Şimdi Ara

<<<PAYPAL NEDİR/NASIL KULLANILIR/NASIL UYE OLUNUR>>>

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
181
Cevap
12
Favori
80.525
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • ilk olarak alıntı yaptım bazı yerlerden eger yanlıs bir sey varsa uyarınki arkadaslar da sorun olmasın ama olucanı sanmam cunku ben burdan üye oldum vede paypalın türkiye sitesi alıntı yaptım yer


    PayPal


    PayPal Nedir ? PDF Yazdır E-Posta

    PayPal, e-posta adresi olan herkesin güvenli bir şekilde para gönderip alabilmesine olanak sağlayan alternatif bir ödeme sistemidir. Bu sistem bazı e-ticaret sitesi tarafından temel ödeme sistemi (eBay-www.ebay.com gibi), birçokları tarafından da alternatif ödeme sistemi olarak desteklenmektedir.

    PayPal 56 ülkeden kullanıcı kabul etmektedir. Bu ülkeler kullanıcıların PayPal hesaplarında biriken parayı alma alternatiflerine göre dört gruba ayrılır.

    *
    Birinci grupta bulunanlar biriken paralarını kendi ülkelerindeki yerel banka hesaplarına veya ABD'de bulunan banka hesaplarına aktarabilirler.
    *
    İkinci gruptaki ülkelerdeki kullanıcılar biriken paralarını ABD'de bulunan banka hesaplarına aktarabilir veya çek olarak talep edebilirler.
    *
    Türkiye'nin de içinde bulunduğu üçüncü gruptaki ülkelerin kullanıcıları biriken paralarını sadece bir ABD bankasındaki hesaplarına aktarabilirler.
    *
    Dördüncü gruptaki ülkelerin kullanıcıları ise PayPal ile sadece para gönderimi yapabilirler, para alamazlar.


    PayPal Nasil Calisir? PDF Yazdır E-Posta

    E-posta adresinizi kaydederek sisteme üye olduğunuzda PayPal sizin için bir sanal cüzdan açar. Hesabınızı aktifleştirip sanal cüzdanınızdan ödeme yapabilmek için öncelikle bir banka kartınızı PayPal hesabınıza kaydetmeniz gerekiyor. Bu kart isterseniz bir kredi kartı (Visa, Master Card, American Express veya Discover) isterseniz de üzerinde Visa ya da Master Card logosu bulunan bir ABD bankasına ait sıradan bir banka kartı (ATM Kartı) olabilir. Hesabınızı aktifleştirdikten sonra e-posta adresini bildiğiniz herhangi bir PayPal üyesine (kişi veya şirket) ödeme yapabilirsiniz.

    PayPal, ödeme için birden fazla alternatif sunar:

    1.
    PayPal üyesi iseniz,www.paypal.com adresinde bulunan hesap yönetim sayfanızdan e-posta adresini bildiğiniz herhangi birine para gönderebilirsiniz. Para gönderdiğiniz kişi eğer hali hazırda PayPal üyesi değilse gönderilen iletide kendisine nasıl üye olacağı ve hesabındaki parayı nasıl alacağına ilişkin bilgiler sunulmaktadır.
    2.
    PayPal üyesi iseniz, PayPal ödeme sistemini destekleyen bir elektronik ticaret sitesinden alışveriş yaparken alışverişinizi sonlandırmak istediğinizde sitenin sizin için hazırladığı PayPal ödeme arayüzünden PayPal hesabınıza ait e-posta adresiniz ve parolanızı girerek ödeme işlemini gerçekleştirebilirsiniz. Bu sistemin en güzel yönü kredi kartı bilgilerinizi PayPal üzerine kaydettikten sonra kredi kartı bilgilerinizi her sitede yeniden vermek zorunda olmayışınızdır. Bu sitede sizin için açılan PayPal ödeme arayüzünde, PayPal kullanıcı hesabınız ve parolanızı girerek ödeme işlemini gerçekleştirebilirsiniz.
    3.
    PayPal üyesi değilseniz, PayPal ödeme sistemini destekleyen bir elektronik ticaret sitesinden alışveriş yaparken bu sitenin sizin için hazırladığı ödeme sayfasını güvenli bulmuyorsanız ödeme işlemini PayPal ödeme sayfasından da gerçekleştirebilirsiniz. Bu sayfada girdiğiniz ödeme bilgileri ile dilerseniz PayPal üyesi de olabilirsiniz.

    Bu ödeme şekillerinden birini kullanarak gönderebileceğiniz para miktarı üyelik seviyeniz (ileride anlatılacak) ve sistemi kullanma miktarınız dikkate alınarak size verilen limit ile sınırlıdır.

    PayPal sisteminde bir ödeme işlemi gerçekleştiğinde gönderilen tutarın belli bir oranı alıcının hesabından kesilir. Gönderme işleminden kesilecek ücret göndericiye yansıtılmaz.

    PayPal sisteminde aşağıdaki para birimlerinde para gönderebilir veya alabilirsiniz.

