Şimdi Ara

8Chan sitesi Coudflare platformundan çıkarıldı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
1.266
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • Geçtiğimiz hafta sonu 20 kişinin ölümü ile sonuçlanan El Paso saldırısı sonrasında internet dünyası yine hareketliydi. Irkçı saldırganın internet üzerinden yaptığı nefret söylemleri internetin özgürlüğünü sorgulamaya açtı.


    Eleştiriler artıyor


    Saldırganın 8Chan platformu üzerinde Yeni Zelanda’da gerçekleşen ve İslami merkezlere yapılan saldırılar ile manifestoyu desteklediğini açıklaması platforma olan eleştirileri arttırdı. Kullanıcıların nefret söylemlerinin yayılmasına yardımcı olmakla suçladıkları 8Chan sitesine bir darbe de Cloudflare platformundan geldi.


    Ayrıca Bkz.Apple Music Türkiye istatistikleri

    Web sitelerini özel koruma kalkanı içerisine alarak DDoS saldırılarından koruyan popüler Cloudflare platformu, yaptığı açıklamada 8Chan sitesini sistemden çıkardıklarını duyurdu. Yani 8Chan eğer yeni bir sistem bulamazsa DDoS saldırılarına açık hale gelecek.


    Platformun patronu Matthew Prince, internet üzerindeki nefret söylemlerinin önünü kesemeyeceklerini ancak en azından 8Chan sitesini sistemden çıkararak karşı cephede yer aldıklarını göstermek istediklerini ifade etti. 8Chan kurucusu ise Cloudflare kararına teşekkür ederek bu kâbusun bir an önce son bulmasını istediklerini dile getirdi.


     







  • 8chan güzel bir platform insanlarin özgürce dogrulari ifade edibildikleri bir yer. Eger "Nefret soylemi" falan diyen birini görürseniz, biliniz ki o eblehin önde gidenidir. Bu nefret soylemi ifadesi dogruyu sansürlemekten baska hicbir yerde kullaniliaz, anca yalancilar kullanir bunu.

  • Türkiye git gide bir sansür cumhuriyet oluyor!... Artık internette istediğimizi yazamaz hale geldik, Amerika'da Trump in anasına bacısına düm düz git bir şey olmuyor, mesela Amerikan meclisinde teröristlerin vekilleri bile var.

  • Bazı arkadaşlar düşünmeden konuşuyor. Ben sokağa çıkıp istediğime, istediğimi söyleyemiyorum. Bir mağazada bağırarak fikirlerimi anlatayım? Oralarda yapamıyorsan internette de yapamazsın. Ha durdurursun, durduramazsın. Bulursun, bulamazsın onlar ayrı problemler.

  • cngiz kullanıcısına yanıt
    Tamamen alakasiz bir yalani kendine siper olarak kullanmaktan vazgec. Sen interneti kullanirken, hic alakan olmasa bile seni 8chan sitesine yönlendiriyorlar olsalardi, dediklerin ancak o zaman dogru olabilirdi. Ben kendim siteye girmek istedigimde izin verilmemesi ile senin "efendim sokakta yürürken bunu soyleyemezsin" demen arasinda hicbir baglanti yok. Abuk sabuk baglantilari bize kakalamaya calisma.

  • O değil de CloudFlare'yi CoudFlare diye yazmışlar :) Zaten pek bir işe yaramıyor, IP adresini çözümleyince CloudFlare falan kalmıyor :)

  • pspoor P kullanıcısına yanıt
    Hiç alakam olmasa bile yönlendirmesine gerek yok. Bizzat girdiğim bir ortamda her istediğimi söyleyebilir miyim? Ben sizin gibi başkalarının ağzından duyduklarımı söylemiyorum. Kendi fikrimi söylüyorum. Bu engellemenin nasıl olacağı başka bir konu, burada bahsedilen engeli de savunuyor değilim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • O sitenin kapatılması iyi olmuş.Nefret söylemi herkes için kötüdür.

  • efec E kullanıcısına yanıt
    Gel çözümle 😂

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.