Şimdi Ara

Apple akıllı telefon pazarında gerilemeye devam ediyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
67
Cevap
1
Favori
6.984
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj


  • Apple artık çeyrek dönem mali tablolarda cihaz satış rakamlarını yayınlamıyor. Bu bakımdan pazar istatistiklerinde net sıralamalar bilinmiyor ancak kanal raporları üzerinden yapılan tahminler iç açıcı değil.


    İlginç değişiklik


    Normalde Huawei’nin yılın ikinci yarısında durumu biraz daha düzelteceği ve 210 milyon üzerinde akıllı telefon satacağı tahmin ediliyordu. Apple da böylece üçüncülüğe gerileyecekti ancak düşüş daha keskin olabilir.


    IHS Markit yaptığı ikinci çeyrek pazar araştırmasında Samsung toplamda 75 milyon akıllı telefon satışı yaparak yüzde 6 civarında bir artış yakalamış. Huawei ise 58.7 milyon satış ile çeyrek bazda düşse de yıl bazında yüzde 8 artmış.


    Ayrıca Bkz.Zotac’dan profesyoneller için RTX ekran kartlı mini PC modelleri

    Pazarın üçüncüsü sürpriz bir şekilde Oppo olmuş. 36.2 milyon adet satan Oppo böylece Apple’ı da geride bırakmış. Aslında Canalys, Strategy Analytics ve Counterpoint tahminleri Oppo’yu 30 milyon satışla beşinci sırada gösteriyor ancak IHS Markit nasıl bir kanal araştırması yaptı tam bilinmiyor.

     

    Burada zaten asıl konu Apple. Firma 35.3 milyon satış yaparak çeyrek bazda yüzde 19, yıl bazında da yüzde 15 düşüş yaşamış. Oppo devreden çıksa bile Apple pazarda ancak üçüncü olabiliyor ve Xiaomi de zorlamaya başlamış gibi.


    Raporda pazarın genelinde bir düşüş görülüyor. Samsung ve Huawei dışında hemen tüm üreticiler yıl bazında düşüş yaşamış. Motorola ve LG’nin de geçen çeyreğe göre bir miktar artış yaşadığı dikkat çekiyor.


    Üçüncü çeyrek için ise belirgin bir değişiklik beklenmiyor. Huawei ve Apple arasında bir çekişme görülebilir ancak bu Huawei’nin ticaret yasaklarından nasıl etkilendiğiyle ilgili bir durum olacak.


     







