Şimdi Ara

Huawei’ye Trump’tan kötü haber

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
4.057
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj


  • Geçtiğimiz aylarda gittikçe ciddileşen ABD-Çin ticaret savaşının ortasında kalan ve ABD’li firmalarla iş yapması yasaklanan Huawei bir süre önce yasakların hafiflemesi ile rahat bir nefes almıştı. Tünelin ucu göründü derken Trump kötü bir sürpriz yaptı.


    Daha da sertleşti


    Hatırlanacağı üzere Huawei’nin ABD’li firmalardan yazılım ve donanım konusunda tedarik yapması izne bağlanmıştı. Sonrasında ise Trump firmanın ABD iletişim altyapılarında ihaleye girmesini yasaklamıştı.


    Bunun üzerine Google, Microsoft, Intel gibi pek çok ABD devi Huawei ile ilişkisini kesmişti. Android işletim sistemi, Intel işlemciler, Windows 10 lisansı gibi pek çok konuda Huawei ciddi bir sıkıntı içerisine girmişti.


    Ayrıca Bkz.Üçüncü taraf servislerde iPhone batarya değişimi zorlaşıyor

    Ne var ki geçtiğimiz ay başında ABD’li teknoloji devlerinin bastırması sonucunda baskılar hafiflemiş ve Huawei’ye lisans verilmesi gündeme gelmişti. Dün ise Trump bir açıklama yaptı ve kesinlikle Huawei ile iş yapmayacaklarını belirtti.


    Her şeyi tepetaklak eden yeni açıklama sonrasında hükümetin de Huawei’ye lisans verme konusunu askıya alacağı haberi geldi. Bugüne kadar Huawei ile iş yapmak isteyen 50 firmanın başvuru yaptığı belirtiliyor. Bu açıklamalarda tek istisna daha önce yapılmış olan anlaşmalara riayet edileceği idi.


    Gelişmeler Huawei için işlerin daha da kötüye gidebileceğini gösteriyor. Firma bu yıl için yine de iyimser ve yıl sonuna kadar beklentilerin biraz daha altında satış yapmayı hedefliyor. Bununla birlikte sonraki yıl daha zor geçebilir.


     







  • Ne kadar şaçma mantıksz bir yorum Japonyayıı cıkar ordan 1 -amerika bitti derse yarın çin devleti direk batar tüm ürünleri ya çapma yada lisans slı 2- hindistan ingiliz sömürgesi gibi birşeydir 3 -ruslarında silahdan başka herhangi bir teknolojileri yok. birleşseler ne olucak onu söle napacaklar bir tek askeri teknoloji başka yok:D
  • Bu Trump şımarık bir çocuk ve Huawei de onun oyuncağı.
    Arada bir hatırlayıp oynuyor oyuncağıyla.

  • Çinden istediğini alana kadar Huawei daha çok tokat yer. Trump canı sıkılınca mazlumu getirin bana diyor.

  • turkcell'de çalışıyorum bi haber çıkıyor hauwei stoklarını eritiyorum sonra anlaştılar deniyor bi dünya stok çekiyorum sonra yine sorun var anlaşamadılar diyolar ne yapacağımızı şaşırdık.

  • the_dedektif kullanıcısına yanıt
    Numune saklayın isteğe bağlı getirin en iyisi. Huawei adam olmaz artık kolay kolay.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sen google sistemlerine erişim izni verme ama git android kullan buna iki yüzlülük denir..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KaleyDeskop -- 10 Ağustos 2019; 15:5:48 >
  • rusya çin hindistan japonya bir olurlarsa abd nin egemenliği sona erer zaten oraya doğru gidiyor hiç belli olmazartık abd değil de belki çine doğru kayar elektronik cihazların yazılımları.

  • umarım tamamen yasaklarlar herşeyi huaweiye de telefonları ucuzlar biraz
  • Huawei nin yeni OS duyurusunun ilgisi olabilir mi?

  • abd uzun zamandır oturmuş olduğu koltuktan yavaş yavaş kalkmaya hazırlanırken diğer ülkeler ki en güçlü aday çin aile destekli olarak o koltuğa oturmak için mücadele veriyor. Dolayısıyla abd mandasından tüm dünyanın kurtulması için çine destek vermek en makul olanı olacaktır. ayrıca çin yeni işletim sistemi harmony os da tizen vb işletim sistemlerine nazaran ekosistem yaratmayı planlıyor. yani isterse binlerce rakibi çıksın hepsine destek veririm diyor android uygulamalarına tam destek ve üstüne fuchsia daha çıkmamışken ona bile tam desteğim var diyor. yani istediği kadar debelensin yeni işletim sistemleri çıkarılsın hepsini ekosistemine hapsedicek bu da demektir ki gümbür gümbür geliyor

  • Bu Trump siyasetçi falan değil. Tam bir kaypak. Yahu her sorunlu oldukları yerle görüşmeye gidince dayak yiyip tehdit edilmiş misafir çocuğu gibi "o yapmadı baba" diyip oradan uzaklaşınca tükürüp kaçan birisi gibi davranıyor. Tamam ülkelerin sürekli yalan söylemelerine alıştık ama bununki hepsini aşıyor.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • mladenbmv M kullanıcısına yanıt
    Japonya, bu konuda Amerika'nın yanında olur ama Rusya-Çin-Hindistan üçlüsü kafa tutabilir. Önemli olan Avrupa'nın ne yapacağı.

