Şimdi Ara

Geekbench’e düşen Threadripper işlemcisi 2. nesil işlemcileri 3’e katlıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
0
Favori
3.582
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  •  
    AMD’nin uzun süredir büyük bir beklentiyle beklenen Zen 2 mimarisi donanım dünyasının beklentisini bir hayli karşıladı. EPYC Rome yongalarının ardından şimdi gözler Ryzen Threadripper işlemcilerinde. Sızan test sonucuna göre Threadripper işlemcileri pazara hükmedeceğe benziyor.

    Her şeyden önce şu konuya değinmek gerekli. Zen 2 ile AMD ilk nesillerde uyguladığı tasarımda ciddi bir değişikliğe giderek çoklu zar üzerine kurulu bir üretim tekniğine gitti. Başta dezavantajları şüphe uyandırsa da yeni tasarım sayesinde önceki nesillerden hiçbir alanda geride kalmadı. Yeni ortaya çıkan Ryzen Threadripper işlemcisi ise Sharkstooth kod adını taşıyor ve çoklu zar tasarımı üzerinde yükseliyor.

    Halihazırdaki Ryzen Threadripper 2990X işlemcisi gibi 32 çekirdek 64 izlek barındıran yonganın önbellek dağılımı ise 16 MB L2 ve 128 MB L3 şeklinde. İşlemci 3.6 GHz’lik taban frekansa sahip görünüyor, buna karşın tepe frekansı gizliliğini koruyor.
     
    Her ne kadar yeni model mühendislik örneği olsa da 2990X’in 3.0 GHz’lik taban frekansından çok daha yüksek bir seviyede görev yapıyor. Nihai modellerde dikkat çeken saat hızları görebiliriz.

    AMD’nin daha önce 2. Nesil Threadripper işlemcilerinin sızıntılarının yayıldığı dönemde kullandığı test kartı WhiteHaven üzerinde gerçekleştirilen testte işlemciye 128 GB RAM eşlik etmiş.
     

     Skorlar

      
    Tek çekirdek testinde 5932 puan alan örnek işlemci, çoklu çekirdek testinde ise 93 344 puan alarak bir hayli iddialı bir konuma yerleşmeyi başarmış. Kıyaslamak gerekirse aynı çekirdek konfigürasyonundaki Ryzen Threadripper 2990X’in stok hızlarda tek çekirdek testinde 4961 puan aldığını, çok izlekli kısımda ise 31 985 puan aldığını hatırlatalım.
     
    Her ne kadar gerçek hayattaki uygulamaları tam olarak yansıtmasa da tek çekirdekte %19.5’lik değişime, çok çekirdekli senaryoda ise %191.8’lik bir artışa tekabül eden rakamlar bir hayli heyecan verici.
     
     
    Son olarak yeni Threadripper modellerin PCIe 4.0 desteğiyle bu yılın 2. yarısında piyasaya sürülmesinin beklendiğini ekleyelim. İşlemciler soket olaraksa halihazırdaki TR4 soketiyle uyumlu olacaklar.







  • Sırf fantezi olsun diye alırdım, yurtdışında olsaydım :)

  • intel died ,wait for the kill nvidia.
  • intelciler nerede onlar çok çekirdeği sevmez tek çekirdek hayranı:)))

  • Threadripper'a 64 çekirdek gelecek mi merak ediyorum. Ama bu varolan sonuç Intel X işlemcileri kökten siler atar.
  • sniper23 kullanıcısına yanıt
    Şu anlık iddia seviyesinde 48-64 geleceği söyleniyor.

  • CoreXXX kullanıcısına yanıt
    çok çekirdek kafa karıştırıcı olabiliyor ne gerek var bir sürü çekirdeğe hangi birini idare edeceksinki bu kadar hızlı gidip ya acaba bi sene daha beklesekte aynı fiyata 2 kat güçlü işlemci alırım dedirtmeye ne gerek var ver yüzde 5 her seferinde nede olsa yerine sayıyor diyip alırdık birde ne gerek var yok geri uyumlulukmuş ileri uyumlulukmuş bir hepsini yenileki donanım uyuşmazlığı olmasın birde yazılım oyun sektörünğ rehin al kuytu köşelerde anlaş ama kimse görmesin ;) bu cahil halimle ben mi söyleyeyim bunları

  • Oha tek kelimeyle yırtıp atmış.
    Bunu alıp 2 tane 2080ti bağlayıp The Hitchhiker's Guide to the Galaxy kitabındaki deep thought bilgisayarı gibi takılacaksın.

