Şimdi Ara

Zeiss CEO'su: Akıllı telefonlar için 40 megapiksel kamera fazlasıyla yeterli

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
43
Cevap
1
Favori
2.374
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj

  • Son birkaç yıldır akıllı telefon üreticilerinin, cihazlarındaki kamera özellikleri konusunda birbirleri ile yarıştığına şahit oluyoruz. Neredeyse tüm markalar telefonlarına birden fazla kamera sensörü ekleyip, bu sensörlerin megapiksel sayısını arttırarak öne çıkmaya çalışıyorlar.

     

    Ayrıca Bkz.Huawei açıkladı: Katlanabilir telefonumuz piyasaya sürülmeye hazır değil
    Bu konu hakkında sektörün çok önemli bir ismindan açıklama geldi. Carl Zeiss CEO'su Michael Kaschke, 40 megapiksel kamera sensörlerinin akıllı telefonlar için fazlasıyla yeterli olduğunu söyledi. Indian Express'e konuşan deneyimli yönetici megapiksel çılgınlığı konusunda ciddiye alınması gereken mesajlar verdi.

     


    İlerlemenin anahtarı: İşlemsel fotoğrafçılık


    Akıllı telefon kameralarının son zamanlarda çok geliştiği konusunda şüphe olmadığını ifade eden Kaschke, ancak elde edebilecekleri konusunda bir sınır olduğunu söylüyor. Burada bahsi geçen şey ise fiziksel sınırlamalar. Bu nedenle Zeiss CEO'su işlemsel (bilgisayarlı) fotoğrafçılığın bu konuda ilerleme sağlamanın bir yolu olduğuna inanıyor.

     

    Akıllı telefonlar, taşınabilirlik ve rahat kavrama yönlerinin korunabilmesi için çok kalın olmamak zorunda. Bu da şirketlerin cihazlarında kullanabileceği sensör boyutunu sınırlıyor. Sonuç olarak üreticiler de özel fotoğrafçılık yetenekleri sunabilmek için cihazlarında çoklu kamera sensörüne yer vermeye başladı.







  • 12 MP cep telefonları için bol bol yeterli. Güzel ışık alsın keskin çeksin daha fazlasını aramazsınız. Ben hâlâ 12 MP lik full frame DSLR kullanıyorum kaliteli objektif ile aldığım sonuç hiç bir APSC veya cep telefonunda yok. Hal böyle olunca keşke adamakıllı daha büyük algılayıcılı ama daha düşük MP cep telefonları çıksa diyor insan. Hem yerden tasaruf olur hem de kalite artar.
    millet 8 mp yaparken devrimsel kamera diye 41 megapixel sundular senelerce bu alanda kımse gecemedı sankı gereklıymıs gıbı sımdı bırısı cıktı 64 megapixelle kendılerını devırıp tahtından ettı dıye tutusmuslar 40 megapixel yeter diyorlar arkadas kalıtelı olduktan sonra 5megapixelde yeter nitekim cassini ve junoda bıldıgım kadarıyla 5megapixel sensor var ve galaksının en ucra koselerınden fotograf gonderıyorlar son derce net gorseller elde ediliyor
  • 40mp değil 10mp bile yeterli. kimsenin kimseyi kandırmasına gerek yok. minnak bir sensör için 40mp gereğinden çok fazla. sadece özel bir yazılım için veya işlev için 40mp olabilir (misal pureview gibi) onun haricinde 10mp hatta daha azı bile yeterli. ben size 1mp boyutta fotoğraflar atayım. 1mp olduğuna inanamazsınız bile.

  • Fenomenon kullanıcısına yanıt
    hocam bu megapiksel işi ne oluyor.büyük olunca daha mı iyi oluyor?

  • nokia 808 pureview bunu beğendi

  • carl zeiss dendiğinde aklıma direk nokia geliyor..

  • Fenomenon kullanıcısına yanıt
    Kötü bir telefon kamerasıyla birde pixel 3'le aynı yerden çekim yaptıktan sonra pixel 3'ü wpdan diğerini bluetooth'dan atalım yine de fark devasa olacaktır dslr makineye bile gerek yok.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • çok şaçmaladılar harbiden 48 vardı seneye 64 leri görücez büyük sensorlu 10 megapiksel yeterde artar bile

  • Mp baskı boyutuyla alakalı bir konu. 10 15 baskı yaptırmak için 40 mp çekim gereksiz. Ki sosyal medyada paylaşmak için 10 mp fazlasıyla yeterli. Sensör büyüklüğü ve başka faktörler kaliteyi etkiliyor.

