Şimdi Ara

Florida'da sivrisinek salgını sebebiyle ölümcül virüs yayılıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
410
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  •  
    Florida'da sivrisinek salgını sebebiyle ölümcül virüs yayılıyor
     
    Florida'da bulunan Orange County bölgesinde sivrisinek salgını yayılıyor. The Department of Health kurumunun açıklamalarına göre bölgede, nadir rastlanan ve beyni etkileyen bir virüsün ilk bulguları görülmeye başlandı. Virüsün adı literatürde Eastern equine encephalitis virus (EEEV) olarak bulunmakla birlikte virüs; atlarda ensefalit tablosuna sebebiyet veriyor.

    Eastern equine encephalitis virus : EEEV

    Florida'da sivrisinek salgını sebebiyle ölümcül virüs yayılıyor 

    EEEV oldukça nadir görülmekle birlikte genellikle bataklık olan bölgelerde bulunuyor ve bu bölgelerden uzak olan bölgelere yayılma eğilimi gösteriyor. EEEV enfeksiyon taşıyan sivrisinekler tarafından taşınıyor ve sivrisinek organizmayı ısırdığı zaman organizmada birkaç gün içerisinde şiddetli ve ölümcül bir beyin enfeksiyonuna sebebiyet veriyor.

    Erken uyarı sistemi : Nöbetçi tavuklar

    Florida'da sivrisinek salgını sebebiyle ölümcül virüs yayılıyor 

    Yetkililer virüsü bölgedeki birkaç nöbetçi tavuk sürüsünde tespit etti. Nöbetçi tavuk sürüleri aynı eski zamanlarda madencilerin madenlerde küçük kanaryalar kullanması gibi işlev görüyor. Eğer madende bir çeşit gaz sızıntısı var ise kanaryalar madencilerden önce etkileniyor ve madenciler bölgeden uzaklaşmak için zaman kazanıyor.

    Nöbetçi tavuklar da enfeksiyona insanlardan önce yakalanıyor ve insanlar için bir ön uyarı niteliği taşıyor. Tavuklar enfeksiyona yakalanmış ise enfeksiyonun insanlara bulaşma zamanının yaklaştığı fark ediliyor.

    Ayrıca Bkz.Tat algısı normal kilolu ve obez kişiler arasında farklılık gösteriyor

    Ne yazık ki sivrisinek kaynaklı hastalıklar iklimler değiştikçe ve dünya ısınmaya devam ettikçe artmaya devam edecek gibi görünüyor. EEEV oldukça nadir görülmekle birlikte insanlarda enfeksiyon görülmesi ve bu enfeksiyonların ölümcül durumlara sebebiyet vermesi ise çok daha nadir görülüyor. Bu sebeple EEEV için herhangi bir aşı veya tedavi bulunmuyor.
     







  • la bize ne? USA ana haber bulteni bura sanki. DONANIMHABER bura DONANIMHABER

  • merak ediyorum hangi noktada insanlik dayanamayip gene drive silahini kullanacak. ozellikle sivri sinek gibi hizli ureyen canlilarin kokunu kisa surede kaziyabilecek genetik modifikasyonlar mumkun. gene drive metodunda genleri modifiye edilmis erkek sivri sinekler dogaya salinir. bu sivri sineklerin ozelligi tum yavrularinin erkek dogmasi ve genlere yerlestirilen bir mekanizma ile kendi yavrularinin yavrularininda erkek dogmasi saglanabiliyor. salinan erkekler dogadaki disilerle ciftlesip butun ekosistemi ayni genetik modifikasyonu tasiyar erkek sineklerle dolduruyor, modifiyeli erkek sinekler her yeri sardiginda disilerin bunlar disinda ciftlesebilecekleri normal erkek kalmiyor ve butun bir turun soyu tuketiliyor. su an uygulanmamasinin nedeni dogadan bir turu sildiginde bunun ekosistemdeki etkilerini tahmin etmek cok zor. birazda etik nedenlerden kullanilmiyor. ama bir hastalik insanligi ozelliklede bati dunyasinin kendisini tehdit ettiginde o zaman isler degisecektir.

  • redoano R kullanıcısına yanıt
    Bu virüs İstanbul Avcılar'da da görüldü. 4 kişiye bulaştı günaydın
  • Genetik mutasyonlarla, bu virüs dünya genelinde yayılmaya başlarsa, durum gerçekten çok kritik bir hal almaya başlar. Sivrisinekten korunmak samanlıkta iğne aramak gibi. Bilim adamları bence işi garantiye alıp aşı geliştirmeye başlarlar.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.