    Biri yurtdışında yaşasam alırdım demiş, gaza getirmeyin beni

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Muhtemelen fake

  • Timeguard T kullanıcısına yanıt
    Yani? Şair burada ne demek istedi?

  • quote:

    Orijinalden alıntı: simbolmina

    Muhtemelen fake
    alakası yok..

    4x 32core skoruyla bile zaten 120k puan almalı ki core multi kayıplarıyla zaten 9xk puan almış..

    optimizasyona oynasalar 1xxk puan alır ki bu haliyle 3 kat pahalı intele nal toplatıyor..

    zaten hali hazırda işlemcisiyle bile intelin yoldaki xeon platinum 9200 serisinin önnüde google hp dell gibi firmaların data centerlarına rakipsiz seçenek olmuştu.

    bu durumda mevcutları kaptırmayıp bekle gör yapan sun apple wmware gibi firmaları da çok daha emin şekilde kendine bağlayacak..

    amd nin nakite ihtiyacı var ve zarlar ana akım pc sektöründen gelemeyen kar marjlarının dez avantajını tolere edecek.

    amd nin verimliliği arttıda performansına rağmen sattığı fiyatlar ortada..

    sanılan kadar ryzen 5-7-9 lardan kar etmiyor..
  • Timeguard T kullanıcısına yanıt
    ve ingilizce ortamı sessizce terk eder.

  • AREryilmaz kullanıcısına yanıt
    Ve bunu Türkçeyi bilmeyen bir Türk söyler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Timeguard T kullanıcısına yanıt
    Ben mi bilmiyormuşum?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • AREryilmaz kullanıcısına yanıt
    Aynen.

    Cümleye küçük harfle başlayıp, İngilizceyi de küçük harfle yazmaniz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Timeguard -- 15 Ağustos 2019; 2:14:49 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Nedir şimdi merak ettim. Söyle bana, neyi yanlış yazdım

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • AMD’nin istisnasız tüm ürünlerinde çıktığından yüksek hype yapıldı. En son Ryzenler 5ghz olacak diye bekliyordu insanlar ki en iyi senaryolarda bile belirtilen boost clock hızlarına ulaşamıyor işlemciler ki hepsi 5ghz altında. Navi için de uçacak kaçacak deniyordu vesaire.

    Ürünlerin iyiliği kötülüğü vs şu an ilgilendiğim bir konu değil. AMD Ürünleri ile ilgili (genel olarak tüm firmalar aslında) yalan haber çok dolaşıyor ve artık buna (genel olarak yine) teknoloji basını da mesafeli durmaya başlamalı ve en azından ölçülü bir şekilde haberleri vermeliler.

    Kullanıcı icin de dedikodulara itibar edip gaza gelmenin anlamı yok. Ürün çıksın, incelemeler görünsün sonra konuşalım. Ne desek boş çünkü şimdi.

    Madem öyle niye konuşuyorsun diye sorabilirsiniz. AMD’ye yönelik bu yalan ve abartılı “sızıntı” haber siciline istinaden böyle bir yorum yapıyorum. Kaldı ki ryzenlerde böyle x3 performans artışı gördük mü ki bu işlemcilerde görelim diye düşünüyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • kreat kullanıcısına yanıt
    Yurtdışındayım, fakat ben alamam bunu, ocağını söndürür adamın.
    Adamı delik deşik eder bu işlemci.

  • simbolmina kullanıcısına yanıt
    çekirdek sayısı ikiye katlamış mimari değişmiş neden 3'e katlayamıyormuş da amd hayatında 3'e mi katladı falan diyorsun?bu işlemci herkesin sürekli aldığı bir şey değil ki tabi göremezsin ilk kez çıkıyor böyle işlemciler.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.