    *
    Amerikan Doları
    *
    Kanada Doları
    *
    Euro
    *
    Sterlin
    *
    Yen
    *
    Avustralya Doları

    Ancak bu para birimleri arasında çevrim yapmak istediğinizde PayPal döviz paritesinin belirli bir yüzdesi (şimdilik %2.5) kadar kesinti yapar.

    Üyelik İşlemleri PDF Yazdır E-Posta

    Üyelik:

    PayPal sistemine kullanıcılar için üç farklı hesap türü vardır:

    *
    Kişisel Hesap (Personal Account)
    Bu hesaba sahip kullanıcılar PayPal ile ücretsiz para gönderimi yapabilirler. Ancak kredi kartı veya ATM kart ile yapılan ödemeleri alamazlar.
    *
    Öncelikli Hesap(Premier Account)
    Bu hesaba sahip kullanıcılar kişisel hesaptaki işlemlere ek olarak PayPal ile kendilerine kredi kartı veya ATM kart ile yapılan ödemeleri belirli bir kesinti ile alabilirler. Ayrıca kendi Internet siteleri üzerinden ödeme kabul edebilir ve PayPal sepet sistemini kendi sitelerine ekleyebilirler.
    Bu hesap türünde ayrıca kendi e-ticaret sitesinden PayPal ödeme sistemi ile satış yapacak kullanıcılar için raporlama, sunucu bağlantısı sayesinde gerçek zamanlı ödeme doğrulama imkanı ve ödeme sisteminizi daha güvenli hale getirmenize olanak sağlayacak bilgiler yer almaktadır.
    *
    Ticari Hesap (Business Account)
    Bu hesaba sahip kullanıcılar Öncelikli Hesap taki özelliklere ek olarak kendi şirket adınızla iş yapabilmenizi sağlar. Farklı seviyelerde birden çok kullanıcı ile hesabınızı yönetebilirsiniz.

    Üye Kaydı:

    PayPal üyesi olmak için yapmanız gereken işlemlerewww.paypal.com adresinden “Join Now” linki ile ulaştığımızhttps://www.paypal.com/cgi-bin/webscr?cmd=_registration-run sayfasından hesap türünü ve bulunduğumuz ülkeyi seçerek başlıyoruz. Yukarıda açıkladığımız gibi eğer PayPal sistemini sadece ödeme yapmak için kullanmayı düşünüyorsanız Kişisel Hesap sizin için uygun olacaktır. Ancak ödeme yapmanın yanı sıra kendi elektronik ticaret sitenizden kullancılarınıza ödeme yapma imkanı da sunmak istiyorsanız Öncelikli Hesap tercih edilmelidir. PayPal'ın üye kabul ettiği 56 ülke arasından Türkiye'yi tercih ettikten sonra aşağıda bulunan “Continue” tuşuna basarak bir sonraki adıma geçiyoruz.

    Üye kaydının ikinci adımında açacağımız hesap ile ilgili bilgiler giriliyor. “Personal Information” kısmında kişisel bilgilerimizin yanı sıra hesabımızdaki temel para birimi olacak “Primary Currency” alanını seçiyoruz. Hesabımızla ilişkilendireceğimiz e-posta adresimizi, parolamızı ve parolayı unutma halinde hesabımıza erişebilmemizi sağlayacak iki hatırlatma sorusunu yine bu sayfada giriyoruz.
    Kullanıcı sözleşmesini kabul ettiğimizi belirten iki bölümü işaretleyip doğrulama resmini de girdikten sonra aşağıdan “Sign Up” tuşuna basarak bir sonraki adıma geçiyoruz.

    Üçüncü adımda eğer istersek hesabımıza bir banka kartı ekleyebiliyoruz. Ancak bu işlemi bu adımda yapmak zorunda değiliz. Dilersek hesabımızı oluşturduktan sonra da kart bilgilerini ekleyebiliriz. Tahmin edeceğiniz gibi hesabımıza bir kart eklemeden para gönderme işlemi yapamıyoruz. Hesabımızı sadece bize gönderilen paraları toplamak için kullanıyoruz, toplanan paraları ABD bankasındaki hesabımıza aktaramıyoruz. Üye kaydının bu adımında eğer hesabımıza kart ekleyeceksek bilgileri girip “Add Card” tuşuna basıyoruz, kart ekleme işlemini sonraya bırakmak istiyorsak “Cancel” tuşuna basarak devam ediyoruz.

    Dördüncü adımda sizin için yeni oluşturulan hesabın aktifleştirilmesi için belirttiğiniz e-posta adresine gönderilen iletideki linke tıklayıp, gelen sayfada parolanızı girmeniz gerektiği anlatılıyor. İstenilen işlemleri yaptığınız taktirde e-posta adresinizin doğrulandığını belirten bir sayfaya geliyorsunuz. Buradan yine “Continue” seçeneğini işaretleyerek hesap yönetim sayfanıza geçebilirsiniz.

