Şimdi Ara

Yavuz gemisi Doğu Akdeniz’de sondaja başladı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
0
Favori
3.393
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Yavuz gemisi Doğu Akdeniz’de sondaja başladı

    Türkiye’nin Doğu Akdeniz’e yolladığı ikinci sondaj gemisi Yavuz, KKTC tarafından verilen ruhsat sahasında ilk sondaja başladı. Fatih gemisi Kıbrıs’ın batısında sondaj gerçekleştirirken, Yavuz gemisi Kıbrıs’ın doğusunda sondaj yapıyor.

    Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı’nın (TPAO) satın aldığı Türkiye’nin ultra derin deniz sondaj gemisi Yavuz’da yüzde 50’yi aşkın Türk mürettebat görev alıyor. Yavuz'a bölgede yürüttüğü sondaj faaliyetlerinde TCG Gemlik Fırkateyni ve TCG İmbat Hücumbotu eşlik ediyor.

    Yavuz Sondaj Gemisi, Kıbrıs açıklarında Karpaz-1 kuyusunda doğal gaz ve petrol arıyor. Bin 710 metre civarında sondaj derinliğine ulaşan geminin 3 bin metrenin üzerinde sondaj derinliğine ulaşması hedefleniyor. Sondaj çalışmaları yaklaşık 2,5 – 3 ay sürecek.

    Yavuz gemisi Doğu Akdeniz’de sondaja başladı

    Kıbrıs’ın batısında Fatih, doğusunda Yavuz gemileri sondaj gerçekleştirirken; Barbaros Hayrettin Paşa Gemisi de Kıbrıs’ın güneyinde sismik araştırmalarına devam ediyor. Bu ay içerisinde MTA Oruç Reis Gemisi de sismik araştırmalarına başlayacak. Böylece iki sismik gemisi, iki sondaj gemisiyle Kıbrıs’ın çevresini saracak, dört koldan doğal gaz ve petrol arayacağız. Bölgede önemli bir zenginliğin olduğunu tahmin ediliyor. Bu zenginliklerden hem Türkiye hem de KKTC payını alacak.

    Yavuz sondaj gemisi özellikleri 

    Uzunluğu 230 metre ve genişliği 36 metre olan altıncı nesil ultra derin deniz sondaj gemisi Yavuz'da, yaklaşık 130 metrelik çift sondaj kulesi bulunuyor. 12 bin 200 metre derinliğe kadar sondaj yapabiliyor.

    Gemide spor ve sinema salonu, dinlenme odaları ile tam zamanlı bir doktorun görev aldığı 4 yataklı mini bir hastane de yer alıyor. Maksimum yatak kapasitesi 210 olan Yavuz'da çalışan Türk personel genellikle 21 günün ardından bir haftalık süreyle eve dönüyor. Yabancı personel ise 28 günde bir izin kullanabiliyor.

    Yavuz gemisi Doğu Akdeniz’de sondaja başladı

    Elektrik ihtiyacını 42 megavat kapasiteli dizel jeneratörlerden karşılayan Yavuz'un 7,5 milyon litre yakıt kapasitesi bulunuyor. Yapımı 2011'de tamamlanan Yavuz, daha önce Tanzanya, Kenya, Malezya ve Filipinler başta olmak üzere farklı ülkelerde görev aldı. TPAO şirketi, Ekim 2018’de gemiyi 262,5 milyon dolar karşılığında satın aldı. Yavuz, 20 Haziran 2019 tarihinde göreve başladı.

    Türkiye doğal gaz ve petrol ihtiyacının yaklaşık yüzde 90’luk bölümünü dışarıdan karşılamaktadır. Enerjide dışa bağımlılığın azaltılma çalışmaları kapsamında Fatih ve Yavuz sondaj gemileri satın alındı. İki gemi birbirine benzer özelliklere sahip.

    Doğu Akdeniz'de neler oluyor? 

    Kıbrıs’ın batısında Türkiye'nin sondaj çalışmaları yürütmesinden rahatsız olan Güney Kıbrıs Rum Yönetimi, Fatih gemisi çalışanları ve TPAO ile iş birliği yapan şirketlerin yetkilileri hakkında tutuklama emri çıkarmıştı.

    Türkiye, kendi haklarıyla birlikte garantörlükten doğan sorumlulukları nedeniyle Kıbrıs Türklerinin haklarını da korumak için barışçıl çözüm yollarına öncelik veriyor. Ancak diplomatik girişimlerin sonuçsuz kalması durumunda geri adım atmayarak başta aldığı kararlardan geri dönmüyor.

