Şimdi Ara

LG'nin 2019 model akıllı TV'lerine HomeKit ve AirPlay 2 desteği geliyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
1.634
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj

  • LG, gelecek haftadan itibaren akıllı TV'lerine hem HomeKit hem de AirPlay 2 desteği kazandıracak bir güncelleme yapacağını açıkladı. Ancak bu belirli modeller için geçerli olacak.

     

    Ayrıca Bkz.Chrome'un iOS versiyonuna kredi kartı tarama özelliği geliyor
    Şirket sadece 2019 model akıllı TV'lerinin HomeKit ve AirPlay 2 desteği alacağını söylüyor. Yani 2019 serisinden daha eski LG televizyonu olanlar bu özelliklerden faydalanamayacak.

     


    Eski modeller pas geçildi


    LG'nin neden eski modelleri pas geçtiği belli değil ama ne yazık ki bu modellere sahip olanların HomeKit veya AirPlay 2 desteği istemeleri durumunda TV'lerini yenilemekten başka çareleri kalmayacak gibi görünüyor.

     

    Peki, bu güncelleme 2019 model LG TV sahipleri için ne anlama geliyor? AirPlay 2 ve HomeKit desteği sayesinde kullanıcılar televizyonlarının temel işlevlerini Home uygulamasıyla veya Apple cihazlarındaki Siri ile kontrol edebilecekler.







  • Samsung 2018 model televizyonlarına da bu desteği verirken LG nin getirmemesi tuhaf gerçekten
  • Aslinda bu televizyonlari akilli yapmak yerine TV dahil tum ozelliklerini kirpip sadece HDMI girisleri koysalar. Hem fiyati daha dusuk olurdu, hem de isteyen istedigi cihazi kullanirdi.
    Boyle bir televizyon alan karasal yayin izlemez ama karasal yayin icin anten girisi var. IP tabanli televizyon hizmetleri artiyor, ornegin Turkcell TV+ ve Tivibu gibi yakinda Apple'in TV+ hizmeti de geliyor. Bu televizyonlarda bir isletim sistemi ve akilli ozellikler gelecegine fiyat daha dusuk tutulsa, isteyen uydu alici alsa, isteyen Apple TV alsa, isteyen Android box alsa ne guzel olurdu.
    Kullandigim Samsung TV'nin harici bir kutusu var giris cikislar icin fakat o kutuya sadece Apple TV bagli. O harici kutu yerine ya kucuk bir kutu olsaydi yada birkac tane HDMI girisi olsaydi fazlasiyla yeterli olurdu, herkes de seciminde ozgur olurdu. Ayni sey tum televizyonlar icin gecerli.

  • csh kullanıcısına yanıt
    Akıllı telefonlarda bile donanım maliyetinin %30'u ekran ki diğer donanımları say say bitmez. Televizyonda maliyetin %90'ını neredeyse çoğunu oluşturan zaten panelin kendisi, sonra da büyük ihtimal hoparlör masrafı geliyordur. Televizyon anakartı ve donanım aksamı devede kulak kalır. Yani fiyatı daha düşük olmazdı. Aksine özelliklerden yoksun olduğu için bir de kutu masrafı çıkıyor.

    Senin dediğin gibi olsa sadece ekran üreticilerinden panel alırdın LG, Samsung gibi. Kısaca monitör almak gibi. İşin içerisinde tüketmek olunca işler değişiyor. Zaten TV izleyici olarak yeterince mobil, tablet, laptopa müşteri kaptırdı. Arayüz ve işletim sisteminin olmaması demek direkt TV sektörünü zedeleyecek bir şey.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • csh kullanıcısına yanıt
    Ben katılmıyorum. Ben son model bir TV aldığımda dijital yayınları izlemek için ekstra kutu ve kumanda kullanmak istemem mesela. Bana DVB-C uydu alıcı ve CI modül girişi şart. Ayrıca televizyonum 4K kamera ile çektiğim videoları da oynatsın isterim ekstra bir donanıma ihtiyaç duymadan. Mesela aile ortamında telefonumdaki bir videoyu aile bireylerine direk gösterebilmek için de direk telefondan kablosuz video aktarmak güzel oluyor.

  • erdemefe E kullanıcısına yanıt
    Apple TV veya Android Box ile bunlarin hepsi yapilabiliyor zaten. Secim ozgurlugunun olmasi cok guzel olurdu ve gereksiz kutu olmamis olurdu.
    Ben kablo TV, karasal TV, uydu anteni vs. kullanmiyorum hic. Yalnizca Apple TV bagli televizyona. Onun yaninda da televizyonun buyukce bir kutusu var ve USB, kablo TV, karasal TV, uydu anteni girislerinin hepsi var ve ayni zamanda akilli TV isletim sistemi var. Bunlarin hicbirisini kullanmiyorum, yalnizca HDMI girisini kullaniyorum.
    Gelecekte Apple TV ve Android Box yayginlastikca insanlarin sadece bunlari kullanacagina inaniyorum cunku kablo TV, uydu gibi yayinlar artik cok ilkel geliyor. Istedigim seyi istedigim zaman izlemek cok daha rahat oluyor.
    Ayrica televizyon omru akilli TV ozelliklerine gore cok daha fazla, akilli TV ozellikleri birkac yil sonra demode olabilir fakat televizyonun panel ozellikleri bir 5 yil demode olmuyor, sonradan da orta kalite olarak demode olmadan kullanilabiliyor. Bunun icin akilli TV ozellikleri ozgur birakilmali, insanlar Apple TV ve Android TV secmeye yonlendirilmeli.