    Hesabınızı oluşturduktan sonra üyeliğinizle ilgili yapabileceğiniz birkaç geliştirme mevcut:

    1.
    Eğer kayıt sırasında yapmadıysanız para gönderebilmek ve hesabınızda toplanan paraları bir ABD bankasındaki hesabınıza aktarabilmek için öncelikle hesabınıza bir kart eklemeniz gerekiyor.
    2.
    Eğer kayıt olurken Kişisel Hesabı tercih ettiyseniz ve daha sonra Öncelikli Hesap kullanmaya karar verdiyseniz “Upgrade Account” seçeneği ile hesabınızı bu seviyeye çıkarabilirsiniz. Bu sayede hesabınız kredi kartı ile ödeme kabul edebilir hale geliyor.
    3.
    Hesabınıza bir kart eklediğinizde hesap yönetim sayfanızda “Enroll in Expanded Use” seçeneği çıkıyor. Normalde PayPal hesabınızdan bir e-posta adresine gönderebileceğiniz veya kendi banka hesabınıza aktarabileceğiniz para miktarı $250.00 ile sınırlı ancak bu seçeneği tıklarsanız kartınızdan $1.95 çekilerek size limitsiz para transferi imkanı sunuyor. Sizden bu işlem sırasında kesilen $1.95 daha sonra hesabınıza tekrar aktarılıyor.

    Üye Kaydının Silinmesi:

    Üye girişi yaptıktan sonra My Account altında Profile bölümünden “Close Account” seçeneği seçilir. Gelen sayfada hesabınızı kapatmaya karar vermenize çok üzüldüğünü belirten PayPal size kapatma gerekçenizi soruyor. Bu kısımda mutlaka bir neden belirmeniz gerekiyor. “Continue” tuşu ile geçtiğiniz bir sonraki sayfada size bir kez daha emin olup olmadığınız soruluyor. Tekrar “Continue” seçildiğinde gelen sayfada “Close Account” tuşu tıklanarak hesabınızı tamamen kapatabilirsiniz.

    Online Ticaret Siteleri için PayPal PDF Yazdır E-Posta

    Kendi elektronik ticaret sitenizden PayPal ödeme sistemi ile satış yapmak istiyorsanız PayPal Öncelikli Hesap (Premier Account) veya Ticari Hesap (Business Account) sahibi olmanız gerekmektedir. Sitenizden PayPal ile ödeme yaptırmanın üç farklı şekli vardır:

    1.
    Sitenizde alışveriş, PayPal'da ödeme: Bu seçenek ile kullanıcılar sizin sitenizde yaptıkları alışveriş sonrasında ödeme işlemi sırasında PayPal tarafından sağlanan ödeme arayüzüne yönlendirilirler. Bu arayüzde kullanıcılara iki seçenek sunulmaktadır. Eğer PayPal üyesi iseler, PayPal hesaplarına ait e-posta adreslerini ve parolalarını girmek suretiyle ödeme işlemini tamamlayabilirler. Eğer PayPal üyesi değillerse ödeme için gereken kredi kartı ve teslimat adres bilgilerini girerek ödeme yapabilirler. Her iki seçenekte de kullanıcıya kargo dahil ödeyeceği son tutar gösterilmekte ve ödeme işlemi tamamlandığında kullanıcılar tekrar sitenize yönlendirilmektedir. (Bu yöntemin kullanımı ile ilgili örneği asagidaki adreste inceleyebilirsiniz)

    https://www.paypal.com/cgi-bin/webscr?cmd=xpt/cps/demo/wpstandard/WPStandardDemo-outside

    1.
    E-posta ile fatura gönderilmesi ve ödemelerin PayPal'dan takip edilmesi: Bu yöntem ile sitenizden alışveriş yapan her kullanıcıya PayPal hesabınızın yönetim sayfasından bir elektronik fatura gönderebilirsiniz. Göndereceğiniz iletilerde kullanıcılara sizden aldıkları ürünler ve yapacakları ödeme tutarı ile ilgili bilgi verebilirsiniz. Bu yöntemin sitenizde kullanılabilmesi için sitenizde hiçbir değişiklik yapmanıza gerek yoktur. (Bu yöntemin kullanımı ile ilgili örneği asagidaki adreste inceleyebilirsiniz)

    https://www.paypal.com/cgi-bin/webscr?cmd=xpt/cps/demo/emailpayments/EmailPaymentsDemo-outside

    1.
    Sitenizde zaten kredi kartı bilgilerini alıyorsanız kullanıcılarınıza yine de PayPal üzerinden ödeme imkanı sunabilirsiniz. Bu yöntem ödeme sayfanızda mevcut seçeneklere alternatif olarak PayPal'ı da eklemeyi öngörmektedir. Eğer kullanıcı ödeme türleri arasında PayPal tercih ederse sitenize özel tasarım kullanabildiğiniz PayPal ödeme sayfalarından gerekli bilgileri girerek tekrar sitenize döner. Bu sayfada kullanıcı sevkiyat ücreti de dahil olmak üzere ödeyeceği toplam tutarı onaylayarak işlemi tamamlar. (Bu yöntemin kullanımı ile ilgili örneği asagidaki adresten inceleyebilirsiniz

    https://www.paypal.com/cgi-bin/webscr?cmd=xpt/cps/demo/additionalpayment/AdditionalPaymentDemo-outside

    Sitenizde PayPal Desteği:

    Sitenizde kullanıcılarınıza PayPal ile ödeme yapma imkanı sağlamak için size sunulan birden çok alternatif var. İsterseniz her ürün ile ilişkilendireceğiniz “Şimdi Al” tuşları yardımıyla kullanıcıları doğrudan PayPal ödeme sayfasına yönlendirebilirsiniz. İsterseniz PayPal sistemi ile uyumlu bir sepet modülünü sayfalarınıza ekleyerek birden fazla ürünün tek seferde satın alınabilmesini sağlayabilirsiniz. İsterseniz bir ürün satmadan da kullanıcıların size üyelik karşılığı veya karşılıksız para göndermesini de sağlayabilirsiniz.