    Doğu Akdeniz'de TP aracılığıyla etkinliğini her geçen gün daha fazla artıran Türkiye, Barbaros Hayreddin Paşa sismik araştırma, Fatih ve Yavuz sondaj gemileriyle KKTC'nin ruhsat verdiği A, B, C, D, E, F ve G olarak adlandırılan alanlarda sondaj ve arama çalışmalarına başlamıştı. Türk Silahlı Kuvvetleri'ne ait deniz muharip güçleri de bölgedeki çalışmaları esnasında bu gemilere refakat ediyor.

    KKTC, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi, Yunanistan, İsrail, Mısır, Lübnan, Suriye ve Libya’nın Doğu Akdeniz sularında sahaları bulunuyor. Bölgeye sınırı olmamasına rağmen ABD, Rusya, İngiltere, Fransa ve İtalya da uluslararası enerji şirketleriyle bölgede faaliyetlerde bulunuyor. Bölge ülkeleri Türkiye ve KKTC’yi sürecin dışına itebilmek adına resmi ve gayri resmi ittifaklar kuruyor.









  • hükümetin ileri görüşlülüğünü tebrik etmek lazım önceden olayı anlayıp tarama ve sondaj gemilerini almış yoksa hiç bir şirket bizim için bu faliyetleri yapmazdı gerçi bunada çamur atacak muhalif zihniyetler oalcaktır ama onlara kalsaydık hala heykel yapıp medeni olacaktık doğu akdenizde hiç bir söz hakkımız olmayacaktı akp ve rte yi sevmesemde bizi muhalefet zihniyetinden kurtardığı için destekliyorum.
    Akdenizde'ki bu gelişmeleri 2010 yılından önce belirleyip, 2009 yılında sipariş verilip, 2011 yılında sondaj alt yapısı sağlayan gemi alındı. Üzerinde ilave yapılarak sondaja uygun hale getirildi. Aynı zamanda sismik arama gemisi yapımına başlandı. Şu an (bildiğim kadarıyla) tam donanımlı 4 adet sondaj gemimiz var. Bu gemilerden dünyada 17 tane var. Üstelik bizim gemiler 6. nesil olup teknolojik ve donanım olarak ilk beş içerisine girmektedir. Bu olaylar 1- 2 yılda gerçekleşen süreçler değil.

    Fanatikliği bırakınız.
    Öncelikle; olaylar yeni koptu ama bu yarış 2010 yıllarda başladı. Senin dediğin gibi maratonun ilk etapı değil. Bu bu 10 yıllık uzun süreç de iyiyiz. Fakat maraton bitmedi ve bu koşuyu da son anına kadar da amacımıza ulaşacağız. Bu zorlu süreç, belki sıkıntılar yaşayacağız, bilerek veya elde olmadan yanlış adımlar atılacak ama sonucu inşallah istediğimiz gibi olacak.


    Bu doğu akdenizdeki olay basit ve küçük bir olay değil. Arap baharları yapıldı, milyonlarca insan göçe maruz kaldı, yeni çıkartma gemileri yapıldı, ileride belki de ülkeler bölünecek veya birleşecek. Yanlış adım çok büyük zararlara neden olacak. Sıkıntılı . . .

    Bu süreç içerisinde devletin attığı adımları, yaptığı işleri yazdım. Beni fikirsizlikle suçladın. Trol oldum sayende.


    Şimdi, arkadaş devletin ileri görüşlülüğünden bahsetmiş, sen "kabaca" yok öyle bir şey demişsin. Ben de bildiğim şeyleri ve fikirlerimi yazdım. Sen ne yazdın, tavırlar ve ithamlar, Başka? başka bir fikrin var mı? yok. Diğer söylemlerin hep laf salatası
    -trolle suçlamak
    -fanatiklikle suçlamak
    - tek tek dayak atmak
    - vatan hainliği
    - yararsızlar

    Bunlar senin söylemin. Aynaya bir bak, kendinlen bir yüzleş artık.

    Daha fazla yazmak isterdim ama beni de "banlarsın" diye korkuyorum. Burada kendisi gibi düşünmeyen, karşı görüşlü kişileri bloklayanlar var.
    Sakin ol şampiyon, hep olumsuz şekilde tavırlar sergiliyorsunuz. Burası tavır sergileyecek veya mesnetsiz ithamlar atılacak yer değil, fikir ve düşünceler tartışılır.

    Fikir ve düşüncen varsa tartışalım, yoksa ekşiye git, orada herkes birbirine değişik ithamlar ve tavırlar atıyor, hakaret ediyor. Orada oyalan.
  • Çok güzel bir gelişme ama kamuoyunda bir cam filmi kadar bile etki görmüyor. Gerçekten çok ama çok üzücü

  • Çok güzel bir gelişme. Devamı da gelir inş.

