Şimdi Ara

Siri değerlendirme programı durduruldu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
2.555
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • Kısa bir süre önce Apple’ın Siri dijital asistanının kazara mı yoksa bilinçli olarak mı aktif edildiğini araştırmak için belirli anonim kayıtları moderatörlere dinlettiği gündeme gelmişti. Apple programı durdurduğunu açıkladı.


    Değerlendiriliyor


    Hatırlanacağı üzere Siri asistanının kazara mı yoksa bilinçli olarak mı aktif edildiği Apple için önem taşıyor. Zira bir fermuar sesinin bile bazen Siri’yi aktif hale getirdiği ve sonrasında kullanıcı farkında olmadan sesleri dinlemeye başladığı ifade ediliyor. Firma bunu iyileştirmek için çalışıyordu. Bununla birlikte uyuşturucu kullanımı, cinsel taciz gibi pek çok konuşmanın bu kayıtlara girdiği gündeme gelmişti.


    Ayrıca Bkz.Avrupa’da Android kullanıcıları varsayılan arama motorunu seçebilecek

    Siri kayıtlarını moderatörlere dinletmek firmanın gizlilik sözleşmesinde yer alıyor ancak pek çok otorite son kullanıcının bunun farkında olmadan sözleşmeyi onayladığını ve dolaylı da olsa kişisel verilerin gizliliğinin ihlali olacağını dile getiriyordu.


    Apple yaptığı açıklamada Siri iyileştirme programını askıya aldığını ve şirket içerisinde bir değerlendirme yapacağını duyurdu. Değerlendirme sonrasında programın geleceği belli olacak. Bununla birlikte bu tarz durumlar için ileride kullanıcının katılımının alınacağı bir güncelleme de yapılacak.


     







  • Ortamlarda durdurduk dersin kim bilecek

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yap yap yap, tepki olduğu zaman durdurduk de. Ne güzel iş.. tepkiler gelmeden değerlendırseydiniz.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.