    OLMADIMI BİR DE RESİMLİ ANLATALIM


    PayPal'ın ne olduğunu biliyor musunuz? Internet üzerinden alışveriş yapıyorsanız bu seçeneği de mutlaka bilmeniz gerekiyor. PayPal, ShiftDelete.Net'te.

    Paypal, kredi kartı kullanmadan, internet üzerinden güvenli alışveriş yapmanızı ya da istediğiniz kişiye sadece bir e-posta adresi aracılığıyla para yollayabilmenizi sağlayan, bir nevi online bankacılık sistemidir. Bu sistem hakkında, kayıt olmaktan tutun da para gönderip almaya kadar bilmeniz gereken herşey, bu yazıda.

    Sistem nasıl çalışıyor?
    Paypal Belçika, Almanya, Avusturya, Fransa, İsviçre, İngiltere ve Amerika Birleşik Devletleri’nde yerel web siteleri bulundurarak, bu ülkelerde sorunsuz çalışıyorsa da Türkiye’nin de aralarında bulunduğu 37 ülkedeki kişiler tarafından belli kısıtlamalarla kullanılabiliyor.

    Dikkat edilmesi gereken nokta, Türkiye’nin de dâhil olduğu bir grup ülkede bulunan yerel bir banka hesabına ödeme yapılamaması.

    Paypal ile Amerikan Doları ve Yen gibi birden çok para birimini kullanarak ödeme alabilir veya yapabilirsiniz. Bu para birimleri arasındaki değişimleri Paypal otomatik olarak yaptığı için parite gibi detaylarla uğraşmanız gerekmiyor. Tabii bu işlemler için belirli bir ücret alınıyor.

    Gelin isterseniz üye olarak Paypal’a ilk adımımızı atalım.

    Paypal üyelik işlemleri
    http://www.paypal.com adresine girdikten sonra sol üst kısımda bulunan Sign Up bağlantısına tıklayın. Açılacak ilk sayfada öncelikle hesap türünüzü belirlemeniz gerekiyor. Bu hesap türleri Personal ve Business olarak ikiye ayrılsa da, Personal hesap türü daha sonra Premium hale getirilebiliyor.

    Üyelik Türleri


    Personal hesap türü kişisel kullanım için tasarlanmış olup, internet üzerinden ürün alımında kullanılabiliyor ve bunu e-mail adreslerini kullanarak yapıyor. Eğer aynı zamanda e-mail yoluyla veya kredi kartları ile para almak isterseniz, bu durumda Premium Account türüne geçiş yapmanız gerekiyor. Eğer işiniz için tüm alım-satım işlemlerinde Paypal kullanmak isterseniz, bu durumda Business seçimi yapmanız gerekiyor.

    Biz başlangıç olarak Personal hesap türünü seçiyoruz ve bunun yanında bulunan listeden de Turkey seçimini yapıyoruz. Daha sonra Continue düğmesine basarak bir sonraki sayfaya geçiyoruz.


    Üyelik bilgilerinizi doğru girmelisiniz.


    Bu ekranda isim adres bilgilerini doldurup tercihen bedava olmayan e-posta adresimizi ve Paypal için belirlediğimiz şifreyi yazıyoruz. Daha sonra şifre kaybı gibi durumlarda gerekli olan iki gizli soruyu seçip cevaplarını yazıyoruz. Hesabımızın Premium olup olmamasını istemediğimize karar vereceğimiz soruya Yes ve No olarak cevap veriyoruz. Eğer bu seçime Yes cevabı verirseniz para yollamak halen bedava iken para alma durumunda belirli oranlarda kesinti yapılacağını söylememiz gerekiyor. Bunlarla ilgili detaylı bilgileri Lea More bağlantısına tıklayarak öğrenebilirsiniz. Ardından Paypal kullanıcı sözleşmesin onay vermek için Yes seçimini yapıyor ve yine sözleşmenin anlaşılıp anlaşılmadığına dair soruya da Yes cevabını veriyoruz. Daha sonra Sign Up düğmesine basarak bir sonraki aşamaya geçiyoruz.

    Kredi kartı bilgilerini daha sonra da girebilirsiniz.



    Bu sayfada Paypal ile para yollayabilmeniz için gerekli olan kredi kartı bilgilerini giriyoruz. Dilerseniz Cance” düğmesine basarak bu işleminizi sonraya erteleyebilirsiniz. Bu işlemleri bitirdikten sonra e-posta adresinize gelen bağlantıya tıklayarak hesabınızı aktif hale getirebilirsiniz. Bu işlem de tamamlandıktan sonra artık Paypal üyesi oluyorsunuz.
    E-posta hesabınıza gelen bağlantıya tıklayarak bilgilerinizi onaylamış oluyorsunuz.