  • Akdenizi delik deşik edeceğiz

    Başkada şansımız yok

    Varlığım yeter

  • Bu sondaj gelişmesinin anlamı şuan okullarda ders olarak okutulmalı zira bu kadar cahil insanın bu ülkede barınması bir şeylerin ters gittiğini göstermekte. Eğitim sistemini artık revize edip içinde bulunduğu ortamı ve dış politikayı okuyabilen nesiller yetiştirmek boynumuzun borcu. Bu ülke neredeyse 100 yıl aradan sonra bu oyundan bende varım hasta adam iyileşti inşallah koşmaya başlicak mesajıdır. Bu tir tir korku bundandır...

  • Dün gece 2 3 tane video izledim doğu Akdeniz le ilgili, çok sinirlendim resmen sinirden ağlayacak duruma geldim çünkü bizim hakkımızı bize vermemek için ellerinden geleni yapıyorlar. Bu bölgede hakkı olmayanlar bile kendilerine pay çıkartmak için bizi devre dışı bırakmak istiyorlar, çıldırmamak elde değil. Umarım istediğimiz umduğumuz şeye ulaşırız.
    Ülke içinde her ne kadar birbirimize düşman olsak ta Ülke dışında tek yürek olmalıyız çünkü ancak böyle hakkımızı alabiliriz.
  • hükümetin ileri görüşlülüğünü tebrik etmek lazım önceden olayı anlayıp tarama ve sondaj gemilerini almış yoksa hiç bir şirket bizim için bu faliyetleri yapmazdı gerçi bunada çamur atacak muhalif zihniyetler oalcaktır ama onlara kalsaydık hala heykel yapıp medeni olacaktık doğu akdenizde hiç bir söz hakkımız olmayacaktı akp ve rte yi sevmesemde bizi muhalefet zihniyetinden kurtardığı için destekliyorum.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: atarlı.ergen

    hükümetin ileri görüşlülüğünü tebrik etmek lazım önceden olayı anlayıp tarama ve sondaj gemilerini almış yoksa hiç bir şirket bizim için bu faliyetleri yapmazdı gerçi bunada çamur atacak muhalif zihniyetler oalcaktır ama onlara kalsaydık hala heykel yapıp medeni olacaktık doğu akdenizde hiç bir söz hakkımız olmayacaktı akp ve rte yi sevmesemde bizi muhalefet zihniyetinden kurtardığı için destekliyorum.
    İleri görüşlülük mü?Yunanistanın adaları işgal etmesi ileri görüşlülük.Akpnin oturup izlemesi ilrei görüşlülük değil.Ülkenin geleceğini ilgilendiren durumda bile iyiye iyi kötüye kötü diyemiyorsunuz ya.Bırakın fanatikliği.
  • Bu gemileri edinip oraya inadına sondaja gönderenlere helal olsun.
  • Bizim orada ne işimiz var ? diyenler gelmedi mi hala .

  • Dış politikada yapılan az sayıdaki doğru adımlardan biri yetkililer varsa ücretsiz gemi tayfası olabilirim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Zamanında adaları beleş verenleride unutmamak lazım.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Jose_Gökhan

    İleri görüşlülük mü?Yunanistanın adaları işgal etmesi ileri görüşlülük.Akpnin oturup izlemesi ilrei görüşlülük değil.Ülkenin geleceğini ilgilendiren durumda bile iyiye iyi kötüye kötü diyemiyorsunuz ya.Bırakın fanatikliği.

    Alıntıları Göster
    Akdenizde'ki bu gelişmeleri 2010 yılından önce belirleyip, 2009 yılında sipariş verilip, 2011 yılında sondaj alt yapısı sağlayan gemi alındı. Üzerinde ilave yapılarak sondaja uygun hale getirildi. Aynı zamanda sismik arama gemisi yapımına başlandı. Şu an (bildiğim kadarıyla) tam donanımlı 4 adet sondaj gemimiz var. Bu gemilerden dünyada 17 tane var. Üstelik bizim gemiler 6. nesil olup teknolojik ve donanım olarak ilk beş içerisine girmektedir. Bu olaylar 1- 2 yılda gerçekleşen süreçler değil.

    Fanatikliği bırakınız.




  • İstediğin kadar sondaj gemin olsun rum yunan bile çıkarabilecek teknolojiye sahip değil oranın güvenliğini sağlayabilecek gücünde kısıtlı.Batılılara ve doğu bloğunun ayısı belki Rusya'ya mahkumsun acı gerçek.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi M3lank0lik -- 7 Ağustos 2019; 18:39:22 >
  • Jose_Gökhan kullanıcısına yanıt
    Sakin ol şampiyon, hep olumsuz şekilde tavırlar sergiliyorsunuz. Burası tavır sergileyecek veya mesnetsiz ithamlar atılacak yer değil, fikir ve düşünceler tartışılır.

