Şimdi Ara

Galaxy Note 10 detaylanıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
2.148
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • Samsung’un önümüzdeki hafta resmiyet kazandıracağı Galaxy Note 10 amiral gemisi detaylanıyor. Ortaya çıkan pek çok sızıntı tasarım, donanım ve fiyatlandırma konusunda Galaxy Note 10 serisini açığa çıkardı.


    Yıllardır Galaxy Note serisinde tek bir model görmeye alışmıştık. Galaxy S serisinde yaşanan değişim bu yıl Galaxy Note 10 modelini de etkiledi. Artık fiyata göre şekillenen iki farklı Galaxy Note 10 modeli olacak.


    Galaxy Note 10 özellikleri ve fiyatı


    Galaxy Note 10 modelinde 6.3 inçlik 2280x1080 piksel çözünürlüğünde Dinamik AMOLED ekran bizi karşılıyor. Ekranda Infinity-O çentik tasarımı benimsenirken agresif bir ekran-kasa oranı elde ediliyor. Ekran Gorilla Glass 6 ile korunurken parmak izi okuyucu da entegre edilmiş. Ekran HDR10+ destekli.


    Yonga seti tarafında 7nm sürecindeki Snapdragon 855 veya 8nm sürecindeki Exynos 9820 yer alacak. Bununla birlikte Samsung’un daha güçlü Snapdragon 855 Plus veya Exynos 9825 yonga setlerine yer vereceğini iddia edenler de var.


    Ayrıca Bkz.Avrupa Komisyonu’ndan Qualcomm’a 242 milyon Avro ceza

    Kamera tarafında 12MP çözünürlüğünde ana sensör yerini koruyor ancak f/1.5, f/1.8 ve f/2.4 üçlü dinamik aralığı ile dikkat çekiyor. 16MP çözünürlüğünde ikinci sensör süper geniş açıya sahip. 12MP çözünürlüğündeki f/2.1 sensör ise 2x optik yakınlaştırma yapıyor ve ışığı daha iyi yakalıyor. Kamera paketi 4K 60fps video kaydı, yapay zekâ modları ve OIS sunuyor. Ön kısımda ise 10MP çözünürlüğünde Dual Pixel odaklamalı sensör yer alıyor. Tüm sensörler HDR10+ destekli.


    3600mAh kapasiteli batarya 25W kablolu ve 12W kablosuz hızlı şarj özelliğine sahip. 8GB RAM ve 256GB UFS 3.0 depolama kapasitesi olsa da microSD girişinin olmayacağı ifade ediliyor. Galaxy Note 10 için 999 Avro fiyat seviyesi konuşuluyor.

     

    Galaxy Note 10 Plus özellikleri ve fiyatı


    Galaxy Note 10 Plus haliyle daha büyük ve bazı açılardan daha iyi bir model olacak. Ekran tarafında 6.8 inçlik 3040 x 1440 piksel çözünürlüğünde bir panel yer alıyor. Kaplama ve çentik tasarımları aynı kalıyor.


    12GB RAM ve 256GB/512GB UFS 3.0 depolama seçenekleri yanında microSD desteği bu modelde yer alacak. 4300mAh kapasiteli batarya 45W kablolu ve 20W kablosuz hızlı şarj desteği ile donatılmış. Kamera tarafında ekstra bir 3D ToF derinlik sensörü yer alıyor. Galaxy Note 10 Plus için 1149 Avro fiyat etiketi belirlenmiş. S-Pen kaleminin ise 4096 baskı hassasiyet seviyesi ve 70 milisaniye gecikme süresine sahip olacağı ifade ediliyor.


     







  • Bence şık duruyor ama kamera deliği yerine biraz daha uzun ve ince bi çentik konsa en azından simetrik ve göze dolgun gelirdi böyle ölü piksele benziyor.

  • note serisi ekstra sensörleri ile öne çıkıyordu zamanında. artık sensörleri de kaldırmışlar. kalemli cihaz olmuş. normal bir androidle tek farkı içinden kalemin çıkması.

    Not 9 kullancısı olarak çok farklı bir şey bekliyordum.

  • iris tarayıcı, kızıl öresi yüz aydınlatan sensör, bildirim ledi, pressure home butonu, kulaklık jakı, fm radiosu, infrared verici, bixby butonu kalkmış biz bu butona el fenerini atardık, sessize alma butonu olarak kullanırdık. Donanım zenginliğini sadece işlemci hızı ve ram kapasitesine indirgediler. Note kullanıcısı düz ekranlı çentiksiz telefon istiyor !

  • Note 10 Plus'ın fiyatı 1149 avro 😂

    Note 10 zaten bir seçenek mi onu anlayamadım. Ucuz, daha küçük isteyen gider S10 serisinden bir telefon alır.

    Telefon modellerini sadeleştireceklerine, karmaşıklaştırıyorlar. S serisinin üçe ayrıldığı yetmemiş gibi(S10 5G var bir de ekstradan), Note'u da iki modele ayırmışlar. Senede 5 amiral gemisi.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Kalem mi büyük pil konusunda engel oluyor bilmem ama düz Note 10'un pili yetersiz olmuş gibi. Gerçi ekran çözünürlüğü düşük olduğundan benzer performans verecektir ama o da ayrı bir eksiklik gibi görünüyor. 1080p ekran, adı Galaxy Note 10 olan bir cihaza yakışmıyor. Note 10e ya da lite olmuş bu.

  • tr fiyatı kaç olur tahminen:)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şirketler büyüdükçe maliyetleri daha da artıyor. Benzer donanım ile daha uygun cihazlar piyasada bulunabilir. Tek gördüğüm pil kapasitesi biraz az ve standart ekran yenileme hızı ile geliyor. 1000 avroluk cihazın 25w adaptörü ayrı satılacakmış.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 8GB RAM ve 256GB UFS 3.0 depolama kapasitesi olsa da microSD girişinin olmayacağı ifade ediliyor. olmamışşş.
  • Resmen s10 u rötuşlayarak ve kalem ile tüketiciyi geri zekalı yerine koyuyor samsung işte bu yüzden umarım çinli firmalar tarafından geçilir.

  • Note 4te UV sensör, infared port(kızılötesi)
    note 7-note 9 iris scanner (göz tarama sensörü)
    note 4-note 9 heart rate (kalp atışı sensörü)

    bu sensörler olmayacak. arkadaş onlardan bahsediyor.
  • En kötü note serisi ile karşı karşıyız. Küçük modelin ekran çözünürlüğü Note 5 den bile DÜŞÜK. Kamera tarafında zoom vs yok. Ortada delik kötü duruyor, arka kamera tasarımı iphone dan çalıntı. Daha kötüsü çıkamazdı...

  • fiyat konusunda, yakın geçmiş örneklerden yola çıkarılabilir aslında:
    mesela s10 ve s10+ şubat ayında ilk çıktığında kaç EUR fiyat le çıkmıştı, buna karşın ülkemize geldiğinde TR fiyatlandırması kaç olmuştu?
    bilen var mıdır?

    bu bilgi bize ciddi bir ipucu verir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Note 10'un çözünürlüğü full hd olursa Samsung benim için biter çünkü orta segment telefonlarındaki aynı çözünürlüğü sunması hakaret okur ve 3 veya 4 sene öncesindeki amiral gemilerindeki çözünürlüğü kısıyor.İlla büyük olanı mı almak zorundayız böyle şey mi olur,yap ikisinide aynı kim hangi boyutta isterse alsın.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.