    Genel Paypal kullanımı
    Aktivasyon işleminden sonra göreceğiniz gibi My Account bölümü altında hesabınızın detaylarına ulaşabiliyorsunuz. Gelin isterseniz bu bölümleri tek tek inceleyelim.

    E-posta hesabını yönetir gibi.


    Overview
    Bu bölümden hesabınıza genel bir bakış yapabilirsiniz. Eğer hesabınıza bir kredi kartı eklemediyseniz, ekranın sol bölümünde bulunan Add Credit Card bağlantısına tıklayarak kredi kartı eklemesi yapabilirsiniz. Yine ekranın solunda bulunan Upgrade Account bağlantısına tıklayarak hesabınızı genişletebilirsiniz.

    Add funds
    Daha çok ABD’de banka hesapları bulunan kullanıcılar için tasarlanmış. Kredi kartı kullanmadan banka hesabınız üzerinden Paypal hesabınıza para yüklemeniz mümkün. Eğer Türkiye’de yaşıyorsanız, bu bölümü kullanamazsınız. Ancak kredi kartı eklediyseniz, Paypal hesabınızda para olmasa da başka hesaplara para aktarabilirsiniz. Göndereceğiniz miktar, kredi kartınızdan otomatik olarak çekilir.

    Withdraw
    Benzer şekilde ABD bankalarında bir hesabınız varsa bu bölümden Paypal hesabınızda bulunan parayı bu hesaba geçirebilirseniz.

    History
    Tarih ya da geçmiş bölümü olarak düşünülmesi gereken bu bölüm yardımıyla geçmişte Paypal üzerinden yaptığınız tüm işlemleri görebilirsiniz.

    Resolution center
    Çözüm alanı temelde Paypal hesapları kullanılarak alınmış bir ürünün sorunlu olması veya ücreti ödenmiş hizmetin alınamaması gibi durumlar için kullanılıyor. File a Claim bağlantısına tıklayarak Paypal kullanarak yapmış olduğunuz bir alışveriş için hak talebinde bulunabilirsiniz.

    Profile
    Bu bölümden Paypal hesabınız ile ilgili temel tüm ayarlamaları yapıyorsunuz. Profile bölümü Account Information (hesap bilgileri), Financial Information (finasal bilgiler), Selling Preferences (satış tercihleri) olmak üzere üçe ayrılıyor. Credit Cards bağlantısına tıklayarak kredi kartı bilgilerini ve fatura adreslerini girebilirsiniz.

    Para yollama
    Send Money bölümüne tıklayarak para yollama bölümüne girdikten sonra göreceğiniz gibi Pay Anyone ve Pay For eBay Items olmak üzere iki alt bölüme ulaşabiliyorsunuz.

    Para göndermek için girmeniz gereken bilgiler.


    Pay anyone
    Öncelikle Recipient’s Email bölümüne alıcı kişinin e-posta adresini yazıyorsunuz. Altında bulunan Amount bölümüne yollayacağınız para miktarını giriyorsunuz. Currency bölümünden yollayacağınız paranın birimini belirliyorsunuz ($,€).

    Kayıt olurken belirlediğiniz para birimi dışında bir para birimiyle para yollayacaksınız, bu işlemden bir miktar komisyon kesileceğini unutmamalısınız. Type bölümüne ise parayı yollama nedeninizi yazıyorsunuz. Subject ve Note bölümleri ise alıcıya yollanacak bilgilendirme mailinde kullanılıyor. Bu yüzden doldurmak zorunlu değil.

    Pay for items
    Bu bölüm özellikle eBay’den alışveriş yapan kullanıcılar tarafından kullanılmaktadır. Böyle bir düşünceniz yoksa bu bölümü es geçebilirsiniz.

    Para talep etmek
    Paypal’da iki şekilde para talebinde bulunabilirsiniz.

    Para talep etmek için kullanacağınız pencere.


    Create a money request
    Bu ekranda e-postasını yazacağınız kişiden para talebinde bulunabiliyorsunuz. Basit olarak tasarlandığı için ilgili bölümleri doldurmada zorlanmayacaksınız.

    Create an invoice
    “Invoice” (fatura) bölümü para talebinin biraz daha gelişmiş halidir. New Invoice ile oluşturacağınız yeni faturaya talep ettiğiniz ücretleri ve bunların detaylarını yazabiliyorsunuz.

    Merchant tools
    Paypal’ı yoğun olarak para girişleri için kullanan kişilerin işine yarayabilecek bir bölüm. Bu bölümde düğmeler oluşturarak web sitenize koyabilir ve ziyaretçilerinizden size bağış ya da ödeme yapmasını sağlayabilirsiniz. Burada hazır butonlar bulabileceğiniz gibi kendi istediğiniz ya da belirlediğiniz düğmeleri de kullanabilirsiniz.

