Şimdi Ara

AMD Nvidia’yı üst seviyede zorlayacak ve Ray Tracing desteği sunacak kartlar hazırlıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
1
Favori
3.334
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  •  
    AMD CEO’sunun geçtiğimiz günlerde düzenlenen yatırımcı konferansında haberini verdiği üst seviye RDNA mimarili GPU’ların kod adları belli oldu. AMD bu sefer Nvidia’yı zirvelerde de zorlamayı hedefliyor.

    Kaynağa göre Navi 21 ve Navi 23 kod adlarını taşıyacak 2 GPU’nun detayları henüz bilinmese de Navi 23’ün tepe model olacağı paylaşılmış. Ayrıca mevcut RDNA mimarisi üzerinde şekillenecek yeni kaslı kartların 7 nm+ üretim sürecinden geçmesi bekleniyor.
     

    Işın izlemeye donanımsal destek 

     
    Yeni kartların en dikkat çekecek özelliğiyse ışın izlemeye Nvidia’da olduğu gibi donanımsal destek sunulacak olması olsa gerek. Nvidia’nın henüz etkileyici kare yenileme hızlarına ulaşamadığı segmentte AMD’nin sunacağı modellerin performansını zaman gösterecek.

    Bellek tarafında ise RX 5700 serisinin aksine tercih HBM’den yana olabilir. Zira firma R9 Fury X’te de olduğu gibi yine zirveye oynayacak. Burada gözlerin çevrildiği hafıza kümeleri HBM2E oluyor. 8-Hi küme yapısındaki yongalar 16 Gb kapasite sunarken 3.2 Gbps’de görev yapıyorlar.
     
    Toplam bant genişliğinin 920 GB/s’ye ulaştığı bellek çözümlerinin 4’ünün kullanıldığı senaryoda Samsung’a göre 1.64TB/s bant genişliği elde edilebiliyor. Ek olarak mevcut HBM çözümlerindeki bellek veri yolu desteğinin aynı tutulduğunu da belirtelim. Hali hazırdaki kartların fiyatına göre daha yüksek fiyatlandırmayla gelmesi beklenen kartların önümüzdeki yılın ortalarında bizlerle olması bekleniyor.







  • Bu 2. Nesil RDNA mimarisine mensup kartlar ve seneye çıkacaklar. Bu sene de üst seviye için bir şeyler gelecek deniliyordu, ne oldu? Bu haberle birlikte o bahsedilenler seneye çıkacak yukarıdaki haberde geçen kartlar diyebilir miyiz? Bir de RX5600 serisi söylentisi vardı orta segment için onlara ne oldu?

  • Kaç tane kaliteli, düzgün, zevk veren oyun var ki? Öyle olunca bu gelişmeler de çok heyecan vermiyor.

  • Doğru düzgün oyun yok piyasada.

  • AMD hisseleri yüksek tutmak adına yakın zamanda çok dedikodu çıkarır olmaya başladı. AMD candır ama biraz şakacı olmaya başladı önce 5ghz şimdide GPU da zirveye oynamak için planlarımız var diyerek. 5ghz gibi hayal ürünü olacak gibi ama inşallah olmaz.

  • serafon kullanıcısına yanıt
    Çöp donanıma sahip Wii'de daha zevkli oyunlar var.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Feyzuli kullanıcısına yanıt
    Hem



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi agahefendi10 -- 18 Ocak 2020; 0:0:23 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • agahefendi10 A kullanıcısına yanıt
    R.T bir yazılımsal teknoloji. Konsol donanımları ise fiyat performans odaklı ürünler. 2080TI gibi bir karta rakip olmak firmanın donanımsal bir yeni çağa girmesi demek. Ellerinde böyle bir teknoloji olsa zaten high-end kart sınıfında bir kartları olması adına pazarı boş bırakmazlardı. Firma hisse oranlarını korumak adına en son "Radeon VII" adlı çok ama çok sınırlı en fazla 5bin tane üretilmiş kartlarını çıkardı. Zamanında yapılan x2 GPU versiyonlar, normal şartlar altında çalışamayacak r9 fury veya diğer firmalar ile özel üretilen ares serileri gibi. Bunların hiçbirisi bize kart olarak gelmiyor olsa bile kağıt üzerinde firmanın bir şey yaptığını gösteriyor. AMD 7000 serisinden sonra maalesef sadece giriş ve orta seviye kartlarına yetişebiliyor nvidianın. ki buna sevinen birisi değilim gidip rekabetin olmadığı ortamda cebimden fazla para vermek istemiyorum ama işin aslı bu.
  • Amd 5800 ve xt yi cikarsin bu sene bize yeter simdilik.Seneyede navi23 cikarir.İcimden bi ses amd nin rt si daha performansli olacak diyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bir sürü aksiyonu olan ama hiçbir şeye benzemeyen kötü filmler gibi bu iş. istedigin kadar güzel grafik yap zevk vermedikten sonra gerisi boş.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bir oyundan zevk alabilmek icin grafige bu kadar ihtiyac yoktur.Ornek factorio oyunu 4kere normal zorlukta 3kere efsanevi zorlukta bitirdim gtx 1080 ve 2600 lu sistemde.
    Bir ton oyunum var oynayasim yok.8.kez factorioyu bitirmeyi dusunuyorum.
    Mafia1 4kez bitirdim mafia2 3kez, mafia3 10dk oynadim sildim.
    Witcher3 2kez bitirdim full paket.
    Bir oyunun grafik kalitesi oyunu oynanabilir kilmiyor sadece daha guzel hale getiriyor.Metro exodus misal hayvan gibi grafik var witcher3 gibi cekmiyor.
    Re2 grafikleri muhtesem ama oyun kalitesi cok daha muhtesem.
    Bu ornekler cogaltilabilir.Rt sart degil zevk alabilmek icin.Adam gibi oyunlar yapsinlar once.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Nvidia gibi yapacaklarsa hiç getirmesinler. Önce Rtx serisinin getir sonra tüm ekran kartlarına ver bu desteği olmaz o iş, Rtx alanlar ne yapacaklar şimdi? Ayrıca oyun desteği olsa bile insanlar bir fark göremiyorlar önce o farkı bize göçsterin sonra bu kartları çıkartın.
  • gtx 1660 ti 3 fanlı sürüm . rtx ve vr desteklimidir ?

  • Fiyatlar kazık olacaktır. AMD artık fakir dostu firma değil. O da fırsatını buldumu öttürüyor
  • önümüzdeki yılda 3080ti çıkar ah be AMD
  • -acak -ecek

  • Rekabet her zaman güzeldir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • System Lord S kullanıcısına yanıt
    3 Fanlıysa; rtx ve vr destekler
    2 fanlıysa; rtx destekler
    1 fanlıysa; hiçbirini desteklemez

    Fan sayısı çok önemli.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi No Way Out -- 13 Ağustos 2019; 15:51:22 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • No Way Out kullanıcısına yanıt

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.