  • millet 8 mp yaparken devrimsel kamera diye 41 megapixel sundular senelerce bu alanda kımse gecemedı sankı gereklıymıs gıbı sımdı bırısı cıktı 64 megapixelle kendılerını devırıp tahtından ettı dıye tutusmuslar 40 megapixel yeter diyorlar arkadas kalıtelı olduktan sonra 5megapixelde yeter nitekim cassini ve junoda bıldıgım kadarıyla 5megapixel sensor var ve galaksının en ucra koselerınden fotograf gonderıyorlar son derce net gorseller elde ediliyor

  • Kamera konusuna farklı olarak yaklasacak olursak cep telefonlarında kullanılan optımızasyon teknolojılerı slr makınalarada gelır ıse fotografcılık konusunda cıgır acılır gıbı gelıyor soyle dusunun htc nın kullandıgı ultra pixel dızılımı bayer dizilimini tek bır cmos hucrede ust uste dızerek bırlestırıyordu yanı RGB yı yanyana koymak yerıne RGB yı ust uset koyuyordu toshıba gıbı bazı fırmalarda RGB sensor yerıne RGBY sensor koyup renk derınlıgını arttırma derdındelerdı hatta bazı fırmalarda sanırım leıca RGBW yaparak sıyah beyaz ıcın ayrı bır kanal kullanarak ısık haasesıyetını gelıstırerek grenlenmeyı onluyordu aslında ultra pixel mantıgından RGB ve CMY hucreler olusturulup WWW sensorunude buda herbır W alt sensoru ıcın HDR dekı hı key low key ve normal kosullardakı goruntuye duyarlı olsa ve bayer ve ultra pixel melez dızılımlı RGB/CMY/WWW pixel dızılımlı sensor yapılsa fullframe sensorun lımıtlerı zorlanarak 70 megapixel olsa ve buda sonynın exmor rs teknolojısyle aynızamandaki samsungtaki iso pixel teknolojisi ile gelse tüm netleme teknolojilerini ve capraz odak noktalarınıda desteklese ve aynızmandada sensorden gelısmıs bır oıs teknolojısı olsa lenslerıde olabıldıgınce en yuksek teknolojılerle Carlzeiss usetse akıllı telefonlardaki tum özellikler yapay zeka ve kablosuz ag teknolojılerınle makınanın ıcıerısıne gomulse tum bunlarda HTC Evo 3D dekı gıbı cift kamera olsa aynı zamandada Lytro cam gıbı degısken odak aralıklarını desteklesede artık alına bılecek en ıyı goruntuyu alıp su kamera teknık ozellıklerınden cok kameralrın sanatsal kulllanıma gecebılsek.





  • vjdrsjejv kullanıcısına yanıt
    Telefondaki mercimek kadar sensörü dslr makinenin sensörü ile kıyasladın farkında mısın.

  • tam tersi gereksiz mp fotoğrafın kalitesini artırmaz düşürür.

  • vjdrsjejv kullanıcısına yanıt
    nasıl yani? tam anlamadım.

  • bence abartı bile
  • Fenomenon kullanıcısına yanıt
    Doğru, fakat bazı durumlarda. Teknik olarak zaten hiçbir makinanın 30mp'den fazlasına ihtiyacı yok, profesyonel dslr'ler de dahil olmak üzere.

    Çok piksel ışığın düzgün dağıtılamamasına yol açıyor, özellikle kötü sensörü olan telefonlarda. Genel olarak yüksek mp az ışıkta her zaman daha kötü performans verir as mp'ye göre, fakat bu dezavantaj iyi bir sensör ve çip teknolojisi ile bir nebze engellenebilir.

    Tekrar genel olarak konuşursak, endüstriyel bazı alanlar dışında 30mp üzerine kimsenin ihtiyacı yok.
  • 640K RAM yeterli durumuna geldi.

  • 40mp gerek bile yok ciddi fotoğrafcılık yapacak insan zaten dslr yada aynalı makine kullanır.

  • 12 MP cep telefonları için bol bol yeterli. Güzel ışık alsın keskin çeksin daha fazlasını aramazsınız. Ben hâlâ 12 MP lik full frame DSLR kullanıyorum kaliteli objektif ile aldığım sonuç hiç bir APSC veya cep telefonunda yok. Hal böyle olunca keşke adamakıllı daha büyük algılayıcılı ama daha düşük MP cep telefonları çıksa diyor insan. Hem yerden tasaruf olur hem de kalite artar.

  • Fenomenon kullanıcısına yanıt
    At da inanalim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eagleoneye -- 30 Temmuz 2019; 18:41:47 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • burakdc B kullanıcısına yanıt
    Valla anlattığın hazır bir ürün olsa direk "take my money" diyesim geldi. Rüya gibi :)

  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.