Şimdi Ara

PlayStation 5’in RTX 2080’e eş değer performans göstereceği söylentisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
77
Cevap
1
Favori
12.433
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Söylenti haberleri teknoloji dünyasının vazgeçilmezlerinden. Çoğu zaman yanlış bilgiyi doğruymuş gibi gösteren bu haberler, bazen de güvenilir kaynakların yaptığı sızıntılar neticesinde doğru çıkabiliyor.

    2020 yılı sonlarına doğru çıkması beklenen yeni nesil konsollardan PlayStation 5 ise sık sık sızıntı ve söylenti haberlerine maruz kalıyor.

    Son gelen sızıntı haberi de güvenilir olarak kabul edilen Komachi adlı Twitter hesabından geldi. Sosyal paylaşım platformunda kullanıcı tarafından yapılan sızıntıda Oberon APU’sunda kullanılacak GPU’ya ait saat hızları görülebiliyor.


    AMD Navi platformuna ait özelleştirilmiş bir GPU’nun kullanılması beklenen konsoldaki birimin GEN2 saat hızı ise tam 2 GHz hızında. Söz konusu frekans, güç anlamında konsolu AMD’nin Navi 5700 GPU’sunun önüne taşırken RTX 2080’e eş değer bir performans vadediyor. Bahsi geçen saat hızının RDNA mimarisinde 9.2 TF işlem kapasitesine, Xbox One’da kullanılan GCN mimarisine göre ise neredeyse 14 TF güce eriştiği belirtiliyor. Bu da Xbox One’ın iki katından daha fazla güç anlamına geliyor.

    Yapılan paylaşımın bir iddia olduğu varsayımını bir kenara bırakırsak yeni nesil PlayStation 5’in sunacağı söz konusu performans ile PC’dekilere benzer grafik kalitesini sonunda konsollarda da görebileceğimizi rahatlıkla söyleyebiliriz.  








  • Oyunda kalite hikayedir senaryodur,kendini film gibi senaryoya kaptırdın mı olay tamamdır.
    Daha 5 ay önce ilk kez Ps4pro almadan önce grafikler pcyle asla yarışamaz grafikler leş gibidir çoğunlukla denirdi çoğu internet mecrasında
    Şu an yeni GOW oyununun yarısına geldim.2800tlye aldığım proda geniş 60 inç 4k tv'de Hdr'lı grafikler beni benden aldı sanki 2080ti kartım varmış da ultrada oyun oynuyormuşum gibi.Keza last of us remastered da 4k da harika grafiklere sahipti,sadece exc değil metro exodus da son derece pürüzsüz harika grafiklere sahipti.Pro bile bunu yapıyorsa ondan kat kat güçlü ve yeni nesil mimarili ps5in yapabileceklerini sabırsızlıkla bekliyoruz.Şu kartla asla yarışamaz o kartın kendisi zaten şu kadar dolar diye diye sallamaya gerek yok.Adamların şuanki nesilde bile verdiği grafik ortada göz var nizam var.
    PS fanboylarını anlamak güç. 400 dolarlık ürün ile 2000 dolarlık ürünleri kıyaslayıp daha güçlü cihaza çöp diyen başka kafaya sahip insanlar yoktur herhalde. Şaşırdığım tek şey 60 ve 30 artı almış olmaları. O kadar sığ düşünceye sahip insanların olması şaşırtıyor. Yazık gerçekten.

    Gücünüzün yetmediği sahip olmadığınız şeye çöp demekte üstünüze yok. Bende 3 yıldır PS4 var exc oyunlar bittikten sonra yüzüne bir daha bakmadım. Oyunlar pahalı, düşük çözünürlük, düşük AA,düşük FPS oranları,online için ödenen para,ds4'ün fpslerde kullanmasının zor olması... Ben sağda solda her ana konunun altında sizin gibi PS4 çöp oynayanlara yazık fakirler yazıyor muyum?

    İnsanlar şunu diyemiyor." Ben bu platformda rahat ediyorum." Hayır bunu diyemez çünkü aşağılık kompleksi var herifte. İlla üstün olacaklar.
    amd ms ve sonynin muhendisleriyle biraraya gelip apu tasarliyor, muhtemelen satilan cihaz basina lisans parasi aliyorlar, uretim kismini zaten tmsc filan yapiyor, amd uretim kismina dahil olmaz.bunların maliyetlerini elektronik magzasindan alinan kartlarla kiyaslamayın.

    konsolların gorece gucsuz olmasinin nedeni guc tuketimi,kucuk olduklarından sogutma performansi gibi konular, bu konularda kisitlilar.tabi maliyetleride dusuk tutmalari gerekiyor.sonynin zararina da satis yapabilecegi soyleniyor ki olmayan birsey degil ps3u ciddi bir zararla sattilar.550-600 dolar maliyetli bir makine yapip 500 dolara satmalari supriz olmaz siz gidip bu makineyi marketten kurmak isterseniz 1000 dolar vermeniz gerekecek belki.

    ben 10 tf yi garanti gibi goruyorum artik son sızan beligilerden sonra 11'in tf nin ustunde ise gelmesi zor gibi ama kimse 2.0 ghzde beklemiyordu iyice guclu bir makine yapmis olabilirler, 2 sene 100 dolar zararla 40 milyon konsol satsalar 400 milyon dolar zarar eder ki su anki ps gelirleriyle bu onlara hayatta koymaz ,
    2018 yilinda sadece ps'ten 21 milyar dolar gelir ettiler 2,2 milyar dolari kar.
    https://www.playstationlifestyle.net/2019/04/26/playstation-sales-fiscal-year-2018-21-billion-in-revenue/

    ben sonynin yerine olsam 600 dolarlik bir konsol yapip 450 dolara satarim.
  • Biri bu insanlara rtx 2080 veya eşdeğer olacak amd kartının kaç para olduğunu öğretmeli.

