Şimdi Ara

İnsan kalbinin bileşenleri 3D yazıcı ile üretilecek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
209
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • İnsan kalbinin bileşenleri 3D yazıcı ile üretilecek
     
    Carnegie Mellon University kurumundan bir grup araştırmacı; küçük kan damarları ile kontraksiyon işlevi de bulunan kalp ventrikülleri de dahil olmak üzere insan kalbinin fonksiyonel olarak görev yapabilen bazı bileşenlerini 3D yazıcı ile üretmeyi başardı.

    Araştırmacı Adam Feinberg; kalp dokularının yapısal, mekanik ve biyolojik özelliklerini içeren dokular ve doku iskeletleri inşa edebileceklerini belirtiyor.

    Dokuların 3D yazıcı ile oluşturulması

    İnsan kalbinin bileşenleri 3D yazıcı ile üretilecek 

    İşlev görebilen ve belirlenen bir işleve hizmet edebilecek dokuların 3D yazıcı ile oluşturulması oldukça zor bir durum olarak nitelendiriliyor. Karmaşık yapıların ve doku iskeletlerinin, 3D yazıcı ile ''yazdırılırken'' desteklenmesi gerekiyor çünkü bu destek sağlanmaz ise dokular ve doku iskeletleri bozulup deforme olabiliyor.

    Araştırma ekibi bu deformasyon ve bozulma sorununu; kalp iskeleti oluşturulurken geçici destekleyici jel ile iskeleti koruyarak çözdüklerini belirtiyor.

    3D yazıcı ile oluşturulan kalp bileşenleri şu an için canlı bir organizma içerisine nakledilmedi.

    Ayrıca Bkz.Basit bir kan testi ile Alzheimer teşhisi konulabilecek

    Araştırmacılar ürettikleri dokuların, insan kalbi gibi anatomik olarak kasılıp gevşeyebileceğini iddia ediyorlar ancak araştırma şu an için kanıt düzeylerinin dışında bulunmakla birlikte üretilen dokuların güvenilirliği henüz tam olarak kanıtlanmış değil.







  • Ruh diye var olduguna inanilan canli canli yapan seyi de uretecekler mi ?

  • Bu sitede gördügüm en boş yorum yapan insanların başını çekiyorsunuz haber de ne güzel bir bilgi paylaşılmış lafı nereye getiriyorsunuz pes .

  • desenize iman sınavı zorlaşacak !? :) :/ :D

  • yıl olmuş 2019, sizce de arap masallarının süresi dolmadı mı ? yani çağlar değişti her şey gelişti ama arap toplumları bin yıl önce neyse hala aynı durumda. sizce de burada bir yanlışlık yok mu ?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.