Şimdi Ara

Assetto Corsa Competizione geliştiricisi: Oyuna Ray Tracing eklemek için bir neden yok

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
41
Cevap
0
Favori
4.345
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  •  
    GPU devi Nvidia’nın popüler teknolojisi Ray Tracing her ne kadar grafiksel anlamda yerine göre kaydadeğer gelişme vadetse de oyuncular tarafından performans düşüşüne neden olduğu gerekçesiyle halen kabul görmüş değil.
     
    Üstelik Nvidia’nın ciddi efor sarfetmesine rağmen piyasadaki yapımların azlığı ise bir diğer eksi. İşte bunoktada yeşil ekip bir çok yapımcıyla anlaşarak önümüzdeki dönemde Ray Tracing’le gelecek oyunları listelemişti. O listede bulunan oyunlardan birisinin geliştiricisinin yorumu dikkat çekti.

    Geliştirici geliştirme gücü harcamaya gerek görmüyor 

     
    Assetto Corsa’nın topluluğuna üye geliştirici, açıklamasında şu an için önlerinde uzun bir yapılacaklar listesinin bulunduğunu ve düşük kare yenileme hızı sunan bir ekleme yapmak için geliştirme gücünün harcanması için bir neden görmediğine yer verdi.
    Assetto Corsa Competizione popüler dijital indirme platformu Steam’de 29 Mayıs’ta erken erişime sunulmuştu. Dolayısıyla bu denli olgunluğa ulaşmış bir yapımda değişikliğe gidilecek mi onu zaman gösterecek.
    [bkzdh=1132469] 
     
    Dahası Kunos Simulazioni oyunun özellikleri arasında şimdiye kadar Ray Tracing’e yer vermemişti. Buna karşın yeni yapım Nvidia’nın listesinde Battlefield V ve Shadow of Tom Raider’dan sonra büyük bir yapım olarak yer almıştı. Üstelik Gamescom 2018’de bazı gösterimlerde dahi bulunulmuştu. Gelişmeleri sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz.







  • Gelmiş geçmiş en iyi yarış oyun serisi Forza serisidir bana göre.Sesler,grafikler,oynanış ve hız hissiyatı hiç bir oyunda bu dörtlü bir araya gelmedi.

  • kunglao1 K kullanıcısına yanıt
  • Bu isin simdilik biraz zoraki gittigi zaten bir gercek. gelse dahi aylar sonra patch olarak geliyor bazi oyunlardada ray tracing. ya oturmasi zaman alicak yada daha uygulanmasi basit bir teknoloji bunun yerini alicak.

    icimden bir ses sanki bu monitorlerdeki gsync freesynch rekabeti gibi olacak ve AMD yada baska bir firma daha pratik ve ucuz bir teknoloji ile gelip ray tracing in yerini dolduracak diyor.
  • Ses konusunda size katılmıyorum. Oyun sesi ve MOTOR SESİ olarak NFS bütün yarış oyunlarının eline verir gidin forza horizon 3 veya 4 de bi E46 M3 alın sürün sonra nfs 2015 de bi e46 m3 alıp sürün. Arabaların kendi orjinal seslerine bire bire en yakın yapan ve başarılı olan nfsdir.

    Nfs most wanted 2 ye kadar bilemem ama Ghosta geçtikten sonra ve ilk yapım olan Nfs Rivals, NFS 2015 (paybacki oynamadım bilmiyorum) i oynayın o zaman anlarsınız.

    Mesela nfs rivalste 458 italia alın sesini dinleyin aynı zamanda internetten 458 italia sesini dinleyin. Diğer bi örneğim ise Aston Martin Vanquish ve Lamborghini Aventador Polis departmanıdır.

    Nfs 2015 de ise R34 skyline, Supra ve E46 M3 örnektir 4. Olarakta mitsubishi evo ve cayman gt4 gelir.

    Benim gibi araba yarışı manyağı birisi için motor sesi oynanabilirlikten herşeyden öndedir bu yüzden Nfs rivals ve nfs 2015 üstüne hiç bi oyunun motor sesi yaklaşamaz yanlarına.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • linkler kırık



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MeGaDave06 -- 17 Ağustos 2019; 1:25:16 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim demek istediğimi anlamadığınızı düşünüyorum siz sadece ses örneği veriyorsunuz ben size ses grafik oynanış çevre tasarım hız hissiyatı diyorum bunların toplandığı bildiğiniz bir oyun var mı?