  • 36 cu 2 ghzde 9,2 tf ediyor , en dusuk ihtimal bu 2 ghz hizinda olursa gpu, 40 cu ile 10,24 tf yapar.reseterada saglam bir kaynak hem scralett hem ps5'in 9,2 tfden daha fazla olacagini soyledi, bu durumda bu hizda 10,24 tf olmasi daha olasi oda 5700xtden yuzde 10 filan daha guclu demek.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi blackzeros -- 16 Ağustos 2019; 11:1:39 >
  • yabancı basından gördüğüm sızıntılarda xbox 10.7 tflop ps5 de ise 10.2 tflop diye bi haber görmüştüm.sanırım hangisinin rami veya cpu su bariz farklı olursa o daha çok öne çıkacak.

  • oyunları sadece grafikleri için oynayan ergenlere dert olan durum

    olayın optimizasyon olduğunu anlamamakta ısrar eden tipleri de sallamayın. çıkacak olan konsollara bakmaya gerek yok. donanımsal olarak daha güçsüz olan ps4'ün exclusive oyunlarına bakmanız yeterli

    tartışmanın anlamı yok



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi defected -- 16 Ağustos 2019; 11:49:43 >
  • Yani demek istiyorsun ki hocam. RTX 2080 performansı sunucak ve sadece 4000 5000 TL olucak. Konsol çok daha uygundur PC'ye göre demek istiyorsun galiba.

  • Yeni nesil konsollar performans olarak birbirlerine çok yakın olacak gibi geliyor bana, fark beklentim maksimum %2-4 civarlarında. Pc ye göre orta üst arası bir pc ye rakip olacak güçte olurlar gibi.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Painkiller.

    Biri bu insanlara rtx 2080 veya eşdeğer olacak amd kartının kaç para olduğunu öğretmeli.
    Sony gidip Teknosa’dan almayacak bu kartları, neredeyse 100 milyon adetlik anlaşma yaparlar amd ile fiyat çok daha düşük olur

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 499$ dan aşağı satmazlar PS5 i.

  • Şuna inanan var ya

  • quote:

    Orijinalden alıntı: dark dragon

    Sony gidip Teknosa’dan almayacak bu kartları, neredeyse 100 milyon adetlik anlaşma yaparlar amd ile fiyat çok daha düşük olur

    Alıntıları Göster
    o yüzdenmi 2013 yılında döneminin bile gerisinde olan 7870 ayarında gpu ile çıktı ?
  • 2080 ayarında olacağını sanmıyorum ama konsolların donanımı normal satıcılardan ucuza verdiği bir gerçek. Çünkü konsol üreticileri cihazdan değil oyundan kar elde ederler. Cihazı maliyetine satmaları yeterlidir.

    Hatta bir dönem konsolları bedava dağıtmayı düşünen üreticiler bile olmuştur.

    Pc dünyası ise tam tersidir parayı donanıma yatırıp oyundan kar elde edersiniz. Çünkü konsollara göre oyunlar hem çok daha ucuz hemde online oyun için aylık masraf çıkmaz.
  • Bu gpu ve ssd ile konsolun fiyatı uçacak gibi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2080 gücünde gelmesi lazım zaten. Şayet 2080 bile gün geçtikçe eskiyor. 1,5 sene sonra daha eskimiş olacak.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2020'nin sonunda cikicak konsollar icin bu donanimlar normal ve o dönemde bu donanimlarin fiyati dusmus olucak seri üretim cihazlardan bahsediyoruz.Benim tahminim 499 ile 599 euro civari olucaktir fiyatlar.

  • cryptdlg kullanıcısına yanıt
    2080 eşdeğeri kart olursa 1499$

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Nâmık Kemal iyi insandı, Allah rahmet eylesin.
    Optimizasyon ile yakın performans gösterirsin ama kartın yarı fiyatına aynı ham performansı alamazsın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Pc'deki grafik kalitesi mi... bizimkilere göre ps4 bile geçti pc'deki grafik kalitesini. :)

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Burası ps5 konusu pc ile karşılaştırmak doğru olmaz. Çıksada alsak şu konsolu gözümüz gönlümüz bayram etse. Pc fanları 20 yıldır playstation konularına gelip baltalama ve kötüleme yapmayı çok severler onun için fazla takmayın konuşup konuşup giderler

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Tabi canım rtx 2080 eşdeğeri olur hemde sony bunu sıvı soğutmasız normal düz fanla soğutur olur tabi
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.