Şimdi Ara

Redmi Note 8’den ilk detaylar geldi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
1
Favori
4.728
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj

  • Xiaomi’den ayrılan Redmi’nin ilk tanıttığı telefonu Note 7 oldu. Fiyatına kıyasla sunduğu özellikleri sayesinde kullanıcıların oldukça ilgisini çeken Note 7, yerini yeni bir modele bırakacak. Redmi Note 8 hakkında ilk detaylar gelmeye başladı.

    64 MP dört arka kamera


    Firma tarafından paylaşılan bir video, Redmi Note 8’in üretimine başlandığını bizlere gösterdi. Videoda 64 MP kamera sensörü cihaza yerleştiriliyor. Bu sensöre ek olarak üç adet yardımcı kameranın da yerini aldığını görüyoruz. Kamera paketinin üçü aynı hizadayken biri led flaşın altına konumlandırılmış. Bu bilgilerden yola çıkan bir tasarımcı, haberimizin başında gördüğünüz render görüntüsünü hazırladı. Redmi Note 8’in arka tarafı tahminen bu şekilde görünecek.


    Video sayesinde elde ettiğimiz farklı bilgiler de mevcut. Örneğin herhangi bir mekanizma göremiyoruz. Dolayısıyla açılır kapanır kamera ile gelmeyeceğini, bunun yerine su damlası çentik tasarımına devam edileceğini söyleyebiliriz. Ek olarak arka tarafta parmak izi sensörü bulunmaması sebebiyle, ekran üzerinden parmak izi okuma özelliğini de görebiliriz.


    Ayrıca Bkz.iOS 13 betası iPhone 11 tanıtım tarihini ortaya çıkardı

    Video haricinde cihaz bir de 3C sertifikası alırken görüntülendi. M1906G7E ve M1906G7T şeklinde iki farklı kod adı bulunan telefonun Redmi Note 8 olduğu düşünülüyor. Bu sertifikaya göre 18W hızlı şarj desteğine sahip. Ancak önceki senede olduğu gibi bir de Redmi Note 8 Pro görmemiz mümkün. Dolayısıyla bazı özellikler yalnızca Pro modelde yer alabilir. Son olarak MediaTek Helio G90T’nin Redmi Note 8’de karşımıza çıkabileceğini hatırlatalım. Haberimiz içerisinde bahsettiğimiz videoyu aşağıdan izleyebilirsiniz.









  • Redmi Note 7 kullanıcısıyım. Cihazdan genel anlamda memnunum. İnşallah bu Note 8'in kamera çıkıntısı note 7 deki gibi değildir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erkanerk -- 16 Ağustos 2019; 14:26:39 >
  • Aga kafam karıştı durmadan model mi çıkarılır

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Mediatek işlemciyle gelirse çoğu insan mesafeli davranır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hayırlı uğurlu olsun, alsam mı almasam mı diye düşünüyordum şimdi 8 çıkmasını bekleyeceğim, o zamana 9 çıkar bu kısır döngü ölene kadar devam eder.

  • oturtan boğa kullanıcısına yanıt
    Hiç MediaTech islemci kullanmadilarki

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: lussio

    Hiç MediaTech islemci kullanmadilarki
    Redmi Note 4 ve öncesinde Mediatek varyantları da vardı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • redmi note 7 güzel sadece tek kusuru var kamera çıkıntısı.kılıf alsan tlf kalınlaşıyor zaten kalın tlf.umarım yeni gelenlerde bunu göz önünde bulundurlar.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: lussio

    Hiç MediaTech islemci kullanmadilarki
    Haberi okumadın galiba. Haberde "Mediatek işlemciyle gelebilir" diyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • IMEI değişebiliyor mu? Benim için en önemli soru bu?

  • Hızlı şarj adaptörünün kutusundan çıkması lazım. Bu büyük artı getirir.

    Rakibi 5000mAh bataryaya geçiyor. Eskiden Redmi Note 4000 ile gelirken aynı bataryayı veren yoktu. Fark yaratıyordu bataryasıyla. Şimdi nerdeyse 4000 koymayanı döver hale geldiler. Hatta 6000'i verebilen çıksa fark yaratır. Bataryalar aslında çok büyük bir maliyet getirmediğinden yapılabilir.

    OLED'e gerek yok. Gerçekten kaliteli bir LCD ekran da fark yaratacaktır. Sarfiyatı yüksek bir ekran büyük bir bataryanın da performansını etkiler. Mi6'nın kalitesinde bir LCD ekrana kimse itiraz etmezdi herhalde.

    Yeni moda cam sandviç ve arka yüzde janjanlı holografik desenler, ama eski usul metal bir gövde, örneğin Mi A1'deki gibi daha iyi olacaktır. Hem kir göstermez, hem kırılma riski yok. Hatta örneğin eski Lumia'ların olduğu gibi kaliteli mat plastik bile olur da, millete bunu izah edebilirler mi bilemiyorum. Aslında plastik gövdeli telefonlar bu ara tekrar çıkmaya başladı, ama parmak izi gösteren parlak türde...

    Kamera konusunda da bir üreticinin gelip piyasayı sarsması için müsait bir ortam var. Ana kamera üstünden gitgide büyüyen sensörlerle kızışan bir rekabet var, ama diğer kameralarda mümkün olduğu kadar ucuza kaçıyorlar. Var mı? Var. Hiç yoktan iyi mi? Eyvallah, hiç yoktan iyi. Özellikle Redmi Note fiyat seviyesinde kimse hesap soramaz, ama parayı ana kameraya fazlasıyla gömmek yerine özellikle ultra geniş açı ve telefoto kameralarına biraz daha bütçe ayırsalar daha dengeli olur. Gündüz çamur, gece komple iptal durumları yaşanmaz.




  • Wsbusjwnshzjsjwnsjzjdnwa W kullanıcısına yanıt
    Wsbusjwnshzjsjwnjzjdnwa

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: oturtan boğa

    Mediatek işlemciyle gelirse çoğu insan mesafeli davranır.
    MediaTek'in güzel işlemcileri de var. Haberde MediaTek Helio G90T’nin Redmi Note 8’de kullanılabileceği söyleniyor.

    MediaTek Helio G90, Snapdragon 730’a fark attı!

    Kötü mü sence?
  • Daha geçen sene 5 aldım ayıptır

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Hız öldürür yavaş

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Arkadaşlar, o işlemcinin Antutu puanı 222.282
    O yüzden zeka seviyemizi belli edecek yorum yapmadan önce bu bilgilere sahip olup yorum yapmakta fayda var.

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.