    Fikir ve düşüncen varsa tartışalım, yoksa ekşiye git, orada herkes birbirine değişik ithamlar ve tavırlar atıyor, hakaret ediyor. Orada oyalan.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: hanahmet

    Sakin ol şampiyon, hep olumsuz şekilde tavırlar sergiliyorsunuz. Burası tavır sergileyecek veya mesnetsiz ithamlar atılacak yer değil, fikir ve düşünceler tartışılır.

    Fikir ve düşüncen varsa tartışalım, yoksa ekşiye git, orada herkes birbirine değişik ithamlar ve tavırlar atıyor, hakaret ediyor. Orada oyalan.
    Sen fikir belirtmiyorsun.Olaylara at gözlüğü ile bakıyorsun.Örneğin 18 etaplı bir yarışın tek etabında ilk üçe girmişiz.Bunu gösterip her şey yolunda diyorsun bana.Diğer etaplar ile ilgili ya fikrin yok yada fanatiksin.
  • Jose_Gökhan kullanıcısına yanıt
    "ada trollcüleri" çıktı şimdide tabi doğu akdenizdeki rolümüzü baltayacaklardı ada yalanını çıkardılar bunu toplum içinde söyleme sana gülerler git biraz tarihi araştır paris antlaşmasına neden temsilci göndermemişiz tevfik rüştü aras bu konu hakkında ne demiş bir araştır boşuna chp zihniyeti demiyoruz kendi yaptıklarını başkasına atarlar. bunlara rağmen savunuyorsan asıl fanatik sesin.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: atarlı.ergen

    "ada trollcüleri" çıktı şimdide tabi doğu akdenizdeki rolümüzü baltayacaklardı ada yalanını çıkardılar bunu toplum içinde söyleme sana gülerler git biraz tarihi araştır paris antlaşmasına neden temsilci göndermemişiz tevfik rüştü aras bu konu hakkında ne demiş bir araştır boşuna chp zihniyeti demiyoruz kendi yaptıklarını başkasına atarlar. bunlara rağmen savunuyorsan asıl fanatik sesin.
    Gülerler mi?Tarihi araştırıcam a haberden mi araştırıyım ciddiye alıp cevap veriyorum bir de yav.Block time
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Jose_Gökhan

    Sen fikir belirtmiyorsun.Olaylara at gözlüğü ile bakıyorsun.Örneğin 18 etaplı bir yarışın tek etabında ilk üçe girmişiz.Bunu gösterip her şey yolunda diyorsun bana.Diğer etaplar ile ilgili ya fikrin yok yada fanatiksin.

    Alıntıları Göster
    Öncelikle; olaylar yeni koptu ama bu yarış 2010 yıllarda başladı. Senin dediğin gibi maratonun ilk etapı değil. Bu bu 10 yıllık uzun süreç de iyiyiz. Fakat maraton bitmedi ve bu koşuyu da son anına kadar da amacımıza ulaşacağız. Bu zorlu süreç, belki sıkıntılar yaşayacağız, bilerek veya elde olmadan yanlış adımlar atılacak ama sonucu inşallah istediğimiz gibi olacak.


    Bu doğu akdenizdeki olay basit ve küçük bir olay değil. Arap baharları yapıldı, milyonlarca insan göçe maruz kaldı, yeni çıkartma gemileri yapıldı, ileride belki de ülkeler bölünecek veya birleşecek. Yanlış adım çok büyük zararlara neden olacak. Sıkıntılı . . .

    Bu süreç içerisinde devletin attığı adımları, yaptığı işleri yazdım. Beni fikirsizlikle suçladın. Trol oldum sayende.


    Şimdi, arkadaş devletin ileri görüşlülüğünden bahsetmiş, sen "kabaca" yok öyle bir şey demişsin. Ben de bildiğim şeyleri ve fikirlerimi yazdım. Sen ne yazdın, tavırlar ve ithamlar, Başka? başka bir fikrin var mı? yok. Diğer söylemlerin hep laf salatası
    -trolle suçlamak
    -fanatiklikle suçlamak
    - tek tek dayak atmak
    - vatan hainliği
    - yararsızlar

    Bunlar senin söylemin. Aynaya bir bak, kendinlen bir yüzleş artık.

    Daha fazla yazmak isterdim ama beni de "banlarsın" diye korkuyorum. Burada kendisi gibi düşünmeyen, karşı görüşlü kişileri bloklayanlar var.




  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.