  • Şu anda satan da iPhone değil, IOS satıyor. Apple işletim sistemi IOS olmasa kimse bu telefonlara para vermez zaten. IOS ekosisteminin sadık bir kitlesi kaldı ama onlarda yeni ürünlerden memnun değil zaten ki burada pekçok kez girdiğim tartışma da iPhone telefonlarının donanım olarak hala yetersiz olduğunu savunuyorken Apple fanları topa tuttu beni :) görünen köy klavuz istemez. Artik sadece IOS yetmiyor.
    Gecen sene bu yorumu yapsaydin siddetle karsi cikardim ve yurtdisi fiyatlarinin gayet uygun oldugundan bahsederdim ama bu sene oyle degil, rakip telefonlar cok daha gelismis ozelliklere sahip ve cok daha uygun fiyatlarda. Apple ekosistemini seviyorum ama hem rakip telefonlarin cok daha uygun olmasi hem de ulkemizdeki vergiler deerken iPhone'lara o paralari vermek cok sacma gercekten. Ha telefon bir tutku olsa benim icin son model bi iPhone'a o parayi verirdim ama standart bir telefon kullanicisiyim, tutku duzeyinde bir hobi degil benim icin, 4-5 Bin Lirkalik bir telefon da isimi fazlasiyla gorur, o fiyat bile cok pahali ama vergi cok olunca boyle oluyor. Bir tane de devlete almis oluyoruz. Essek gibi calisiyoruz hayat yasayamiyoruz yaw.
    Şu an ne malzeme kalitesi olarak ne de işletim sistemi olarak iphone xs max’tan daha kaliteli bir cihaz yok. Kaliteye alıştın mı ne yazık ki vazgecemiyorsun. Ben bir daha telefon alacagım zaman fiyat yüzünden muhtemelen iphone alamayacağım, şimdiden onu düşünüyorum. Planlarım arasında xs maxı sonuna kadar kullanıp satıp onun parasıyla huaweinin son cıkacak pro cihazını almak. Yenilik yok diyorsunuz da ben her üst modeli aldigimda buyuk bir yenilik ve kullnim degisikligi goruyorum. Asil androidde yenilik yok hep ayni seyler.
    Apple böyle kapalı kutu olmaya devam ederse bu süreç böyle devam eder. Eskiden Android cihazlarda kalite düşüklüğünden dolayı iPhone tercih sebebi olabiliyordu ama şuan Android cihazlarda benzer kalitede rekabetçi fiyatlarda birçok model var. Apple sizden, bir iPhone aldığınızda Mac almanızı, Apple Watch almanızı, iPad almanızı vs. istiyor. Android tarafından markalar bunu istese de kimse zorlanmıyor ve pazarda bütçesine uygun alternatiflere yönelebiliyor çünkü telefonundaki Google uygulamaları tüm bilgisayarlarda basit bir tarayıcı üzerinden çalışıyor, Chrome bile zorunlu değil. Oysa Apple Music'da müzik dinlemek için iTunes'a sahip olmanız gerekiyor...
    Taksit kalkti insanlar akıllanmadı pahalı telefona daha fazla vergi geldi yine akıllanmadı diğer markalar daha ucuza daha iyisini sundu yine akıllanmadı e abi müstehak şimdi. Bana telefonum bozuldu yeni telefon alıcam ne öneririsin diyorlar peşin fiyata alabilecekleri f/p leri gösteriyorum yok abi okdar yok hemen alıcam diyor taksitli hemen alıcakmış turkcell vodafone telefona bi yarı fiyat daha bindiriyor ve f/p ürün yok git hepsiburadadan alışveriş taksiti yaptır denizbanka diyorum illaki gidecek turkcell ne verirse onu alacak hangi telefonu alacağınıza telefoncuda kararvermeyin artık verdiğiniz paraya yazık iki aya memnun olmayıp tekrar değiştiriyorsunuz al bi ikinci el taka sonra taksitle alacağına 5ay dayan peşin uyguna daha iyisini al insta dakiler beklesin biyeremikaçıyorlar. Aga bana hemen turkcellden taksitli telefon öner gm 9plus diyorum gmmi markası kötü aga diyor samsung a10alıyor ne soruyon ozaman beyinsiz (diyemedim ya la)
  • yıllardır insanları ısırık elma ile sömürdü. İnsanlar da anladı artık hiç bir esprisi kalmadı alanlarda zaten hiç bir teknolojik bilgisi olmayanlar sorsan teknik özelliğini bilmez abi iphone işte en iyisi bay bay iphone beter ol insanların kanını emdiğin yeter.

  • Oppo'nun bu kadar satış yapabileceği aklıma gelmezdi hiç. Helal olsun. Ülkemizde snapdragon 710lu cihazı 5000 liraya satmasalar daha güzel olacaktı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • OnePlus diyorum başka bişey demiyorum.

  • Yeni iPhone'ların tanıtımından sonra Xiaomi dördüncülüğü alır ve Apple beşinciliğe geriler çünkü yeni iPhone'lara söylenenlere göre neredeyse hiçbir yenilik gelmiyor.

    Apple için üzücü bir durum, yeniliğin öncülerinden olarak tanınan bir firma için veda vakti yaklaşıyor galiba.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Apple'da düzey sayısı çok az, içerik olarak çok katı ve üstüne çok pahalı. Çok normal, mesela, Samsung'da S var, A, J, M, Note var. Var da var, çok normal.

  • DaggeredByRuhtan kullanıcısına yanıt
    Gecen sene bu yorumu yapsaydin siddetle karsi cikardim ve yurtdisi fiyatlarinin gayet uygun oldugundan bahsederdim ama bu sene oyle degil, rakip telefonlar cok daha gelismis ozelliklere sahip ve cok daha uygun fiyatlarda. Apple ekosistemini seviyorum ama hem rakip telefonlarin cok daha uygun olmasi hem de ulkemizdeki vergiler deerken iPhone'lara o paralari vermek cok sacma gercekten. Ha telefon bir tutku olsa benim icin son model bi iPhone'a o parayi verirdim ama standart bir telefon kullanicisiyim, tutku duzeyinde bir hobi degil benim icin, 4-5 Bin Lirkalik bir telefon da isimi fazlasiyla gorur, o fiyat bile cok pahali ama vergi cok olunca boyle oluyor. Bir tane de devlete almis oluyoruz. Essek gibi calisiyoruz hayat yasayamiyoruz yaw.

