Şimdi Ara

Samsung’un faaliyet karı eridi, Galaxy A serisi öne çıkıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
4.358
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • Geçen yıl tarihi başarılara imza atan Samsung rekor faaliyet karı elde etmiş ve yonga pazarının da gelir anlamında lideri olmuştu. İyi giden akıllı telefon satışları, bellek fiyatlarının yükselmesi ve Apple’a yüksek OLED tedariği Samsung’u şaha kaldırmıştı. Bu yıl ise tam tersi yaşanıyor.


    Büyük düşüş var


    Amiral gemi satışlarında düşüş yaşayan firma ayrıca bellek fiyatlarının düşmesinden de olumsuz etkileniyor. Üzerine Huawei’nin siparişleri azaltması, iPhone satışlarının düşmesi ve Japonya ile yaşanan hammadde gerginliği tuz biber oldu.


    Ayrıca Bkz.AMD geçen yıla göre büyük düşüş yaşıyor

    Firmadan yapılan açıklamaya göre yılın ikinci çeyrek döneminde yaklaşık 46 milyar dolar gelir elde edildi ve yıl bazında yüzde 5 civarında bir düşüş yaşandı. Faaliyet karı ise 5.6 milyar dolar olarak yüzde 60 civarında bir düşüş yaşadı.


    Yukarıda sayılan nedenlerden ötürü Samsung her bölümde kan kaybetti. Sadece ekran bölümünde Apple’dan gelen teminat sayesinde bir miktar artış yaşandığı görülüyor. Özellikle bellek fiyatlarının düşmesinin büyük etki yaptığı kaydediliyor.


    Firma özellikle tüketicilerin iki yıldan daha uzun bir sürede telefon değiştirdiği için artık telefon bölümünde yüksek kar oranları elde edemediklerini belirtiyor. Ayrıca Galaxy Fold sıkıntıları da planları bozdu. Samsung’un yılın ikinci yarısında Galaxy A serisine odaklanacağı belirtiliyor ve bu seriye daha fazla yenilik getirecek. Ortaya çıkan marka tescilleri de bunu doğrular nitelikte.


     







  • Piyasanın doyduğu gerçeği her seferinde yüzümüze vuruyor.
    Bence insanlar telefonunu güncellemezler ise cihazlarının tahmin ettiklerinden daha uzun ömürlü olduğunu görecek. Şirketler planlı eskitme olayını göstere göstere yapmaya başladı. İnsanlar ise bile bile güncelleme bekliyorlar "ki bu gruba bende dahilim"
    Kapitalizmin utanması yokmuş 🤣🤣🤣
  • Piyasanın doyduğu gerçeği her seferinde yüzümüze vuruyor.
    Bence insanlar telefonunu güncellemezler ise cihazlarının tahmin ettiklerinden daha uzun ömürlü olduğunu görecek. Şirketler planlı eskitme olayını göstere göstere yapmaya başladı. İnsanlar ise bile bile güncelleme bekliyorlar "ki bu gruba bende dahilim"
    Kapitalizmin utanması yokmuş 🤣🤣🤣

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Çinli markalar yüzünden.

  • hiç sevmiyorum şu samsung telefonları. plastik modelleri çok dandik. S'ler haddinden fazla pahalı. Note'un çok sağlam olduğunu biliyorum ama bıktım gözlüklü yazılımcıların elinde görmekten. nerd telofunu oldu çıktı. Bence uygun fiyata bulmak şartıyla en iyi serileri A
  • darkhair kullanıcısına yanıt
    en büyük sorun pil sonra da yazılım nerfleri. androidde pek nerf olmuyor ama bu sefer de anca üst modeller bir sonraki 2 android sürümünü destekliyor
  • Bir de yukarıdaki rakamlar taklitçi, hırsız bir markaya ait olsaydı öve öve bitiremeyip buna rağmen şuna rağmen kar ettiler derlerdi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şu anda samsungun sunduğu özelliklerin tümünü ve belki daha fazlasını çinliler 1/4 fiyatına sunabiliyor tüketicilere. Eskiden ucuz etin yahnisi derdik ama şimdi aynı donanıma 1000 dolar vermektense 300 dolar veriyor insanlar mutlu mesut yaşıyorlar. Üstelik nokia gibi nispeten ucuz telefon üretip giriş seviyesi modeline bile büyük android sürüm güncellemesini veren firmalar da çoğalmaya başladı. Samsung eskiden üretirdi, sonra saldım çayıra mevlam kayıra derdi. Ama sonraları hiç olmazsa 2 yıl güncellemeyi taahhüt etmeye başladı. Ama iş işten çoktan geçti. Zira güncelleme alayım, telefonum yavaşlarsa yavaşlasın banane diyen kesim direk iphone alıyor. Diğerleri de ucuz ama kaliteli üretim yapan çinli firmaları tercih ediyor. Son yıllarda ortaya konan satış grafikleri de bunu doğruluyor zaten.

    Samsung acilen önlem almazsa kendisini dünyanın en büyük 10 üretici listesinde bile göremeyeceğiz. Ki bu listeyi çinliler domine etmeye başladı bile.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0173FC748 -- 1 Ağustos 2019; 16:37:32 >




  • Zıl takip göbek ata ata samsung un olmayan batış haberini yapmak... sorarlarsa bağımsız ve tarafsız editör dersiniz yalandan kim ölmüş.

  • Apple a uyup amiral gemi fiyatlarını 650 dolardan 1000 dolara çıkarınca tabiki orta sınıf cihazları satacak

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Orijinal haberi okuyun, Ekrem'in gene nasıl çarpıttığını görün.
    "Samsung’u dibe sürükledi." diye bir ibare yok orijinal haberde.
    İlk çeyrekte 5 milyar dolar kar etmişler.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-CA941C94E

    Bu mesaj silindi.
    Hocam gerçek şu ki Samsung istediği kadar sağlam donanımlı bir cihaz çıkarsın hiç bir şekilde 3 sene önce çıkan ipad lerle bile yarışamaz(yazılım, uygulama desteği). O yüzden çok talep gören şeyin daha çok haberi ilgi çeker bu konuda anlayışlı olmak lazım.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sektör doyuma ulaştı, üreticiler yüksek kar oranı olduğu için üst modellerin fiyatlarını acayip noktalara çekip bir sürü gereksiz özelliklerle donattılar ve bu özellikler genelde ilk denemeler olduğu için de sorunlar yaptı ve kullanıcı verdiği paranın karşılığını alamadı. Oysa orta ve düşük düzeylerde daha az yeni şey denenir bu sebeple daha stabil bir cihaz ortaya çıkar ve az paraya daha mutlu müşteri olur. Tabii burada üretici için tam tersi söz konusudur.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.