Şimdi Ara

Realme kendi mobil işletim sistemini geliştirdiğini açıkladı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
1.479
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Çinli akıllı telefon üreticisi Realme'nin CEO'su Madhav Sheth şirketin kendi işletim sistemini geliştirdiğini resmen açıkladı. Realme şimdiye kadar Oppo'nun Color OS'ini kullanıyordu ancak artık kendi mobil işletim sistemine geçmeye hazırlanıyor.
     

    Android Q tabanlı olacak

    Realme OS ile ilgili detaylar henüz mevcut değil ancak mobil işletim sisteminin bu yılın sonuna doğru veya gelecek yılın başlarında kullanılabilir hale gelmesi planlanıyor. Mevcut Realme modellerinden hangilerinin bu yazılımla güncelleneceği ise şimdilik belli değil. İşletim sisteminin Android Q tabanlı olacağı ise sızan bilgiler arasında ancak şirket CEO'su Madhav Sheth bu söylentiyi onaylamış değil.
    Realme'nin böyle bir strateji uygulamasının nedeni olarak da, kullanıcıların istediği özellikleri mevcut işletim sisteminde sunamamaları olarak gösteriliyor. Hazır Android deneyiminin kendilerini kısıtladığını belirten şirketin, geliştirdiği işletim sistemiyle ilgili yeni bilgileri ise önümüzdeki günlerde paylaşması bekleniyor.
      







  • Android tabanlı olunca nasıl "kendi işletim sistemi" oluyor ?

  • İşletim sistemi değil sanki, düzenlenmiş özelleştirilmiş arayüz ve ek özellikler sunacaklar. Hani şu her markanın yaptığı şey değil mi? Android yine Android.

  • Amerikalılar, Ruslar ve çayna markalarına ek olarak başka bir üçüncü sınıf çayna markası da kişisel verileri toplamaya başlayacak. Donlarımızın markalarını belirlemek için bunca debelenme. Yazıklar olsun!

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Android tabanlı kendi işletim sistemi diye bir şey olmuyor yalnız. Rom geliştireceğiz demişlerdir.
    Zira Realme ana firma olan Oppo'nun Color OS romunu kullanıyor cihazlarında.
  • Kendi işletim sistemimi yoksa custom rom mu ?

  • Bir kaynaktan haberi alırken onların hatalarını aynen kopyala yapıştır yapmasanız, düzeltilmesi basit şeyleri siz düzeltseniz; hatta araya bir iki şey de ekleseniz olurdu.

    Realme kendi Android arayüzünü geliştiriyor, Oppo'nun iOS özentisi arayüzünü geride bırakıyor. Olan budur. Söylentiler OnePlus'un arayüzüne benzer bir arayüz olacağı yönünde. Standart Android arayüzüne biraz kendilerinden bir şey katacaklar, ama yakın olacak gibi.

    Bu da güzel haber. Realme'nin ülkemize giriş yaptığını, bunu aracısız yaptığını, fiyatlarının Xiaomi'nin yurtdışı fiyatlarına paralel olduğunu, ama onların aksine ülkemize aracı olmadan giriş yaptıklarını düşününce daha da güzel.

    OnePlus ülkemizde yok, olmayacak da. Xiaomi fiyatları şişirerek geliyor. Realme beklediğimiz fırsat. Color OS'tan kurtulup Oxygen OS tarzı bir arayüze kavuşmaları çok iyi olur.




  • Trump'ın yaptığı saçmalıklardan sonra bütün firmalar kendi kendine yetecek hale gelmek için çalışmalara başladı. Yine de her şey İngiliz'lerin elinde...

  • Şu saçma sapan haber başlıklarından vazgeçin artık.

  • Realme ve Oppo Xiaomi aksine ülkemiz kullanıcıları için nimet. Xiaomi'de ülkemize özelleştirilmiş cihaz göremiyoruz ancak Realme ve Oppo bunu daha iyi sunuyor.

  • Xiaomi huawei oppo vs. işene bakmalı çin devletide bir firma belirlemeli işletim sistemi tek elden olmalı.
    Yoksa her tlf şirketi işletim sistemi yaparsa ortaya büyük bir işeyaramayan çöplük meydana gelir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.