    ALINTIDIR.(UMARIM İŞİNİZE YARAR)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi imamoglu -- 1 Mayıs 2007; 9:43:15 >







  • CREDİ KARTI NUMARANI GÖSTERMEN BÜYÜK BİR HATA BENCE O FOTO YU GERİ AL EDİTLE NO YU KAPAT ÖYLE KOY NEOLUR NE OLMAZ YAPARLAR BİŞEY BENDEN SANA BİR TAVSİYE
  • Copy/Paste ne sağlık.
    Güzel paylaşım.
    Rehbere ekliyorum.

    Edit: Kredi kartı bilgilerinin göründüğü resmi editledim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nømad -- 1 Mayıs 2007; 9:44:16 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Nømad

    Copy/Paste ne sağlık.
    Güzel paylaşım.
    Rehbere ekliyorum.

    Edit: Kredi kartı bilgilerinin göründüğü resmi editledim.
    EDİTLOEMENE GEREK YOK CUNKU RESİMLERİ NETTEN BULDUM AYRICA ZATEN KRWEDİ AKRTI NUMARISI SAHTE

    UMARIM TUM FORUMA YARDIMCI OLUR



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi imamoglu -- 1 Mayıs 2007; 9:49:55 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: imamoglu

    EDİTLOEMENE GEREK YOK CUNKU RESİMLERİ NETTEN BULDUM AYRICA ZATEN KRWEDİ AKRTI NUMARISI SAHTE

    UMARIM TUM FORUMA YARDIMCI OLUR

    Alıntıları Göster
    AYRICA ARKADASLAR PAYPAL HESABINIZA AİT EMAİL KREİ AKRTI UZERNDEKİ İSİM ŞİFRENİZ İSEUZERİNDEKİ VE ARKASINDAKİ NUMARA GİBİDİR SAKIN ŞİFRENİZİ VERMEYİN SAKIN SAKIN EGER ŞİFREYİ VERİRSENİZ BİLİNKİ KART ELDEN GİTTİ:):):) AMA EMAİL ADRESİNİ VERİN BİŞİ OLMAZ SİZE PARA YOLLANCAĞI ZAMANDA ZATEN EMİLİ BİLMELRİ GERKİYO




  • quote:

    Orijinalden alıntı: imamoglu

    AYRICA ARKADASLAR PAYPAL HESABINIZA AİT EMAİL KREİ AKRTI UZERNDEKİ İSİM ŞİFRENİZ İSEUZERİNDEKİ VE ARKASINDAKİ NUMARA GİBİDİR SAKIN ŞİFRENİZİ VERMEYİN SAKIN SAKIN EGER ŞİFREYİ VERİRSENİZ BİLİNKİ KART ELDEN GİTTİ:):):) AMA EMAİL ADRESİNİ VERİN BİŞİ OLMAZ SİZE PARA YOLLANCAĞI ZAMANDA ZATEN EMİLİ BİLMELRİ GERKİYO

    Alıntıları Göster
    PayPal ile ödeme alırken son 2 haftadır garip bir durumla karşılaşıyorum. Ödemeyi kabul etmek istediğimde illa ki bir US Banka hesabı tanımlamamı isteyen bir ekran geliyor. Önceleri bunun yerine "parayı kabul et ancak hesap ekleme" seçeneği de olan başka bir ekran geliyordu ve banka hesabı olmadan PayPal hesabıma parayı ekleyebiliyordum. Benzer sorunla karşılaşan var mı? PayPal'e sordum yanıt vermediler, bekliyorum....




  • quote:

    Orijinalden alıntı: munnu

    PayPal ile ödeme alırken son 2 haftadır garip bir durumla karşılaşıyorum. Ödemeyi kabul etmek istediğimde illa ki bir US Banka hesabı tanımlamamı isteyen bir ekran geliyor. Önceleri bunun yerine "parayı kabul et ancak hesap ekleme" seçeneği de olan başka bir ekran geliyordu ve banka hesabı olmadan PayPal hesabıma parayı ekleyebiliyordum. Benzer sorunla karşılaşan var mı? PayPal'e sordum yanıt vermediler, bekliyorum....

    Alıntıları Göster
    paypalda para biriktirip birdefadan cekebilme imkani varmi? adamlar komisyonu cok aliyo. zaten ben 1 dolarlik hesab alacam, paypalda herzaman 1 dolara yuzde 1.9 arti 0,34 alacaklar.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ramisk

    paypalda para biriktirip birdefadan cekebilme imkani varmi? adamlar komisyonu cok aliyo. zaten ben 1 dolarlik hesab alacam, paypalda herzaman 1 dolara yuzde 1.9 arti 0,34 alacaklar.

