Şimdi Ara

Tesla'nın yeni dev ''Powerbank''leri : Megapack

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
366
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Tesla'nın yeni dev ''Powerbank''leri : Megapack 
     
    Tesla'nın geliştirdiği dev enerji deposu pratik olarak kullanıma başlandı. Tesla; yenilenebilir enerjiyi depolayıp kullanılacağı zaman hızlı bir şekilde enerji dağıtan ve "güçlü" enerji santrallerinin yerini alabilecek "büyük ölçekli", konteyner büyüklüğündeki pilleri yani Megapack'i piyasaya sürdü. Tek bir Megapack 3 MWh enerji depolayabiliyor yani kaba tabirle 210 kWh güç depolayabilen Powerpack'in 14 katı büyüklüğünde bir güç rezervine sahip durumda bulunuyor.

    Yeni Megapack'ler ile ilgili iddialara göre Megapack'ler 250MW gücünde enerji dağıtabilecekler; eşit büyüklükteki bir fosil yakıt santralinden 4 kat daha hızlı çalışabilecekler ve 3 aydan kısa bir süre içerisinde 1GWh güç üretebilecekler.

    Piller enerjilerini güneşten karşılayabiliyor

    Tesla'nın yeni dev ''Powerbank''leri : Megapack 

    Mega piller doğrudan güneş ışığından yararlanarak enerji üretebilecek ve depolama çiftliği adı verilen bölümdeki Megapack'ler; enerji kontrollerinin ve yönetiminin sağlanacağı bir çeşit güç merkezi ile iletişim halinde olacak.

    Ayrıca enerji geliri fazla olan şirketler Megapack'ler ile; enerji ihtiyacı olan kuruluşlara enerji satabilecek.

    Ayrıca Bkz.Nane ağzımızdaki ferahlık hissini nasıl oluşturuyor ?

    Tesla yeni projesi ile yenilenebilir ve çevreci enerji kaynaklarına yönelmeyi ve bu yönelimi geniş kitlelere yaymayı hedefliyor.

    Yeni mega piller ile yenilenebilir enerji kaynaklarına geçiş artacak ve fosil yakıtların kitlenin enerji ihtiyacını karşılayamadığı durumlarda temiz, güvenli ve çevreci enerji kullanılacak gibi görünüyor.







  • adam işi biliyor

  • Çeviri katliamı yapmışsınız. Google translate kullansanız daha güzel çevirir.

  • Bu tarz umut verici temiz enerji, uzay, elektrik ve inovasyon haberlerinin hep Tesla başlığıyla yan yana olması tesadüf mü? Asla değil! Dünyayı değiştirmeye kendinde başla fikrini özümseyip büyük şeyler başaracak Tesla. Umarım başta ülkem olmak üzere dünyaya yararlı yenilikler olur. Ülkemdeki ilgili birimler de keşke feyz alabilse.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.