Şimdi Ara

Obezite; kanser riskini sanılan miktarlardan 2 kat daha fazla artırıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
220
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  •  
    Obezite; kanser riskini sanılan miktarlardan 2 kat daha fazla artırıyor
     
    University of Bristol kurumundan bir grup akademisyenin yaptığı araştırmanın sonuçlarına göre; obezite ve fazla kilolu bireyler, eski oranlara göre en az 2 kat daha fazla kanser riski barındırıyor. International Journal of Epidemiology dergisinde yayımlanan araştırma Uluslararası Kanser Araştırmaları kurumu başkanlığında yapıldı ve Bristol Medical School araştırmacıları tarafından icra edildi.

    Yaygın kanser tipleri analiz edildi

    Obezite; kanser riskini sanılan miktarlardan 2 kat daha fazla artırıyor 

    Araştırma ekibi 8 farklı obezite ile ilişkili kanser tiplerinin genetik analizlerini yaptı. Daha sonra beden-kitle indeksi ( BMI ) ile kanser riskleri arasındaki ilişkinin genetik Mendeliyen randomizasyon ile tahminlerine ulaşıldı ve bu tahminler eski klasik kohort çalışmalarından elde edilen veriler ile karşılaştırıldı.

    Obezitenin, önemli bir kanser nedeni olduğu düşünülmekle birlikte gelir seviyesi yüksek ülkelerdeki kanser türlerinin %6'sının obezite ile ilişkili olduğu düşünülüyordu. Yeni araştırma sonuçlarına göre ise bu oran daha yüksek seviyelerde seyrediyor. Özellikle gelişmiş ve gelir düzeyi yüksek ülkelerde bu oranın gittikçe arttığı tahmin ediliyor.

    Bristol Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde klinik epidemiyoloji Profesörü Richard Martin yapılan analizler neticesinde, aşırı kilonun kanser üzerindeki etkisinin, sanılan oranlardan daha yüksek olduğunu bildiriyor. Yani aşırı kilo kanser açısından, düşünülenden çok daha fazla risk barındırmakta.

    Ayrıca Bkz.Koşarken kollarımızı neden bükeriz ?

    Araştırma International Journal of Epidemiology dergisinde yayımlandı.



  • BMİ kadar saçma birşey yok. kişinin kas kütlesini ölçmüyor maalesef. Önemli olan yağ oranıdır kilo değil.

  • Canan Karatay: Ekmeği bırakın!

  • Hayatımızı kolaylaştıran her gelişme, beden yorgunluğumuz üzerinden kalkan her yük, beden gücümüzün azalmasını da beraberinde getiriyor.

    Bilinmesi gereken şudur! Terleme, yorulma, kas ağrısı, nefes nefese kalma bu hayatın birer parçasıdır! Tatlı yemenin keyfi ile acı yemenin keyfi nasıl farklıysa, yorulmakta dinlenmekten farklıdır. Dinlenmek ve yorulmak hayatın farklı birer lezzetleridir.

    Modern tembelliğin bedeli hangi aşamalarda ortaya çıkar:

    Kullanılmayan kaslar zamanla zayıflar.
    Toplam kas kütlesi azalır.
    Kas kütlesinin azalmasıyla, kaslar daha az enerji tüketir hale gelir.
    Vücudun enerji ihtiyacı azalır.
    Metabolizma hızında göreceli düşüş görülür.

    Detaylar:
    Modern tembelliğin bedeli: “Diyabet, Hiperlipidemi ve Hipertansiyon”:
    https://hekimimyanimda.com/saglikli-yasam/modern-tembelligin-bedeli-diyabet-hiperlipidemi-ve-hipertansiyon/

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • eski bi sisman olarak benim de tavsiyem yapabilsen yapardin yillardir bu sekilde gittigine gore zayiflamak icin diyetisyenden veya doktordan yardim alin. 4 ayda 20 kilo verdim, hic de ac kalmadim gayet de kolay yavas yavas gitti kilolar. derdim ee yas 40 oldu ondan eskisi gibi degilim diye alakasi yokmus nedenler yas degil kiloymus

  • İbn-i Sina'nın sözünü hiç unutmam;

    "Bütün hastalıkların başı çok yemektir".