    Alıntıları Göster
    expiration dateye ne yazıcaz
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Marvel_Recai

    expiration dateye ne yazıcaz

    Alıntıları Göster
    1-ya ben paypala uye olucamda orda mail kısmına hangi tur mail adreslerini kabul ediyo?(yanı hot. veya yahoo veya mynet versem kabul eder mı)
    2-bırde bunları kabul etmesse nerden mail adresı alabılırım?
    3-hot falan kabul etsede en guvenılır maıl adresını nerden alabılırım?

    simdiden cok saolun
  • quote:

    Orijinalden alıntı: gsliyim

    1-ya ben paypala uye olucamda orda mail kısmına hangi tur mail adreslerini kabul ediyo?(yanı hot. veya yahoo veya mynet versem kabul eder mı)
    2-bırde bunları kabul etmesse nerden mail adresı alabılırım?
    3-hot falan kabul etsede en guvenılır maıl adresını nerden alabılırım?

    simdiden cok saolun

    Alıntıları Göster
    up up up
  • quote:

    Orijinalden alıntı: gsliyim

    1-ya ben paypala uye olucamda orda mail kısmına hangi tur mail adreslerini kabul ediyo?(yanı hot. veya yahoo veya mynet versem kabul eder mı)
    2-bırde bunları kabul etmesse nerden mail adresı alabılırım?
    3-hot falan kabul etsede en guvenılır maıl adresını nerden alabılırım?

    simdiden cok saolun

    Alıntıları Göster
    quote:

    Orjinalden alıntı: gsliyim

    1-ya ben paypala uye olucamda orda mail kısmına hangi tur mail adreslerini kabul ediyo?(yanı hot. veya yahoo veya mynet versem kabul eder mı)
    2-bırde bunları kabul etmesse nerden mail adresı alabılırım?
    3-hot falan kabul etsede en guvenılır maıl adresını nerden alabılırım?

    simdiden cok saolun




    ARKADASIM HER TURLKU MAİL ADRESİNİ KABUL GUVENİLİRLİK MAİL ADRESİYLE İLGİLİ DEİL PAYPALLA İLGİLİDİR AMA EN AZ KULLANDINM MİL ADRESİNİ VER Kİ O MAİL ADRESİNİ COK AZ KİŞİ BİLSİNKİ HACK FİLAN OLMASIN OLURSA SİFREDE GİDER CUNKU MAİLLE




  • quote:

    Orijinalden alıntı: imamoglu

    quote:

    Orjinalden alıntı: gsliyim

    1-ya ben paypala uye olucamda orda mail kısmına hangi tur mail adreslerini kabul ediyo?(yanı hot. veya yahoo veya mynet versem kabul eder mı)
    2-bırde bunları kabul etmesse nerden mail adresı alabılırım?
    3-hot falan kabul etsede en guvenılır maıl adresını nerden alabılırım?

    simdiden cok saolun




    ARKADASIM HER TURLKU MAİL ADRESİNİ KABUL GUVENİLİRLİK MAİL ADRESİYLE İLGİLİ DEİL PAYPALLA İLGİLİDİR AMA EN AZ KULLANDINM MİL ADRESİNİ VER Kİ O MAİL ADRESİNİ COK AZ KİŞİ BİLSİNKİ HACK FİLAN OLMASIN OLURSA SİFREDE GİDER CUNKU MAİLLE

    Alıntıları Göster
    quote:

    Orjinalden alıntı: imamoglu


    quote:

    Orjinalden alıntı: gsliyim

    1-ya ben paypala uye olucamda orda mail kısmına hangi tur mail adreslerini kabul ediyo?(yanı hot. veya yahoo veya mynet versem kabul eder mı)
    2-bırde bunları kabul etmesse nerden mail adresı alabılırım?
    3-hot falan kabul etsede en guvenılır maıl adresını nerden alabılırım?

    simdiden cok saolun




    ARKADASIM HER TURLKU MAİL ADRESİNİ KABUL GUVENİLİRLİK MAİL ADRESİYLE İLGİLİ DEİL PAYPALLA İLGİLİDİR AMA EN AZ KULLANDINM MİL ADRESİNİ VER Kİ O MAİL ADRESİNİ COK AZ KİŞİ BİLSİNKİ HACK FİLAN OLMASIN OLURSA SİFREDE GİDER CUNKU MAİLLE

    eywallah kardes yardım edne sadece sen oldun cok saol




  • quote:

    Orijinalden alıntı: gsliyim

    quote:

    Orjinalden alıntı: imamoglu


    quote:

    Orjinalden alıntı: gsliyim

    1-ya ben paypala uye olucamda orda mail kısmına hangi tur mail adreslerini kabul ediyo?(yanı hot. veya yahoo veya mynet versem kabul eder mı)
    2-bırde bunları kabul etmesse nerden mail adresı alabılırım?
    3-hot falan kabul etsede en guvenılır maıl adresını nerden alabılırım?

    simdiden cok saolun




    ARKADASIM HER TURLKU MAİL ADRESİNİ KABUL GUVENİLİRLİK MAİL ADRESİYLE İLGİLİ DEİL PAYPALLA İLGİLİDİR AMA EN AZ KULLANDINM MİL ADRESİNİ VER Kİ O MAİL ADRESİNİ COK AZ KİŞİ BİLSİNKİ HACK FİLAN OLMASIN OLURSA SİFREDE GİDER CUNKU MAİLLE

    eywallah kardes yardım edne sadece sen oldun cok saol

    Alıntıları Göster
    Arkadaşlar Expiration date var oraya ne yazıcaz?