  • csh kullanıcısına yanıt
    herkesin kendi görüşü tabi fakat iphone bu pazarın payını fazlasıyla yedi neredeyse iphone 6 dan beri yenilik yok. İnsanlar doydu ve anladı. Sadece marka satıyor. ekosistemi tamam iyi deyim ama artık benim için iphone demode oldu çevremde de nedense ve genel olarakta hep teknolojiden anlamayan bilgisi olmayıpta fikri olan insanlar tercih ediyor iphone abi en iyisi böyle bişe yok hiç bir zaman olmadı da bana göre de bir telefona 10.000 tl verilmez bakın note 10 falan çıktı 10.000 tl bandı hatta 11.000 tl kim alır ki ? he alır ama kaç kişi ? telefon çöplüğüne dönecek dünya .. sadede gelecek olursak bir 5 sene içinde apple ın dibi görmesi kaçınılmaz bir son ..
  • Taksit kalkti insanlar akıllanmadı pahalı telefona daha fazla vergi geldi yine akıllanmadı diğer markalar daha ucuza daha iyisini sundu yine akıllanmadı e abi müstehak şimdi. Bana telefonum bozuldu yeni telefon alıcam ne öneririsin diyorlar peşin fiyata alabilecekleri f/p leri gösteriyorum yok abi okdar yok hemen alıcam diyor taksitli hemen alıcakmış turkcell vodafone telefona bi yarı fiyat daha bindiriyor ve f/p ürün yok git hepsiburadadan alışveriş taksiti yaptır denizbanka diyorum illaki gidecek turkcell ne verirse onu alacak hangi telefonu alacağınıza telefoncuda kararvermeyin artık verdiğiniz paraya yazık iki aya memnun olmayıp tekrar değiştiriyorsunuz al bi ikinci el taka sonra taksitle alacağına 5ay dayan peşin uyguna daha iyisini al insta dakiler beklesin biyeremikaçıyorlar. Aga bana hemen turkcellden taksitli telefon öner gm 9plus diyorum gmmi markası kötü aga diyor samsung a10alıyor ne soruyon ozaman beyinsiz (diyemedim ya la)

  • iDoctor kullanıcısına yanıt
    Katılıyorum. Samsung, Apple'ı takip eden bir firma. Apple telefonlarında ne görüyorsak çok yakın özelliklere sahip oluyor. Galaxy Note 10 'un teknolojik olarak çok dolu olmamasının en büyük nedeni yeni iPhone modellerinde de öyle aman aman bir şey görmeyecek olmamız. Zira ekranı, pili vs tedarik eden ve adamların ne yaptığını en iyi bilen firma Samsung.

  • wolferto kullanıcısına yanıt
    Ne anlatıyosun dostum

  • DaggeredByRuhtan kullanıcısına yanıt
    Tamam kanını emdiği dogru ama bügun alıyosun cihazı yarın satmaya çalış hangisi daha degerli Androidmi İosmu onu geçtim 500 liralık telefondada Android var 10 binlikdede eskiden beş para etmez Huaweiyemi para veriçem ben

  • Apple böyle kapalı kutu olmaya devam ederse bu süreç böyle devam eder. Eskiden Android cihazlarda kalite düşüklüğünden dolayı iPhone tercih sebebi olabiliyordu ama şuan Android cihazlarda benzer kalitede rekabetçi fiyatlarda birçok model var. Apple sizden, bir iPhone aldığınızda Mac almanızı, Apple Watch almanızı, iPad almanızı vs. istiyor. Android tarafından markalar bunu istese de kimse zorlanmıyor ve pazarda bütçesine uygun alternatiflere yönelebiliyor çünkü telefonundaki Google uygulamaları tüm bilgisayarlarda basit bir tarayıcı üzerinden çalışıyor, Chrome bile zorunlu değil. Oysa Apple Music'da müzik dinlemek için iTunes'a sahip olmanız gerekiyor...