  • Yılanın başını küçükken ezeceksin. İyi oluyor çinlilere.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: 12 Angry Men

    Yılanın başını küçükken ezeceksin. İyi oluyor çinlilere.
    Aynen öyle. Fiyatlarını Iphone fiyatlarına çekmişler resmen. Samsung senelerdir piyasada hiç öyle triplere girmedi. Çok tahrik ediyorlar Trump'ı.
  • lterlemez L kullanıcısına yanıt
    Rus çin ve hindistan 3 lüsün askeri alandan başka nesi varki Huaweiyiyi gördünüz adan z ye herşeyi ithal Amerika bitti derse çin nakavt olur. Sorun avrupa neden çünkü isterlerse işlemcide yapar silahda eletronikde

  • mladenbmv M kullanıcısına yanıt
    Ne kadar şaçma mantıksz bir yorum Japonyayıı cıkar ordan 1 -amerika bitti derse yarın çin devleti direk batar tüm ürünleri ya çapma yada lisans slı 2- hindistan ingiliz sömürgesi gibi birşeydir 3 -ruslarında silahdan başka herhangi bir teknolojileri yok. birleşseler ne olucak onu söle napacaklar bir tek askeri teknoloji başka yok:D

  • zdniz Z kullanıcısına yanıt
    Avrupa sorun olurdu ama Abd virüsü Avrupa'nın beyin sinir hücrelerine kadar yerleşmiş durumda, dolayısıyla onları da başka türlü bağlamış durumdalar. Asıl tehlike maddeyi arkalayarak insanlığı önceleyecek sisteme sahip insanlarda veya topluluklarda. Böyle bir topluluk tabiri caizse onların uzay zamanının dışında olacağı için foton torpidoları da dahil hiç bir silahları işe yaramayacaktır. Bu tehlike de pek yok günümüzde ve gelecekte de olmasın diye özgürlük altında tüm bağlılıklar değersizleştirilerek koparılıyor, sürekli bireysellik ve BENci(l)lik pompalanıyor.
  • çin de android ve ios u tamamen yasaklasın bence. Hatta deli biri olsa tüm abd menşeli ürünlerin üretimini anında durdurup abd yi bile kilitleyebilir çok ilginç sonuçlar çıkardı Tabi çin para için herşeyi yapacağından asla böyle birşey yapmaz o ayrı.

  • zdniz Z kullanıcısına yanıt
    Yaklaşık 4.5 milyar insanı var ve çoğu Amerikan mallarına doymamış durumda. Amerika, örneğin, boşu boşuna benden tarım ürünleri alacaksın diye ekstradan bastırmıyor. Şu an dünya üstünde, göreceli parası olup da Amerikan malı çekmeyen ülkelerden bahsediyoruz. Çin, kolay kolay nakavt olmaz. Amerika gibi bir ülke değil öncelikle, Ülkenin başındakiler sadece Çin malı alacaksınız dedi mi olay biter, ki zaten çoğu şeyde öyle yapıyorlar. Bu da Huawei için, sırf kendi vatandaşlarının yarısına satsa ayakta kalabileceğinin göstergesidir. Evet, Amerika, üretimini Hindistan(!!!!)'a falan kaydırabilir ama önce üretim bantlarını ve lojistik ağları kurmalı, kurduktan sonra da yeterli üretim hacmini yakalamalı. Yakaladığında ise, son kullanıcı bakalım bir ürüne ne kadar para bayılacak, görürüz. Aynı şeyi, Amerika kendi ülkesinde uygulamaya kalksa, Amerika'da hayat durur. Otomotiv sektörünün içler acısı halini gördük. Önce Toyota'ya yumuldular, sonra da yapılan büyük bir aptallık sonrasında VW'ne yumuldular.
    Madem nakavt edebilecek, bu kadar yumruk atmaya çalışıp yormasaydı kendini de ilk seferinde aparkatı gömseydi. Şimdi, Huawei'den boşalan payı kendi markaları ile doldururdu. O yüzden her şey o kadar kolay değil.

    Daha henüz, birim üretim maliyetlerinden, gerekli ham madde/ara mal temimininden bahsetmedik bile.




  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.