  • Ben de fazla kiloluyum artık vermek lazım

    Ama kilo fazlaysa ve aşırı abartıya kadar kaçmazsa sorun olmaz inşallah ama bilmiyorum



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Galaxy. -- 14 Ağustos 2019; 11:27:52 >
  • Üniversitenin son senesinde stresten, dolayısıyla dengesiz beslenmekten ve hareketsizlikten 62 kilo iken 1 yılda 78 kiloya geldim. Mezun olduk eve geldik. Ortam daha da rahat olunca anne yemekleri ve paketli gıdalarla 82 kiloya çıktım. 2 yılda 20 kilo fazlam vardı. Şeker hastalığı ve tansiyon hastalığım yoktu. Ama tıp literatürüne göre 167cm boy ve 82 kilo ile obezite sınıfına giriyordum. Giydiklerim olmuyor ve koşmam gereken yerlerde zorlanıyordum. Daha sonra kilo vermeye karar verdim. Kendi başıma kendim araştırıp "az ve sık ye" diyetini denedim. Günde 5 öğün yemek yiyordum azar azar. 6 ay gibi bir sürede 82 kilodan 72 kiloya düştüm. Ancak insülin direnci ile yine az da olsa sütlü tatlı pasta yiyordum. Sonra ne oldu? 72 kilodan 78 kiloya çıktım. Diyet yalan oldu.

    Önümde pasta tabağı varken Canan Karatay'a denk geldim. Obeziteden kurtulmak basit ancak zaman isteyen bir süreç. Nasıl hemen kilo almıyorsak hemen kilo veremiyoruz. Canan Karatay'ın kitaplarını aldım okudum, bilgilendim. 6 aydır bünyeme paketli gıda girmedi. Pastahanenin önünden geçerken vitrinlerinde gördüğüm pasta ve sütlü tatlıları o gün almasam bile bir kaç gün sonra muhakkak alırdım. Poğaça, açma ve simite bayılırdım. Gazozla çok iyi giderdi. Ancak diyete başladıktan sonra bunların hiç birini canım çekmemeye başladı. İlla şeker çektiyse öğünlerime gün kurusu kayısı ekledim. 5'er saat arayla 3 öğün yedim. Bir süre sonra 2 öğüne düşürdüm. Çünkü sıkı kahvaltı yaptığınız zaman açlık hissetmiyorsunuz. Arada 3 öğüne geri döndüm. 3.öğün ise tuzsuz ve çiğ kuruyemişlerdi. Sonuç olarak yaklaşık 7 ayda 78 kilodan 65 kiloya geriledim. Baktım dirayetli şekilde kilo verebiliyorum daha sonra tartılarak kayıt altına almaya başladım. Yani siz sağlıklı yaşam istiyorsanız eğer gerisi geliyor. 27 yaşındayken bunun farkına vardım. İleri yıllar için şimdiden kendimi bir nebze olsun kurtarmış oldum. Aşağıda ekte kilo verme grafiğim mevcut. Arada kilo aldığım haftalar oldu. Bunun sebebi Canan Karatay'ın kitabında "dünyanın en sağlıklı gıdası da olsa yatmadan 2-3 saat önce bir şey yeme" kuralına uymadım ve oturup her akşam kuruyemiş yedim :) Çünkü vücut kendini uykuya hazırladığı dönemde yiyorsunuz ve yedikleriniz yağ olarak depolanıyor.

    Obezite; kanser riskini sanılan miktarlardan 2 kat daha fazla artırıyor
  • Millet dinlemiyor ki, istediğin kadar anlat, yine tıka basa o iğrenç fast food'ları yemeye devam edecekler.
  • Olay şu ne az ne çok ayrıca akşam veya sabah yürüyüşü sü yapın vücut ter atınca rahatlıyor ve terleme de azalıyor

  • IceRulez kullanıcısına yanıt
    Kilo almak diye birşey yoktur. Mikrobeslenme yetersizliği, makrobesin sarf fazlası diye birşey vardır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.