  • zdniz Z kullanıcısına yanıt
    içsel bir yolculuk yapmış.

  • Açıkçası böyle bir düşüşü bekliyordum. Hatta iyi bile dayandıklarını, başarılı olduklarını düşünüyorum. Ama gelecekte bu düşüş daha da devam edecektir muhtemelen. Zira apple tek başına bir ekosistem yürütmeye çalışıyor. Ios diyor, mac diyor. Kendi cihazlarım sadece diğer kendi cihazlarımı destekler diyor. Diğer tarafta ise 40 tane firma android ekosistemini yürütüyor. Gidip samsung telefon alıp yanına xiaomi saat kullanabiliyorsun, onu değiştirip huaewei ye geçebiliyorsun, onca çeşitlilik arasında uyum var, haliyle android uygulama çeşitliliği de daha kolay artıyor. Yani apple bugüne kadar zaten zoru başardı. Tek başına her şeyi ortaksız ben yapacağım diyerek. Ama bu devirde bu şekilde başarılı kalabilmek gerçekten çok zor. Ya sürekli ciddi fark koyacaksın ortaya ki bu da bu hızlı teknoloji döneminde çok zor. Örneğin ekg çıkarttı saatine. Herkesin bir adım önüne geçti. Ama 1 sene içinde şimdi diğerleri de başlıyor çıkartmaya. Yani hissesi olanlar satsın derim. :) Piyasanın sadece android'e kalması ise tüketici için kötü olur kanaatindeyim ama bu şekilde kaç sene daha rekabetçi bir şekilde pazarda kalabilirler bilemiyorum.





  • iDoctor kullanıcısına yanıt
    Deniz bitti, Jobs'un mirası tükendi. Sir Ive da ayrıldı. Ellerindeki tek güç iOS. Bu fiyatlara asla(ABD fiyatları da pahalı) iPhone alınmaz. Bunu ilk iPhone senelerce kullanan birisi söylüyor. Şu an Mate 20 Lite kullanıyorum mesela.

  • Editörün gözleri yaşlı :(

  • Şu anda satan da iPhone değil, IOS satıyor. Apple işletim sistemi IOS olmasa kimse bu telefonlara para vermez zaten. IOS ekosisteminin sadık bir kitlesi kaldı ama onlarda yeni ürünlerden memnun değil zaten ki burada pekçok kez girdiğim tartışma da iPhone telefonlarının donanım olarak hala yetersiz olduğunu savunuyorken Apple fanları topa tuttu beni :) görünen köy klavuz istemez. Artik sadece IOS yetmiyor.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • bunlara az bile beter olsunlar samsungu dün izledik note 10un yaptıkları ortada 4 ay önce s10u da izledik o da belli bunlarla kıyaslamaya gerek bile yok huaweiler oppolar xiaomiler appledan daha yenilikçi kaliteli telefonlar çıkartıyor apple steve jobstan beri hazır yemeye devam ediyor iphone 6 dan beri aynı kasa aynı telefon teknolojisi bile eski piyasanın da içine etti fiyatlarla onlar yükseldikçe diğerleri de fiyat artırdı sonuç 1000 dolara telefon alır oldu insanlar ülkemiz hariç tabi yapmaları gereken her sene samsung gibi iki seri çıkartacak 6 ayda bir birini tanıtacak biri normal seri i phone onuda 2 senede bir kasa değiştirsin ve güçlendirsin telefonu onda da 5 senedir aynı kasa devam ediyor iphone 6dan beri ayıp denen bir şey var ikinci seri de iphone pro serisi note 10 gibi bir alet çıkarmaları lazım iş yapan kapasiteli onu da yine en azından 2 senede bir kasa ve donanım yenilemesi lazım

  • Burada asıl okunması gereken, Android ekosisteminin %80 in üzerine çıkmış olmasıdır. Geliştiricilerin ilk hedefi Android olacağından; Apple gerekli önlemleri almazsa butik bir şirkete dönüşecek.
    Bizim ofiste 4 kişide de Apple vardı şu anda 2 ye 2 oldu ve yakında 3 e1 Android lehine olacak. Ben de fazla direnemeyeceğim, yarı fiyatına aynı performans varken.

  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.