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Güçlü

    Arkadaşlar Expiration date var oraya ne yazıcaz?

    Alıntıları Göster
    quote:

    Orjinalden alıntı: Photoshop ®

    Arkadaşlar Expiration date var oraya ne yazıcaz?


    Expiration date nerde uye olurken mi yoksa uyelikten sonramı???
  • quote:

    Orijinalden alıntı: munnu

    PayPal ile ödeme alırken son 2 haftadır garip bir durumla karşılaşıyorum. Ödemeyi kabul etmek istediğimde illa ki bir US Banka hesabı tanımlamamı isteyen bir ekran geliyor. Önceleri bunun yerine "parayı kabul et ancak hesap ekleme" seçeneği de olan başka bir ekran geliyordu ve banka hesabı olmadan PayPal hesabıma parayı ekleyebiliyordum. Benzer sorunla karşılaşan var mı? PayPal'e sordum yanıt vermediler, bekliyorum....

    Alıntıları Göster
    quote:

    Orjinalden alıntı: munnu

    PayPal ile ödeme alırken son 2 haftadır garip bir durumla karşılaşıyorum. Ödemeyi kabul etmek istediğimde illa ki bir US Banka hesabı tanımlamamı isteyen bir ekran geliyor. Önceleri bunun yerine "parayı kabul et ancak hesap ekleme" seçeneği de olan başka bir ekran geliyordu ve banka hesabı olmadan PayPal hesabıma parayı ekleyebiliyordum. Benzer sorunla karşılaşan var mı? PayPal'e sordum yanıt vermediler, bekliyorum....

    hesap eklemeden para alıp gönderebilme var mı?




  • quote:

    Orijinalden alıntı: nihattr

    quote:

    Orjinalden alıntı: munnu

    PayPal ile ödeme alırken son 2 haftadır garip bir durumla karşılaşıyorum. Ödemeyi kabul etmek istediğimde illa ki bir US Banka hesabı tanımlamamı isteyen bir ekran geliyor. Önceleri bunun yerine "parayı kabul et ancak hesap ekleme" seçeneği de olan başka bir ekran geliyordu ve banka hesabı olmadan PayPal hesabıma parayı ekleyebiliyordum. Benzer sorunla karşılaşan var mı? PayPal'e sordum yanıt vermediler, bekliyorum....

    hesap eklemeden para alıp gönderebilme var mı?

    Alıntıları Göster
    KARDEŞ HERKES BANA SORUYORDU NEDEN BÜYÜK HARFLE YAZIYORSUN .....BİDE BEN SANA SORAYIM İMAMOĞLU SEN NEDEN BÜYÜK HARFLE YAZIYORSUN




  • quote:

    Orijinalden alıntı: accseller

    KARDEŞ HERKES BANA SORUYORDU NEDEN BÜYÜK HARFLE YAZIYORSUN .....BİDE BEN SANA SORAYIM İMAMOĞLU SEN NEDEN BÜYÜK HARFLE YAZIYORSUN

    Alıntıları Göster
    valla buyuk harflerınternet dilinde bagırma manasına gelişyo ama ben sro ya girer ken kodu yazarken buyuk harfte kalıyo sonra dh ye girip msj yazdımda (hiç ekrana bakmadan yazıyorum msj yi) sonrada silip en bastan yazmayı istemiyorum onan




  • quote:

    Orijinalden alıntı: imamoglu

    valla buyuk harflerınternet dilinde bagırma manasına gelişyo ama ben sro ya girer ken kodu yazarken buyuk harfte kalıyo sonra dh ye girip msj yazdımda (hiç ekrana bakmadan yazıyorum msj yi) sonrada silip en bastan yazmayı istemiyorum onan

    Alıntıları Göster
    Peki Buhttp://adbux.org/?r=Qcu adbux'dan para alma için kredi kartı gibi bilgiler giremem gerekiyormu?




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Radionomy

    Peki Buhttp://adbux.org/?r=Qcu adbux'dan para alma için kredi kartı gibi bilgiler giremem gerekiyormu?

    Alıntıları Göster
    This recipient accepts PayPal payments only through their website. To complete this payment, please go to their website and follow their instructions, or email the recipient for instructions.

    Some information is incorrect or missing. Please correct your entries and try again


    bu ne demek ayrı ben b-0-t-s-m-a-l-l dan bot aldım aldığıma dair bilgi geldi ama bot için gerekli bilgiler gelmedi send money kısmından yapmam gerekn bişi varmı bana yardımcı olun lütfen bekliyorum




  • quote:

    Orijinalden alıntı: XlargeGamer

    This recipient accepts PayPal payments only through their website. To complete this payment, please go to their website and follow their instructions, or email the recipient for instructions.

    Some information is incorrect or missing. Please correct your entries and try again


    bu ne demek ayrı ben b-0-t-s-m-a-l-l dan bot aldım aldığıma dair bilgi geldi ama bot için gerekli bilgiler gelmedi send money kısmından yapmam gerekn bişi varmı bana yardımcı olun lütfen bekliyorum

    Alıntıları Göster
    ya ben şimdi paypal'dan personal account aldım ücretsiz deilmi üyelik almak




  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.