Şimdi Ara

Kanada, 'uzaydan internet' projesine 85 milyon dolar yatırım yaptı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
1.135
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Kandalı telekom şirketi Telesat, uzaydan internet yarışında SpaceX ve OneWeb'e rakip olacak. İlk uydularını yörüngeye yerleştirmek için hazırlıklarını sürdüren şirket, yeni yatırımlar da almaya devam ediyor. Yapılan açıklamalara göre Kanada devleti, Telesat şirketine uzaydan internet projesi için tam 85 milyon dolarlık yeni bir yatırım yaptı.

    Kanada, yörüngeden internet teknolojisini kırsal alanlara yüksek hızlı bağlantı götürebilmek için destekliyor. Kanadalı bakan Navdeep Bains, bugün yaptığı bir açıklamada,"Yüksek hızlı internet bağlantısı kesinlikle bir lüks değil. Kanadalılar, nerede yaşıyorlarsa yaşasınlar iyi bir bağlantıya sahip olmalılar." şeklinde konuştu.

    Ayrıca Bkz.ABD'li şirket 'uzaydan interneti' test etti: 400 mbit hız, 32 ms gecikme
    Telesat, 2023 yılı itibarıyla tüm Kanada'da uzaydan internet servisi sağlamaya resmen başlamayı planlıyor. Şirketin hedefi en az 50 mbit download ve 10 mbit upload hızına ulaşmak. Telesat'ın uyduları, Blue Origin roketleriyle alçak Dünya yörüngesine taşınacak.

    Kanada hali hazırda internet hızları anlamında epey gelişmiş bir konumda bulunuyor. Ülkenin yaklaşık %96'sı 100 mbit'in üzerinde bağlantılara sahip. Kanada devleti şimdi geriye kalan %4'lük kesime de benzer internet hızları götürmek istiyor.

    Kanada, Telesat'ın uzaydan internet projesine önümüzdeki 10 yıl içerisinde toplamda 600 milyon dolar yatırım yapmayı planlıyor.
     







  • Dur daha fibere geçmedik, 5g denemeleri yapıyor ülke.

  • "Kanada'nın %96'sı 100 mbit üzerinde bağlantı hızlarına sahip"

    Bizde %96'sı 10 mbit'i geçemiyor.

  • Biz daha iyisini yatırırız

  • Kanadalı bakan Navdeep Bains, bugün yaptığı bir açıklamada,"Yüksek hızlı internet bağlantısı kesinlikle bir lüks değil. Kanadalılar, nerede yaşıyorlarsa yaşasınlar iyi bir bağlantıya sahip olmalılar."



    Adamlarla aramızda ki zihniyet farkı.

  • Fiber diye tutturan firmalardan hizmet alacak alt yapı yok
    yok la bildiğin alt yapı yok
    dövletimiz vatandaşı siliyor vergiye bile zam.

  • ihtiyaclar cozumleri uretir. ilk buyuk cep telefonu sirketlerinin iskandinavyadan cikmasi rastlanti degildi, zor cografya ve seyrek yerlesim kablolu iletisimi zorlastirdigi icin gsm uzerine uzmanlastilar. ayni sekilde japonyanin fotograf ve oyun konsolu gibi alanlarda ileri olmasi kalabalik ulkede outdoor hobi yapmanin zorlugunun sonucu. bu yuzden indoor hobiye yonelik elektronik gelisiyor ilerliyor. kanadada buyuk sehirlerinin disinda erisilmesi zor ve seyrek yerlesimli bir cohrafyaya sahip, tipki iskandinav ulkeleri gibi. uydu internete yatirim yapmalari en dogal sonuc.

  • Şimdi herkes bizi kötü gösteriyordur, yok Canada 100 hızında biz hâlâ 4-5 hıza onlarca para veriyoruz diye. Haklılar tabii sonuna kadar destekliyorum. Üç kuruşluk değerde bir toplum olduk. Birileri Saray'ına paraları yığıyor ama halkı aç. Elbet bitecek Lale Devri.

  • Biz daha ortalamada 10-15 mb/s lere ulaşamadık. Kanada gibi ülkeler sınırları zorluyor. Gerçi bizimkilerde zorluyorlar. Klasman farklı. Bizde faturalara abanılıyor😂 Denecek bişi yok. Misal, Türk Telekom hala 8mbps interneti 75 birime satıyor(pardon pardon 74.90) (ha bu arada bu indirimli)(ha birde "limitsiz")

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Uzaya yatırım yapan bir şirket daha

    Bu şirketlerin pazarı bütün dünya

    Sizde bizde diyen arkadaşlar artık her yerde

    GSM şirketleri internet servis sağlayıcıları

    Bitmiş olacak

    Sim kartları kaldırıp atacağız

    Kısacası Özgür olacağız

  • cities kelimesini görmemişim düzeltme için teşekkürler hocam.

  • DH Misafiri D kullanıcısına yanıt
    Aklıma şu geldi aslında, samsung telefon alıp samsung uydusu ile telefon ve internet ihtiyacımızı giderebiliriz birgün neden olmasın?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ibo-wan

    Aklıma şu geldi aslında, samsung telefon alıp samsung uydusu ile telefon ve internet ihtiyacımızı giderebiliriz birgün neden olmasın?
    Iletisim devlet kontrolundedir. Ozel devre ile iletisime bence izin vermezler. Terorle mucadele olsun, pedofiliyle mucadele olsun filan baya bir mevzuati vardi.

    90 li yillardi. Karsi apartmandaki arkadasla Command&Conquer oynayalim diye Koaksiyel 10mbitlik kablo cekmistik iki bina arasinda havadan (takribi 5m yukseklikte ayni hizada , dar bir ara sokak). Gel zaman git zaman bir gun eve polis geliyor biz okuldayken. Annemler gun yapiyor o sirada. Kabloyu soruyorlar direk. Annemler de cocuklar antenden oyun oynuyor diyip kek borek dolma kombosuyla gonderiyorlar polisleri




  • Soyalacak kaz gibi büyük genç bir nüfus var. Üretmeden, geliştirmeden, keşif yapmadan devlet desteği ve korumasında en kolay, rahat ve güvenli kazanç kapası. Ne yazık sistem daha aileden, ilk okuldan, sokaktan, ordudan ve çalışılan yerlereden hep itaat eden, sorgulalmayan, okumayan, aklını kullanmayan, düşünmesini ve kedisini ifade etmesini beceremeyen maymun sürüsü yetişirmek üzerine kurulu. Ne yazıkki büyük bir savaş ve miliyolarca kurban vermeden de düzelmeyecek. Ha bunu kendimiz mi yapacağız, yoksa dişardan birileri mi esas sorun bu.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.