Şimdi Ara

SK Hynix tek kümede 460 GB/s hıza ulaşan HBM2E belleğini duyurdu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
1.454
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  •  
    Uzakdoğulu DRAM ve NAND Flash yongaları üreticisi SK Hynix bugün duyurduğu HBM2E çözümleriyle standartı daha iddialı bir konuma getirdi. Firmanın çözümleri kapasitesiyle ve bant genişliğiyle dikkat çekiyor.

    Firmanın duyurduğu HBM çözümleri HBM2E tipinde ki buda HBM2’ye göre %100 kapasite artışıyle kümede 16 GB kapasite manasına geliyor. Diğer taraftan da %50 artış sağlanarak bant genişliği 460 GB/s’ya yükseltilmiş. Bu da çok küçük bir alanda RTX 2080’deki 8 GB kapasiteli ve 448 GB/s bant genişliği sunan GDDR6 belleklerden daha iyisi manasına geliyor.
     

    Samsung'dan daha iddialı 

     
    SK Hynix’ten önce Samsung da kendi kümelerini geçtiğimiz mart ayında duyurmuştu ancak Tayvanlı üreticinin yongaları pin başına 3.6 GB/s aktarım hızıyla Samsung’un 3.2 GB/s’ye ulaşan bant genişliğini geride bırakıyor. Eğer somut bir örnekte yeni çözümleri canlandıracak olursak RX Vega VII gibi modelde 1840GB/s bant genişliği elde edileceğini söyleyebiliriz.
     
    Öte yandan TSV aracılığıyla 1024 IOs gerçekleştirilebilen HBM2E kümesinin 8 tanesi dikey eksende sıralanabiliyor. SK Hynix HBM2E belleklerinin 2020’de hacimli üretimine başlamayı planlarken yeni kümelerin üst seviye kartlar, yapay zeka uygulamaları ve makine öğrenme gibi sahalarda kendine yer bulması bekleniyor.







  • Yalnız Sk hynix te Samsung da Güney Kore firması tayvan değil düzeltmenizi tavsiye ediyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi khaos -- 14 Ağustos 2019; 3:53:49 >
  • Yapmasalardı keşke hynix bellekler iyi oc olmuyor takoz gibi gerçi o olmasa micron araya girip o yapacak onunkilerde direk bozuk çıkardı kesin.
    Bellek işini samsunga bırakın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Desenize AMD Yeni RX Mimarisinde Çılgınlar gibi performans vericek :) ( Miningcilerin ağzı sulanmıştır bak şimdi)

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.