    Forza oyunlarında araçlarda kullanılan poligon sayısından haberiniz var mı? Bende nfs serisi oynadım ama forza yanında nfs sadece çerezlik oyun olmaktan öte gidemez.Sizin oynadığınız oyun benim bahsettiğim Sanat Eseri fark
  • Arkadaşlar kendi aralarında tartışmış. Bence yarış oyunları'nın piyasada fazla bir kitleye hitap etmeemelerinin en büyük nedeni oyuncuya keyifli bir hikaye ya da oyuna devam etme hissi sunamamaları diyebilirim. Genelde açık dünya etkinlikleri aşırı vasat ve ilgi çekici olmuyor. Hikaye desen bir türlü bir şeyler yazamıyorlar. Yarış oyunları bence GTA, Saints row serileri gibi biraz daha özgürlük sunmalı diye düşünüyorum. Bu özgürlüğü sunarken de sadece yarış seven kullanıcıları da dikkate alabilirler. Bence yarış oyunları'nın senelik çıkan FIFA, Basketbol vb. oyunlardan bir farkı yok. Grafik ve ses olarak aşırı gerçekci isteyen insanların takıntısını ise anlamıyorum.

  • Sanat Eseri

    Seste vasat olan bi oyun nasıl tümüyle beraber iyi verebilen var diyo hala. Kardeş sesten faul olan bi oyun serisi hepsiyle beraber iyi olamaz

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bana göre Forza size göre Nfs çok iyidir.Gerçi Nfs nin durumu ortada gerçekten fan boy olduğunuz anlaşılıyor yarış oyunların delisi birisi Nfs den örnek veriyor
  • Bu işte kimse Gran Turismo'nun eline su dökemez bence.

  • Darknesia kullanıcısına yanıt
    Dalga mı geçiyorsun yoksa ciddi mi söylüyorsun :D

  • MeGaDave06 kullanıcısına yanıt
    Afedersin de ne kullanıyorsan bize de ver bizde kullanalım :D Adam NFS en iyi ses veren araba yarışı dedi. Herhalde tek oynadığı araba yarışı oyunu bu olmuş... NFS bildiğin atari gibi kalıyor diğer araba yarışı oyunlarına göre...

  • Bence de haklılar çünkü adamların grafik performansı gerçekten iyi...
    Asetto Corsa araba yarışı oyunları dünyasında direksiyonla oynanabilirlik konusunda gerçek hissiyat veren nadir oyunlardan biridir. Grafikte sona gelmiş oldukları bu oyunda Ray Tracing gibi bir saçmalığa para ve zaman harcamaktansa oynanabilirlik ve oyun içeriklerine harcama yapmaları daha doğru bir karar bana göre...

  • kraix kullanıcısına yanıt
    Kimse grafikten para kazanmıyor. Kazanacak olsa drive club en iyi oyun olurdu, öyle değil. Görüntü ne kadar iyi olursa, insanlar o kadar sığ demeye başlıyor uzun uzadı öykü aranıyor sakız gibi.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kraix

    Dalga mı geçiyorsun yoksa ciddi mi söylüyorsun :D
    Yani o yüzden bence dedim zaten. Bana göre öyle, sana göre öyle olmayabilir tabi ki Zevk renk meselesi çünkü. Bazı arkadaşlarda NFS ile karşılaştırma gibi çılgınlıklar yapmış mesela
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kunglao1

    Gelmiş geçmiş en iyi yarış oyun serisi Forza serisidir bana göre.Sesler,grafikler,oynanış ve hız hissiyatı hiç bir oyunda bu dörtlü bir araya gelmedi.
    Forza ve acc'un ligleri aynı değil. Forza giriş düzeyi basit fiziklere sahip, "araba oyunu" oynayım diyen kişilere yönelik bir oyundur. Acc ise direksiyon ile oynanması gereken, üst seviye araç, yol ve lastik fiziğine sahip bir simülasyondur. Sahip olduğu pistler lazer taramadır. Tabi assetto corsanın çok iyi rakipleri var ancak aralarında kesinlikle Forza yok :D



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onkuba -- 17 Ağustos 2019; 12:25:19 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ac bi yana forza nfs bi yana.Ac ile kapisan oyun bana gore pc2 dir.
    Gt ise son zamanlarda sicti resmen.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mete Can Karahasan

    Kimse grafikten para kazanmıyor. Kazanacak olsa drive club en iyi oyun olurdu, öyle değil. Görüntü ne kadar iyi olursa, insanlar o kadar sığ demeye başlıyor uzun uzadı öykü aranıyor sakız gibi.
    Kimse öykü aramıyor. Herkes online ve araç sürüş mekaniği iyi bir oyun bakıyor. Siz oyunu klavye veya gamepad ile oynuyorsanız keyif zaten sıfır.
    Direksiyon ile oyun keyfi iyi olan Dirt Rally, Asetto, F1, Forza, Project Cars ve iRacing tarzı oyunlar hem grafik hem de oynanabilirlik kasıyorlar. Ama şuanda bunlar grafik kasmayı bıraktılar çünkü artık sona doğru geldiler o kısımda. Sadece ufak tefek oynamalar yapıyorlar. Asıl ağırlığı mekaniklere veriyorlar. Hikaye filan cidden hikaye yani. :) Araba yarışında hikayenin bana göre bir anlamı yok Online olmadıkça...

    Sadece bir lig koy ve Online olsun.




  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.