiç yaşanmamasından yana ama oluyor.Önemli olan bu problemlerin kısa zamanda çözüme ulaştırılması.Ve samsung bu zemindede gerçekten çok hızlı ve özverili.(Birçok markayla problem yaşayıp bazılarıyla mahkemede problemlerimi çözen biri olarak söylüyorum bunu) Ben sizin gibi objektif ve fikirlerine değer verdiğim biriyle son zamanlardaki tarzınızı uyuşturamadığım için yazdım bu satırları.Yoksa bu da yeni fikirlerinizdir der geçer giderim.
Sevgili koolandgang ve plateau, bu modellerin alınmasında birçok kişiyi olumlu yönlendirdiğim doğrudur. Zaten sıkıntıyı bu nedenle yaşıyorum. Kendimi suçlu hissetmeye başladım. Bu denli problem ortaya çıktığında insanları yasal haklarını hatırlatmak istedim. Tabi sizler istediğinizi yapmakta özgürsünüz. Değişiklikte çözüme ulaşmayan olayları (izmitçarşı'nın başına geldiği olay gibi) okudukça üzüldüm. Milyarlarca lira para veri bu sorunlarla uğraşan arkadaşlara öneride bulunmak istedim. Tabiki bu öneriler plasmadan memnun olanları bağlamıyor. Ben ne Samsung Firmasının ne de başka bir firmanın adamıyım. Eğer fabrikasyon hatalı ürünler varsa bunları değiştirirler. Değişmesine rağmen sorun devam ediyorsa, bunun parasını öderler. Ben bu üründen memnunum diyenler ise kullanmaya devam ederler. C7 ve Q7'de olmayan arızalara C91 ve Q91'de oluyor. Bunları normal kabul etmek mümkün değil. İnsanların zarar görmesini istemiyorum. Bu yüzden yazdım.
Biraz şans işi tabi elektronik ama bende plazma seçimi yaparken güvendiğim bir arkadaşa danıştım Bimeks te çalışıyor
Dediğine göre kendi mağazalarından alınan ürünler arasında iadesi yapılan 10'larca samsung var 1 adette toshiba var. Toshibada nakliyedemi zedelenmiş öyle birşey. Yani bana başka markalara bakmamı tavsiye etti. Samsung'un servis kalitesi ise pozitif yanı. Yani hata kabul edilip ürün değişimi vs. yapılabiliiyor. c q 91 alan arkaşlar rahat oldunlar bence...
Herkese problemsiz sıkıntısız TV keyfi diliyorum...
Yukarıda da belirtmiştim plasma kendiliğinden açılıp kapanıyor servis gelip değişim yaptı ve yine aynı sorunla karşılaşıyorum bunun sebebi neden olabilir aceba ? Aynı hata tv den kaynaklanmaz diye düşünüyorum böyle bir hata ile karşılaşan oldumu ? Next uydu alıcı kullanıyorum bundan kaynaklabilirmi ?
Birde yeni plasmada ses açıkken tv den rahatsız edici cızırtı geliyor (eskisinde yoktu bu sorun) tamamen kısmak gerekiyor nerdeyse sesi, cızırtıyı kesebilmek için bu normalmidir yoksa servisi çağırmam gerekirmi ?
Gecikmeden servisi çağırın. Gerekirse iade edip paranızı alın. Böylesini ilk kez duyuyorum. Samsung yeni modellerindeki sık sık yaşanan arızalar can sıkıcı olmaya başladı.
bende q91 kullanıyorum,ilk geldiğinde next uydu alıcı bağlıydı,ve ara sıra görüntü 1-2 saniye gidiyordu,şu an digitürk kullanıyorum ve sorun yaşamadım,imkanın varsa denemeni tavsiye ederim,bu akşamdan itibaren ben de daha dikkatli izliycem ve sizleri bilgilendiricem...
tekrar mrhbalar 3 haziranda sizlere duyurduğum ve kapanma olayı için herkesi dikkatli olmaya ve bunu kontrol etmenizi tavsiye etmiştim.bu problemle ilk karşılaşan ve plazmayı servis onayı ile ilk geri gönderenim herhalde .ikinci gelen alette kapanma sayılmaz fakat görüntü 2sn liğine kararıyor ve ayar lar tutmuyordu servis çözümünü buldu arkadaşlar servis çağırın sadece uzaktan kumanda ayarları problem çözülüyor SANIRSAM dinamik görüntüde kontras ve ışığı sonuna kadar kapatıp(karanlık ekran)kaydediyorlar kapatıp açıp yeniden menüden istediğiniz ekran ayarını yapıyorsunuz ve ilginçtir kapanma ve ayar tutmama problemi bitiyor yaklaşık 2ayolmasada baya oldu yapılalı fakat hiç bir problem yaşamadım bilgi: diyarbakırda oturuyorum ve servis elemanı bu ayarları istanbul ana servisden ilgili ve bilgili bir servis elemanından cep telefonu vasıtası ile aldı olayın çözümünü ozaman için henüz bulmuşlardı. problemi olanlar gönül rahatlığı ile servisi çağırsın yaptırsın yada telefonla servisden yapılacak işlemide öğrenip kendiniz yapabilirsiniz. bide servis ayarları uzaktan kumanda ile girip aletinin ayarlarının türkiye için olduğunu kontrol ediyorlar servis menüsüne nasıl girildiğini unuttum :)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zehiradam -- 31 Temmuz 2007; 18:04:04 >
Yukarıda da belirtmiştim plasma kendiliğinden açılıp kapanıyor servis gelip değişim yaptı ve yine aynı sorunla karşılaşıyorum bunun sebebi neden olabilir aceba ? Aynı hata tv den kaynaklanmaz diye düşünüyorum böyle bir hata ile karşılaşan oldumu ?