    Bunu ben otellerdeki limitsiz yiyecek icecege (ultra hersey dahil secenegine) benzetiyorum biraz da. Belki oglen yemegini guzel bir yerde yemek isteyeceksiniz, belki aksam sahilde birseyler yemek isteyeceksiniz. Belki caniniz baska yemekleri denemek isteyecek. Neden ultra hersey dahil secenegi sizi kisitlasin ki? Bunun icin ek ucret odeyerek kara gecmis oluyorsunuz ama secenekleriniz daraliyor ve otele bagli kalmis oluyorsunuz. Ayni sey televizyonda da gecerli. Neden ben Samsung Tizen OS yada LG Web OS isletim sistemine bagimli kalayim ki? Apple TV kullaniyorum ama Samsung'un akilli TV islemcisine ve isletim sistemine para odemis oldum, kutunun da kocaman yer kaplamasi kullanmayacagim ozellikleri barindiran birsey.




  • Hatta haberin son kisminda "eski modeller pas gecildi, yeni ozellikler icin TV'nin yenilenmesi gerekiyor" yaziyor ya, iste bu demek istedigimi ozetliyor. Neden televizyonu yenilemek? Apple TV ve Android Box ile bunlarin hepsi yapilabiliyor zaten, hatta cok daha fazlasi var.
  • lg atakta her gün yeni bir haberi dh ta aferim lg

  • csh kullanıcısına yanıt
    Eklemelerinin sebebi tüketicinin istekleri. Sen kullanmıyor olabilirsin fakat ezici çoğunluğun beklentileri senle bir değil.

    Artık 90'larda ve 00'larda değiliz. Sana göre "ilkel" gelen şeylerin kullanılmadığını iddia ediyorsan mantıken bu devirde akılsız bir televizyon satamazsın. Ne yani herkesin ekstradan kutu mu alacağını düşünüyorsun? Başlı başına yeni bir sektör... AirPlay'i boşuna mı getirdiler televizyonlara, Apple TV'ye yeterince rağbet olmayınca mecbur kaldılar. Sen diyorsun ki kullanıcılar kutu almaya mecbur kalsın çünkü bu özgürlük. Belki kutu almadan ihtiyaçlarını zaten giderebilecek... Bir de otel örneğin de abesle iştigal.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • esmerbuyucu kullanıcısına yanıt
    Toplum aliskanliklari olayina katiliyorum, alisamayabilirler ozellikle X kusagi zorluk cekebilir alismakta. Otel ornegimin neden abesk oldugunu dusunuyorsun? Ayni mantik dusunulebilir. Otelde yemek oda fiyatina dahil olunca ornegin normalde (atiyorum) 100TL'ye yiyecegin yemegi belki 70TL'ye yiyebileceksin fakat eger oglen ve aksam yemegini istedigin yerde yeme ozgurlugun olsun istersen bu durum karli olmaz, aksine zarara girersin.
    Apple ekosistemini kullandigin icin evde de Apple TV kullanmak isteyebilirsin ama televizyonunda Samsung Tizen OS isletim sistemi var ve kocaman bir kutusu var, yada LG WebOS isletim sistemi var ve akilli ozellikler, bir de giris cikislar icin televizyon daha sisman. Halbuki bunlarin yerine mesela 4000TL'ye aldigin televizyon 3000TL olacak ornegin. Kalan fiyat farkiyla istedigin parcayi secme ozgurlugun olacak. Belki DreamBox almak isteyeceksin ve uydu yayinlarini kaydetmeyi secebileceksin, belki Apple TV alacaksin, belki Android Box yada Android TV isletim sistemli Mi Box 3S alacaksin ornegin. Butun bunlar ozgurluk olmaz mi?
    Ben ideal olani soyluyorum, toplum bunlara hazir olmayabilir, ragbet gostermeyebilir ama akilli televizyonlarin kit ozelliklerine para vermek bana cok ama cok sacma geliyor. Keske secme sansi olsa diyorum hep. Tuketici elektronigi oldugu icin de boyle paket halinde oluyor ve secilemiyor malesef.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi csh -- 26 Temmuz 2019; 19:2:25 >




  • 2019 serisinden daha eski televizyonu olanlar bu özelliklerden faydalanamayacak olması hiç hoş olmamamış

  • 2019 tüm modellerde mevcut olacak mı, belirli modellerde mi kullanılabilecek?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arastirmagorevlisi -- 8 Ağustos 2019; 1:18:38 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • LuqueTr kullanıcısına yanıt
    aynen öyle samsung çoktan getirdi
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.